Mogu oni raskinuti ugovor i ranije. Dalje, nisam siguran da li kupovinom Telekabla otkupljuju i njegovo ugovore sa TV kucama samo za korisnike koji su do tada bili na telekablu. Ili ne otkupljuju i ugovore ili ih otkupljuju za sve svoje korisnike. Samo telemach ima jako puno korisnika, a programi se placaju po korisniku sto bi za telemach bio znacajan trosak kada bi arene pustio svim svojim korisnicima. Da ne ulazim u pricu na relaciji Telemach-Sportklub-Arena koja dodatno komplikuje situaciju. Male su sanse da Telemach sada kada je kupio telekabel moze arene pruzati samo na podrucju gdje je i do sada bio telekabel. Prije ce biti da su odlucili da trenutno ne ukidaju arene dok korisnicima u Zenici ne omoguce sve svoje usluge ili dok ne istekne ugovor sa arenama koji je imao telekabel. Kako god nije posteno prema korisnicima na drugim lokacijama.samo_ti wrote:Zbog toga sto je TeleKabel otkupio arenu na nekoliko godina...samom prodajom te kuce Telemachu, ovi su naslijedili i to pravo...tako da cemo mi u Ze arenu gledati jos neko vrijeme-godinavan Basten wrote:a otkud u Zenici arenasport? To se ulizuju novim korisnicima pa im ostavili i arene a nama slažu priču kako ne mogu dati arenu dok imamo sportklubove?
btw, meni epg ne radi nikako otkad sam uveo supermix, ima i 2 mjeseca, ali neka privatna frka, godišnji i sl... i ne stignem prijaviti to njima, a izgleda da ću se morati nakaniti.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
iceman2010
#401 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
leon25
#402 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U Mostaru se HRT i ostali HR programi mogu gledati sa predajnika Biokovo tj ako niste negdje ispod nekog brda a to je oko 70% samog grada i nema nikakvog nelegalnog predajnika a kamo srece da imaiceman2010 wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:
mostar je blizu granice isto kao i svi drugi gradovi koji su blizu granice pa mogu hvatati signal i HRT i drugih kanala,ništa neobično,ali kiseljak,u sred bosne,preko brda,planina ima zemaljski signal,vitez,busovača,otkud,kako ga nema u zenici,vitez i zenicu razdvaja jedno brdo
Ma mislim da nema sanse ni u Mostaru da se gleda HRT sa nekog predajnika u HR-u. Za gledanje terestrijanih sadrzaja potrebna je opticka vidljivost sa predajnikom (LOS) ili barem NLOS (near line of sight). Tesko da tako nesto postoji u Mostaru. Ako postoji kvalitetan signal koji se hvata na "riblju kost" onda se sigurno emituje sa nekog predajnika u BiH. Primjera radi, nema sanse da ti u Sarajevu uhvatis signal sa Vlasica.
- fortaleza
#403 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Shvaćam što se želi reći ali konkretno u ovom slučaju je nešto drugo, u pitanju je digitalna zemaljska televizija gdje talijanske kanale može pratiti dosta ljudi u Istri zbog blizine granice.. E sad Istrijani su se žalili zbog toga što su se talijanski programi emitirali na istom kanalu kao i hrvatski pa je dolazilo do smetnji i nisu mogli uhvatiti domaće programe HTV, Novu.. i tražili su od Talijana da ili smanje signal da ne ometa hrvatske programe ili da svoje MUX-eve (programe) premjeste na drugu frekvenciju i ovo drugo su zbog potpisanog ugovora i učinili tako da se u Istri sada mogu uz domaće hvatati i žabari, naravno pod uvjetom tko ima bolju tv opremu.Tiger 033 wrote:O tome pisem non-stopko ce sad mene ubijediti da se signal HRT-a preljeva u Kiseljak,Vitez itd...jbte u Istri gore preljv'o se signal Talijanske tv ...oni se digli na zadnje noge da se to ugasi a tu je more fakticki nema prirodne prepreke
- Tiger 033
