nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post Reply
Banksy

#401 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Multietnicko Sarajevo
Strašno ...

Ali dobro, makar se bližimo kraju procesa, to je to ... Još samo malo do fajronta.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#402 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by KatarinaKosaca »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Multietnicko Sarajevo
Strašno ...

Ali dobro, makar se bližimo kraju procesa, to je to ... Još samo malo do fajronta.
Ne razumijem te @Banksy. Čega? Koga?
Sad kontam.. pa da SDA nije u sebi pokupila najektremniju šovinističku bagru kao simpatizere i glasače i članove, da ima senzibilnosti prema drugim i drugačijim, postojala bi druga stranka koja uzima te i takve glasove. Ali, ne... ovo su extremi-šovinisti plus lopovi ... kad vidim ovakve stvari draži mi je kleptoman i patološki lažov Lukašeko-L.Z, ali će me on i njegovi opet sutra iznenaditi i tako redom u krug.. godinama.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#403 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by -LIBERO- »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Multietnicko Sarajevo
Strašno ...

Ja ne znam Banksy da l' se ti nadas nekom pozitivnom procesu, il' opstem raspadu...kada spominjes taj fajronat.

Meni, licno, vise sve mirise na ovo drugo. Jer ko je, i sta, alternativa ovome svemu. :run: ...nema je.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#404 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by -LIBERO- »

Razumijem te apsolutno. Otprilike isti osjecaj je i kod mene. Ali ne vjerujem da je apstinencija bas dobro rjesenje, jer ovi "drugi" sasvim sigurno nece apstinirati. ;-) U takvoj konstalaciji snaga apstinencija je za mene kapitulacija. Mada, da se razumijemo, ni sam ne znam kome cu dati svoj glas na slijedecim izborima :D :-) :run:
StupskaBitanga

#405 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by StupskaBitanga »

kofere u ruke i kud koji mili moji
dado100

#406 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by dado100 »

dado100 wrote:
dado100 wrote:
Oligarh wrote:"EKSPERTI" OPET UDARAJU:

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/569 ... dbora.html

Nego zar Gdja Sabina Backović je sposobna (nakon 4 kliničke smrti) da bude u UO "Psihijatrijske klinike Sarajevo"??

Hoce li G.Backović morati opet, nakon hitnoh poziva, da ide interevenisati kada Gdji pozli?!!

U ovom krugu imenovanja upravnih odbora smještene su supruge Sefera Halilovića, Zaima Backovića, ministra Džambasovića, sestra Semihe Borovac....
tu su još mjesto našli i aktivni političari Emir Zlatar, Mirsad Šabaredžović, potom supruga Harisa Plehe (BOSS) novog gradskog vijećnika...
A ima ih još kada su u pitanju ovi upravni odbori: Naima Lokmić - supruga ministra zdravstva Kantona Sarajevo, koji ju je i predložio, Dženan Selimbegović - savjetnik u kabinetu Bakira Izetbegovića...
starii

#407 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by starii »

dado100 wrote:
dado100 wrote:
Oligarh wrote:"EKSPERTI" OPET UDARAJU:

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/569 ... dbora.html

Nego zar Gdja Sabina Backović je sposobna (nakon 4 kliničke smrti) da bude u UO "Psihijatrijske klinike Sarajevo"??

Hoce li G.Backović morati opet, nakon hitnoh poziva, da ide interevenisati kada Gdji pozli?!!

U ovom krugu imenovanja upravnih odbora smještene su supruge Sefera Halilovića, Zaima Backovića, ministra Džambasovića, sestra Semihe Borovac....
tu su još mjesto našli i aktivni političari Emir Zlatar, Mirsad Šabaredžović, potom supruga Harisa Plehe (BOSS) novog gradskog vijećnika...

A ima ih još kada su u pitanju ovi upravni odbori: Naima Lokmić - supruga ministra zdravstva Kantona Sarajevo, koji ju je i predložio, Dženan Selimbegović - savjetnik u kabinetu Bakira Izetbegovića...
nisu ni ovi iz SDP i SBB nista bolji i oni bi svoje zene punice, ljubavnice uvalili u upravne odbore...helem ko prezivi pricace a ko je jamio imace....
VjecitiStudent

#408 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by VjecitiStudent »

Nakaš: Sad sam višak, a uskoro možda i na ulici

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/nakas-s ... i-na-ulici
Strašno :(
O'zone
Globalni moderator

#409 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by O'zone »

