Punice i Svekrve

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
uuuuhhhh

#401 Re: Punice i Svekrve

Post by uuuuhhhh »

Moja svekrva je bila suuupeeerrr žena (razvedena sam :-D ) . Al' zato s mužem nisam bal imala neke velike sreće.... Možda je svekrva bila kompenzacija... U svakom slučaju, stvarno sam imala sreće i znam da postoje i razumne svekrve....
Not My Idea

#402 Re: Punice i Svekrve

Post by Not My Idea »

zahr wrote:

mislim da sam propustila jako vaznu cinjenicu moja svekrva nije bosanka :D :D :D
Jok. Svekrva/punica su univerzalne pojave.
VenomousV

#403 Re: Punice i Svekrve

Post by VenomousV »

zahr wrote:

mislim da sam propustila jako vaznu cinjenicu moja svekrva nije bosanka :D :D :D

tako nam reci :lol: :lol: :lol:
Aleluja

#404 Re: Punice i Svekrve

Post by Aleluja »

To sto sam navela je trebalo da posluzi kao potpuna suprotnost na sve one neke uzasne stvari koje svekrve rade to je bio poklon u znak paznje i zahvalnoti ti ocigledno ili imas jako opasnu svekrvu ili je uopce nemas i ubijedjena sam da ne odbijas poklone da ti je tvoja majka kupila to bi bilo super ali posto je to ucinila svekrva hajde da sada po noj bacamo drvlje i kamenje jer OMG ona sigurno ima neke skrivene razloge :mrgreen: :mrgreen:

ma kužim itekako, ne obraćaj pozornost na mene...glasno razmišljam :D opet i iznova govorim u svoje ime!

...tebi godi svekrva ti njoj aleluja sve pet, želim Vam sve najljepše! 8-)
zahr

#405 Re: Punice i Svekrve

Post by zahr »

Not My Idea wrote:
zahr wrote:

Jok. Svekrva/punica su univerzalne pojave.
Ja da sam napisala da mi je svekrva neka kretenusa svi bi jao pa tesko tebi kako to izdravas bla bla jer svi se loze na takve price ja nikoga ne idealiziram samo kazem onako kako je zaista i hvala BOgu pa je tako i jos ima normalnih i finih ljudi kojima je mir i sloga u porodici bitnija od bilo cega drugog ali recimo imam i prijateljicu koja je trudna napustila svog muza zbog svekrve a ovaj se nije ni okrenuo za njom kako nista ne treba generalizovati ne treba ni svekrve na ovoj temi ispadose sve svekrve aman djavoli a snahe mucenice :D
miki.ba

#406 Re: Punice i Svekrve

Post by miki.ba »

Ja bi punicu cak pustio da mi i namjesti stan, da hoce koji dinar izvalit, nek sve ona izabere. :lol: :lol:
Kod moje punice je "marka mi ko tepsija". :lol: :lol:
Šalim se i vako me :dance: , kad bi mi još šta dala bilo bi duplo :dance: :dance:
Aleluja

#407 Re: Punice i Svekrve

Post by Aleluja »

ali recimo imam i prijateljicu koja je trudna napustila svog muza zbog svekrve a ovaj se nije ni okrenuo za njom
...ima taj svoju mamicu koji vrag će mu žena pobogu ?!...emotivno tup, patološki egocentrik...neka djeva bude srećna što ni sekundu više ne traći na takvu personu! :D

Hvala nebesima pa nismo svi isti! :mrgreen:
Not My Idea

#408 Re: Punice i Svekrve

Post by Not My Idea »

@zahr
Ma dobro, malo se shalim.
Tvoj odnos sa svekrvom je za svaku pohvalu. Samo uzivaj. :)
zahr

#409 Re: Punice i Svekrve

Post by zahr »

Aleluja wrote:
ali recimo imam i prijateljicu koja je trudna napustila svog muza zbog svekrve a ovaj se nije ni okrenuo za njom
...ima taj svoju mamicu koji vrag će mu žena pobogu ?!...emotivno tup, patološki egocentrik...neka djeva bude srećna što ni sekundu više ne traći na takvu personu! :D

Hvala nebesima pa nismo svi isti! :mrgreen:
Ja se sjecam svih problema i neugodnih scena koje je moja mama prozivljavala sa svojom svekrvom sad vec kako godine prolaze hladne glave i mama ponekad ali samo ponekad prizna i svoje greske :D ja kazem meni se posrecilo mozda nece trajati ko zna ali ja kada sam se trebala udati vise od svega mi je bilo najgore taj odnos s muzevom porodicom bas zbog ovakvih prica od prijateljica i scena koje druge zene prozivljavaju vjeruj da sam bila istraumirana :skoljka: kada sam prvi put upoznala svekrvu umalo se nisam upiskila od silne treme i straha nisam progovorila nista osim kako ste :D :D
zahr

#410 Re: Punice i Svekrve

Post by zahr »

