Pussy Riot

Revolver

#401 Re: Pussy Riot

Post by Revolver »

505sCrtom wrote:
Revolver wrote:
pošto im nije presudio sačekušom u haustoru, možda možemo zaključiti da i Putin napreduje :-D
malo i ti pretjeruješ. po ovome ispada da ko god je digao glas kontra Vladimira je završio na groblju ili je radioaktivan. pa da su one očekivale sačekušu onda definitivno nebi ovo uradile. meni samo smeta što se oko ovoga digla prevelika frka i da ih čitav svijet, a i one sebe, smatraju previše bitnim. svi otprilike poznajemo rusku povijest a ona izjavi da je ovo sada u Rusiji: ...the very worst that has happened in Russian history to date..

ma daaaj!

i nema veze što bi manja kazna bila znak drugima da pokušaju isto, ja sam pitao tebe dali bi koncept smatrao uspješnim da se zbog kazne nije digla ovolika prašina.

ne sjećam se da se oko ubistva Anne Politkovskaye digla i upola frka kao oko ovoga.

samo još da dodam šta sam ranije rekao: kakva god da je sada rusija, ona u zadnjih par stoljeća nije bila bolja.
ne. posto im nije napravio sacekusu znaci da nije mogao. tako ja to vidim.
za ubistvo ne znam, ali sjecas li se da li su tekstovi politkovskaye dizali toliku fruku (u rusiji)? vjerujem da se slazemo da je njeno ubistvo bilo politicko. a ako je politicko, zna se ko ju je ubio. mislis li da je imao pravo na tako sto?
koncept se izgleda nije sastojao samo od koncerta u crkvi. sad znamo da je bilo i drugih stvari prije. samo su za crkvu osudjene. a da se nije digla tolika prasina (tj. da "koncept" nije digao svijest sto mu je valjda i bio cilj) ne bih smatrao da je koncept uspijesan. ali, sumnjam da bi prestale pokusavati.
helem, malo mi je zao sto se nisi osvrnuo na onaj drugi citat. mislim da je mnogo bitniji.

o "prospreritetnoj rusiji" se da diskutovati. zamolio bih te da prvo procitas komentar cijenjenog kolege forumasa o tome.
cak i da prihvatim tvrdnju da im nikad nije bilo bolje, ubijanje opozicionara i kriticara vlasti nema nikakvo opravdanje, ma koliko gasa i nafte ispumpali.
nemoj se ljutiti ali zvučiš mi previše paranoično. znači on bi ubio svakoga ko je protiv njega, samo da može. e jebiga. pa sad ispada gori od Staljina.
ne sjećam se toliko stvari o kojima je pisala Politkovskaya, ali se slažemo da je ubistvo imalo političku pozadinu. samo što tada skoro da i nije bilo reakcija zapada. valjda im tada nije bilo u interesu i ta licemjernost me najviše ljuti. naravno da niko nema pravo na ubistvo, ali zašto se stalno spominje ON. pa zar može jedan čovjek imati apsolutnu vlast nad 17.000.000 km2 i 140.000.000 ljudi? pročitao sam komentar kolege, i slažem se. samo mi nije odgovorio na pitanje, koje evo opet postavljam: dali smatraš da je za ostatak svijeta gori američki imperijalizam ili Putinova autokratija?

što se tiče drugog citata ne znam na šta da se osvrnem, nekako mi previše patetike i općih fraza (želimo dijalog, najjači smo kad smo najslabiji bla bla bla), ali ako one smatraju da je ovo sad nešto najgore što se desilo u povijesti Rusije onda nemam tu šta raspravljati.

ubijanje opozicionara i kritičara nema nikakvo opravdanje, tu se također slažemo, samo što ove tri sebe shvaćaju previše ozbiljno.
Sezam

#402 Re: Pussy Riot

Post by Sezam »

Orgije u muzeju su fantasticna ideja :mrgreen: :thumbup:
bonkla

#403 Re: Pussy Riot

Post by bonkla »

ne uhapse ih za orgijanje na javnom mjestu, ali uhapse za udaranje na politicare... majko rusijo :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#404 Re: Pussy Riot

Post by -LIBERO- »

Challenger__ wrote:
Platformas wrote: Ko joj reče :lol:
Ne baštinim kulturu obožavanja okupatora, primitivaca i silnika.