#404 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U pravu sifortaleza wrote:Shvaćam što se želi reći ali konkretno u ovom slučaju je nešto drugo, u pitanju je digitalna zemaljska televizija gdje talijanske kanale može pratiti dosta ljudi u Istri zbog blizine granice.. E sad Istrijani su se žalili zbog toga što su se talijanski programi emitirali na istom kanalu kao i hrvatski pa je dolazilo do smetnji i nisu mogli uhvatiti domaće programe HTV, Novu.. i tražili su od Talijana da ili smanje signal da ne ometa hrvatske programe ili da svoje MUX-eve (programe) premjeste na drugu frekvenciju i ovo drugo su zbog potpisanog ugovora i učinili tako da se u Istri sada mogu uz domaće hvatati i žabari, naravno pod uvjetom tko ima bolju tv opremu.Tiger 033 wrote:O tome pisem non-stopko ce sad mene ubijediti da se signal HRT-a preljeva u Kiseljak,Vitez itd...jbte u Istri gore preljv'o se signal Talijanske tv ...oni se digli na zadnje noge da se to ugasi a tu je more fakticki nema prirodne prepreke
-
iceman2010
#405 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Biokovo je daleko i nisam bas najbolje upoznat sa geografijom izmedju Biokova i Mostara, ali opet kazem tesko da se moze u Mostaru dobiti KVALITETAN signal sa Biokova (daljina plus prepreke kojih vjerovatno ima i koje zaklanjaju opticku vidljivost) ako moze ikako. Ostavljam mogucnost da sam u krivu. Mozda kasnije malo proguglam jer me sada ovo bas zanima.leon25 wrote:
U Mostaru se HRT i ostali HR programi mogu gledati sa predajnika Biokovo tj ako niste negdje ispod nekog brda a to je oko 70% samog grada i nema nikakvog nelegalnog predajnika a kamo srece da ima
Druga jako bitna stvar: Da li je Hrvatska zavrsila digitalizaciju i ugasila analogni signal? Ako jeste, kakav to onda analogni signal se dobija u Mostaru? Preljevanje digitalnog signala na analogne prijemnike??!!
-
Gistro_bancho
#406 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
iceman2010 wrote:Mogu oni raskinuti ugovor i ranije. Dalje, nisam siguran da li kupovinom Telekabla otkupljuju i njegovo ugovore sa TV kucama samo za korisnike koji su do tada bili na telekablu. Ili ne otkupljuju i ugovore ili ih otkupljuju za sve svoje korisnike. Samo telemach ima jako puno korisnika, a programi se placaju po korisniku sto bi za telemach bio znacajan trosak kada bi arene pustio svim svojim korisnicima. Da ne ulazim u pricu na relaciji Telemach-Sportklub-Arena koja dodatno komplikuje situaciju. Male su sanse da Telemach sada kada je kupio telekabel moze arene pruzati samo na podrucju gdje je i do sada bio telekabel. Prije ce biti da su odlucili da trenutno ne ukidaju arene dok korisnicima u Zenici ne omoguce sve svoje usluge ili dok ne istekne ugovor sa arenama koji je imao telekabel. Kako god nije posteno prema korisnicima na drugim lokacijama.samo_ti wrote:Zbog toga sto je TeleKabel otkupio arenu na nekoliko godina...samom prodajom te kuce Telemachu, ovi su naslijedili i to pravo...tako da cemo mi u Ze arenu gledati jos neko vrijeme-godinavan Basten wrote:a otkud u Zenici arenasport? To se ulizuju novim korisnicima pa im ostavili i arene a nama slažu priču kako ne mogu dati arenu dok imamo sportklubove?
btw, meni epg ne radi nikako otkad sam uveo supermix, ima i 2 mjeseca, ali neka privatna frka, godišnji i sl... i ne stignem prijaviti to njima, a izgleda da ću se morati nakaniti.
Telekabel imao ugovor sa arenama, mi nismo imali sportklubove. Ne znam na koliko je godina Telekabel potpisao sa arenama, ali kontam dok god bude ugovor na snazi zašto ne bi gledali i arene i sportklubove?!?
Eh sad, ne znam za druge gradove, odnosno kakav je tačno ugovor između telekabela i arena u smislu da li mogu proširivati svoju ponudu na ostale gradove ili je samo Zenica u pitanju...
