Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
eeddiinn

#401 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by eeddiinn »

Voziti Stila je ćejf! :shock: :shock: :shock: :shock:

Ma daj molim te i ti kao imaš realno mišljenje. Pa ono auto je grdno da grdnije nemože biti, a s obzirom na visinu i samim tim visoko težište ni vozne osobine mu nisu neke. Da si rekao neka alfa uredu ali Stilo.
johntra

#402 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

emko1234 wrote:
mislim ljudi glupa je prica. vw golf je neuptino kvalitetniji od fiat stila, mozda jest tvrdji, jest robusniji, mozda jest skrtiji s opremom u startu, al ljudi su izracunali kakav omjer treba da bude.

i druze johntra, ako ne znas cetvorka se pravi od kraja 97 godine. a fiat stilo je poceo 2002, dakle svojim radnim vijekom je daleko usao u eru golfa petice koja je startala krajem 2003.
zelis li sad da poredimo fiat brava i golfa cetvorku?
il zelis mozda da poredimo fiat stilo i golfa peticu?
po meni jedini argument ljudi koji kupuju nova auta, u odnosu na vw je cijena.
al onda dodjes i kazes, i ja bi se naguzio za jednu cetvorku s di crvenim tad, al nisam imao kome, pa sam kupio ono za sta sam imao pare, a ne seres 2 sata o necemu sto je provjereno kurac od auta.
opet si se zaigrao klisa? šta treba da uradim da ti dokažem da ovdje pričamo o poređenju automobila po cijenama, a ne o tome kad je neki automobil nastao? do proizvođača je kada će neko izbaciti koji model i da li će uspjeti nadmašiti trenutnog vladara ili će ovaj drugi redizajnom uspjeti da se nosi sa novim modelom...
da rezimiramo, Stilo je izmislio pojam automobila za bilo kojeg Golfa četvorku (što je i logično, jel te), ali nije to bitno...bitno je da je panj na točkovima (četvorka) bio skuplji od Stila pet milja....i to je onaj porez na budale koji se uzima lopatom širom naše BiH i regije, a kojeg vi tako bezuspješno pokušavate da odbranite...
condy

#403 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by condy »

citroen xm wrote:Čestitam Emko i Gorane, svakim danom povećavate dozu gluposti koju izgovarate.
Citroenova avangardna rješenja i stil ne može puno ljudi da shvati. Zato Golfa može većina, a to pokazuje da je Golf totalno bezličan i bijedan automobil. Na žalost Citroenu neda gazda pežo da ispolji svu avangardu kao prije 20+ godina. Nikako da shvate da su tada mnogo bolje prolazili. Međutim i ovako osakaćeni na putu su u poređenju sa svim iz VW-a svemirski brodovi.

Zna se ko je uvijek kupovao Citroen, doktori, profesori, učeni ljudi. Golf je uvijek kupovala marva jer je to narodni auto, auto koji većina shvata.

Inžinjeri, konstruktori, dizajneri koji su radili za Citroen su daleko, daleko bolji u svom poslu od bilo koga u VW-u. Meni je stvarno smiješno čitati kako VW ili Mercedes sada reklamiraju nešto kao svoju novinu, a to je Citroen imao prije 50 godina. Ali naravno šabani se primaju na to. Ja mislim da postotak normalnih ljudi koji kupuju VW u cjelokupnom broju VW-ovih kupaca ne prelazi 10%.

Gledajte i balavite. Očekujem da neko izjavi kako je ružan i kako je nešto od VW-a bolje i ljepše.
Gle, to što ti voliš Citroena to je tvoja stvar, i to je super. Znam čovjeka u Zenici, koji radi samo Citroena i za kojeg jedino postoji to auto i da imam Citroena on bi ga radio jer zna ta auta " u dusu ".

Međutim, koliko u tvojoj priči ima objektivnosti a koliko subjektivnog ?

