Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Chisum wrote:
Pa naravno da nisi, seljacicu. To sto ti je babo sljeg'o u sarajevsku kotlinu ne znaci da si ovaj grad ikada smatrao svojim.... sto se 92. dokazali povratkom u sume i planine.
Veliko Stopalo wrote:
evo ja tvrdim da vishe volim sarajevo od svih ovih "dushebrizhnika" jer me boli shto je sarajevo postala selendra na repu svih zbivanja, kulturnih, sportskih, nauchnih, ekonomskih, politichkih...
ali kad ja kritikujem sarajevo onda sam chetnik iz mokrog valjda zato shto se sarajevo ne smije kritikovati ili ako smije onda to mogu raditi samo chisum i njemu slichni. i nikad nechu dati pardona ovakvim kao chisum da svojataju i brane od mene neshto shto i meni pripada jer moji vijekovima zhive na ovim prostorima, evropskim, nose imena sa stechaka bosanskih dok chisumovi nose imena iz anadolije a glume starosjedioce.
e nechemo tako dino. ipak je ovo evropa a ne mala azija.
Svaka ti je na mjestu Odmah si izazvao lavinu novih uvreda. Jbg istina boli
shta chu im ja.
mene tema "ekonomija" ne zanima i tamo ne zalazim a ovi sve ih nele ne zanima a romane ispisashe o zhvalji.
ljubav je to, kazhem ti.
Veliko Stopalo wrote:prichamo o neletu ako hochete o srpstvu, istochnom sarajevu, republici srpskoj... otvorite novu temu.
Cek, zar ti nisi autor ovog posta od prije par minuta?
moji vijekovima zhive na ovim prostorima, evropskim, nose imena sa stechaka bosanskih dok chisumovi nose imena iz anadolije a glume starosjedioce.
Koji si ti cetaljski licemjer. Ne mogu ni opisati koliko mi je drago sto vise ne zivis u Sarajeu
Veliko Stopalo wrote:prichamo o neletu ako hochete o srpstvu, istochnom sarajevu, republici srpskoj... otvorite novu temu.
moji vijekovima zhive na ovim prostorima, evropskim, nose imena sa stechaka bosanskih dok chisumovi nose imena iz anadolije a glume starosjedioce.
Koji si ti cetaljski licemjer. Ne mogu ni opisati koliko mi je drago sto vise ne zivis u Sarajeu
a njegov post prije toga upuchen meni ne vidish? vehabijski licemjerchichu.
^^Nije on taj koji insistira da se "drzimo teme", nego ti. Pa kasnije pokusavas da nas ubijedis da ti se "jebe za srpstvo"
Chisum wrote:pa stara raja iz istocnog starog grada, u svijetu poznate istocne bascarsije... sta je rec...
Ma nece oni nikada priznati da sve ono sto oni danas preziru: sarajevske mahale, komsije "turci", njima bila inspiracija i da su bez njih karina obicna. Sad su okruzeni srpstvom na sve strane ali kad bi mogli, bubreg bi dali da se vrate u ona vremena kada su bili nesto
Chisum wrote:Svako daje sebi pravo ne da pise samo o Nadrealistima, nego o Sarajevu uopste, da ga satro secira i objasnjava, a, ili ga je gledao na razglednicama, ili mu se potucao po coskovima, posmatrajuci price ciji dio nikada nije mogao biti.
Zato i volim teme na podforumu Sarajevo na kojima je raja pisala svoje price i zajebancije... naravno, ovi se tu i ne pojavljuju...
Tacno vidis ko je ovaj grad zivio, a ko mu je smrdio po coskovima, valjda - a u to duboko vjerujem - i tada ga, kao i danas, praziruci. Zato je valjda kod mnogih onaj prijelaz od haustora - ravno medju kukuruze, i bio tako lagan... prirodan.
Nista jace nego kad dodje ucviljeni supak da mi prica o sarajevskoj raji i "narusenoj slici Sarajeva", a sve sto je on ikada uradio da tu sliku zastiti, sacuva ili odbrani, bila je kupovina karte Sarajevo-Pale, u jednom smjeru. Ili, u najboljem slucaju, karta za "trece zemlje".
Šta si ti uradio da tu sliku zaštitiš/sačuvaš/odbraniš?
Dijelim mišljenje u večini toga što pišeš na ovoj i sličnim temama, ali evo - objektivno i pošteno reci - šta to danas ima od Sarajevskog duha, kulture, raje...?
Ma pusti debilka....
Pazi molim te, sad je njemu krivo sto mu je neki moj pradjed taslacio prababu (a mozda i pradedu... veliki su to pokvarenjaci i perverznjaci, ti s anadolskim imenima) i sad, eto, kao ja mu kriv, i Sarajevo....
ArthurSpooner wrote:^^Nije on taj koji insistira da se "drzimo teme", nego ti. Pa kasnije pokusavas da nas ubijedis da ti se "jebe za srpstvo"
Chisum wrote:pa stara raja iz istocnog starog grada, u svijetu poznate istocne bascarsije... sta je rec...
Ma nece oni nikada priznati da sve ono sto oni danas preziru: sarajevske mahale, komsije "turci", njima bila inspiracija i da su bez njih karina obicna. Sad su okruzeni srpstvom na sve strane ali kad bi mogli, bubreg bi dali da se vrate u ona vremena kada su bili nesto
pa kad pomene politiku normalno da chu mu istom mjerom odgovoriti. stupido.
Boze sacuvaj. pratim temu i zgrozavam se koliko smo u kurcu kao narod/i. Samo naprijed rense vam se na kulturu dijaloga.
Pazi molim te, sad je njemu krivo sto mu je neki moj pradjed taslacio prababu (a mozda i pradedu... veliki su to pokvarenjaci i perverznjaci, ti s anadolskim imenima) i sad, eto, kao ja mu kriv, i Sarajevo....
Boze sacuvaj. pratim temu i zgrozavam se koliko smo u kurcu kao narod/i. Samo naprijed rense vam se na kulturu dijaloga.
tvoj pradjed je mojoj prababi mogao samo drva iscijepati.
neka si podijelio to saznanje sa nama da ti je pradedo bio pederchina. iskrenost se cijeni.