Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Locked
KENJAC

#401 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by KENJAC »

I da zaboravih zbog cega sam uopste ovo spomenuo. Naime , tada je neko rekao da uopste nije bilo koordinacije sa Korpusom. Niko iz komande nije znao za ovu akciju ......
.... a ti pricas o dokavi ??? :?
PM72

#402 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by PM72 »

KENJAC wrote:PM .... Svi koji su zarobljeni u toj akciji ( dakle zalutali) su bili izbjeglice i mislim da im je to bila svima prva akcija uopste !
.... Zar ti stvarno vjerujes o pricama o dojavi ?
...Probaj se sjetiti ko je bio komandant akcije i gdje se on nalazio u tom trenutku !?
Tacno je da su im vikali odozgo da se vrate jer je i Milojici bilo jasno sta se desava i ko su ti sto su krenuli.
Sad se sjetih, sve ovo nam je licno referisao momak sa Sirokace. Njemu je odma bilo sumljivo kako to da niko koga on pozna nije ni ogreban u toj akciji. Kakve veze ima Zulic sa svim tim licno ne znam , pouzdano znam da je Vikic vristo na Cacu i njegovu " kafansku" strategiju !
Ili sam ja ili si ti polupao lončiće.Ja nisam sigurno.

Ovo ću bez guglanja.U akciji 27 ili 28 maja 1993 poginulo je 29 ili 30 pripadnika Armije BiH iz jedinice ljiljani pod komandom Muje Zulića.Nijedan nije zarobljen a bilo je 30-tak ranjenih,što teže što lakše.

Komandant Mujo je komandovao iz baze na Bistriku - haram mu bilo i onog i ovog svijeta.

dojava je bilo i to sasvim sigurno.E sad,je li to ošmekala nečija žena (akcija spremana dva dana) pohvalivši se kako će njen muž sutra na Trebević pa je to došlo do nekog ko ima vezu sa četnicima (pripadnici UN-a ili kojekakvih organizacija) ili su četnici slušali veze ...ostalo je nejasno.Sumnjam da je iko od mještana Srba sa Bistrika ili Čaršije kriv za ijednu prosutu kap krvi u toj akciji.A bijes se iskalio na njima.

Ni Cacini ni vikićevci nisu učestvovali tako da ti nije tačna informacija o vriskanju...
KENJAC

#403 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by KENJAC »

PM72 wrote:
Ni Cacini ni vikićevci nisu učestvovali tako da ti nije tačna informacija o vriskanju...
Za sad bi se fokusirao na ovo !
Pa vidis li sta sam napisao? Korpus, a samim tim ni Vikicevi ( sve je to bilo usko povezano) nisu ni znali za akciju a kamo li da su ucestvovali. Vikic je galamio , onako sam za sebe , kad je saznao za sve detalje. Koliko je meni poznato mislim da se Vikic i Caco nisu nikako sretali. Caco u Dom nije dolazio , a ne vjerujem da njemu Vikic iso na kucni prag !
A za zarobljene ... Pa vazda je lakse reci da su odma poginuli...nikad nije ostao ni jedan zvanicni trag o zarobljavanju . Ja tijela nisam vidio ali oni koji znaju vise od mene su ubijedjeni da mnoge rane nisu iz borbe !
Nebitna ova nasa rasprava ali sam ubijedjen da ( ono sto je bitno za ovu diskusiju) Caco je imao podrsku Alije za svu svoju samovolju a izmedju ostalog i ova akcija je potvrda samovolje.
A Cacini su lutko moja i te kako ucestvovali u ovoj akciji. Daj molim te , frka na Trebevicu a Cacini ne ucestvuju.
PM72

#404 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by PM72 »

