A što se tiče ovoga C3, pa i ti si našao da tražiš ugodnost na zadnjoj klupi malog gradskog automobila. Kao da je na Polu, 206, .... nešto puno ugodnije. Ovo auto je u prosjeku klase. Ne brini nećeš se prevrnuti.
Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
citroen xm
#401 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Nema potrebe da se ubjeđujemo, ali nema potrebe ni da se sklanjamo od normalne diskusije. Nije ni prva ni poslednja tema koja je iskočila iz kolosjeka. Za to smo svi po malo krivi.
A što se tiče ovoga C3, pa i ti si našao da tražiš ugodnost na zadnjoj klupi malog gradskog automobila. Kao da je na Polu, 206, .... nešto puno ugodnije. Ovo auto je u prosjeku klase. Ne brini nećeš se prevrnuti.
Spaček se sav naginjao u stranu pri ulasku u jaču krivinu, ali mu zato ni jedan točak od tla nisi mogao odlijepiti. Čudo jedno. 
- Industrialyzer
#402 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
citroen xm wrote:Nema potrebe da se ubjeđujemo, ali nema potrebe ni da se sklanjamo od normalne diskusije. Nije ni prva ni poslednja tema koja je iskočila iz kolosjeka. Za to smo svi po malo krivi.
A što se tiče ovoga C3, pa i ti si našao da tražiš ugodnost na zadnjoj klupi malog gradskog automobila. Kao da je na Polu, 206, .... nešto puno ugodnije. Ovo auto je u prosjeku klase. Ne brini nećeš se prevrnuti.Spaček se sav naginjao u stranu pri ulasku u jaču krivinu, ali mu zato ni jedan točak od tla nisi mogao odlijepiti. Čudo jedno.
To vise-manje vazi i za ostale Citroenove modele, mislim da ces se i ti sloziti i da mozemo malo vise pricati o onome sto je tema.
-
citroen xm
#403 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Pa možemo, ali niko izgleda neće.
-
romeomoraprezivjeti
#404 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Ja se mogu kladiti,da ti ni vozacke jos nemash,.....Industrialyzer wrote:A tema nije ni VW ni Citroen, koliko je naporan ovaj sa VW-om i ti brate postajes sa Citroenom, ohladi burazeru malo, i ti si zadojen isto ko i oni.
Voznja na zadnjem sjedistu u ovome autu mi je najgore iskustvo koje sam u zivotu imao. Auto ulazi u krivinu a ja se pocnem lagano moliti Bogu da zivi izadjemoUz duzno postovanje ali ova generacija C3 je smece kakvog bi se i Lada postidila
-
klixo
#405 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Od ljubavi se ne zivi vec od para... Para hoce gdje burgija nece... Porše je odlican primjer.Industrialyzer wrote:Nije vazno da li VW i Audi imaju istu platformu ali ako ce Audi A8 i Bentley imati istu platformu to nije normalno i nije dobro nikako. Ti sto ne vidis dalje od VW-a i V12 TDI motor ti je oslicna stvar za jednu svetinju kakva je Bentley onda je bolje da ne dolazis u podforum gdje ima ljudi koji vole auta
- Industrialyzer
#406 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
romeomoraprezivjeti wrote:Ja se mogu kladiti,da ti ni vozacke jos nemash,.....Industrialyzer wrote:A tema nije ni VW ni Citroen, koliko je naporan ovaj sa VW-om i ti brate postajes sa Citroenom, ohladi burazeru malo, i ti si zadojen isto ko i oni.
Voznja na zadnjem sjedistu u ovome autu mi je najgore iskustvo koje sam u zivotu imao. Auto ulazi u krivinu a ja se pocnem lagano moliti Bogu da zivi izadjemoUz duzno postovanje ali ova generacija C3 je smece kakvog bi se i Lada postidila
![]()
![]()
![]()
![]()
A ja sam sretan sto imamo vidovnjaka na forumu
-
GaRGa
#407 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
citroen xm wrote:Nema potrebe da se ubjeđujemo, ali nema potrebe ni da se sklanjamo od normalne diskusije. Nije ni prva ni poslednja tema koja je iskočila iz kolosjeka. Za to smo svi po malo krivi.