Da bi ih upoređivao onda moraš voziti i jedno i drugo vozilo, pa da uporediš. Ne možeš ih upoređivati sa slika. Shvataš, kakve slike ?
Ja sam prešao sa francuzem iz 2003.g. oko 60.000 km, i sa vw iz 2008.g. oko 120.000 km. Kad je u pitanju kvalitet i izdržljivost, vozne mogućnosti, tu je VW apsolutni pobjednik. Peugeot, u konkretnom slučaju, nije imao nikakve šanse. Sad, to su potpuno različita auta. Francuz je ljepšeg dizajna, malo udobniji, ne štedi na kvaliteti unutrašnje opreme, ali perfomanse, motor, mjenjač, kvalitet općenito, utegnutost, on tu nema šta tražiti sa VW vozilima.

Zamijeniti sijalicu na Peugeotu je bilo umijeće, ruku svu izgrebeš.Da ne govorim o drugim stvarima, nepristupačnim djelovima u motoru, tromom motoru, višoj potrošnji i to HDI motora, osjetljivoj elektronici, itd.

Nije ni VW savršenstvo, ali je što se tiče pouzdanosti izuzetno vozilo.
Last edited by condy on 05/09/2012 15:10, edited 1 time in total.
johntra

#404 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

eeddiinn wrote:Voziti Stila je ćejf! :shock: :shock: :shock: :shock:

Ma daj molim te i ti kao imaš realno mišljenje. Pa ono auto je grdno da grdnije nemože biti, a s obzirom na visinu i samim tim visoko težište ni vozne osobine mu nisu neke. Da si rekao neka alfa uredu ali Stilo.
jesi vozio to auto da možeš dati takvu procjenu? ustvari, jesi li ga ikada posjedovao? nisi...prema tome, poklopi se...
ako ti smeta visina petovratnog Stila, koja uopšte ne utiče na vožnju btw (probano u raznim situacijama), uvijek imaš trovratnog Stila koji je nešto niži...
sanaman

#405 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by sanaman »

johntra wrote:
goran16v wrote:@johntra
Samo ostaje misterija nikad objasnjena misterija, zasto je onda smrdljiva izgazena tricina TDI jednako kostala kao tvoj auto kad si ga kupovao, odnosno zasto je G VI sa xy vlasnika i vracenom kiometrazom bio skuplji. Posto taj slucaj nije samo kod nas, nije samo u komsiluku, pa ni u malenoj Europi, tako se ne mozes vaditi na nas mentalitet i nerealno priosjecno razmisljanje (nekako mi je tesko pvjerovati da si globalno realan), jedino preostaje mogucnost da je uprkos svemu jos uvijek bolji auto?
Pusti suplju, ti da kupujes auto iz cejfa sigurno ne bi kupio izgledamo i performansama sasvim prosjecnog, neupadljivog Fiata Stila, pogotovo ako je kakav 5VR, gdje je jedini cejf niza cijen, nego kakvu talijansku RWD egoztiku.
Kad se vec hvatas matematike i racunice onda bi trebao zanati za postulat da je materijalnim stvarima kojima vrijednost opada kroz vrijeme pad novcane vrijednost proporcionalan cijeni, odnosno u novcu skuplja stvar, tj bolja stvar trip veci pad cijene.Inace, kupis novog Yugu (dok se proizvodio) za 8k KM i najpametini si na svijetu, da od njega ostanu samo saobr. i tockovi vrijedice 300 KM, odnoso teoreti gubitak 7,7k KM koliko izgubis na autu od 35k KM za go dana. To bi ista drugo gledaqo pored Yuga..
mene boli briga da li je to misterija ili je za slučajeva x, ali ja sam naveo u čemu je razlika između mog realnog razmišljanja i logike većine golfoljubaca...i sad kao ja nisam realan, jer sam kupio dobro auto za manje para, auto koje mi nudi sve što mi nudi prosječan Golf, ma daj...ostalo mi para u džepu, navozao se, nisam se patio sa klasičnim razmišljanjima VW-ljubaca i slično..to je kao nelogično i nenormalno? znači, logičnije je bilo da sam kupio tričinu?
Koliko god tebi bilo čudno, Stilo jeste kupljen radi ćejfa, neko se loži na RWD talijane, ja se naložio na petovratnog Stila sa Abarth felgama...i ja ispunio svoj san, meni dosta...
po pitanju opadanja cijene, sve što ti kažeš je ok i svi znamo kako nečemu cijena opada, bilo da se radi o civarama ili autu, ali nikako da shvatiš da je ovo Bosna i da ovdje nema logike...cijene Golfova po EU nisu tako prenapuhane kao kod nas i u regiji, to ti vrlo dobro znaš, tako da ti da priča ne pije vode...
da sumiramo, nikako vlasnik Golfa ne može proći bolje od mene, koji sam kupio, ako ne bolje, onda bogatije i opremljenije auto od jednog Golfa četvorke...na kraju krajeva, nisam ja kriv što se po cijenama na ovaj način kod nas uspoređuju automobili po generacijama...
odi na mobile.de zadaj iste parametre za citroena i golfa...sve ce ti se samo ukazati :D