KENJAC wrote:
PM72 wrote:
Pa vidis li sta sam napisao? Korpus, a samim tim ni Vikicevi ( sve je to bilo usko povezano) nisu ni znali za akciju a kamo li da su ucestvovali. Vikic je galamio , onako sam za sebe , kad je saznao za sve detalje. Koliko je meni poznato mislim da se Vikic i Caco nisu nikako sretali. Caco u Dom nije dolazio , a ne vjerujem da njemu Vikic iso na kucni prag !
A za zarobljene ... Pa vazda je lakse reci da su odma poginuli...nikad nije ostao ni jedan zvanicni trag o zarobljavanju . Ja tijela nisam vidio ali oni koji znaju vise od mene su ubijedjeni da mnoge rane nisu iz borbe !
Nebitna ova nasa rasprava ali sam ubijedjen da ( ono sto je bitno za ovu diskusiju) Caco je imao podrsku Alije za svu svoju samovolju a izmedju ostalog i ova akcija je potvrda samovolje.
A Cacini su lutko moja i te kako ucestvovali u ovoj akciji. Daj molim te , frka na Trebevicu a Cacini ne ucestvuju.
Demantuješ sam sebe ali nebitno.Srna je prikazala tijela poredana na Vidikovcu i tu scenu nikad neću zaboraviti.Poredani ko sardine i svi isakaćeni granatama.Zarobljenih i zalutalih nije bilo,mrtve su ostavljali a ranjene svukli do vakufskog imanja na Jarčedolima.

Caco jeste imao Alijinu podršku jer je bio "komandant iz naroda" i ljudi su ga voljeli ali čisto sumnjam da je Alija znao da on kolje po Boguševcu.

I ponavljam ti po treći put,nijedan cacin borac nije stradao.Možda su davali podršku pucanjem sa Čolinih kapa ali nijedan nije bio na Vidikovcu i Pitinim stijenama.
TheMule

#405 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by TheMule »

PM72 wrote:Ovo niti je kad bilo niti će kad biti...

Čuj na Ciglanama sastanak svih komandanata i jedinica...MUP u sredini,ko biva Unprofor a oko njih jukini,cacini,jukini...

Bože ti mene sačuvaj kakve sve stvari ljudi izmišljaju.Ne "the mule" lično jer nemam ništa protiv njega ali ovaj tekst je potpuna laž.
Ne bih se slozio, jer sjecam se kad sam citao ovaj blog da nisam naso nista sumnjivo u tom pisanju, nasuprot, za par stvari sam i sam znao, a tu se potvrdile. I opis je previse detaljan da bi to bio neki bezveze blog. Dakle ne vidim nekog motiva da je ova situacija Juka-Halilovic izmisljena.
TheMule

#406 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by TheMule »

KENJAC wrote:PM .... Svi koji su zarobljeni u toj akciji ( dakle zalutali) su bili izbjeglice i mislim da im je to bila svima prva akcija uopste !
...Probaj se sjetiti ko je bio komandant akcije i gdje se on nalazio u tom trenutku !?
Tacno je da su im vikali odozgo da se vrate jer je i Milojici bilo jasno sta se desava i ko su ti sto su krenuli.
Sad se sjetih, sve ovo nam je licno referisao momak sa Sirokace. Njemu je odma bilo sumljivo kako to da niko koga on pozna nije ni ogreban u toj akciji. Kakve veze ima Zulic sa svim tim licno ne znam , pouzdano znam da je Vikic vristo na Cacu i njegovu " kafansku" strategiju !
Ja mislim da ti govoris o akciji deblokade krajem 92. kad se pokuso probiti obruc sa obje strane. Tad su grupice s vana, dolazeci preko Jahorine, stradale zbog loseg rukovodjenja i komandovanja
PM72

#407 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by PM72 »

I ja ti mogu detaljno opisati sastanak recimo Ratko Mladić i Rasim Delić u kafiću Borsalino ili kod Refe na Alipašinom polju.Svaki ću ti detalj navesti samo što bi ispalo da to niko sem mene nije vidio a nek drugi dokazuju da to nije bilo...

P.S.Ja ne pričitah u tom blogu ni gdje na Ciglanama ni kad se desio taj fantomski susret komandanata i svih vojnih i policisjkih formacija.Ciglane su se vidjele i sa Poljina i sa Kromolja i sa Osmica a da ne pominjem kako jednom umalo nisam poginuo na Ciglanama od VBR-a sa Borija.
KENJAC

#408 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by KENJAC »

PM72 wrote:
KENJAC wrote:
PM72 wrote:
Demantuješ sam sebe ali nebitno.Srna je prikazala tijela poredana na Vidikovcu i tu scenu nikad neću zaboraviti.Poredani ko sardine i svi isakaćeni granatama.Zarobljenih i zalutalih nije bilo,mrtve su ostavljali a ranjene svukli do vakufskog imanja na Jarčedolima.