A što se tiče ovoga C3, pa i ti si našao da tražiš ugodnost na zadnjoj klupi malog gradskog automobila. Kao da je na Polu, 206, .... nešto puno ugodnije. Ovo auto je u prosjeku klase. Ne brini nećeš se prevrnuti.Spaček se sav naginjao u stranu pri ulasku u jaču krivinu, ali mu zato ni jedan točak od tla nisi mogao odlijepiti. Čudo jedno.
znaci po tvom ovaj C3 isto lezi na cesti ko audi A1 jer su ista klasa plus C3 je prosjek klase u lezanju na cesti ?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#408 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Naravno da ne leze,jer ih dijeli vremenska distanca od 10 godina. Ali ako uzmes auta iz nj perioda on je taj prosjek klase. Niti bolji niti gori od npr Punta,Pola,206 ili sl auta.GaRGa wrote:citroen xm wrote:Nema potrebe da se ubjeđujemo, ali nema potrebe ni da se sklanjamo od normalne diskusije. Nije ni prva ni poslednja tema koja je iskočila iz kolosjeka. Za to smo svi po malo krivi.
znaci po tvom ovaj C3 isto lezi na cesti ko audi A1 jer su ista klasa plus C3 je prosjek klase u lezanju na cesti ?
Golf 2 i Audi A3 iz 2012 su ista klasa,da li oni leze isto? Polupao si loncice skroz.
-
GaRGa
#409 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
mali_milojica wrote:Naravno da ne leze,jer ih dijeli vremenska distanca od 10 godina. Ali ako uzmes auta iz nj perioda on je taj prosjek klase. Niti bolji niti gori od npr Punta,Pola,206 ili sl auta.GaRGa wrote:citroen xm wrote:Nema potrebe da se ubjeđujemo, ali nema potrebe ni da se sklanjamo od normalne diskusije. Nije ni prva ni poslednja tema koja je iskočila iz kolosjeka. Za to smo svi po malo krivi.
Golf 2 i Audi A3 iz 2012 su ista klasa,da li oni leze isto? Polupao si loncice skroz.
ima C3 i 2012 godiste pametnice
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#410 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Ovdje se govorilo o C3 iz 2001 godine,digni malo glavu i vidi o cemu se prica.
P.S. Pametnjakovicu.
P.S. Pametnjakovicu.
-
citroen xm
#411 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Dva potpuno različita modela, stari i novi C3. Plus što ležanje između novog A1 i C3 nije sigurno različito koliko razlika u cjenama početnih modela od 10+ hiljada KM.
- vukojebina
- drndalo
#413 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Kome ? Amerima ?
Super, da mi je znati npr. na kojem su statistickom uzorku radili zadovoljstvo sa A7? Ili ih ima u jAmeriki jedno 50.000?
Super, da mi je znati npr. na kojem su statistickom uzorku radili zadovoljstvo sa A7? Ili ih ima u jAmeriki jedno 50.000?
-
ime123
#414 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Hajde drndalo ne pravi se pametan vise, Consumer reports najveca organizacija svoje vrste na svijetu.drndalo wrote:Kome ? Amerima ?![]()
- drndalo
#415 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Pa gdje si imenjace emko1234, nije te dugo bilo... Ne pravim se posebno pametan, nego ukazujem na rupe u prici koje pustaju vodu... Ti ako si kapetan Titanika, pa ih ne vidis i ne zacepljavas, znas kako ces zavrsiti...
Svaka cast, pa i ja koji ne volim Audi nesto posebno bih ga preporucio... Cak i kada ga ne bih poredio sa americkim autima...
A7 ? Ponavljam:
Bas su pametni ti amerikanci iz Consumer reporta, zamisli preporucuju A3, A4, A5, A6, Q5...čak šest njegovih modela, dakle A3, A4, A4 allroad, A5, A6 i Q5, nagrađeni su statusom „Recommended“ („Preporučen“), dok je A7 dobio najvišu ocjenu kada je riječ o zadovoljstvu kupaca.
A7 ? Ponavljam:
drndalo wrote: Super, da mi je znati npr. na kojem su statistickom uzorku radili zadovoljstvo sa A7? Ili ih ima u jAmeriki jedno 50.000?
