Nova Top Lista Nadrealista

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
Chisum

#401 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Chisum »

Veliko Stopalo wrote:
Chisum wrote:
Pa naravno da nisi, seljacicu. To sto ti je babo sljeg'o u sarajevsku kotlinu ne znaci da si ovaj grad ikada smatrao svojim.... sto se 92. dokazali povratkom u sume i planine.
upek'o minus na peshteru jelde. :D

Al' te nece taj humor.... nece pa nece.
Veliko Stopalo

#402 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Veliko Stopalo »

VukSaTrebevica wrote:
Veliko Stopalo wrote: evo ja tvrdim da vishe volim sarajevo od svih ovih "dushebrizhnika" jer me boli shto je sarajevo postala selendra na repu svih zbivanja, kulturnih, sportskih, nauchnih, ekonomskih, politichkih...

ali kad ja kritikujem sarajevo onda sam chetnik iz mokrog valjda zato shto se sarajevo ne smije kritikovati ili ako smije onda to mogu raditi samo chisum i njemu slichni. i nikad nechu dati pardona ovakvim kao chisum da svojataju i brane od mene neshto shto i meni pripada jer moji vijekovima zhive na ovim prostorima, evropskim, nose imena sa stechaka bosanskih dok chisumovi nose imena iz anadolije a glume starosjedioce.
e nechemo tako dino. ipak je ovo evropa a ne mala azija.
Svaka ti je na mjestu :kravata: Odmah si izazvao lavinu novih uvreda. Jbg istina boli :run:
shta chu im ja.
mene tema "ekonomija" ne zanima i tamo ne zalazim a ovi sve ih nele ne zanima a romane ispisashe o zhvalji. :lol:
ljubav je to, kazhem ti. :D
Veliko Stopalo

#403 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Veliko Stopalo »

Chisum wrote:

nema veze, zato si ti smijeshan. :wink:
VukSaTrebevica

#404 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by VukSaTrebevica »

Znam(o) to, ali ne pod*ebavaj ljude. I oni su svjesni nekih stvari :D

Dodji u Srpsko SA ili na Pale i srbuj kolko hoces, jedva bi docekali :D
Chisum

#405 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Chisum »

Veliko Stopalo wrote:
Chisum wrote:

nema veze, zato si ti smijeshan. :wink:

Opet maha...

Pa jeste li odlazeci, sa sve uticnicama i parketom, zakacili i kakvog smisla za humor?
Veliko Stopalo

#406 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Veliko Stopalo »

VukSaTrebevica wrote:Znam(o) to, ali ne pod*ebavaj ljude. I oni su svjesni nekih stvari :D

ovo uopshte nije srbovanje. :roll: jebe mi se za srpstvo, ali volim zeca istjerati na chistinu. :D
ArthurSpooner

#407 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by ArthurSpooner »

VukSaTrebevica wrote: Dodji u Srpsko SA ili na Pale i srbuj kolko hoces, jedva bi docekali :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A ovi nam govore o "gradskom duhu" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Cetalji smrdljivi, srbujete po Palama slobodno, jer Sarajevo necete nikada vidjeti u vasim zivotima :lol:

I da vas opet pitam: kako to da "velike Srbende" koji su "stvorili Sarajevo" nisu bili u stanju nista napraviti nakon sto su taj grad napustili?
Chisum

#408 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Chisum »

pa stara raja iz istocnog starog grada, u svijetu poznate istocne bascarsije... sta je rec...
ArthurSpooner

#409 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by ArthurSpooner »

Chisum wrote:
Opet maha...

Pa jeste li odlazeci, sa sve uticnicama i parketom, zakacili i kakvog smisla za humor?
Izgubili i dusu i humor i sve. Pa Nele se tokom i nakon rata pretvorio u istog covjeka kojeg je, kad je bio neko i nesto, ismijavao.

Karikatura.
Veliko Stopalo

#410 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Veliko Stopalo »

prichamo o neletu ako hochete o srpstvu, istochnom sarajevu, republici srpskoj... otvorite novu temu. :)
Sezam

#411 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Sezam »

Veliko Stopalo wrote:
VukSaTrebevica wrote:Znam(o) to, ali ne pod*ebavaj ljude. I oni su svjesni nekih stvari :D

ovo uopshte nije srbovanje. :roll: jebe mi se za srpstvo, ali volim zeca istjerati na chistinu. :D
Uradi genetski test, pa ga istjeraj na cistinu :D
Cracked

#412 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Cracked »

mozda bi trebalo ovo na politiku prebaciti.
ArthurSpooner

#413 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by ArthurSpooner »

Veliko Stopalo wrote:prichamo o neletu ako hochete o srpstvu, istochnom sarajevu, republici srpskoj... otvorite novu temu. :)
Cek, zar ti nisi autor ovog posta od prije par minuta?
moji vijekovima zhive na ovim prostorima, evropskim, nose imena sa stechaka bosanskih dok chisumovi nose imena iz anadolije a glume starosjedioce.
Koji si ti cetaljski licemjer. Ne mogu ni opisati koliko mi je drago sto vise ne zivis u Sarajeu :)
Veliko Stopalo

#414 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Veliko Stopalo »

ArthurSpooner wrote:
Veliko Stopalo wrote:prichamo o neletu ako hochete o srpstvu, istochnom sarajevu, republici srpskoj... otvorite novu temu. :)
moji vijekovima zhive na ovim prostorima, evropskim, nose imena sa stechaka bosanskih dok chisumovi nose imena iz anadolije a glume starosjedioce.
Koji si ti cetaljski licemjer. Ne mogu ni opisati koliko mi je drago sto vise ne zivis u Sarajeu :)
a njegov post prije toga upuchen meni ne vidish? vehabijski licemjerchichu. :D
VukSaTrebevica