Not My Idea wrote:@zahr
Ma dobro, malo se shalim.
Tvoj odnos sa svekrvom je za svaku pohvalu. Samo uzivaj. :)
nemoj me ureci da me nece sada docekati na vratima s oklagijom u ruci :D :D :D :D :D
Aleluja

#411 Re: Punice i Svekrve

Post by Aleluja »

Ja se sjecam svih problema i neugodnih scena koje je moja mama prozivljavala sa svojom svekrvom sad vec kako godine prolaze hladne glave i mama ponekad ali samo ponekad prizna i svoje greske :D ja kazem meni se posrecilo mozda nece trajati ko zna ali ja kada sam se trebala udati vise od svega mi je bilo najgore taj odnos s muzevom porodicom bas zbog ovakvih prica od prijateljica i scena koje druge zene prozivljavaju vjeruj da sam bila istraumirana :skoljka: kada sam prvi put upoznala svekrvu umalo se nisam upiskila od silne treme i straha nisam progovorila nista osim kako ste :D :D

Ma ima svega šta da ti zboruvam sve znaš, :D u zdravom normalnom odnosu sve normal štima ali ima i onih koji to nisu e to su već tegobe (opet rješive)...uživaj dok traje! :mrgreen:
zahr

#412 Re: Punice i Svekrve

Post by zahr »

Aleluja wrote:

Ma ima svega šta da ti zboruvam sve znaš, :D u zdravom normalnom odnosu sve normal štima ali ima i onih koji to nisu e to su već tegobe (opet rješive)...uživaj dok traje! :mrgreen:
Ma da u pravu si ovdje je bila tema svekrve pa et ja sam iznijela svoje iskustvo koje je pozitivno ali zato imam zaovu koja nam je zagorcavala zivot sada bi trebao jedan topic o zaovama :D :D :D ali eto muz je to na vrijeme rijesio sto u biti od muzeva najvise i zavisi kako ce se oni postaviti :D :D :D :D
VenomousV

#413 Re: Punice i Svekrve

Post by VenomousV »

zahr wrote: u biti od muzeva najvise i zavisi kako ce se oni postaviti :D :D :D :D

tacno :thumbup:
nejlic_

#414 Re: Punice i Svekrve

Post by nejlic_ »

Trebam savjet! Aktivni sam pusaac (cigara naravno :) ). Kada sam se udala normalno sam pusila pred svekrom i svekrvom. Medjutim, mom svekru nije bilo uredu sto pusim pred njim, pitao je svoju zenu da li ja pusim pred svojim tatom, a ne pusim, pa je rek'o kako ja svog tatu postujem, a njega ne. I prestanem ja pusit' pred njim, a on se ni dan danas ne ponasa previse ok prema meni. Ja mislim da sam pogrijesila sto sam prestala pusit' pred njim, a sad mi je nekako bezveze da ponovo zapalim, iako me moj muz cesto ponudi pred njim i govori da zapalim, ali eto :cry:
Cholina_Lokica

#415 Re: Punice i Svekrve

Post by Cholina_Lokica »

Meni nikad, ali bas nikad nece biti jasna veza izmedju cigara i postovanja :|
Aleluja

#416 Re: Punice i Svekrve

Post by Aleluja »

nejlic_ wrote:Trebam savjet! Aktivni sam pusaac (cigara naravno :) ). Kada sam se udala normalno sam pusila pred svekrom i svekrvom. Medjutim, mom svekru nije bilo uredu sto pusim pred njim, pitao je svoju zenu da li ja pusim pred svojim tatom, a ne pusim, pa je rek'o kako ja svog tatu postujem, a njega ne. I prestanem ja pusit' pred njim, a on se ni dan danas ne ponasa previse ok prema meni. Ja mislim da sam pogrijesila sto sam prestala pusit' pred njim, a sad mi je nekako bezveze da ponovo zapalim, iako me moj muz cesto ponudi pred njim i govori da zapalim, ali eto :cry:
ma zapali ti jednu pred njim ponudi i njega... :D

Ne boj se neka te iracionalni strah ne koči... 8-)
VenomousV

#417 Re: Punice i Svekrve

Post by VenomousV »

Cholina_Lokica wrote:Meni nikad, ali bas nikad nece biti jasna veza izmedju cigara i postovanja :|

vala bas :-)
Not My Idea

#418 Re: Punice i Svekrve

Post by Not My Idea »

@Dile, pusis ti?
nejlic_

#419 Re: Punice i Svekrve

Post by nejlic_ »

Aleluja wrote:
nejlic_ wrote:Trebam savjet! Aktivni sam pusaac (cigara naravno :) ). Kada sam se udala normalno sam pusila pred svekrom i svekrvom. Medjutim, mom svekru nije bilo uredu sto pusim pred njim, pitao je svoju zenu da li ja pusim pred svojim tatom, a ne pusim, pa je rek'o kako ja svog tatu postujem, a njega ne. I prestanem ja pusit' pred njim, a on se ni dan danas ne ponasa previse ok prema meni. Ja mislim da sam pogrijesila sto sam prestala pusit' pred njim, a sad mi je nekako bezveze da ponovo zapalim, iako me moj muz cesto ponudi pred njim i govori da zapalim, ali eto :cry:
ma zapali ti jednu pred njim ponudi i njega... :D