- vukojebina
#416 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Al zamisli eeeej, kad u ameriKi deru guzove, sta tek rade po evropi, na domacem terenu...audi, pa 6-7 praznih mjesta, pa idu bmw i merc..pa jedno 48 praznih mjesta, pa dodju plasticni poluproizvodi iz francuske...japanci i koreanci su negdje na sredini, neprimjetni, kao sto su i u stvarnosti neprimjetni... talijani uopste ne mogu ni doci na listu..isto ko tigar guma, ne poredi se uopste sa michelin-om, dunlopom itd...

-
ime123
#417 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Veliki sam fan Audi-a al se ne moze bas reci da su Bmw i Mercedes 6-7 mjesta iza.vukojebina wrote:Al zamisli eeeej, kad u ameriKi deru guzove, sta tek rade po evropi, na domacem terenu...audi, pa 6-7 praznih mjesta, pa idu bmw i merc..pa jedno 48 praznih mjesta, pa dodju plasticni poluproizvodi iz francuske...japanci i koreanci su negdje na sredini, neprimjetni, kao sto su i u stvarnosti neprimjetni... talijani uopste ne mogu ni doci na listu..isto ko tigar guma, ne poredi se uopste sa michelin-om, dunlopom itd...![]()
Poslije Njemaca idu Japanci 100 % pa tek onda ovi francuzi i ostali. Japanci prave kvalitetna auta nema sta. Toyota,Nissan,Subaru..
A tebe drndalo ne kontam nikako
-
klixo
#418 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Emko , koga si vozio na aerodrom
? si me vidio ? Kako stoji onaj sijaset kineskih dioda na CCu ?
ps. platili mi sa foruma da te uhodim
ps. platili mi sa foruma da te uhodim
- drndalo
#419 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Sta ne kontas ? Sto ne gutam sve price ovog svijeta koje vkjbna nadje na web-u, a ti si upoznat sa Consumerovim likom i djelom...? Ma daj odvadi malo...ime123 wrote:
Nije ti jasno da se ibretim kako neko moze napisati da su Audiji recomended ? Tj. Preporucljivi...? Sta to znaci ? Pa i moja pokojna baba je znala za Audi, i znala je da ih se moglo preporuciti, posebno u odnosu na amerikance... Ono sto sam htio reci je da ti nacrtam, sta je revolucionarno u tome sto preporucuju Audije ? Revolucionarno bi bilo da ljudi koji su generacije BMW-a i Mercedesa kupovali, pljunu na njih i kazu Audi je Tito u odnosu na ove sline... To ne pisu ni ovi, ni neki drugi, osim klixe i vukojebine...
-
ime123
#420 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Normalno da niko nece pljuvati BMW i Mercedes zato sto su kvalitet kakav su i bili, al svaki normalan covjek koji imalo prati autoindustriju i kojeg zanima to reci ce da je Audi davno dosao na taj njihov nivo i da samo napreduje.drndalo wrote: Nije ti jasno da se ibretim kako neko moze napisati da su Audiji recomended ? Tj. Preporucljivi...? Sta to znaci ? Pa i moja pokojna baba je znala za Audi, i znala je da ih se moglo preporuciti, posebno u odnosu na amerikance... Ono sto sam htio reci je da ti nacrtam, sta je revolucionarno u tome sto preporucuju Audije ? Revolucionarno bi bilo da ljudi koji su generacije BMW-a i Mercedesa kupovali, pljunu na njih i kazu Audi je Tito u odnosu na ove sline... To ne pisu ni ovi, ni neki drugi, osim klixe i vukojebine...