Caco jeste imao Alijinu podršku jer je bio "komandant iz naroda" i ljudi su ga voljeli ali čisto sumnjam da je Alija znao da on kolje po Boguševcu.

I ponavljam ti po treći put,nijedan cacin borac nije stradao.Možda su davali podršku pucanjem sa Čolinih kapa ali nijedan nije bio na Vidikovcu i Pitinim stijenama.
Jebi ga , ja u klin ti u plocu.
KENJAC

#409 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by KENJAC »

TheMule wrote:

Čuj na Ciglanama sastanak svih komandanata i jedinica...MUP u sredini,ko biva Unprofor a oko njih jukini,cacini,jukini...

Bože ti mene sačuvaj kakve sve stvari ljudi izmišljaju.Ne "the mule" lično jer nemam ništa protiv njega ali ovaj tekst je potpuna laž.
Ne bih se slozio, jer sjecam se kad sam citao ovaj blog da nisam naso nista sumnjivo u tom pisanju, nasuprot, za par stvari sam i sam znao, a tu se potvrdile. I opis je previse detaljan da bi to bio neki bezveze blog. Dakle ne vidim nekog motiva da je ova situacija Juka-Halilovic izmisljena.
Iskreno , to je rejon na kome sam jako bio prisutan i tako nesto bi moro znat. Ni je nikad nisam cuo !
KENJAC

#410 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by KENJAC »

TheMule wrote:
Ja mislim da ti govoris o akciji deblokade krajem 92. kad se pokuso probiti obruc sa obje strane. Tad su grupice s vana, dolazeci preko Jahorine, stradale zbog loseg rukovodjenja i komandovanja
Ne ne , znam za tu akciju ali nije o njoj rijec. Ma mi govorimo o istoj akciji , samo se ne razumijemo.
TheMule

#411 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by TheMule »

PM72 wrote:I ja ti mogu detaljno opisati sastanak recimo Ratko Mladić i Rasim Delić u kafiću Borsalino ili kod Refe na Alipašinom polju.Svaki ću ti detalj navesti samo što bi ispalo da to niko sem mene nije vidio a nek drugi dokazuju da to nije bilo...

P.S.Ja ne pričitah u tom blogu ni gdje na Ciglanama ni kad se desio taj fantomski susret komandanata i svih vojnih i policisjkih formacija.Ciglane su se vidjele i sa Poljina i sa Kromolja i sa Osmica a da ne pominjem kako jednom umalo nisam poginuo na Ciglanama od VBR-a sa Borija.
Ne mislim na detalje sto se tice ovog sastanka, vec na neke druge detalje sa ovog bloga. Ne vidim motiv zasto bi ovaj sastanak bio izmisljen.

Sto se tice datuma, mislim da se radi o drugoj polovini maja 92.
PM72

#412 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by PM72 »

Kenjac,
Počeo si po starom.Evo šta si napisao na istoj stranici ove teme:
pouzdano znam da je Vikic vristo na Cacu i njegovu " kafansku" strategiju
koliko je meni poznato mislim da se Vikić i Caco se nisu susretali...
Površan si.
TheMule

#413 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by TheMule »

KENJAC wrote:
TheMule wrote:

Iskreno , to je rejon na kome sam jako bio prisutan i tako nesto bi moro znat. Ni je nikad nisam cuo !