- fortaleza
#407 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Što bacate šupljake?Telemach wrote: Poštovana,
Zahtjev koji smo dobili od AKOP-a dostavljen je od strane Hrvatske radio-televizije (HRT), kojim podsjećaju na obavezu zatamnjenja svih sportskih sadržaja na HRT 2 programu, s posebnim akcentom na sportske sadržaje koji su stečeni (kupljeni) od FIFA i UEFA.
Podsjećamo kompanija Telemach kao distributer programskog sadržaja zatamnjenja ne vrši samoinicijativno te je dužna ispoštovati zahtjev emitera za zatamnjenje određenog programskog sadržaja.
Evo konkretno u slučaju ovogodišnjeg europskog prvenstva u nogometu i olimpijskih igara kablovski operateri u Sarajevu su dobili dopis od BHT-a u kojem traže zatamnjenje HTV-a i drugih programa koji emitiraju sportske sadržaje, u suprotnom ide prijava RAK-u, dopis objavljen na jednom forumu...
Isti slučaj u Sloveniji, njihova javna televizija zatražila je od regulatornog tijela zatamnjenje HTV-a, a gledateljima dala informaciju da je to zatražio HTV pri čemu su gledatelji počeli slati mailove i kontaktirati HTV... Naravno, ovi o zatamnjenju nisu imali pojma i uputili ih da to rješavaju sa svojim operaterima.
- Telemach
#408 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zamjena je moguća. Novi D3 V2.0 reciever možete dobiti uz određenu naknadu.tinarog wrote:Pitanje za Telemach! Već odavno koristim digitalni prijemnik za HD signal Cisco Z4398. Kada sam čula da su došli ovi novi, bolji prijemnici , D3 v2.0, naravno nazvala sam da pitam mogu li zamijeniti, ali vrlo brzo sam dobila odgovor od vaših "ljubaznih" operatera, da ne mogu, odnosno da je to samo za nove korisnike. Zašto je to tako, ako je tako, odnosno da li mi "stari" korisnici vaših usluga možemo bar tu pogodnost dobiti, ili se moramo odjaviti pa prijaviti ponovo?!
- Telemach
#409 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Post koji ste citirali očigledno niste najbolje razumjeli. Pitanje se odnosilo na sve HRT-ove kanale a mi smo naglasili da se zatamnjenje odnosi samo na HRT 2.Tiger 033 wrote:A sportski sadrzaj na Novoj TV se sam od sebe zatamniTelemach wrote:Zatamnjuje se sportski sadržaj samo na kanalu HRT 2.![]()
nadođe mu valjda ...puno na to utice i vremenska prognoza
Ukoliko NOVA TV zahtijeva zatamnjenje sportskog sadržaja isti ćemo zatamniti.
- Altsa
#410 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jel se mora nadoknada dati i ako slika konstantno koci i da li je to pokazatelj da risiver nije dobar ili nesto drugo da je u pitanjuTelemach wrote:Zamjena je moguća. Novi D3 V2.0 reciever možete dobiti uz određenu naknadu.tinarog wrote:Pitanje za Telemach! Već odavno koristim digitalni prijemnik za HD signal Cisco Z4398. Kada sam čula da su došli ovi novi, bolji prijemnici , D3 v2.0, naravno nazvala sam da pitam mogu li zamijeniti, ali vrlo brzo sam dobila odgovor od vaših "ljubaznih" operatera, da ne mogu, odnosno da je to samo za nove korisnike. Zašto je to tako, ako je tako, odnosno da li mi "stari" korisnici vaših usluga možemo bar tu pogodnost dobiti, ili se moramo odjaviti pa prijaviti ponovo?!
- Telemach
#411 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Molimo Vas dostavite nam u inbox tačne korisničke podatke kako bismo provjerili i korigovali sve što je potrebno.van Basten wrote:a otkud u Zenici arenasport? To se ulizuju novim korisnicima pa im ostavili i arene a nama slažu priču kako ne mogu dati arenu dok imamo sportklubove?