-
romeomoraprezivjeti
#421 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
emko je legenda,:) a poseban pozdrav za dijasporca,nadam se da su proizvodne trake pune dijelova za nove vag proizvode,a Boga mi i polovne.:<>
-
tatoo
#422 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Koliko ljudi znas koji su kupovali 3-4 i vise MBenza ili BMWa? Izvini ne kontam kako bi to moglo biti relevantno, kad bi ti prvi osporio nekoga ko bi napisao da zna ljude koji spadaju u tu grupu. Bilo bi "nemoj suplje na forumu". Jedino kad bi CEO BMW rekao Audi je top, mozda bi prihvatili ako i tad.drndalo wrote:Sta ne kontas ? Sto ne gutam sve price ovog svijeta koje vkjbna nadje na web-u, a ti si upoznat sa Consumerovim likom i djelom...? Ma daj odvadi malo...ime123 wrote:
Nije ti jasno da se ibretim kako neko moze napisati da su Audiji recomended ? Tj. Preporucljivi...? Sta to znaci ? Pa i moja pokojna baba je znala za Audi, i znala je da ih se moglo preporuciti, posebno u odnosu na amerikance... Ono sto sam htio reci je da ti nacrtam, sta je revolucionarno u tome sto preporucuju Audije ? Revolucionarno bi bilo da ljudi koji su generacije BMW-a i Mercedesa kupovali, pljunu na njih i kazu Audi je Tito u odnosu na ove sline... To ne pisu ni ovi, ni neki drugi, osim klixe i vukojebine...
Ako se varam, veliko sorry.
Ja licno znam nekoliko takvih primjera koji su cijeli zivot Bmw fanovi i imaju dovoljno novaca da su mijenjali Bmw za BMw i sad ih dosta kaze da od Njemacke trojke biraju Audi. Ne kazu Audi je TIto, da budem iskren, ali daju mu trenutno malo prednost u zadnje vrijeme kad se sve uzme u obzir. Kao vozacko auto i dalje BMW ali cijeli paket trenutno kazu Audi. Jedan kolega rece za BMW sve je super, sve 5 ali znalo se desiti da pozure nekad da uvale neka rjesenja koja mozda nisu morali odmah staviti, pa sam nakon popravki imao osjecaj da ja kao kupac testiram za njih.
E sad koliko to moze biti prihvaceno na ovom forumu je druga prica. Ne navijam ni za jednu marku, ali zaista imam dosta kolega entuzijasta sa dubljim dzepom koji se okupljaju na Nordschleife. Saslusam, kuze se ljudi bolje, voze bolje ali mislim da svako mora za sebe donijeti misljenje.
Ne znam nikog ko vozi Merc da ima ovakvo misljenje za Audi. Nekako Merc musterije su vise lojalne brandu, bar mi se tako cini.
Ja licno nisam Audi fan veliki jer nastoje biti i elegancija i sport a ne odrediti ko je glavni konkurent Bmw ili Merc. I tako dobijemo jack of both trades but master of none.
Pozdrav.
- drndalo
#423 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Nemoj me pogresno shvatiti, gore sam se uhvatio generacija kupaca koji su "promijenili" dres pretezno misleci na Ameriku, jer je onaj natpis koji je @vukojebina stavio odnosi na njihovo trziste, sto je napisao Consumer reports koji ih PREPORUCUJE... Ja samo rekoh:"Sta znaci PREPORUCUJE? To i moja pokojna baba zna napisati!"
Ako malo bolju upratis moje postove, ja sam obicno anti-protivan svima koji su iskljucivi, a najveci % iskljucivaca je iz VW grupacije, koji se odrase da dokazu da samo njihv izbor valja, da je najbolji, *ebo i Mercedesa i BMW-a, kakav je Audi... Vozio cesto sva 3 proizvodjaca, i moj utisak je da se Audi primakao, ali jos je pola stepenice ispod ove dvojice... To ne mora biti lose, vidimo da im to finansijski dobro ide, ljudi vjerovatno odluce vise klasike, manje ekstravagancije, za nesto manje para, a u odnosu na "sitnu buraniju", status je svakako iznad... I to ne zamjeram nikome, svako za svoje pare moze i ima pravo izabrati sta voli, samo me ne traba ubjedjivati da je to bolje ili isto kao BMW ili Mercedes, posebno sto vecina nije probala BMW/Mercedes nikada, a Audi u koji su sjeli je vrhunac preko kojega nemaju iskustva... Sta bi onda rekli za RR ako im je Audi = VRH ?
