Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drug_profi
#401 Re: mobilni radari tj kamere
Kamera slika iz prvca od ilidze prem gradu. Prolazak kroz crveno i prekoracenje
...s mobilnog...
...s mobilnog...
- seoBIH
#402 Re: mobilni radari tj kamere
Pravac je jedan, smjera su dva. Nisi odgovorio potunodrugi profil wrote:Kamera slika iz prvca od ilidze prem gradu. Prolazak kroz crveno i prekoracenje
...s mobilnog...
-
M@RKO
#403 Re: mobilni radari tj kamere
Slika u smjeru od Ilidze ka gradu, crveno svjetlo i prekoracenje.
-
zLatk0
#404 Re: mobilni radari tj kamere
U kojem pravcu, u tom i smjeru.
- drug_profi
#405 Re: mobilni radari tj kamere
Smjer ili pravac su sinonimi koliko ja razumijem.seoBIH wrote:Pravac je jedan, smjera su dva. Nisi odgovorio potunodrugi profil wrote:Kamera slika iz prvca od ilidze prem gradu. Prolazak kroz crveno i prekoracenje
...s mobilnog...
...s mobilnog...
-
IcedFlame
#406 Re: mobilni radari tj kamere
Puk'o pravac, a auta idu u oba smjera 
- drug_profi
#407 Re: mobilni radari tj kamere
Usmjeri ili upravi....
...s mobilnog...
...s mobilnog...
- Sta ti bi?
#408 Re: mobilni radari tj kamere
Danas stigla cestitka i pitanje da se izjasni ko je vozio? Naveden je mobilni radar Traffipatrol XRD. Interesuje me da li inace u takvim situacijama slika sprijeda ili straga. Nismo sigurni ko je tada vozio pa ne znamo ko da prihvati krivicu
Ako se pogrijesi ima li konsekvenci?
- drug_profi
#409 Re: mobilni radari tj kamere
Nema ako ti ne utvrde da izbjegavas kaznu. Odes i kazes isto ovako. Ne znam. Ako je iz istog domacinstva vjerovatno je vama nebitno ko ce platiti.
...s tipfeler masine...
...s tipfeler masine...
- Sarayman
#410 Re: mobilni radari tj kamere
Ako je prekoračenje preko 30 km/h onda ide oduzimanje vozačke. Upravo to spomeni, kako niste sigurni ko je vozio te da najvjerovatnije je vozio osoba A, bla-bla, te da dotična osoba prihvata odgovornost. Vi se naravno dogovorite ko je najbezbolniji izbor. Ako ste prekoračili za 10 ili 20 km/h onda je svejedno jer ide samo novčana kazna od max. 50 KM.Sta ti bi? wrote:Danas stigla cestitka i pitanje da se izjasni ko je vozio? Naveden je mobilni radar Traffipatrol XRD. Interesuje me da li inace u takvim situacijama slika sprijeda ili straga. Nismo sigurni ko je tada vozio pa ne znamo ko da prihvati krivicu![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#411 Re: mobilni radari tj kamere
Sarayman wrote:Ako je prekoračenje preko 30 km/h onda ide oduzimanje vozačke. Upravo to spomeni, kako niste sigurni ko je vozio te da najvjerovatnije je vozio osoba A, bla-bla, te da dotična osoba prihvata odgovornost. Vi se naravno dogovorite ko je najbezbolniji izbor. Ako ste prekoračili za 10 ili 20 km/h onda je svejedno jer ide samo novčana kazna od max. 50 KM.Sta ti bi? wrote:Danas stigla cestitka i pitanje da se izjasni ko je vozio? Naveden je mobilni radar Traffipatrol XRD. Interesuje me da li inace u takvim situacijama slika sprijeda ili straga. Nismo sigurni ko je tada vozio pa ne znamo ko da prihvati krivicu![]()
mislim da oduzimanje vozačke ide za prekoračenje brzine od 50 i više km/h,u zenici u mjestu donja vraca ograničenje brzine je 60 km/h,a kazna od 100 km i zaštitna mjera zabrana upravljanja vozilom je za brzine od preko 110 km/h
- Sta ti bi?
#412 Re: mobilni radari tj kamere
Nazalost, prekoracenje je 32 km/h u naseljenom mjestu.
Ma platit nam je svakako, nego da ne bude, na slici osoba A a priznanje potpisala osoba B pa onda
.
Nekom' je mjesec pauzirati ali kome
Pitanjce,
ako je zakon o popustu 50% na uredno placanje kazne usvojen 14.08 a istog dana je nacinjen prekrsaj
, da li se to pika?

Ma platit nam je svakako, nego da ne bude, na slici osoba A a priznanje potpisala osoba B pa onda
Nekom' je mjesec pauzirati ali kome
Pitanjce,
ako je zakon o popustu 50% na uredno placanje kazne usvojen 14.08 a istog dana je nacinjen prekrsaj
Last edited by Sta ti bi? on 13/10/2014 20:01, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#413 Re: mobilni radari tj kamere
Sta ti bi? wrote:Nazalost, prekoracenje je 32 km/h u naseljenom mjestu.
Ma platit nam je svakako, nega da ne bude, na slici osoba A a priznanje potpisala osoba B pa onda.
Nekom' je mjesec pauzirati ali kome![]()
Pitanjce,
ako je zakon o popustu 50% na uredno placanje kazne usvojen 14.08 a istog dana je nacinjen prekrsaj, da li se to pika?
ako je zakon u primjeni od tog dana onda da
- Sta ti bi?
#414 Re: mobilni radari tj kamere
Hvalakakavdanakneiskustvu wrote:Sta ti bi? wrote:Nazalost, prekoracenje je 32 km/h u naseljenom mjestu.