- Tiger 033
#412 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa i ja sam naglasiJo crvenom bojom...ali ste vi perfidno pokusali zatasakati istu stvar samo sa Novom TV na sta sam ja ukaz'o...e sad vi kontajte sta hoceteTelemach wrote:Post koji ste citirali očigledno niste najbolje razumjeli. Pitanje se odnosilo na sve HRT-ove kanale a mi smo naglasili da se zatamnjenje odnosi samo na HRT 2.Tiger 033 wrote:A sportski sadrzaj na Novoj TV se sam od sebe zatamniTelemach wrote:Zatamnjuje se sportski sadržaj samo na kanalu HRT 2.![]()
nadođe mu valjda ...puno na to utice i vremenska prognoza
Ukoliko NOVA TV zahtijeva zatamnjenje sportskog sadržaja isti ćemo zatamniti.
- Telemach
#413 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Potrebno je da nam date tačne korisničke podatke ovdje u inbox, kako bismo provjerili i korigovali što je potrebno vezano za uslugu.Altsa wrote:jel se mora nadoknada dati i ako slika konstantno koci i da li je to pokazatelj da risiver nije dobar ili nesto drugo da je u pitanjuTelemach wrote:Zamjena je moguća. Novi D3 V2.0 reciever možete dobiti uz određenu naknadu.tinarog wrote:Pitanje za Telemach! Već odavno koristim digitalni prijemnik za HD signal Cisco Z4398. Kada sam čula da su došli ovi novi, bolji prijemnici , D3 v2.0, naravno nazvala sam da pitam mogu li zamijeniti, ali vrlo brzo sam dobila odgovor od vaših "ljubaznih" operatera, da ne mogu, odnosno da je to samo za nove korisnike. Zašto je to tako, ako je tako, odnosno da li mi "stari" korisnici vaših usluga možemo bar tu pogodnost dobiti, ili se moramo odjaviti pa prijaviti ponovo?!
- Telemach
#414 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Odgovor je potvrdan, navedeni sadržaj je bio zatamnjen.kakavdanakneiskustvu wrote:je li bio zatamnjen HRT 2 u srijedu u vrijeme tekme lige prvaka?
- fortaleza
#415 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Može bez problema u Mostaru. Nedavno sam nakačio riblju kost na tv i preko ugrađenog DVB-Tea u televizoru uhvatio hrvatske MUX A (HTV 1, 2, RTL, Nova TV) i MUX B (HTV 3, 4, RTL2, Doma TV) jačina signala 55%, kvaliteta 80%, najvažnije slika kao mlijeko.iceman2010 wrote:Biokovo je daleko i nisam bas najbolje upoznat sa geografijom izmedju Biokova i Mostara, ali opet kazem tesko da se moze u Mostaru dobiti KVALITETAN signal sa Biokova (daljina plus prepreke kojih vjerovatno ima i koje zaklanjaju opticku vidljivost) ako moze ikako. Ostavljam mogucnost da sam u krivu. Mozda kasnije malo proguglam jer me sada ovo bas zanima.leon25 wrote:
U Mostaru se HRT i ostali HR programi mogu gledati sa predajnika Biokovo tj ako niste negdje ispod nekog brda a to je oko 70% samog grada i nema nikakvog nelegalnog predajnika a kamo srece da ima
Druga jako bitna stvar: Da li je Hrvatska zavrsila digitalizaciju i ugasila analogni signal? Ako jeste, kakav to onda analogni signal se dobija u Mostaru? Preljevanje digitalnog signala na analogne prijemnike??!!
Hrvatska je završila digitalizaciju i prije točno dvije godine ugasila analogni signal, znači postoji postoji samo digitalni, dok analogni signal dok se koristio nije dopirao do Mostara s Biokova, za razliku od ostatka zapadne Hercegovine.