Sorry ;-)
Mislis na Rusiju ???
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#405 Re: Pussy Riot

Post by Velkoski »

Svi koji se usprotive bratu Putinu trebaju na lomaču, realno.

Image
Maverick78

#406 Re: Pussy Riot

Post by Maverick78 »

Inace iz opusa moderne ruske umjetnosti

I dan danas je to zemlja u kojoj se osudjuje hapsenje Radovana Karadzica i Ratka Mladica, Mira Markovic i Marko Milosevic slobodno zive tamo, a puno je dobrovoljaca iz Rusije pomagalo vojsku republike genocidne tokom rata.

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#407 Re: Pussy Riot

Post by -LIBERO- »

Pa sta mislis zbog cega su pojedinci toliko pobornici "majcice Rusije"..mada ima i onih koji ih podrzavaju, sta god da ovi urade, jer podrzavaju "bratski nam" Iran :-) :D

Cudna kombinacija u odbrani Velike Rusije i njihove pravicne politike :lol:
Maverick78

#408 Re: Pussy Riot

Post by Maverick78 »

-LIBERO- wrote:Pa sta mislis zbog cega su pojedinci toliko pobornici "majcice Rusije"..mada ima i onih koji ih podrzavaju, sta god da ovi urade, jer podrzavaju "bratski nam" Iran :-) :D

Naravno :D , ti prvi pomenuti i ovamo preko Drine ejakuliraju kad im pomenes Putina i Rusiju. Na svim skupovima podrske Mladicu i Karadzicu su bile i slike Putina, sto je naravno sasvim ok sto se mene tice, to definitivno ide jedno sa drugim.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#409 Re: Pussy Riot

Post by Velkoski »

Pa ne može niko idiotima zabraniti da kače Putinove slike :-)

Iran mi je bratski kol'ko i ova istočna država koju ne želim imenovati :D
Maverick78

#410 Re: Pussy Riot

Post by Maverick78 »

Naravno, samo ne vjerujem da bi se on puno bunio protiv toga, vecina ruskih medija je tugovala kad su uhapseni Mladic i Karadzic, a zna se pod cijom su kontrolom mediji u Majcici Rusiji :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#411 Re: Pussy Riot

Post by Velkoski »

Pa ako uzmeš u obzir da je čovjek multitalenat, možda u slobodno vrijeme uređuje novine.
mmaar

#412 Re: Pussy Riot

Post by mmaar »

FBI američkog marinca smjestio na psihijatriju zbog Facebook komentara
advance.hr

Image

Prema riječima žrtve i njegove majke - američka policija uhitila je Brandona J. Rauba (26) zbog komentara koje je ostavio na socijalnoj mreži Facebook. Trenutačno je smješten na psihijatriji u bolnici John Randolph. U razgovoru za medije njegova majka, Kathleen Thomas, istaknula je kako je Raub odveden protiv svoje volje, a iz FBI-a su joj potvrdili kako ga odvode zbog "prijetnji koje su terorističke naravi", prenosi lokalni list Richmond Times-Dispatch.

Brandon J. Raub je služio američku vojsku u dva rata, u Afganistanu i Iraku. Agenti FBI-a došli su mu u kuću ovog četvrtka i odveli ga u lisicama. Ispitivali su ga oko pojedinih komentara koje je ostavio na svom Facebook profilu. Video uhićenja postavljen je na Youtube i uskoro se cijela priča proširila velikom brzinom.

VIDEO: uhićenje Brandona J. Rauba

U telefonskom razgovoru koji mu je dopušten, za lokalne medije Raub je rekao: "Razgovara sam s gospodom iz tajne službe nekih 20 do 30 minuta. Bio sam izuzetno kooperativan i odgovarao na sva njihova pitanja iskreno. Zaista volim SAD i činjenica da možete biti uhićeni i odvedeni negdje bez sudskog procesa i odvjetnika je čista ludost".