Nije problem ni ako neko kao momak voli BMW-e, pa kada dobije djecu predje na Audi, jer mora praviti kompromise, samo malo njih ce reci tada da je Audi "bolji", nego ce reci da im u tom momentu vise koristi kao komplet paket... Tako da je Audi u premium segmentu nesto kao i VW po nazivu, "narodni premium"... Nece se Emko sloziti da je Audi jeftiniji, ali ja vec rekoh da sve te firme imaju obavezu da budu skuplje od njih, tacno se zna i koliko... Spomenuo sam da Mercedes od svojih zahtijeva da budu cini mi se 5-7% skuplji od usporedivog BMW-a, a siguran sam da postoji i uputstvo za Audi... Zasto ? Zato sto im se "moze"... Dakle, to ne znaci, niti tvrdim da je Audi losa marka i da im auti ne valjaju, jednostavno su malo drugacije pozicionirani... Zasto ? Zato sto su nasli dio trzista gdje im odlicno "ide"... I bili bi glupi da to pokusavaju na silu promijeniti, pa izgubiti para...
Sto se testiranja za firme tice, jel se samo u BMW-u desava da opozivom rjesavaju greske nastale zbog zelje za jeftinijom proizvodnjom ? Bogami ne, desava se to i Mercedesu, i Audiju, i ostalima... To je jednostavno posljedica kapitalizma, jer niko ne pravi BMW da bi meni bio lijep, nego je to moje nasladjivanje njihovim proizvodom sredstvo da dodju do mojih para... A kada meni prodaju po iste pare, a proizvodnja ih kosta 100 EUR manje, onda oni zarade tih 100 EUR vise...
Drago mi je da je najzad naisao neko ko je neko svoje misljenje jasno uoblicio, bez velikih strasti, pa je i meni merak pisati argumentovanije, umjesto solo prepucavanja izazvanih zatucanoscu ili tvrdoglavoscu sugovornika...
Ako malo bolju upratis moje postove, ja sam obicno anti-protivan svima koji su iskljucivi, a najveci % iskljucivaca je iz VW grupacije, koji se odrase da dokazu da samo njihv izbor valja, da je najbolji, *ebo i Mercedesa i BMW-a, kakav je Audi... Vozio cesto sva 3 proizvodjaca, i moj utisak je da se Audi primakao, ali jos je pola stepenice ispod ove dvojice... To ne mora biti lose, vidimo da im to finansijski dobro ide, ljudi vjerovatno odluce vise klasike, manje ekstravagancije, za nesto manje para, a u odnosu na "sitnu buraniju", status je svakako iznad... I to ne zamjeram nikome, svako za svoje pare moze i ima pravo izabrati sta voli, samo me ne traba ubjedjivati da je to bolje ili isto kao BMW ili Mercedes, posebno sto vecina nije probala BMW/Mercedes nikada, a Audi u koji su sjeli je vrhunac preko kojega nemaju iskustva... Sta bi onda rekli za RR ako im je Audi = VRH ?
Nije problem ni ako neko kao momak voli BMW-e, pa kada dobije djecu predje na Audi, jer mora praviti kompromise, samo malo njih ce reci tada da je Audi "bolji", nego ce reci da im u tom momentu vise koristi kao komplet paket... Tako da je Audi u premium segmentu nesto kao i VW po nazivu, "narodni premium"... Nece se Emko sloziti da je Audi jeftiniji, ali ja vec rekoh da sve te firme imaju obavezu da budu skuplje od njih, tacno se zna i koliko... Spomenuo sam da Mercedes od svojih zahtijeva da budu cini mi se 5-7% skuplji od usporedivog BMW-a, a siguran sam da postoji i uputstvo za Audi... Zasto ? Zato sto im se "moze"... Dakle, to ne znaci, niti tvrdim da je Audi losa marka i da im auti ne valjaju, jednostavno su malo drugacije pozicionirani... Zasto ? Zato sto su nasli dio trzista gdje im odlicno "ide"... I bili bi glupi da to pokusavaju na silu promijeniti, pa izgubiti para...