Sto bi moro znati, u onom haosu koji je tad vlado, dogovorili se 5-6 njih glavonja na sastanak u nekom neutralnom "objektu", svak povede 10tak svojih ljudi i raspravljau sat vremena i to je to. Ne vidim razlog da se takav jedan sastanak stavi na razglas i da se oko razdora u vlastitim redovima informisu drugi borci i javnost. Nemam pojma koji objekat bi to mogo biti
KENJAC

#414 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by KENJAC »

PM72 wrote:Kenjac,
Počeo si po starom.Evo šta si napisao na istoj stranici ove teme:
pouzdano znam da je Vikic vristo na Cacu i njegovu " kafansku" strategiju
koliko je meni poznato mislim da se Vikić i Caco se nisu susretali...
Površan si.
Evo na primjer ja sad kolutam ocima i smijem se jednom PM a siguran sam da se nikad nismo vidjeli !!!
pirpa

#415 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by pirpa »

Image
KENJAC

#416 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by KENJAC »

TheMule wrote:

Sto bi moro znati, u onom haosu koji je tad vlado, dogovorili se 5-6 njih glavonja na sastanak u nekom neutralnom "objektu", svak povede 10tak svojih ljudi i raspravljau sat vremena i to je to. Ne vidim razlog da se takav jedan sastanak stavi na razglas i da se oko razdora u vlastitim redovima informisu drugi borci i javnost. Nemam pojma koji objekat bi to mogo biti
Negdje u ljeto 92 je bio neki fol sastanak , utripovali se na one sastanke kumova mafije, u kaficu Goge Marjanovica. Uopste nisu bili svi nego Juka i Ramiz Celo fol nesto da mu Juka objasni ko komanduje.
.... zavrseno je Ramizovim rijecima , nesto ko u folu " aj ne seri nego glavu cuvaj" ...
E vidis to znam i postoje negdje zvanicne zabiljeske. Ali to nije bilo na nekom nivou i nije ni blizu da su svi komandanti ucestvovali. Pa ako se za to znalo , znalo bi se i za krupnije nesto.
SkyLimit

#417 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by SkyLimit »

KENJAC wrote: Znaci , ti si misljenja da je dosao Rasim , zadao sebi zadatke na uredjenju haoticne situacije i te zadatke obavio !?
To se nije moglo obaviti bez Rasima , oslanjajuci se na ogromnu vecinju normalnog ljudstva pod naoruzanjem i provjerenih komandanata policije i vojske.
Ne znam , nisam za vrijeme rata nikad bio ni u Tuzli ni u Zenici niti ijednom vecem gradu, ali mi se cini da ovakvih kabadahija nigdje nije bilo. Zanimljivo. U Sarajevu Alija u Sarajevu haos ! Van Sarajeva nema Alije , nema ni Caca ni Cela ni Juka ni kuraca palaca !
A ne pomisliš da je to možda imalo veze sa situacijom u Sarajevu? Opkoljeni, blokada, anarhija...Druga dva navedena grada nisu ipak bila u tako teškoj situaciji.

Kad se malo više pročita kako je bilo možeš samo imati ogroman respekt za Sarajlije šta su izdržale, i vojska i narod.
pirpa

#418 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by pirpa »

SkyLimit wrote:
A ne pomisliš da je to možda imalo veze sa situacijom u Sarajevu? Opkoljeni, blokada, anarhija...Druga dva navedena grada nisu ipak bila u tako teškoj situaciji.
moje misljenje da nije zbog ni jednog razloga koje si ti naveo, vec je u Sarajevu bilo stanje kontrolisanog hausa..ciljano da se ne zna ko pije a tko placa..moje misljenje
Kad se malo više pročita kako je bilo možeš samo imati ogroman respekt za Sarajlije šta su izdržale, i vojska i narod.
poslije svega...ovo govorim u svoje ime i moje porodice...za ovaj grad nije bilo vrijedno ni zanokticu otkinuti a kamo li sta vise...
ušće

#419 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by ušće »

Vidim ovdje svi generali i ratnici odbraniše šeher sve zajebaniji od zajebanijeg ...ali nigdje ne vidjeh dvojicu pred kojim su se samo mogli stidjeti ili možda za Sarajevsku elitu nisu postaojali Zajko i Šehović ili je to možda što je jedan Fočak a drugi Ruđanin ( čuj papci iz IB branili šeher .) :-)
KENJAC