Nije vjerovao u službenu priču o 9/11

Raub je na svojim Facebook profilu objavio nekoliko poruka koje sugeriraju kako je napad na New York 11. rujna 2001 izvela američka vlada. Također je potpisao peticiju kojom se traži ponovno otvaranje istrage po pitanju tog napada. "Ukoliko niste svjesni ogromne količine zla koje je počinila američka vlada, predlažem da izvadite glavu iz pijeska. Dan obračuna se bliži. Revolucija je ovdje i ja sam je spreman voditi", napisao je na svom Facebook profilu Raub.

Njegova majka ističe kako se ovdje krši sloboda govora. Vodeća organizacija za ljudska prava, Amnesty International još uvijek ni jednom riječju ne spominje ovaj slučaj.
Tako to demonkratski rade ozbiljni i slobodarski totalitarni rezimi, a ne kao ove slavenske sirovine u Rusiji. Srecom, sad ce slobodarska zapadnjacka javnost predovodjena BBC-jem, CNN-om DW-om, vehabitsko-britanskom Al Jazeerom, AFP-om, Reutersom, gopsodinom Zizekom i drugim beskompromisnim borcima za slobodu, ljudska prava i demonkratiju izvrsiti snazan pritisak na taj totalitarni demonkratski rezim i ovaj mladic ce biti oslobodjen ovog politicki motiviranog hapsenja.
5 0 5

#413 Re: Pussy Riot

Post by 5 0 5 »

Revolver wrote: nemoj se ljutiti ali zvučiš mi previše paranoično. znači on bi ubio svakoga ko je protiv njega, samo da može. e jebiga. pa sad ispada gori od Staljina.
ne sjećam se toliko stvari o kojima je pisala Politkovskaya, ali se slažemo da je ubistvo imalo političku pozadinu. samo što tada skoro da i nije bilo reakcija zapada. valjda im tada nije bilo u interesu i ta licemjernost me najviše ljuti. naravno da niko nema pravo na ubistvo, ali zašto se stalno spominje ON. pa zar može jedan čovjek imati apsolutnu vlast nad 17.000.000 km2 i 140.000.000 ljudi? pročitao sam komentar kolege, i slažem se. samo mi nije odgovorio na pitanje, koje evo opet postavljam: dali smatraš da je za ostatak svijeta gori američki imperijalizam ili Putinova autokratija?

što se tiče drugog citata ne znam na šta da se osvrnem, nekako mi previše patetike i općih fraza (želimo dijalog, najjači smo kad smo najslabiji bla bla bla), ali ako one smatraju da je ovo sad nešto najgore što se desilo u povijesti Rusije onda nemam tu šta raspravljati.

ubijanje opozicionara i kritičara nema nikakvo opravdanje, tu se također slažemo, samo što ove tri sebe shvaćaju previše ozbiljno.
nista licno. on jeste gori od staljina. staljin je radio svoje cistke 1937. od tad je proslo 3/4 stoljeca. ili nismo nista naucli za to vrijeme. i u kontekstu cijelog citata jeste najgore.

koga bi ti spominjao? ako mu dajes kredit za prosperitet pozovi ga onda i na odgovornost za brutalnu represiju nad opozicijom.

ti pokusavas ismijati (pr). a sto su one upravo rekle u citatu na koji se osvrces. zar to ne potvrdjuje upravo taj citat koji ismijavas. e vidis, i putin je upao u slicnu klopku. to ti je geniji moderne umjetnosti. uvijek su za korak ispred (savremenog) populistickog stava.

ne vidim stvarno nikakvu relevantnost americkog imperijalizma sa pr. ipak,ubjedjen sam da se tamo moze malo glasnije govoriti sta mislis nego u rusiji.
kiky

#414 Re: Pussy Riot

Post by kiky »

ko može putinu bilo šta prigovorit ...
s obzirom na stanje ljudskih prava na zapadu šta očekivat od rusije kojoj demokratija nije nikad bila prioritet ...
mmaar

#415 Re: Pussy Riot

Post by mmaar »