#415 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by VukSaTrebevica »

ArthurSpooner wrote: Cetalji smrdljivi, srbujete po Palama slobodno, jer Sarajevo necete nikada vidjeti u vasim zivotima :lol:
Nema veze, neces ni ti vidjeti dalje od Kozje cuprije :D :D

Gdje god da smo srce kuca junacko i ponosno. :dance: :D
ArthurSpooner

#416 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by ArthurSpooner »

^^Nije on taj koji insistira da se "drzimo teme", nego ti. Pa kasnije pokusavas da nas ubijedis da ti se "jebe za srpstvo" :lol: :lol: :lol: :lol:
Chisum wrote:pa stara raja iz istocnog starog grada, u svijetu poznate istocne bascarsije... sta je rec...
:) Ma nece oni nikada priznati da sve ono sto oni danas preziru: sarajevske mahale, komsije "turci", njima bila inspiracija i da su bez njih karina obicna. Sad su okruzeni srpstvom na sve strane ali kad bi mogli, bubreg bi dali da se vrate u ona vremena kada su bili nesto :)
Adara87

#417 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Adara87 »

Chisum wrote:Svako daje sebi pravo ne da pise samo o Nadrealistima, nego o Sarajevu uopste, da ga satro secira i objasnjava, a, ili ga je gledao na razglednicama, ili mu se potucao po coskovima, posmatrajuci price ciji dio nikada nije mogao biti.

Zato i volim teme na podforumu Sarajevo na kojima je raja pisala svoje price i zajebancije... naravno, ovi se tu i ne pojavljuju...
Tacno vidis ko je ovaj grad zivio, a ko mu je smrdio po coskovima, valjda - a u to duboko vjerujem - i tada ga, kao i danas, praziruci. Zato je valjda kod mnogih onaj prijelaz od haustora - ravno medju kukuruze, i bio tako lagan... prirodan.

Nista jace nego kad dodje ucviljeni supak da mi prica o sarajevskoj raji i "narusenoj slici Sarajeva", a sve sto je on ikada uradio da tu sliku zastiti, sacuva ili odbrani, bila je kupovina karte Sarajevo-Pale, u jednom smjeru. Ili, u najboljem slucaju, karta za "trece zemlje".

Šta si ti uradio da tu sliku zaštitiš/sačuvaš/odbraniš?

Dijelim mišljenje u večini toga što pišeš na ovoj i sličnim temama, ali evo - objektivno i pošteno reci - šta to danas ima od Sarajevskog duha, kulture, raje...?
ArthurSpooner

#418 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by ArthurSpooner »

VukSaTrebevica wrote:
ArthurSpooner wrote: Cetalji smrdljivi, srbujete po Palama slobodno, jer Sarajevo necete nikada vidjeti u vasim zivotima :lol:
Nema veze, neces ni ti vidjeti dalje od Kozje cuprije :D :D

Gdje god da smo srce kuca junacko i ponosno. :dance: :D
Cinjenica da vi cetalji viste po sarajevo-x, dok mi palelive uopste ne posjecujemo, dovoljno govori.
Chisum

#419 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Chisum »

ArthurSpooner wrote:
Ma pusti debilka....

Pazi molim te, sad je njemu krivo sto mu je neki moj pradjed taslacio prababu (a mozda i pradedu... veliki su to pokvarenjaci i perverznjaci, ti s anadolskim imenima) i sad, eto, kao ja mu kriv, i Sarajevo.... :lol:
Veliko Stopalo

#420 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Veliko Stopalo »

ArthurSpooner wrote:^^Nije on taj koji insistira da se "drzimo teme", nego ti. Pa kasnije pokusavas da nas ubijedis da ti se "jebe za srpstvo" :lol: :lol: :lol: :lol:
Chisum wrote:pa stara raja iz istocnog starog grada, u svijetu poznate istocne bascarsije... sta je rec...
:) Ma nece oni nikada priznati da sve ono sto oni danas preziru: sarajevske mahale, komsije "turci", njima bila inspiracija i da su bez njih karina obicna. Sad su okruzeni srpstvom na sve strane ali kad bi mogli, bubreg bi dali da se vrate u ona vremena kada su bili nesto :)
pa kad pomene politiku normalno da chu mu istom mjerom odgovoriti. stupido. :D
therrarrius

#421 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by therrarrius »

ArthurSpooner wrote:
Boze sacuvaj. pratim temu i zgrozavam se koliko smo u kurcu kao narod/i. Samo naprijed rense vam se na kulturu dijaloga.
ArthurSpooner

#422 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by ArthurSpooner »

Chisum wrote:
Ma pusti debilka....

Pazi molim te, sad je njemu krivo sto mu je neki moj pradjed taslacio prababu (a mozda i pradedu... veliki su to pokvarenjaci i perverznjaci, ti s anadolskim imenima) i sad, eto, kao ja mu kriv, i Sarajevo.... :lol:
:lol: :lol:
ArthurSpooner

#423 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by ArthurSpooner »

therrarrius wrote:
ArthurSpooner wrote:
Boze sacuvaj. pratim temu i zgrozavam se koliko smo u kurcu kao narod/i. Samo naprijed rense vam se na kulturu dijaloga.
Ko su to mi?
Ripicipi

#424 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Ripicipi »

therrarrius wrote:
ArthurSpooner wrote:
:thumbup:
Veliko Stopalo

#425 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Veliko Stopalo »

Chisum wrote:
Ma pusti debilka....

:lol: tvoj pradjed je mojoj prababi mogao samo drva iscijepati.

neka si podijelio to saznanje sa nama da ti je pradedo bio pederchina. iskrenost se cijeni. :thumbup:
Locked