LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post Reply
Maystor

#401 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Maystor »

cvrkisarajevo wrote:
Lud i ponosan wrote:Jos se nije ugasila SzBiH?

Onda ce nakon ovih izbora, pa nek' se bori za BiH kroz udruzenje gradjana, ili NGO. Ako im to nije preveliki zalogaj.
Nikom iz te stranke ne bih povjerio nacrtane ovce na cuvanje, kamoli nesto drugo.
Ocigledno da mnogima jos uvijek smeta da je ziva SBiH. Izgleda da je ziva i polako jaca svaki dan. malo se raspitaj okolo, a ne prenosi svoje licne utiske. Koliko znas o SBiH jasno je iz skracenice koju koristis "SzBiH". Vjerovatno si pokorni clan Nase stranke ili SDP.
Postujem svaku promjenu, pa i promjenu u SBiH jer time samo mozemo naprijed. Od Lagumdzije, Radoncica, Tihica, Covica, Dodika nema nikakve koristi. Podrska Komsicu, podrska Kojovicu i Gratzu iz NS, i jedino novo lice u vrhovima strnaka je Amer Jerlagic. OStalo je staro i ofucano!!!
Podržavam i ja sve koje si nabrojao. Osim Amera Jerlagića :sad:
Stranka za BiH će trebati puno više od novog imena u vrhu da bi dokazala da se reformisala.
FTV

#402 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by FTV »

Aner Suman v.d. nacelnik Novog Grada SDP) je 1980 godiste i bio na birou do neki dan ( radno iskustvo 0) tako da ne pricate gluposti oko kandidata iz SDA kako je mlad ( mada ovaj SDP-ovac izgleda ko da mu je 45 ) Dalje, Sumanov divni vozac je PIPA sa Dobrinje ( oružana pljacka interex), u dvije godine izglasano mu nepovjerenje u vijecu pa je smjenjivan sa mjesta predsjedavajuceg.
Nije mogao kontrolisat vijece, kako bi tek opcinu!
bakonja

#403 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by bakonja »

Opština STARI GRAD ne bi trebalo da padne u ruke sandžaklija jer bi izgubilo svoju draž, moj glas ide za Abdulaha Skaku, čovjeka iz stare poznate bosanske porodice, čovjeka koji ne pije i nema nikakvih kriminalnih radnji iza sebe. :)
palamuda

#404 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by palamuda »

Seawolf wrote:Moje predviđanje u vezi sa tim ko će biti načelnici šest (od devet) opština u Kantonu Sarajevo:

1. Stari Grad - Ibrahim Hadžibajrić (SBB)

2. Centar - Lejla Somun-Krupalija (Naša Stranka)

3. Novo Sarajevo - Nedžad Koldžo (SDA)

4. Novi Grad - Aner Šuman (SDP)

5. Ilidža - Senaid Memić (SDA)

6. Vogošća - Edin Smajić (SDA)

Molim poštovane kolege forumaše da ne citiraju ovaj moj post, kako bih ga u slučaju velikog promašaja u predviđanju, mogao bez traga obrisati sa foruma. Hvala lijepa.
1. Vidjet ćemo još
2. Vikić ili Bećirević
3. Slažem se
4.Nema šanse (neko je već spominjo vozača)
5.slažem se
6.slažem se
7. Ilijaš onaj Mašićev pomoćnik
8. Hadžići vidjet ćemo
Berila ne bih spominjao
junice će da presude
odkuce

#405 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by odkuce »

palamuda wrote:
Seawolf wrote:Moje predviđanje u vezi sa tim ko će biti načelnici šest (od devet) opština u Kantonu Sarajevo:

Molim poštovane kolege forumaše da ne citiraju ovaj moj post, kako bih ga u slučaju velikog promašaja u predviđanju, mogao bez traga obrisati sa foruma. Hvala lijepa.
1. Vidjet ćemo još
2. Vikić ili Bećirević
3. Slažem se
5.slažem se
6.slažem se
8. Hadžići vidjet ćemo
Berila ne bih spominjao
junice će da presude
Pozdrav svima,
Moje predvidjanje ko bi mogao da prodje:
Stari Grad - Hadzibajric
Centar - Vikic s razlogom sto ga cijela BiH zna, iako je Becirevic dobar ali Vikic ja mislim da osvaja ubjedljivo.
Novo Sarajevo - Koldzo iako Mirza Hulusic nije nimalo naivan kandidat,mislim i da je kiks sto je SDP kandidovao koga je kandidovao jer nema podrsku navijaca vecine Zelje iako je vezan kroz posao za njih.Moglo bi biti blizu po broju glasova.
Novi Grad - Suman mislim da nije momak kapacitet da moze ove godine mnogo uraditi, iako je i Mirza Hulusic isto mlad covjek Mirza je mnogo profesionalniji i ozbiljniji(kandidat ispred ja mislim SBB za Novo Sarajevo), sticajem okolnosti da poznajem obojicu.
Ilidza - Zestoka borba ali mislim da Memic ipak i ako osvoji bit ce jako mala razlika.