koliko je prodano vw a koliko citroena od 2007 do 2011 u BiH? (imas preko BIHAMKA tabelu)

ford, reno, hyndai, toyota, fiat, pezo i nisan su imali vise novih registracija u njemackoj u prosloj godini nego citroen. nisam rekao vw jer je to njemacko auto i njemacko trziste, ali ti se sve samo kaze kada vidis pobrojane proizvodjace, jer je njima svima njemacka da ne kazem gostujuci teren.

p.s. previse raspravljate o subjektivnim stvarima
johntra

#406 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

znači, po tebi je normalno ovdje dati 4.000 do 5.000 eura za Golfa četvorku TDI, koju iz Njemačke možeš dovući za 2.000 do 3.000 eura?
goran16v

#407 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
Da bi glup čovjek skontao koliko je 2+2 trebaš mu 5 puta objašnajvati. pošto je tebi ovo objašnjeno 10 puta ispade da si idiot. Ali ne brini, nisi sam. Ima tu i Emko i još malo raje sličnog razmišljanja tvom. :)

Kao prvo ova tričina i ostali Golfovi se prodaju po toj cijeni zato što ima levata koji ih kupuju. Logično. zašto neko ne bi oderao levata koji je spreman dati blago za sasvim prosječan auto?

Kao drugo kada ulaziš u matematiku malo se presaberi. Normalno da će neki golf istog godišta i istog stanja biti skuplji od Stila. Prosto, skuplji je jedino zbog činjenice da je skuplje plaćen u startu.

Što se uživanja tiče, ako neko može uživati u Golfu, ali baš uživati, ja mu skidam kapu.
Da ali ako je neko ovdje idiot onda si to ti sa svojim manjkom elementarne kulture, kratkim fitiljem i patoloskom ljubomorom, a najbolji dokaz za to je ovo crveno boldirano gdje mi kontriras upravo ovim sto ja tvrdi i vjerovatno to ne kontas. Da, skuplje je placen u startu, a to je iz istog razloga zasto je i polovan skuplji, a to je vjerovatno zato sto bolji auto, a to je upravo ono sto sam ja napisao...
E evo za tebe johntru i ostle nelevate i strucnjake odlicna poslovna ideja... Nadjete zemlju u kojoj nisu levati, u kojoj se realno razmislja, samo sto to nije nijedna zemlja iz kojih se to obicno radi, pa pojeftino nakupujete vw-vskog smeca i oderete nas levate ovde, a ovdje pojeftino od nas levata nakupujete visokokvalitetne talijanske i francuske dragulje i zgrnete i tamo ih prodate po realnoj cijeni. Nema greske, ima da zgrnete silne pare, ima is starta da sebi kupiti po auto od 17k KM!
Last edited by goran16v on 05/09/2012 15:56, edited 1 time in total.
530i