VjecitiStudent wrote:
Nakaš: Sad sam višak, a uskoro možda i na ulici

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/nakas-s ... i-na-ulici
Strašno :(
I opet Radeljaš :roll: Pa za ovog je i Alija Budnjo mala maca
StupskaBitanga

#410 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by StupskaBitanga »

Emir Zlatar u Apotekama Sarajevo
Gdje si Pećanac i tvoja demagogijau Pošteno
F-U-J
dado100

#411 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by dado100 »

predsjednik UO "Opće bolnice Abdulaha Nakaš" Halid Ganija, jedini zadatak ima da na mjesto direktora dovede suprugu Bakira Izetbegovića. Njegovo imenovanje je jedan od zahtjeva poslanika Eseda Radeljaša koji zajedno sa svojim ministrom zdravstva Lokmićem kontroliše zdravstvo u Sarajevu.
Inače Halid Ganija je načelnik policijske uprave Novo sarajevo, a prije nekoliko dana ga je ova Vlada imenovala na mjesto predsjednika Skupštine KJP Rad.
StupskaBitanga

#412 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by StupskaBitanga »

Policija, nezavisni policijski odbor, bolnica i KJKP Rad
Jesu ovi eksperti svestrani
O'zone
Globalni moderator

#413 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by O'zone »

StupskaBitanga wrote:Policija, nezavisni policijski odbor, bolnica i KJKP Rad
Pa jesu l' il' nisu experti?
jazzer

#414 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by jazzer »

Stizu na sve strane. Ovi nekakvi su krali i rusili drzavu zadnjih 20 godina, pa sada oni moraju u sto kracem
periodu da poprave stvari. :)
dado100

#415 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by dado100 »

Supruga Sefera Halilovića Emina Kasumagić-Halilović također je imenovana u maksimalna dva upravna odbora kao i Halid Ganija.
UO Zavoda za zdravstveno osiguranje (predsjednik Radeljaš, direktor Faris Gavrankapetanović ujedno i član UO Opće bolnice zajedno sa Halidom Ganijom (na zahtjet Radeljaša) koja treba smijenti Bakira Nakaša i imenovati Sebiju Izetbegović)
UO Zavod za alkoholizam (zajedno sa suprugom ministra Asima Džambasovića (BPS)
Ukupna dodatna primanja gospođe Halilović na ime članstva u upravnim odborima je 1.200,00 KM
StupskaBitanga

#416 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by StupskaBitanga »

gdje su ovi što aplaudiraju pa ovo je za osudu širih razmjera
Banksy

#417 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Banksy »

KatarinaKosaca wrote:
Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Multietnicko Sarajevo
Strašno ...

Ne razumijem te @Banksy. Čega? Koga?
Do finala definitivne podjele BiH na tri odvojena monoetnička, monoteistička, šovinistička, klaustrofobična dijela, do ispunjenja davno zarctanih ratnih planova i ciljeva.
S aktuelnom pričom o trećem TV kanalu, ''prekompoziciji Federacije'' s najzad jasno omeđenim i hrvatskim dijelom, s Fincijevom pričom o ''Federalnoj BiH'' (jasno da ta priča dolazi iz nekih tuđih glava, ne njegove, gdje je on samo glasnogovornik) koju je dosad pričao samo Dodik, uz sad već evo sasvim otvoreno pretvaranje Sarajeva u jednonacionalnu sredinu, gdje ne vidim da ima nekih velikih otpora u javnosti, itd ...
Gledajući sve to, i još važnije, gledajući kako za to više niko i ne haje, već nekako tiho, preućutno i odobrava, mislim da smo stigli skoro do samog kraja. Kako će se BiH zvati, hoće li je uopće biti, kako će biti konstituirana, skoro da je i nevažno. Na terenu, imaćemo tri sasvim odvojena dijela, tri male nacionalističke države, jednu pored druge, i tako zaokružiti priču započetu prije skoro 30 godina.
To je moja reakcija na Studentovu opasku.

Što se tiče zgražavanja ''naivne, objektivne'' omladine nad smjenama koje po upravnim odborima provodi SDA, ne znam otkud čuđenja. Reklo bi se da zajapurenim omladincima nije smetalo kad je SDP prije godinu dana radio istu stvar, i još neuporedivo brutalnije i bezobzirnije, gdje su u odbore imenovani SAMO i ISKLJUČIVO daidžići i amidžići, kume i ljubavnice, svastike i badže, gdje je zakon na svakom polju i u svakom sektoru kršen na dnevnoj bazi, a sve uz slogane: Ako neću brata, koga ću, ili Znamo da nije po zakonu, ali nam se žuri, ili Jesam, eto, pa šta!.
Pisalo je tada o tome samo nas par, tako da ove primjedbe nad zlodjelima koje sada čini SDA - u zasad daleko manjem obimu i kapacitetu, ali polako, vrijeme je pred njima - izgledaju licemjerne i providne.
SDP je sasvim spustio pragove, do nikad dotaknutog dna, SDA će sada imati lak posao ...
StupskaBitanga