Ne boj se neka te iracionalni strah ne koči... 8-)

Njemu izgleda to i smeta jer on NE PUSI :/
Cholina_Lokica

#420 Re: Punice i Svekrve

Post by Cholina_Lokica »

Not My Idea wrote:@Dile, pusis ti?
Vazda u zivotu :lol:
Aleluja

#421 Re: Punice i Svekrve

Post by Aleluja »

Njemu izgleda to i smeta jer on NE PUSI :/
...a ne smeta mu što mu sin puši, pošto si spomenula da te ponudi pred njim ...da ne bude otkud ti znaš da moj muž smoka? :mrgreen:
Not My Idea

#422 Re: Punice i Svekrve

Post by Not My Idea »

Cholina_Lokica wrote:
Not My Idea wrote:@Dile, pusis ti?
Vazda u zivotu :lol:
I ja gora budala sto pitam svasta :lol:

Ne znam eto, ja pusim nekih 6 godina i nikad nisam zapalila ni pred ocem ni pred mamom. I vjerujem da necu nikad.
Uvijek ima druga soba, dvoriste ili na kraju krajeva mogu se strpit sat-dva. To jest neki vid postovanja ali ne mogu rec da je samo to jer bi onda ispalo da ljudi koji pushe pred roditeljima ne postuju iste, sto nije tacno. Ali eto, meni nesto ne da. Prosto se ne mogu zamislit kako pijem kafu s mamom i pusim. Pred svima ostalim nemam taj "problem".

A ova djevojka sto joj punac dize nos...Ja da sam na tvom mjestu- kalemila bih cigare pred njim. Ne zelim zvucat bezobrazno ni kao neko deriste ali mu baska treba bitch slap.
Cholina_Lokica

#423 Re: Punice i Svekrve

Post by Cholina_Lokica »

To je vec do tebe i nekih vasih odnosa, ali mi niko ne moze dati logicno objasnjenje po kojem su cigara i postovanje u sukobu. Takve situacije k'o kod tebe sam skontala da vecinom imaju veze sa onim kad roditelji tinejdzerima prijete kako ce ih ubit, odreci se i sta sve ne ako pocnu pusiti, pa s toga taj kurslus u glavi kod ljudi, jbg klik iz djetinjstva, sto opet nema veze sa ovim prvim sto pitah cigare i postovanje, nego samo sa roditeljsim pogresnim pristupom
Not My Idea

#424 Re: Punice i Svekrve

Post by Not My Idea »

Pa otac mi nikad nije prijetio :D nit je ikad i pitao...Mama je znala pitat, i rec -oho ti se ako sta saznam...ali tad sam bila dijete i normalno je da mi je to govorila (da barem nikad nije ni prestala). Kazem, pusim 6 godina, i to brojim otkako oni znaju..pusila godinu dana, ono krishom...I kad su saznali, mama jest galamila, al je na kraju rekla-e sad ces ic kupit cigare i ima da sjednes tu i da pusis dok ne crknes :lol: :-) al mi nikad nije prijetila da moram prestat, nikad nije rekla da ne smijem pusit pred njom, to je jednostavno tako ostalo.
A postovanje ili sta vec...ne znam cini mi se da bih se osjecala ko kakva balavica da zapalim pred njima. Bilo bi me stid. :?
Mr.Penguin

#425 Re: Punice i Svekrve

Post by Mr.Penguin »

Ductus Holedocus wrote:
radenska wrote:Moj muz postuje svoje roditelje nekad i previse. Stvarno postuje i moje. A sto se tice njegovog oca to je posebna prica. Ko misli da je nesto zgrijesio treba doci da zivi s njim jedan mjesec, to ce mu doci kao cistiliste. Te patnje NIKOM u zivotu pozeljela ne bih. Sta sam ja jezika progutala i ruznih rijeci s njegove strane. Postujem ga na minimumu zbog muza, ovako ne bih nikako. Voljeti ga niti hocu niti mogu. A da ga zovem babo, to je prosto nemoguce. Pa on nije za mene i moju bebu upitao 4 mjeseca. Pa ne nosim ja zivince, to je njegovo unuce. Ali hajde, svakom svacije.
E moja ti..
Ja sam se trudila,koliko god sam mogla da budem uzorna "snajka",da se pokazem u sto najboljem svjetlu..Da medju nama vlada mir ....ali jok.
Kad mu jos uvijek nisam snaha i tako me grdi,sta je tek sposoban uraditi kad bi zivjeli u istoj kuci(to je bilo u planu)?!
Da sam losa i bezobrazna bila,mislim da bi drugacije bilo..
Sva sreca pa su se maske na vrijeme skinule..Sve sam ostavila iza sebe i otisla glavom bez obzira.Kad nece fino,nek'im bude..
I nije mi nimalo zao!
Zar ti nisi ona što mi je iz čista mira psovala na pp? :lol:
Post Reply