505sCrtom wrote:odgovornost za brutalnu represiju nad opozicijom.
Zbog bas ove, ovako formulisane floskule, sirom svijeta su pocinjeni najuzasniji ratni zlocini i pobijeno je na hiljade i hiljade nevinih ljudi, a nazalost to se i danas, bas u ovom trenutku, isto cini i to ne samo u Siriji, vec i u mnogim drugim zemljama gdje je stigla sloboda i demokratija.
Revolver

#416 Re: Pussy Riot

Post by Revolver »

505sCrtom wrote:
Revolver wrote: nemoj se ljutiti ali zvučiš mi previše paranoično. znači on bi ubio svakoga ko je protiv njega, samo da može. e jebiga. pa sad ispada gori od Staljina.

nista licno. on jeste gori od staljina. staljin je radio svoje cistke 1937. od tad je proslo 3/4 stoljeca. ili nismo nista naucli za to vrijeme. i u kontekstu cijelog citata jeste najgore.

koga bi ti spominjao? ako mu dajes kredit za prosperitet pozovi ga onda i na odgovornost za brutalnu represiju nad opozicijom.

ti pokusavas ismijati (pr). a sto su one upravo rekle u citatu na koji se osvrces. zar to ne potvrdjuje upravo taj citat koji ismijavas. e vidis, i putin je upao u slicnu klopku. to ti je geniji moderne umjetnosti. uvijek su za korak ispred (savremenog) populistickog stava.

ne vidim stvarno nikakvu relevantnost americkog imperijalizma sa pr. ipak,ubjedjen sam da se tamo moze malo glasnije govoriti sta mislis nego u rusiji.
relevantno je, zato što sa američke strane dolazi najviše kritike na račun Putina. eto iznad tvog posta vidiš koliko se glasnije može govoriti. nisam pokušava ismijati, samo mi nije imalo smisla.

ako ti stvarno smatraš da je Putin gori od Staljina i da je ovo stanje nešto najgore što se dosad desilo u ruskoj povijesti, onda stvarno nema smisla da nastavimo dalje.

u svakom slučaju hvala na civiliziranoj raspravi i do neke druge teme :sax:
webby-x

#417 Re: Pussy Riot

Post by webby-x »

Ženskice su dobile što su tražile.
Da ih nisu uhitili nitko ne bi ni znao za ove tuke.
occupylove

#418 Re: Pussy Riot

Post by occupylove »

Maverick78 wrote:
-LIBERO- wrote:Pa sta mislis zbog cega su pojedinci toliko pobornici "majcice Rusije"..mada ima i onih koji ih podrzavaju, sta god da ovi urade, jer podrzavaju "bratski nam" Iran :-) :D