#418 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by StupskaBitanga »

a šta na kraju činiti? Baciti atomsku bombu na nas ili otići što dalje odavde?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#419 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Truba »

ja nemam problema s tim da svi u UO i na vlasti u SA budu bošnjaci

al jbm al neka ljudi malo budu fleksibilniji da se ne pljuje po KŠC i još 2-3 institucije koje još postoje u gradu i da im ne smeta taj posljednji ostatak od posljednjih ostataka što je ostalo...
ali jok... i tu se zabada nos u tih 2000 kvadrata
kap u moru

što se tiče političara samo interes i $$$$$$$$
jedni kradu lijevom drugi desnom...
SDA opet pobjeđuje i to je naša sudbina sljedećih 10-15 godina

neviraju me ljudi koji slijepo pravdaju neku politiku a nemaju direktne koristi od toga
Banksy

#420 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Banksy »

StupskaBitanga wrote:a šta na kraju činiti? Baciti atomsku bombu na nas ili otići što dalje odavde?
Zašto? Narod je ovo htio, glasao, kreirao, odobravao, učestvovao, dobio je upravo ono što je htio.

Šačica onih kojima to ne odgovara, koji su imali pogrešne procjene, koji su prije 20 godina sanjali neki drugi san, odlučiće o svojoj sudbini individualno, u ovisnosti o svojim uglavnom privatnim okolnostima.
Last edited by Banksy on 27/02/2013 13:39, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#421 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by O'zone »

StupskaBitanga wrote:a šta na kraju činiti? Baciti atomsku bombu na nas ili otići što dalje odavde?
Svijet bi bio zahvalan na atomskoj, ali eto može se i otići ako se baš mora
Chisum

#422 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Chisum »

Pa jeboga ti, pa experti su to... kako ne shvatas? Izgleda kao obican covjek, ali je, ustvari, expert.

Elem, jade i bijedo od naroda, spremi se na jos jednu porciju jada i blamaze. Nista bolje nisi ni zasluzio.
jazzer

#423 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by jazzer »

dado100 wrote:...
A fino je meni Dzeno govorio negdje oko Dejtona (istina ziva), Jazzeru, uclani se u SDA..mora se nastaviti borba za bosnjake, ne smijemo nikada vise dozvoliti genocid i stradanje...i moja 2 brata su u SDA, borice se svim silama da Bosnjacima bude dobro, da budemo ''svoji na svome''..niko nece bolje brinuti za Bosnjake od SDA..
I kako se danas golim okom vidi, ne samo da su se pobrinuli za Bosnjake, nego su se stigli pobrinuti i za sebe.
Malo vise za sebe nego za Bosnjake ali da ne cjepidlacim sada.

Al jok, nece Jazzer u SDA...hoce on skole, cura, alkohola, trave..Kakva crna SDA!!

Ako vam je lose danas u BiH ne mogu vas kriviti, niste imali pravu informaciju u pravo vrijeme :) , ali krivim sebe
sto ne poslusa mog druga Dzenu pa pravo u SDA. Danas bi bio neki savjetnik minimalno a ni ministarska fotelja mi se ne bi gadila, imao bi sposobnu sekretaricu (90-60-90), BMW, para, prijatelja preko 200..

Dolazio bi na ovaj forum i izdrkavao po raji kao pravi, uzorni SDA clan. Gdje bi mi kraj bio...

Ovako, suti i trpi :) .
StupskaBitanga

#424 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by StupskaBitanga »

Nažalost da. Oni su danas ili u Zagrebu/Beogradu ili negdje u EU a ovdje dođu zbog eventualno roditelja što su im ostali. Surova realnost
O'zone
Globalni moderator

#425 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by O'zone »

Banksy wrote:
Zašto? Narod je ovo htio, glasao, kreirao, odobravao, učestvovao, dobio je upravo ono što je htio.

Šačica onih kojima to ne odgovara, koji su imali pogrešne procjene, koji su prije 20 godina sanjali neki drugi san, odlučiće o svojoj sudbini individualno, u ovisnosti o svojim uglavnom privatnim okolnostima.
Kako lijepo rečeno,gotovo poetski :-D
Post Reply