-
Gistro_bancho
#416 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Može li odgovor na moje pitanje?
može i u pp
LP
može i u pp
LP
- fortaleza
#417 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemachov forum...kakavdanakneiskustvu wrote:na kojem forumu si to vidio,baš me zanima je li taj dopis išao svim kabl. operatorima u državi
- Telemach
#418 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo je obavještenje koje šalje emiter koji ima ekskluzivna prava, tačno. Imamo i ovaj dopis.kakavdanakneiskustvu wrote:
BHT poslao RAK i AKOP dopis,ovi ga vjerovatno poslali kabl. opetatorima,Telemach ispoštovao ono što vjerovatno mora uraditi,problem je što drugi kabl. operatori to ne rade i što RAK očito godinama ništa ne čini po tom pitanju,jer da čini,da je nekad u npr. vitezu kabl. operator dobro kažnjen ne bi više puštao ligu prvaka na HRT bez zatamnjenja slike,RAK je rak ovog problema,bar ja tako to vidim
- fortaleza
#419 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno, da nemate ovaj dopis ne bi ni zatamnjivali.Telemach wrote:Ovo je obavještenje koje šalje emiter koji ima ekskluzivna prava, tačno. Imamo i ovaj dopis.
- Telemach
#420 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Odgovor je proslijeđen, nastojaćemo u što kraćem roku da Vas kontaktiramo i detaljnije upoznamo s ponudom.Gistro_bancho wrote:Može li odgovor na moje pitanje?
može i u pp
LP
-
StupskaBitanga
#421 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kada će krenuti prijave za Duo i trio pakete?
- Tiger 033
#422 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo je lagano skretanje s' goruceg problema...da se bilo koji KO iz Sarajeva zalio "AKOP-u" ili "RAK-u" sve bi bilo drugacije...vjerovatno su u pitanju veci interesi zato svi sute jer im odgovara...nismo mi njima otkrili toplu vodu kako "Art company" iz Kiseljaka NE zamracuje HRT,NovuTV i RTL-hr... svi oni ovo dobro znajufortaleza wrote:Naravno, da nemate ovaj dopis ne bi ni zatamnjivali.Telemach wrote:Ovo je obavještenje koje šalje emiter koji ima ekskluzivna prava, tačno. Imamo i ovaj dopis.
Pogledaj im samo prog.semu vjerovatno imaju za sve tv kanale potpisane ugovore
http://www.art-net.ba/pr_televizija_paketi.html
B92 100% Ne legalno jer ima zabrana reemitiranja istog na teritoriju BiH
- Telemach
#423 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kao i o svemu do sada, blagovremeno ćemo vas obavještavati.StupskaBitanga wrote:Kada će krenuti prijave za Duo i trio pakete?
-
StupskaBitanga
#424 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala jer su mi u poslovnici rekli da ni oni samo nemaju pojma o čemu se radi i da prijava još nije mogućaTelemach wrote:Kao i o svemu do sada, blagovremeno ćemo vas obavještavati.StupskaBitanga wrote:Kada će krenuti prijave za Duo i trio pakete?
-
iceman2010
#425 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I ne samo to. I tamo gdje imaju potpisane ugovore sigurno prijavljuju barem tri puta manji broj korisnika od stvarnog. Ali RAK postoji izgleda samo za Sarajevo (mada se prijavljivanje manjeg broja korisnika radilo i u Sarajevu, a vjerovatno se jos uvijek kod pojedinih operatera radi) kada su kabel operateri u pitanju. Od Kobiljace na Zapadu i Kozije cuprije na istoku - Divlji Zapad.Tiger 033 wrote:Ovo je lagano skretanje s' goruceg problema...da se bilo koji KO iz Sarajeva zalio "AKOP-u" ili "RAK-u" sve bi bilo drugacije...vjerovatno su u pitanju veci interesi zato svi sute jer im odgovara...nismo mi njima otkrili toplu vodu kako "Art company" iz Kiseljaka NE zamracuje HRT,NovuTV i RTL-hr... svi oni ovo dobro znajufortaleza wrote:Naravno, da nemate ovaj dopis ne bi ni zatamnjivali.Telemach wrote:Ovo je obavještenje koje šalje emiter koji ima ekskluzivna prava, tačno. Imamo i ovaj dopis.od "KO" do "AKOP-a i RAK-a"...
Pogledaj im samo prog.semu vjerovatno imaju za sve tv kanale potpisane ugovore
http://www.art-net.ba/pr_televizija_paketi.html
B92 100% Ne legalno jer ima zabrana reemitiranja istog na teritoriju BiH