Naravno :D , ti prvi pomenuti i ovamo preko Drine ejakuliraju kad im pomenes Putina i Rusiju. Na svim skupovima podrske Mladicu i Karadzicu su bile i slike Putina, sto je naravno sasvim ok sto se mene tice, to definitivno ide jedno sa drugim.
jos malo pa ce ispasti da su nas Rusi granatirali , isto i na temi o Krizi o Grckoj , gdje stavljate slike dobrovaljaca a veze nema sa temom , sto vas u sustini ne cini nista drugacijim od samih tih dobrovaljaca , puni mrznje prema cijelim narodima i pravoslavlju u ovome slucaju ili Iranskome rezimu i Sh'itima koji je diktatorski, ali vi mrzite cijele narode i mnogim drugim primjerima
tacnije ? svima koji se suprostave imperijallistima , svjetskim hegemonima ..
sada se vec pljuje masovno i po Ekvadorskom i Juzno-Americkom narodu zato sto su dali azil Asanzu i ne daju na sebe
samo cekam da postavite video sa Juzno-Amerikancima koji su pucali po Sarajevu :roll:
mada je Putin oligarh takodjer , ali vecina Rusa je uz njega , digao ih je iz pepela i ucite istoriju a ne sa CCN i Al Dzaire
vi mrzite cijele narode i kulture , sto vas ne cini nimalo razlicitijima od onih koje opisujete u svojim postovima , a mrznja je bolest ..
da bi pojasnio morate malo prouciti istoriju ;
SSSR se raspao skoro kada i SFRJ , zavladao je totalni haos ,imperijalisti su uletili poput Hitlerovih armija , samo u svilenim rukavicama , divljackom privatizacijom ,masa vrhunskih fabrika se zatvara i ide na bubanj ( tranzicija , poznato i iz nasega slucaja zar ne ? i pitam se pitam se .. ko je sve krivac za nasilan raspad SFRJ i sto su tolerisali Milosevica 3 godine , dok nije pobio 'dovoljno Muslimana " u Evropi , i sta sada ?) te izazivanjem etnickih i vjerskih nemira cilj je porobiti Ruski narod i staviti ga konacnu pod komandu alijanse ; Vasington- Berlin-London .. Armija SSSR je ostala bez posla , bez para i Ruski placenici su bili i u Hrvatskoj vojsci i svuda i po Africi i Aziji , trbuhom za kruhom i ko plati ..a ne samo po Srbiji
Ruski nacionalisti , su vidjeli sansu da se busaju u prsa
vecina Rusa zaboli neka stvar za nas i ne zele nam nikakvo zlo
da BiH ima dozvolu od NATO i USA ?
prodali bi nam Rusi odmah i povoljno svo oruzje koje trebamo ( vrlo moderno ) bez pitanja , samo malo votke i kesh para :D i Dodik bi se morao puzeci dovuci u Sarajevu i otpisati postojanje Republike Srpske na primjer , ali ? nasi "saveznici" nam ne daju ..
masovno su svercom prodavali oruzje 90-tih i jos ponajmanje Srbiji , pola Hrvatskoga oruzja je svercom nabavljeno od Ukrajine , Bjelorusije i Rusije , to vise nije tajna ..to je bila najveca svjetska pijaca oruzja , mogao si unajmiti placenike i kupiti tenk za par hiljada dolara , bilo ko...
ali tesko je to ljudima objasniti
Rusija je opstala , a Putin se morao i celicnom rukom obracunati sa agresorima koji su unistavali Rusiju ,
koliko je Ruskih milijardera zatrazilo azil i sa parama Ruskoga naroda ( neki su se obogatili za na primjer ; 6 mjeseci , za 6 mjeseci biti milijarder !?)
i onda kada su ih Rusi zaganjali i pojavio se Putin ?
otisli su na zapad sa Ruskim parama i da traze "ljudska prava " i zale se kako ih Putin roka jednoga po jednoga od Londona ili Sejsela ili gdje sve vec ne kriju i neka ih roka i vrati otete pare ..
zato ovo oko Pussy riot kojima se ne sekirajte nista nece faliti , svjetski su poznate, sve je samo dimna zavjesa
i da nadopunim Chalengera ; Hilari klinton nije babuskara , necemo se vrijedjati ( mada mi se zeludac okrece od nje )
Ona je ratni zlocinac , ali o tome na drugim temama sve sa linkovima i povtrdom i Ona se nasla dijeliti lekcije o 'demokraciji " i Rusiji ..? krvolok ..
jefferson

#419 Re: Pussy Riot

Post by jefferson »

occupylove wrote:
Maverick78 wrote:

