Edhem Bičakćić i BNS All About

Post Reply
FOČANSKI PROPISI

#401 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by FOČANSKI PROPISI »

hrastov žižak wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:"Nije čovjek ono što misli, već ono što čini."

Meša Selimović
e moj Meša, ko te sve citira
Ja sam čitao i Jesenjina.

("Nekad sam kraj tih vratnica dvojni'
imao šesnaest godina, pre ...
I djevojka je — drug nerazdvojni,
rekla mi tiho i nježno: "Ne!"
Daleki dragi dani nesveli!...
Nikad da mine ta slika i glas.
Tih godina smo mi svi voljeli,
ali su, bogme,
voljeli i nas.")
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 16/09/2012 09:19, edited 2 times in total.
FOČANSKI PROPISI

#402 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

karanana wrote:gospodine ilidza, zar ne vidite da gospodin ludi ceka godoa.
a možda i rogonju...
FOČANSKI PROPISI

#403 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

neZnamIme wrote:
Lud i ponosan wrote::lol: :lol: :lol: :lol:

Sve sto su ti oni rekli mogao sam i ja, sto nisi pitao, Edheme? I zaboravio si napisati sta to oni nude, koja su to rjesenja, prijedlozi, iduci koraci,... O tome niste ni pricali, jer nije ni bitno. Bitno je nastaviti tamo gdje je nas Edo stao, kasa se malo ispraznila.

Zbog cega bih glasao za vas?

Odgovor: Situacija je teska, privreda ne funkcionise, Lijanovic je ispao dobro na slikama, uvozi meso iz Argentine, sutra ce biti suncan dan, ali ce ljudi biti gladni...

Fasciniran sam! Opcinjen. Krasno. Za aplauza!
Kad si sve znao sto nisi rekao(nesto uradio)mozda te strah da ne ispadnes Edhemov malac?
Ne znam kako onda mozes da ne glasas ili glasas za ove koji su nas doveli u ovakvu situaciju?
I extra pitanje,fakat STA TO ONI NUDE? BNS
Naravno,EDHEMA BIČAKČIĆA!
neZnamIme

#404 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by neZnamIme »

FOČANSKI PROPISI wrote:
neZnamIme wrote:
Sarajmen wrote:Dajte ''raja'' molim vas...stvar je vrlo jednostavna. Opredijelite se i onda idite za tim svojim opredjeljenjem . Oni koji su se opredijelili za Bosanskohercegovačku narodnu stranku, to i rade. Nije u redu da im se osporava pravo na tu opredijeljenost, ma šta ona značila.
Vi koji imate drugu opredijeljenost, hairli vam bilo. To je vaše pravo izbora. Komentarima kojim se , da se ne lažemo, pokušavaju drugi odvratiti da se opredijele za bilo koga drugog...mislim, bezveze je to...nepotrebno. Na kraju krajeva to govori da vaša opredijeljenost ne baštini pravo pojedinca na drugačije mišljenje od onog koje ste sami formirali.

I Bog vam dao, imajte malo više respekta jedih za druge...svi smo mi donji, ako svojim opredijeljenjima-glasom, damo vlast nemoralnim, sujetnim, nesposobnim, neodgovornim i kakvim sve ne kandidatima. Imate pravo glasa i izbora, pa bujrum ...preuzmite i obavezu da ga date onim koji će ispuniti vaša očekivanja. Da ne kažem opredjeljenja...
Kratka skola za one koji rade "za" stranku BNS

Cista 10-ka kolega
Otkud ti da navijaš za nas?
Samo koristan savjet!!!
FOČANSKI PROPISI

#405 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

neZnamIme wrote: Samo koristan savjet!!!
KRAJNJE JE VRIJEME da se opredijeliš.
spacek

#406 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 13:06, edited 1 time in total.
FOČANSKI PROPISI

#407 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

spacek wrote:Image

samo na ovom plakatu su uocljive 4 stavke koje su ciste lazi!
krenucu redom

1. najuspjesniji bh premijer
koliko se sjecam on je bio premijer federacije bih (jednog entiteta) - a ne drzave bih

2. minimalnu penziju od 500KM
zar se to donosi na nivou opcina - za opcinske izbore?

3. minimalnu platu od 600KM
opet isto pitanje?