Sto se testiranja za firme tice, jel se samo u BMW-u desava da opozivom rjesavaju greske nastale zbog zelje za jeftinijom proizvodnjom ? Bogami ne, desava se to i Mercedesu, i Audiju, i ostalima... To je jednostavno posljedica kapitalizma, jer niko ne pravi BMW da bi meni bio lijep, nego je to moje nasladjivanje njihovim proizvodom sredstvo da dodju do mojih para... A kada meni prodaju po iste pare, a proizvodnja ih kosta 100 EUR manje, onda oni zarade tih 100 EUR vise...
Drago mi je da je najzad naisao neko ko je neko svoje misljenje jasno uoblicio, bez velikih strasti, pa je i meni merak pisati argumentovanije, umjesto solo prepucavanja izazvanih zatucanoscu ili tvrdoglavoscu sugovornika...
- johntra
#424 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
isparavanja hemijskih supstanci su Tito...džabalesku droga...vukojebina wrote:Al zamisli eeeej, kad u ameriKi deru guzove, sta tek rade po evropi, na domacem terenu...audi, pa 6-7 praznih mjesta, pa idu bmw i merc..pa jedno 48 praznih mjesta, pa dodju plasticni poluproizvodi iz francuske...japanci i koreanci su negdje na sredini, neprimjetni, kao sto su i u stvarnosti neprimjetni... talijani uopste ne mogu ni doci na listu..isto ko tigar guma, ne poredi se uopste sa michelin-om, dunlopom itd...![]()
-
tatoo
#425 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
A cuj, BiH je uvijek nekako bila rob Golfa/VWa. Valjda ona prica ide na loz ulje i ima dijelova na trafici. Da ti pravo kazem vozim Golfa od 4 generacije i jednom sam vec napisao... Jako dobar auto ali ima i kvarova i gresaka. Jedino nisam R imao ali ne dam 40000 eura za Golfa pa makar bio dupli R. Rado bih uzeo Bmw 1 ali posto imam familiju, zadnja klupa, ruzno je reci, je velika samo za amputirce. Ima i mene, pa kad namjesti svoje sjedalo iza mene niko ne moze. Audi opet tuce premium cijenu ( mislim da jesu premium) ali mi bas ne sjeda ni izgledom ni jos neke stavri kao jaca mashina kod GTDa i DSG. I sto je jos bitno, u Svabiji Golf je toliko neupadljiv s obzirom koliko ih ima tako da i ne brines puno za kola.drndalo wrote:Nemoj me pogresno shvatiti, gore sam se uhvatio generacija kupaca koji su "promijenili" dres pretezno misleci na Ameriku, jer je onaj natpis koji je @vukojebina stavio odnosi na njihovo trziste, sto je napisao Consumer reports koji ih PREPORUCUJE... Ja samo rekoh:"Sta znaci PREPORUCUJE? To i moja pokojna baba zna napisati!"
Znaci to su posteno razlozi zasto sam ja licno uzeo Gogaru. Ne zato sto je najbolja i bolja od svega na dunjaluku, to je u najmanju ruku teska tvrdnja.Jednostavno odgovara nekim mojim potrebama.
Bolji u nekim a salbiji u nekim stvarima a u stvarnom zivotu to nije toliko bitno kao na primjer imas li muda za stisnuti pedalu. Sad zadnji put kad sam se vracao od dole vidio sam nekakav dostavni Caddy (DHL mislim) i Alfu 147. Stiscu do poda, noc i kisha. Dzaba konji i sve dzidze kad je onaj drugi ludji. A koliko nas zaista ima prilike iskoristiti sve sto ti auto nudi, pogotovo u Bosni.
Jedino sto bas mogu kao vrhunsko istaknuti je kvalitet servisa kod VW/Audi. Znam nekoliko servisa koji stvarno vrhunski popravljaju (ima dosta ovlasteni koji bas i nisu na visini zadatka). BMW je gdje ja zivim super za dogovoriti cijenu (dobri popusti) ali dosta se ljudi zali da im kvarovi nisu bas najbolje otklonjeni (sacekaj Software update i slicni odgovori na X3
Ali u pravu su i forumashi koji tvrde da Audi dobija uzasno na popularnosti. Deutsche telekom je imao mix svega prije, sad Audi za Audijem. Isto kod neke vise srednje klase Audi. Dosta kolegica na poslu je uvjerilo muzeve da je Audi Q3 najljepsi
Nemoj sta zamjeriti.