#408 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

Neće biti zato što je bolje auto, već zato što postoje kupci po toj cijeni...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#409 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

goran16v wrote:
Da ali ako je neko ovdje idiot onda si to ti sa svojim manjkom elementarne kulture, kratkim fitiljem i patoloskom ljubomorom, a najbolji dokaz za to je ovo crveno boldirano kojim zapravo potvrdjujes istinu. Skuplje je placen u startu, a to je zato sto je vjerovatno bolji auto...
E evo za tebe johntru i ostle nelevate i strucnjake odlicna poslovna ideja... Nadjete zemlju u kojoj nisu levati, u kojoj se realno razmislja, samo sto to nije nijedna zemlja iz kojih se to obicno radi, pa pojeftino nakupujete vw-vskog smeca i oderete nas levate ovde, a ovdje pojeftino od nas levata nakupujete visokokvalitetne talijanske i francuske dragulje i zgrnete i tamo ih prodate po realnoj cijeni. Nema greske, ima da zgrnete silne pare, ima is starta da sebi kupiti po auto od 17k KM!
Znaci svaki skuplji auto je bolji auto od jeftinijeg.
Aha,znaci Citroen,Pezo,Hyundai kunto panto,uzmi primjer koji hoces od 35 000 je bolji od Golfa koji kosta 34 000.
Last edited by mali_milojica on 05/09/2012 15:28, edited 1 time in total.
goran16v

#410 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

johntra wrote:znači, po tebi je normalno ovdje dati 4.000 do 5.000 eura za Golfa četvorku TDI, koju iz Njemačke možeš dovući za 2.000 do 3.000 eura?
Da isto ko to je ovdje normalno dati 2.00 - 3.000 eur za Stila koji je tamo placen milju eura...
eeddiinn

#411 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by eeddiinn »

johntra wrote:
eeddiinn wrote:Voziti Stila je ćejf! :shock: :shock: :shock: :shock:

jesi vozio to auto da možeš dati takvu procjenu? ustvari, jesi li ga ikada posjedovao? nisi...prema tome, poklopi se...
ako ti smeta visina petovratnog Stila, koja uopšte ne utiče na vožnju btw (probano u raznim situacijama), uvijek imaš trovratnog Stila koji je nešto niži...
Diskusija sa tobom nema nikakvog smisla jer si sam sebe diskreditovao činjenicom da smatraš da je vožnja stila ćejf. Takvu izjavu može dati samo neko ko apsolutno nema pojema o autima. To što ti posjeduješ stila još više umanjuje tvoju objektivnost. Stilo kao auto ne da se izdvaja po nečemu od drugih auta svog vremena, već je daleko iza njih, a ovdje ne mislim samo na golfa. Jedina prednost stila je što je jeftiniji i ništa drugo ali i to je itekako sa razlogom. Stilo je totalno bezlično auto, šta više ruzno. Za golfa samo hejteri mogu reći da je ruzan, da se razumijemo nije lijep, niti je oličenje modernog dizajna ali se svakako može reči da je klasičan što je totalno prihvatljivo za njihove kupce i zato se i prodaje. Da golfa naprave totalno drugačije nego što je bila njegova predhodna verzija, sa nekim avangardnim detaljima koji se spominju kod citroena i sličnih sigurno bi izgubili veliki dio stalnih kupaca. U ekonomiji su najbitniji stalni kupci, a ne oni koji dođu i odu, najbitnije je stvoriti stalnog kupca a to VW i te kako zna da radi i koristi.
A da još jedna tvoja tvrdnja, da to što je stilo visok ne utiče na vozne osobine je u najmanju ruku neozbiljna.
goran16v

#412 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

530i wrote:Neće biti zato što je bolje auto, već zato što postoje kupci po toj cijeni...
Izvini sto te pitam, ali zasto postoje kupci? Mora biti neki razlog, nisu valjda bozije davanje...
dottore

#413 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by dottore »

530i wrote:Neće biti zato što je bolje auto, već zato što postoje kupci po toj cijeni...