4. poreze i doprinose ispod 49%
i opet isto pitanje?

5. mi sto kazemo, mi to mozemo
mislim da su pomjesali izbore ove 2012 sa 2014 gdje se sve 4 stavke mogu svrstati za predizborna obecanja 2014!?
Tuk na utuk:
1.Misli se na sve dosadašnje premijere u BiH (oba entiteta,distrikt,država)
2.Zar građani općina ne plaćaju porez,doprinos,komunalije
Ko puni budžet?
3.Opet isti odgovor
4.Opet isti odgovor
5.Naravno da možemo,a u stvari i
KRAJNJE JE VRIJEME

p.s.
PROVJERITE!
Skijaš

#408 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Skijaš »

Bičakčić bi, metaforički govoreći, trebao inicirati jedan masovni izlazak društva pred ogledalo. Poruka koju treba uputiti je sljedeća ;

"Ljudi, ovakav sistem nije održiv. Hajde da postignemo jedan širi konsenzus oko toga da oni čija mjesečna primanja prelaze iznos prosječne plate u BiH, ne bi trebali primati i naknade iz budžeta a koje se veže za učešće u ratu. Nisu patriote i ovoj zemlji ne žele dobro oni koji gledaju kako da preko raznih beneficija i boračkih udruženja iz budžeta za sebe izvuku što je više moguće. Neka prosječna plata u BiH bude taj prag, sve preko, kao i dosadašnje milionske iznose koje se rasipalo preko boračkih udruženja, treba iskoristiti kroz sistem kako bi se pomoglo onima koji su ispod tog praga, konkretno podizanjem iznosa minimalne penzije."

Bičakčić ima odgovornost da zauzme takav stav s obzirom na njegovu nekadašnju poziciju u SDA.
PAZI

#409 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by PAZI »

Čovjek wrote:U BiH postoji 198 stranaka, te se predpostavlja da je svaki 50. stanovnik ove zemlje ujedno i kandidat za neko Općinsko vijeće.
Aferim...

Dabogda ih bilo 1000 pa da svi budemo kandidati...
Gledam ove plakate sa kandidatima...."Pa ljudi moji jel ovo moguće" :( Na devedeset posto plakata za gradonačelnika se kandidiraju "IZVORNE SELJAČINE")...rođen u selu tom i tom..,završio???mahom nekakve tandara mandara "Visoke nauke"(dal lutkarske kod Đulsa hanume,dal u selu Jankovići kod Travnika,Sadikovom bunaru, :oops: dal u Kiseljaku,Prijedoru,Nahorevu,Picinom dolu... :lol: :lol: :lol: )bog te pito u kakvoj sve vukojebini...i to zvanja opšte iole obrazovnom miljeu totalno nepoznata :oops: :twisted: I svi oni bi kao garantovali uspješno vođenje općine/opštine tj grada....Ma dajte molim vas...Ovo jeste zemlja sa najviše apsurda i kontradiktornosti na zemaljskoj kugli,ali....dokle više puštati Imbecilima i idiotima DA NAM VREĐAJU I OVO MALO PAMETI I INTILIGENCIJE što nam je ostalo :?: :? Prijedlog:
-Ukinuti HITNO 90% tzv političkih partija u BIH
-U politiku dozvoliti samo diplomiranim politikolozima(i to ne onim iz vojske-zna se kako su mahom stekli ta zvanja)dokazanim čestitim privrednicima,dokazanim čestitim i poštenim kulturnim i sportskim ličnostima,i točistog i besprijekornog pedigrea...Ostalim ojebinama:turbofolkašima,hodžama,popovima,doktorima, kojekakvim kvazipatriotama(tipa Ramiza Delića "Okca",Ekrema Džaje,Sifeta Melića,Almira Golomana,Adnana Čurića,Alije Ćosića,Faruka Aganovića,Lendi,Šoša,Poparića,Selmana,Mustafi Fazlića...itd)dozvoliti ulazak u općinske prostorije samo ako imaju kakve "građanske" potrebe...Seljak nema ni vjere ni nacije samo interes i interes,,,zato nam i jeste ovakvo stanje kako u gradovima tako u državi u cjelini...Naravno ovo pišem kao seljak jedan kroz jedan i zbog toga znam da je samo od seljaka po rođenju opasniji i hiljadu puta gori "profilirani seljak-tj SELJAČINA :run: "
FOČANSKI PROPISI