Ma platit nam je svakako, nega da ne bude, na slici osoba A a priznanje potpisala osoba B pa onda.
Nekom' je mjesec pauzirati ali kome![]()
Pitanjce,
ako je zakon o popustu 50% na uredno placanje kazne usvojen 14.08 a istog dana je nacinjen prekrsaj, da li se to pika?
ako je zakon u primjeni od tog dana onda da
-
zippoo87
#415 Re: mobilni radari tj kamere
evo da i ja priupitam
sada mi postar donese kaznu,gledam sta,kako,gdje...kada skonta...uhvatila me kamera tj. fiksni radar da vozim brze od dozvoljenog i kazna je 50 KM
datum prekrsaja je 7.9.2014 ,pa me zanima,da li i ja mogu platiti pola kazne,ovaj gore povis napisa da je zakon usvojen u avgustu 2014.
za sada mi je dosla samo obavijest o pocinjenom prekrsaju,pise da ce prekrsajni nalog biti dostavljen naknadno
da li se vrijeme za placanje kazne racuna od ove obavjesti ili kada nalog dodje...ne znam ove pikanterije,ne dolaze mi bas cesto kazne
sada mi postar donese kaznu,gledam sta,kako,gdje...kada skonta...uhvatila me kamera tj. fiksni radar da vozim brze od dozvoljenog i kazna je 50 KM
datum prekrsaja je 7.9.2014 ,pa me zanima,da li i ja mogu platiti pola kazne,ovaj gore povis napisa da je zakon usvojen u avgustu 2014.
za sada mi je dosla samo obavijest o pocinjenom prekrsaju,pise da ce prekrsajni nalog biti dostavljen naknadno
da li se vrijeme za placanje kazne racuna od ove obavjesti ili kada nalog dodje...ne znam ove pikanterije,ne dolaze mi bas cesto kazne
- makse seljanko makse
#416 Re: mobilni radari tj kamere
Imao sam istu situaciju prosle sedmice,ugl racuna ti se od trenutka kada je nalog dostavljen a ne kada je nacinjen prekrsaj.zippoo87 wrote:evo da i ja priupitam
Plati 50% u roku od 8 dana i miran si.
-
zippoo87
#417 Re: mobilni radari tj kamere
hvala timakse seljanko makse wrote:Imao sam istu situaciju prosle sedmice,ugl racuna ti se od trenutka kada je nalog dostavljen a ne kada je nacinjen prekrsaj.zippoo87 wrote:evo da i ja priupitam
Plati 50% u roku od 8 dana i miran si.
ma platiti cu,bolje 25 KM,nego 50 + 20 KM
-
kakavdanakneiskustvu
#418 Re: mobilni radari tj kamere
zippoo87 wrote:evo da i ja priupitam
može se platiti pola iznosa kazne u roku od 8 dana od datuma slanja izdavanja naloga,ili 8 dana od dana kad je nalog primljen,sto je vec malo teze dokazati
- AstorH
#419 Re: mobilni radari tj kamere
Ovako, mene je uslikao radar na dionici Zagreb - Bihac, ogranicenje je bilo 50, ja sam vozio 70, 5h ujutro nesto blijesnu iza mene, bio jos mrak i skontam fiksirani radar. Sjetim se da je tu oduvijek bio, ali ovaj put me uslikao odzada.Auto je na HR tablama. Nikada mi nista nije doslo, niti sam imao prepreke pri registraciji, kazu sve je cisto u vezi tablica. Evo prosla godina od tada. Sta se onda desilo sa tim snimkom?
Sent from my iPad using Tapatalk
-
kakavdanakneiskustvu
#420 Re: mobilni radari tj kamere
AstorH wrote:Ovako, mene je uslikao radar na dionici Zagreb - Bihac, ogranicenje je bilo 50, ja sam vozio 70, 5h ujutro nesto blijesnu iza mene, bio jos mrak i skontam fiksirani radar. Sjetim se da je tu oduvijek bio, ali ovaj put me uslikao odzada.Auto je na HR tablama. Nikada mi nista nije doslo, niti sam imao prepreke pri registraciji, kazu sve je cisto u vezi tablica. Evo prosla godina od tada. Sta se onda desilo sa tim snimkom?
to se desilo u hrvatskoj?
- AstorH
#421 mobilni radari tj kamere
Nije nego na putu za Zagreb prema Bihacu, (isao sam na gr.prelaz Izacic) u Bosni. Tocnije u B.Petrovcu onaj radar prije petrolove pumpe sa desne strane okrenut prema Bihacu. Cesta Kljuc-B.Petrovac-Bihac.
-
kakavdanakneiskustvu
#422 Re: mobilni radari tj kamere
AstorH wrote:Nije nego na putu za Zagreb prema Bihacu, (isao sam na gr.prelaz Izacic) u Bosni. Tocnije u B.Petrovcu onaj radar prije petrolove pumpe sa desne strane okrenut prema Bihacu. Cesta Kljuc-B.Petrovac-Bihac.
uslikalo te iz auta sa hrvatskim tablama,boga pitaj šta je to,ali policijski radar ne bi smio biti
- AstorH
#423 Re: mobilni radari tj kamere
Ma ona stubna kamera sta stoji uz cestu bem li ga. Ja sam vozo auto sa HR tablama.
-
kakavdanakneiskustvu
#424 Re: mobilni radari tj kamere
AstorH wrote:Ma ona stubna kamera sta stoji uz cestu bem li ga. Ja sam vozo auto sa HR tablama.
aha,nisam te skonto,nece ti ni smetati pri registraciji ako te i uslikalo dok te nekad ne zaustavi patrola
-
530i
#425 Re: mobilni radari tj kamere
Nemaš problema, dok te policija ne zaustavi sa tim istim autom i kontroliše arhivu...urijetko, ali se zna desiti.