jos malo pa ce ispasti da su nas Rusi granatirali , isto i na temi o Krizi o Grckoj , gdje stavljate slike dobrovaljaca a veze nema sa temom , sto vas u sustini ne cini nista drugacijim od samih tih dobrovaljaca , puni mrznje prema cijelim narodima i pravoslavlju u ovome slucaju ili Iranskome rezimu i Sh'itima koji je diktatorski, ali vi mrzite cijele narode i mnogim drugim primjerima
tacnije ? svima koji se suprostave imperijallistima , svjetskim hegemonima ..
sada se vec pljuje masovno i po Ekvadorskom i Juzno-Americkom narodu zato sto su dali azil Asanzu i ne daju na sebe
samo cekam da postavite video sa Juzno-Amerikancima koji su pucali po Sarajevu :roll:
mada je Putin oligarh takodjer , ali vecina Rusa je uz njega , digao ih je iz pepela i ucite istoriju a ne sa CCN i Al Dzaire
vi mrzite cijele narode i kulture , sto vas ne cini nimalo razlicitijima od onih koje opisujete u svojim postovima , a mrznja je bolest ..
da bi pojasnio morate malo prouciti istoriju ;
SSSR se raspao skoro kada i SFRJ , zavladao je totalni haos ,imperijalisti su uletili poput Hitlerovih armija , samo u svilenim rukavicama , divljackom privatizacijom ,masa vrhunskih fabrika se zatvara i ide na bubanj ( tranzicija , poznato i iz nasega slucaja zar ne ? i pitam se pitam se .. ko je sve krivac za nasilan raspad SFRJ i sto su tolerisali Milosevica 3 godine , dok nije pobio 'dovoljno Muslimana " u Evropi , i sta sada ?) te izazivanjem etnickih i vjerskih nemira cilj je porobiti Ruski narod i staviti ga konacnu pod komandu alijanse ; Vasington- Berlin-London .. Armija SSSR je ostala bez posla , bez para i Ruski placenici su bili i u Hrvatskoj vojsci i svuda i po Africi i Aziji , trbuhom za kruhom i ko plati ..a ne samo po Srbiji
Ruski nacionalisti , su vidjeli sansu da se busaju u prsa
vecina Rusa zaboli neka stvar za nas i ne zele nam nikakvo zlo
da BiH ima dozvolu od NATO i USA ?
prodali bi nam Rusi odmah i povoljno svo oruzje koje trebamo ( vrlo moderno ) bez pitanja , samo malo votke i kesh para :D i Dodik bi se morao puzeci dovuci u Sarajevu i otpisati postojanje Republike Srpske na primjer , ali ? nasi "saveznici" nam ne daju ..
masovno su svercom prodavali oruzje 90-tih i jos ponajmanje Srbiji , pola Hrvatskoga oruzja je svercom nabavljeno od Ukrajine , Bjelorusije i Rusije , to vise nije tajna ..to je bila najveca svjetska pijaca oruzja , mogao si unajmiti placenike i kupiti tenk za par hiljada dolara , bilo ko...
ali tesko je to ljudima objasniti
Rusija je opstala , a Putin se morao i celicnom rukom obracunati sa agresorima koji su unistavali Rusiju ,
koliko je Ruskih milijardera zatrazilo azil i sa parama Ruskoga naroda ( neki su se obogatili za na primjer ; 6 mjeseci , za 6 mjeseci biti milijarder !?)
i onda kada su ih Rusi zaganjali i pojavio se Putin ?
otisli su na zapad sa Ruskim parama i da traze "ljudska prava " i zale se kako ih Putin roka jednoga po jednoga od Londona ili Sejsela ili gdje sve vec ne kriju i neka ih roka i vrati otete pare ..
zato ovo oko Pussy riot kojima se ne sekirajte nista nece faliti , svjetski su poznate, sve je samo dimna zavjesa
i da nadopunim Chalengera ; Hilari klinton nije babuskara , necemo se vrijedjati ( mada mi se zeludac okrece od nje )
Ona je ratni zlocinac , ali o tome na drugim temama sve sa linkovima i povtrdom i Ona se nasla dijeliti lekcije o 'demokraciji " i Rusiji ..? krvolok ..
Ovo je situacija kada amer neki kaze: OH MY GOD :D
Ti fakat imas problem, i to jeben!
Bušman

#420 Re: Pussy Riot

Post by Bušman »

Da li je iko svjestan sta su ovi stihovi znacili 1977. godine:

God save the queen
The fascist regime
They made you a moron
Potential H-bomb

God save the queen
She ain't no human being
There is no future
In England's dreaming

Ko nije svjestan, ocito ne razumije punk. Ko ne razumije pornografski performans clanice benda sa piletinom niti poznaje situaciju u Rusiji niti poznaje umjetnost (kvalitet hrane u Rusiji je katastrofalan, mozda to moze posluziti kao hint da skontate sustinu performansa).
Sto se tice pussy riot kao benda, sumnjam da je njima stalo do popularnosti, u punk sceni urbanih centara Rusije su itekako poznate.
zahvalan