Code: Select all

http://www.pik.ba/artikal/3571963/peugeot-308-1-6-thp-150ks-2008-2009/
Prije 3 godine, 40 hiljada, danas 15k, presao samo 40 000

Ja garantujem da ovaj BMW.ov motor unutra radi extra i radice do 100k sigurno, al ako trebaš prodati auto, nema šanse. Oženio si se za njega :mrgreen:

Da je dizel, prošao bi nekako :-D
goran16v

#414 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

mali_milojica wrote: Znaci svaki skuplji auto je bolji auto od jeftinijeg.
Aha,znaci Citroen,Pezo,Hyundai kunto panto,uzmi primjer koji hoces od 35 000 je bolji od Golfa koji kosta 34 000.
Da
goran16v

#415 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

dottore wrote:

Code: Select all

http://www.pik.ba/artikal/3571963/peugeot-308-1-6-thp-150ks-2008-2009/
Prije 3 godine, 40 hiljada, danas 15k, presao samo 40 000

Ja garantujem da ovaj BMW.ov motor unutra radi extra i radice do 100k sigurno, al ako trebaš prodati auto, nema šanse. Oženio si se za njega :mrgreen:

Da je dizel, prošao bi nekako :-D
Ovakvom "dragulju" doduse sa paonoramskim krovom itd, jednom od 2 kupljenih novih u BiH placenom 2007 god 50k KM, sam na 20k km morao mijenjati motor, a navodno je i na drugom ista stvar. Uzrok, iz cistog cejfa u voznji se istegao lanac, motor izasao iz faze i buyroom to safe mode!
Last edited by goran16v on 05/09/2012 15:38, edited 1 time in total.
530i

#416 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

goran16v wrote:
Izvini sto te pitam, ali zasto postoje kupci? Mora biti neki razlog, nisu valjda bozije davanje...

Kupci golfova kupuju taj auto iz ličnih ubjeđenja formiranih na osnovu subjektivno dostupnih informacija...što, uostalom, vrijedi i za svaki drugi auto i za svaku drugu robu. Da li su ta ubjeđenja ispravna (a kako ovdje pojedinci tvrde da jesu) nemoguće je argumentovano potvrditi. Postoje i skuplja i jeftinija, i bolja i lošija auta od golfa. Tvrditi da je golf bolji i najbolji subjektivna je stvar koja nikako ne može biti objektivno definisana, a što se ovdje na temi implicira od par pojedinaca... Bitno da je svako zadovoljan svojom kupovinom, a sad što će auto biti ukradeno ili što je plaćeno 7000KM više od nekog drugog, sličnog, to je stvar pameti svakog pojedinca...
johntra

#417 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

goran16v wrote: Da isto ko to je ovdje normalno dati 2.00 - 3.000 eur za Stila koji je tamo placen milju eura...
značim potvrđuješ moju tezu da su Golfovi kod nas prenapuhani sa cijenama?
johntra