#410 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Skijaš wrote:Bičakčić bi, metaforički govoreći, trebao inicirati jedan masovni izlazak društva pred ogledalo. Poruka koju treba uputiti je sljedeća ;

"Ljudi, ovakav sistem nije održiv. Hajde da postignemo jedan širi konsenzus oko toga da oni čija mjesečna primanja prelaze iznos prosječne plate u BiH, ne bi trebali primati i naknade iz budžeta a koje se veže za učešće u ratu. Nisu patriote i ovoj zemlji ne žele dobro oni koji gledaju kako da preko raznih beneficija i boračkih udruženja iz budžeta za sebe izvuku što je više moguće. Neka prosječna plata u BiH bude taj prag, sve preko, kao i dosadašnje milionske iznose koje se rasipalo preko boračkih udruženja, treba iskoristiti kroz sistem kako bi se pomoglo onima koji su ispod tog praga, konkretno podizanjem iznosa minimalne penzije."

Bičakčić ima odgovornost da zauzme takav stav s obzirom na njegovu nekadašnju poziciju u SDA.
Uzećt' ćemo u razmatranje,ako izbrišeš ovo SDA.
( Mi Edhema vodili na ispiranje mozga.Sve vezano za tu ,ne daj bože nikom, organizaciju izaprali,a ti sad SDA)
Skijaš

#411 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Skijaš »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Skijaš wrote:Bičakčić bi, metaforički govoreći, trebao inicirati jedan masovni izlazak društva pred ogledalo. Poruka koju treba uputiti je sljedeća ;

Uzećt' ćemo u razmatranje,ako izbrišeš ovo SDA.
( Mi Edhema vodili na ispiranje mozga.Sve vezano za tu ,ne daj bože nikom, organizaciju izaprali,a ti sad SDA)
Nije to krštenje, malo Edhema bućneš u vodu i on čist od svih grijeha u novoj vjeri i novoj stranci. Ako će se neko pozivati na njegove "uspjehe", najuspješniji premijer ovo, ono, onda treba prihvatiti i odgovornost za ono što je negativno. A negativno je to što je politički establišment kojeg je on bio dio, kupovao glasove izmišljanjem povlaštenih kategorija i raznih beneficija, a pod kojim sada sistem stenje i zbog kojih penzioneri sa 40 godina radnog staža dobiju samo po 300, 400 maraka mjesečno.
FOČANSKI PROPISI

#412 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Skijaš wrote:
Nije to krštenje, malo Edhema bućneš u vodu i on čist od svih grijeha u novoj vjeri i novoj stranci. Ako će se neko pozivati na njegove "uspjehe", najuspješniji premijer ovo, ono, onda treba prihvatiti i odgovornost za ono što je negativno. A negativno je to što je politički establišment kojeg je on bio dio, kupovao glasove izmišljanjem povlaštenih kategorija i raznih beneficija, a pod kojim sada sistem stenje i zbog kojih penzioneri sa 40 godina radnog staža dobiju samo po 300, 400 maraka mjesečno.
Traba li da nabrojim firme koje su u zadnjih deset godina uništene.
Nekako s proljeća

#413 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Nekako s proljeća »

Image

Uploaded with ImageShack.us
:bih:
citadela_sa

#414 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by citadela_sa »

FOČANSKI PROPISI wrote: Mi Edhema vodili na ispiranje mozga.
Svaka čast za BNS. :bih: :bih: :bih:
Nemam drugi komentar osim :bih: :bih: :bih:
Skijaš

#415 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Skijaš »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Skijaš wrote:
Bolje bi bilo da saznaš na šta se sve kroz parazitske boračke organizacije troši pare iz budžeta. Nemojte samo kritikovati, predložite nešto konkretno, neka vas spominju po nekoj inicijativi umjesto po lošim plakatima. Evo, ja pokušavam pomoći s jasnim prijedlogom, neka BNS ponudi društvu dizanje iznosa minimalne penzije i dječjeg dodatka za onoliko koliko bi se uštedilo prekidom maženja boračke populacije. Nema više boračkim udruženjima ni marke, neka sekretarice i roštiljade plaćaju od članarina, nema više naknade za dobitnike ratnih priznanja, nismo bili plaćenici. To što bi se uštedilo proslijediti djeci kroz povećanje dječjeg doplatka i penzionerima koji danas žive od 300 maraka. Pa ako narod glasa za to, dobro i jest. Bar bi po nečemu bili prepoznatljivi na političkoj sceni. Ovako, slabe su šanse da će vas neko osim rodbine tražiti po listama.
FOČANSKI PROPISI