#421 Re: Pussy Riot

Post by zahvalan »

Sad bi ja kao trebao da zalim zbog tri fufe koje se zajebavaju sa zakonom,ja mislim da u Bosni imamo precih problema... kao sto su nezaposlenost,male plate,plata nema i tako to
forest gump

#422 Re: Pussy Riot

Post by forest gump »

Bušman wrote:Da li je iko svjestan sta su ovi stihovi znacili 1977. godine:

God save the queen
The fascist regime
They made you a moron
Potential H-bomb

God save the queen
She ain't no human being
There is no future
In England's dreaming

Ko nije svjestan, ocito ne razumije punk. Ko ne razumije pornografski performans clanice benda sa piletinom niti poznaje situaciju u Rusiji niti poznaje umjetnost (kvalitet hrane u Rusiji je katastrofalan, mozda to moze posluziti kao hint da skontate sustinu performansa).
Sto se tice pussy riot kao benda, sumnjam da je njima stalo do popularnosti, u punk sceni urbanih centara Rusije su itekako poznate.
Kako je samo gadno kad se seljadija nafura na avangardu.
Bušman

#423 Re: Pussy Riot

Post by Bušman »

zahvalan wrote:Sad bi ja kao trebao da zalim zbog tri fufe koje se zajebavaju sa zakonom,ja mislim da u Bosni imamo precih problema... kao sto su nezaposlenost,male plate,plata nema i tako to
Pa da bar imamo ljudi koji su dovoljno bezobrazni i dovoljno sokantni da kazu ko je krivac za taj problem. Jebo te, kako nam je dobro cudi me da ovi politicari ne bivaju zivi spaljeni ili barem javno objeseni.

E to je vaznost Pussy Riota, sto cure imaju MUDA da kazu ko je uzrok problema u Rusiji (zaradjuje se od energenata, ali ko zaradjuje je pravo pitanje). Nije tamo uopce bajno, samo se to ne smije reci.
Last edited by Bušman on 22/08/2012 10:27, edited 1 time in total.
Warhead

#424 Re: Pussy Riot

Post by Warhead »

forest gump wrote:
Bušman wrote:Da li je iko svjestan sta su ovi stihovi znacili 1977. godine:

God save the queen
The fascist regime
They made you a moron
Potential H-bomb

God save the queen
She ain't no human being
There is no future
In England's dreaming

Kako je samo gadno kad se seljadija nafura na avangardu.
:thumbup: :D
zahvalan

#425 Re: Pussy Riot

Post by zahvalan »

Bušman wrote:
zahvalan wrote:Sad bi ja kao trebao da zalim zbog tri fufe koje se zajebavaju sa zakonom,ja mislim da u Bosni imamo precih problema... kao sto su nezaposlenost,male plate,plata nema i tako to
Pa da bar imamo ljudi koji su dovoljno bezobrazni i dovoljno sokantni da kazu ko je krivac za taj problem. Jebo te, kako nam je dobro cudi me da ovi politicari ne bivaju zivi spaljeni ili barem javno objeseni.

E to je vaznost Pussy Riota, sto cure imaju MUDA da kazu ko je uzrok problema u Rusiji (zaradjuje se od energenata, ali ko zaradjuje je pravo pitanje). Nije tamo uopce bajno, samo se to ne smije reci.
niko nije izasao na proteste samo su penzioneri dosli ispred vlade(nedavno kod nas). jel mislis da su se rusi divili nasim penzionerima po ruskim forumima ? Jel mislis da je ikog briga u svijetu kako Bosanci i Hercegovci zive ?

Znaci nasi penzioneri imaju muda (pa mi ti sad nadji linkove da vidim gdje se rusi dive nasim penzionerima)

Zaradjuje se i po Bosni od telekoma,struje,izvoza suma... ali ko zaradjuje ? Zasto gledamo tudju avliju zasto se ne brinemo o nasoj avliji ?
Post Reply