#418 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

eeddiinn wrote:
Diskusija sa tobom nema nikakvog smisla jer si sam sebe diskreditovao činjenicom da smatraš da je vožnja stila ćejf. Takvu izjavu može dati samo neko ko apsolutno nema pojema o autima. To što ti posjeduješ stila još više umanjuje tvoju objektivnost. Stilo kao auto ne da se izdvaja po nečemu od drugih auta svog vremena, već je daleko iza njih, a ovdje ne mislim samo na golfa. Jedina prednost stila je što je jeftiniji i ništa drugo ali i to je itekako sa razlogom. Stilo je totalno bezlično auto, šta više ruzno. Za golfa samo hejteri mogu reći da je ruzan, da se razumijemo nije lijep, niti je oličenje modernog dizajna ali se svakako može reči da je klasičan što je totalno prihvatljivo za njihove kupce i zato se i prodaje. Da golfa naprave totalno drugačije nego što je bila njegova predhodna verzija, sa nekim avangardnim detaljima koji se spominju kod citroena i sličnih sigurno bi izgubili veliki dio stalnih kupaca. U ekonomiji su najbitniji stalni kupci, a ne oni koji dođu i odu, najbitnije je stvoriti stalnog kupca a to VW i te kako zna da radi i koristi.
A da još jedna tvoja tvrdnja, da to što je stilo visok ne utiče na vozne osobine je u najmanju ruku neozbiljna.
znači, ja sam subjektivan jer vozim to auto i znam kako se ponaša u vožnji, a ti bolje od mene znaš, a nikada nisi ni provozao nijednog Stila ? :lol: odlični su ti argumenti, nema šta...
ChipyChips

#419 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ChipyChips »

Za ove kompleksase tipa citroen i johntra & co koji i dalje mrze Golfa :lol:
Idemo:

Image

Image

Image

Image

Image
johntra

#420 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

ma nema šta, gerijatrija na okupu.... :lol:
Jedino Walter da Silva popravlja prosjek, a onda im čudno što im je novi Golf ljepši od starog...
ChipyChips

#421 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ChipyChips »

Image

Image

Image

Image

Image
ChipyChips

#422 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ChipyChips »

Image

Image

Image

Image
goran16v

#423 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

johntra wrote:
goran16v wrote: Da isto ko to je ovdje normalno dati 2.00 - 3.000 eur za Stila koji je tamo placen milju eura...
značim potvrđuješ moju tezu da su Golfovi kod nas prenapuhani sa cijenama?
Ne jer je "ugradnja" svercera u cijenu uz placena davanja i troskoe uvoza i transporta srazmjerna uvali tj kupovnoj cijeni. Zar fakat ocekujes da sverco radi za istu ciru sa autom od milji i po eura i od tri?
ChipyChips

#424 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ChipyChips »

E sad skontaj,kakav ti iskompleksirana učmala gnjida moraš biti,pa da dodjes na temu koja govori o novom Golfu,i da uporno iz stranice na stranicu,iz dana u dan kenjaš neke gluposti i nebuloze,kako Golf ne valja,a eto valjaju kojekakva druga smeća tipa Fiat,Citroen itd...
Industrialyzer

#425 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Industrialyzer »

Joj kad vidim da sve svaka tema svede na to sto je skuplje nakon 10 godina, smorite raju ba tom pricom. Vrijeme ce pokazati sta ce biti sa ovim Golfom poslije. U zadnjih 20ak godina Golf je bio kralj klase ( da se razumijemo ja ga nikad ne bih kupio ). Konzervativan dizajn je upalio i drze se toga i sto bi mjenjali nesto sto ih je dovelo na vrh. ALI to se sad promjenilo jer su tu jos dva igraca Astra i Megane koji po svemu pariraju golfu osim po dizajnu po kojem odskacu svjetlosnu godinu od koznervativnog golfa. Megane RS drzi lekciju svim fwd autima o drzanju na cesti.

Eh sad moje misljenje o sedmici. S' vana standardno, dobio je novu platformu sto je korak naprijed. Nece se niko okrenuti za njim ali nije ni ruzan. Unutra mi se svidja ali ovo na slikama sto sam dosad vidio je neka opasna oprema. Volio bih vidjeti kako izgleda bez ovog displeja i sa jednobojnom unutrasnjoscu.

I jos jednom da me ne ko ne bi kojim slucajem stavio medju VW-ovce, meni u garazu iduceg mjeseca stize Mazda 6. Za te pare sam mogao uzeti i dobrog Passata ali voznja u ta dva auta je ogromna razlika. O vanjskom dizajnu ne treba trositi rijeci.

U zdravlje :D
Post Reply