#416 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Skijaš wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
Skijaš wrote:
Bolje bi bilo da saznaš na šta se sve kroz parazitske boračke organizacije troši pare iz budžeta. Nemojte samo kritikovati, predložite nešto konkretno, neka vas spominju po nekoj inicijativi umjesto po lošim plakatima. Evo, ja pokušavam pomoći s jasnim prijedlogom, neka BNS ponudi društvu dizanje iznosa minimalne penzije i dječjeg dodatka za onoliko koliko bi se uštedilo prekidom maženja boračke populacije. Nema više boračkim udruženjima ni marke, neka sekretarice i roštiljade plaćaju od članarina, nema više naknade za dobitnike ratnih priznanja, nismo bili plaćenici. To što bi se uštedilo proslijediti djeci kroz povećanje dječjeg doplatka i penzionerima koji danas žive od 300 maraka. Pa ako narod glasa za to, dobro i jest. Bar bi po nečemu bili prepoznatljivi na političkoj sceni. Ovako, slabe su šanse da će vas neko osim rodbine tražiti po listama.
To sam davno napisao,samo vi ne čitate.
Skijaš

#417 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Skijaš »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Skijaš wrote:
Izvinjavam se zbog previda, možeš li mi reći na kojoj si stranici koje forumske teme ovo spominjao ? I da dodam, ne mora biti ovo, neka bude bilo šta ali da se po određenoj inicijativi BNS može isticati iz mase od 200 stranaka. Dakle neka konkretna ideja koja bi bila korisnija za popularizaciju stranke od plakata i reklama.
FOČANSKI PROPISI

#418 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Skijaš wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
Skijaš wrote:
Izvinjavam se zbog previda, možeš li mi reći na kojoj si stranici koje forumske teme ovo spominjao ? I da dodam, ne mora biti ovo, neka bude bilo šta ali da se po određenoj inicijativi BNS može isticati iz mase od 200 stranaka. Dakle neka konkretna ideja koja bi bila korisnija za popularizaciju stranke od plakata i reklama.
Mi nećemo da bacamo ublehe raznim ,lažnim. obećanjima.
Jedino što mogu u ovom trenutku reći,a to je da ćemo raditi i samo raditi u interesu države i svih njenih građana.
Već formiramo timove po raznim oblastima.
Ne može se ništa preko noći i nama treba vrijeme i ljudi.
Tek smo u maju startovali,a već se vide pomaci.
Pomozite i vi svojim savjetima,a ne samo kritika i opet kritika.
Skijaš

#419 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Skijaš »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Skijaš wrote:
Mi nećemo da bacamo ublehe raznim ,lažnim. obećanjima.
Jedino što mogu u ovom trenutku reći,a to je da ćemo raditi i samo raditi u interesu države i svih njenih građana.
Već formiramo timove po raznim oblastima.
Ne može se ništa preko noći i nama treba vrijeme i ljudi.
Tek smo u maju startovali,a već se vide pomaci.
Pomozite i vi svojim savjetima,a ne samo kritika i opet kritika.

Pa nije ubleha nego konkretna politika. Ubleha je kad se priča generalno treba ovo, treba ono, bez objašnjenja kako. Evo, ja sam u navedenom primjeru spomenuo izdatke koje treba rezati, odnosno gdje bi se našlo pare. Za odbranu optuženih za ratne zločine pred Sudom BiH, sarajevske su opštine odvojile šestocifren iznos, iako bi im Sud svakako obezbjedio odbranu. To je očit primjer bacanja para. Onda silna lova koju se ulupa u organizovanje raznih manifestacija, obilježavanja Ove bitke ili Onog dana. Dakle iz društvene kase a po osnovu učešća u ratu ne treba pomagati ni nagrađivati one čija su mjesečna primanja veća od prosječne plate u BIH. A to što bi se uštedilo, treba proslijediti u dječje dodatke i posuditi penzijskom fondu kako bi penzionerima bilo bar malo lakše. Generalna priča o ekonooomiji je ubleha. Zakačite se s nekom od interesnih grupa, ne možete svima podilaziti.