#420 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by KENJAC »

ušće wrote:Vidim ovdje svi generali i ratnici odbraniše šeher sve zajebaniji od zajebanijeg ...ali nigdje ne vidjeh dvojicu pred kojim su se samo mogli stidjeti ili možda za Sarajevsku elitu nisu postaojali Zajko i Šehović ili je to možda što je jedan Fočak a drugi Ruđanin ( čuj papci iz IB branili šeher .) :-)
Nije istina. Procitaj malo moje postove pa ces vidjeti da kazem da je svu situaciju mogla smirit vecina normalnih ljudi koji su bili pod oruzjem kao i njihovi komandanti , sigurno misleci na Zajku i Sehovica ! Sto puta sam se pitao kako to da vojska od pomenute dvojice nikad nije pravila incidente u gradu nego jedva cekali da dodju kuci da vide svoje ?
ušće

#421 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by ušće »

KENJAC wrote:
ušće wrote:Vidim ovdje svi generali i ratnici odbraniše šeher sve zajebaniji od zajebanijeg ...ali nigdje ne vidjeh dvojicu pred kojim su se samo mogli stidjeti ili možda za Sarajevsku elitu nisu postaojali Zajko i Šehović ili je to možda što je jedan Fočak a drugi Ruđanin ( čuj papci iz IB branili šeher .) :-)
Nije istina. Procitaj malo moje postove pa ces vidjeti da kazem da je svu situaciju mogla smirit vecina normalnih ljudi koji su bili pod oruzjem kao i njihovi komandanti , sigurno misleci na Zajku i Sehovica ! Sto puta sam se pitao kako to da vojska od pomenute dvojice nikad nije pravila incidente u gradu nego jedva cekali da dodju kuci da vide svoje ?
To šta si ti mislio neznam , ali i dalje stoji kad pričaš na ulici u kafani ,na forumima ...Građani šehera ( bar oni koji imaju dva i po pišanja u šeheru prije "92-e) će se kurčiti .Kerimom,Zulićem ,Caconm ,Topom , Puškom , Ćelom i jednim i drugim ali vrlo rijetko će pomenuti ovu dvojicu
KENJAC

#422 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by KENJAC »

ušće wrote:
KENJAC wrote:
To šta si ti mislio neznam , ali i dalje stoji kad pričaš na ulici u kafani ,na forumima ...Građani šehera ( bar oni koji imaju dva i po pišanja u šeheru prije "92-e) će se kurčiti .Kerimom,Zulićem ,Caconm ,Topom , Puškom , Ćelom i jednim i drugim ali vrlo rijetko će pomenuti ovu dvojicu
Sa pogresnim ljudima pricas ! Ni jedan normalan Sarajlija ti nece u istu pricu staviti Zajka i Sehovica sa ovim ostalim nabrojanim.
Ovo sto ti kazes , se furaju ovi hibridni znaci to taj rad omladinci znaci brate , utoka znaci oca mi taj rad ...... I clanovi SDA !!! Dakle niko normalan !
internazionale

#423 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by internazionale »

Ova tema je najbolji dokaz kakvi smetljari i teletabisi pisu o ozbiljnim temama i desavanjima, generalno
Pirpa, kenjac... :wink:
pirpa

#424 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by pirpa »

posto vidim da je dozvoljeno vrijedzanje....ti pirpu mozes samo za onu stvar da povuces...sta je balijo, ne svidza ti se kako pisem...pa pisi smecaru i dematuj me internet ratnice
KENJAC

#425 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic

Post by KENJAC »

pirpa wrote:posto vidim da je dozvoljeno vrijedzanje....ti pirpu mozes samo za onu stvar da povuces...sta je balijo, ne svidza ti se kako pisem...pa pisi smecaru i dematuj me internet ratnice
Mozda sam ga ja zbog ovog smajlija sto namiguje , pogresno shvatio. Ne znam !
U ostalom , biti smetljar ili ti ga ekoloski operator je za mene vrlo posteno zanimanje. Biti pulen neke nacionalne partije , e to je vec uvreda.
E sad , koliko su u stanju razlucit postenje od Gebelsovskih partija , u to nisam siguran !
Locked