Možda nećete ostati u dobrim odnosima sa parazitskom dinastijom Švrakića, ali će vas penzioneri cijeniti.
Nekako s proljeća

#420 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Nekako s proljeća »

Mislim da ti ja mogu iznijeti bar jedan konkretan primjer , u vezi tog segmenta na koji aludiraš. Naravno, ako te zanima moje mišljenje.
neZnamIme

#421 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by neZnamIme »

Nekako s proljeća wrote:Mislim da ti ja mogu iznijeti bar jedan konkretan primjer , u vezi tog segmenta na koji aludiraš. Naravno, ako te zanima moje mišljenje.
Ej mene zanima ako nije problem reci.

Hvala!
citadela_sa

#422 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by citadela_sa »

Svako mišljenje je dobro došlo, samo treba razmjenjivati ideje između nas običnih građana, pa ćemo se onda ako Bog da udružiti i krenuti svi zajedno u bolje sutra.
:thumbup:
Hodidid

#423 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Hodidid »

PAZI wrote:
Čovjek wrote:U BiH postoji 198 stranaka, te se predpostavlja da je svaki 50. stanovnik ove zemlje ujedno i kandidat za neko Općinsko vijeće.
Aferim...

Dabogda ih bilo 1000 pa da svi budemo kandidati...
Gledam ove plakate sa kandidatima...."Pa ljudi moji jel ovo moguće" :( Na devedeset posto plakata za gradonačelnika se kandidiraju "IZVORNE SELJAČINE")...rođen u selu tom i tom..,završio???mahom nekakve tandara mandara "Visoke nauke"(dal lutkarske kod Đulsa hanume,dal u selu Jankovići kod Travnika,Sadikovom bunaru, :oops: dal u Kiseljaku,Prijedoru,Nahorevu,Picinom dolu... :lol: :lol: :lol: )bog te pito u kakvoj sve vukojebini...i to zvanja opšte iole obrazovnom miljeu totalno nepoznata :oops: :twisted: I svi oni bi kao garantovali uspješno vođenje općine/opštine tj grada....Ma dajte molim vas...Ovo jeste zemlja sa najviše apsurda i kontradiktornosti na zemaljskoj kugli,ali....dokle više puštati Imbecilima i idiotima DA NAM VREĐAJU I OVO MALO PAMETI I INTILIGENCIJE što nam je ostalo :?: :? Prijedlog:
-Ukinuti HITNO 90% tzv političkih partija u BIH
-U politiku dozvoliti samo diplomiranim politikolozima(i to ne onim iz vojske-zna se kako su mahom stekli ta zvanja)dokazanim čestitim privrednicima,dokazanim čestitim i poštenim kulturnim i sportskim ličnostima,i točistog i besprijekornog pedigrea...Ostalim ojebinama:turbofolkašima,hodžama,popovima,doktorima, kojekakvim kvazipatriotama(tipa Ramiza Delića "Okca",Ekrema Džaje,Sifeta Melića,Almira Golomana,Adnana Čurića,Alije Ćosića,Faruka Aganovića,Lendi,Šoša,Poparića,Selmana,Mustafi Fazlića...itd)dozvoliti ulazak u općinske prostorije samo ako imaju kakve "građanske" potrebe...Seljak nema ni vjere ni nacije samo interes i interes,,,zato nam i jeste ovakvo stanje kako u gradovima tako u državi u cjelini...Naravno ovo pišem kao seljak jedan kroz jedan i zbog toga znam da je samo od seljaka po rođenju opasniji i hiljadu puta gori "profilirani seljak-tj SELJAČINA :run: "
:thumbup:
FOČANSKI PROPISI

#424 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Ne mogu da vjerujem,
BNS se još nije ni formirala , a već se raspala.
Na Ilidži ni traga ni glasa od nje.
neZnamIme

#425 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by neZnamIme »

Sta su para SDP i SDA samo na plakate potrosili, mogli su kanader kupiti!!!

SRAMOTA
Post Reply