Ostale kandidate ne poznajem pa ako moze samo komentar da vidim da li i ostali ovako razmisljaju.
Rajvosa123

#406 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Rajvosa123 »

odkuce wrote:
palamuda wrote:

1. Vidjet ćemo još
2. Vikić ili Bećirević
3. Slažem se
5.slažem se
6.slažem se
8. Hadžići vidjet ćemo
Berila ne bih spominjao
junice će da presude
Pozdrav svima,
Moje predvidjanje ko bi mogao da prodje:
Stari Grad - Hadzibajric
Centar - Vikic s razlogom sto ga cijela BiH zna, iako je Becirevic dobar ali Vikic ja mislim da osvaja ubjedljivo.
Novo Sarajevo - Koldzo iako Mirza Hulusic nije nimalo naivan kandidat,mislim i da je kiks sto je SDP kandidovao koga je kandidovao jer nema podrsku navijaca vecine Zelje iako je vezan kroz posao za njih.Moglo bi biti blizu po broju glasova.
Novi Grad - Suman mislim da nije momak kapacitet da moze ove godine mnogo uraditi, iako je i Mirza Hulusic isto mlad covjek Mirza je mnogo profesionalniji i ozbiljniji(kandidat ispred ja mislim SBB za Novo Sarajevo), sticajem okolnosti da poznajem obojicu.
Ilidza - Zestoka borba ali mislim da Memic ipak i ako osvoji bit ce jako mala razlika.

Ostale kandidate ne poznajem pa ako moze samo komentar da vidim da li i ostali ovako razmisljaju.
Ma
hadzibajric
Vikic kakav becirevic za ovo iz Nove stranke nisam jos cuo... Nema sanse ni ta osoba ni onaj Bosnin pulen Konakovic
Koldzo,Muharemovic ili taj Mirza
Novi Grad nakro je SDP para mogao bi uz dobru kampanju taj suman proci a ostale i neznam kandidate.
Mozda sam fulio samo u Novom Sarajevu jer tu se nezna jos al kodzo vodi sad zasad pa sve se moze promjeniti
Bosnjak333

#407 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

Da NS u jednoj sarajevskoj opcini uzme nacelnicki mandat je prosto nemoguce...
Akibh

#408 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Akibh »

nikidrug wrote:Nadam se da će zajedno sa Radončićem i ostalim dobrim ljudima uspjeti nešto promijeniti u ovoj državi!!
Ode tema u k...., kloniranje do besvijesti.
AKo ti je ovaj gore dobar , da ga vodis kuci onda?
Bosnjak333

#409 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

Akibh wrote:
nikidrug wrote:Nadam se da će zajedno sa Radončićem i ostalim dobrim ljudima uspjeti nešto promijeniti u ovoj državi!!
Ode tema u k...., kloniranje do besvijesti.
AKo ti je ovaj gore dobar , da ga vodis kuci onda?
I ja se nadam da ce sa Radoncicem,Keljmendijem,Turkovicem i ostalim dobrim ljudima uspjeti promijeniti nesto u ovoj drzavi,pa makar nam kriminal postao osnovna privredna grana.
Tayyip

#410 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Tayyip »

sda će ovo izdominirati
palamuda

#411 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by palamuda »

nikidrug wrote:Vikića za načelnika definitivno!!!
Da nije bilo tog čovjeka od 1992... ne bi nas bilo ni na mapi! Dosta je više kriminala i ostalog zla u ovoj napaćenoj državi. Nadam se da će zajedno sa Radončićem i ostalim dobrim ljudima uspjeti nešto promijeniti u ovoj državi!! Samo naprijed komandante!
Kako je na tornju, puše li, šta radi prešednik je li se naspavao.
Bosnjak333

#412 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

Poslije Komsica pojavila se opcija da i Vikic postane dozivotno predsjednik. :D
Naprijed vojna hunto!
drag_gost

#413 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by drag_gost »

nikidrug wrote:Vikića za načelnika definitivno!!!
Da nije bilo tog čovjeka od 1992... ne bi nas bilo ni na mapi! Dosta je više kriminala i ostalog zla u ovoj napaćenoj državi. Nadam se da će zajedno sa Radončićem i ostalim dobrim ljudima uspjeti nešto promijeniti u ovoj državi!! Samo naprijed komandante!
Nisam politicki aktivan, na nekoliko izbora nisam ni glasao, ali mislim da treba nove ljude dovesti. Valjda gore nece biti. Vikic se dokazao u ratu, neka bude vodio politiku kao sto je svoje ljude bice to ok. Sto se tice Radoncica, stvarno ne znam sta da mislim tu. Opet i kad on ode, ostace ovaj Avaz i Randon Plaza kao nesto sto se vec sad nalazi na mnogim fotografijama Sarajeva. Ne znam sta je ostalo iza Tihica ni Alije. Ustvari znamo svi...

Toliko ovdje ima neargumentovanih stvari da je to nevjerovatno. Mislim da je vrijeme za nove face, pa valjda urade bolje od ovih prije. Svi smo ovdje anonimci i vjerovatno iza brojnih nickova ima onih koji rade za druge stranke, pa brane - napadaju ostale i tako do u nedogled. Kao dijete sehida, nije mi SDA nista dala, pogotovo ne "zlatne kasike". Ja cu glasati za SBB, prvi put u zivotu, pa valjda bude bolje.
Last edited by drag_gost on 08/08/2012 11:38, edited 1 time in total.
palamuda

#414 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by palamuda »

Bosnjak333 wrote:Poslije Komsica pojavila se opcija da i Vikic postane dozivotno predsjednik. :D
Naprijed vojna hunto!
Ništa čudno od koga prijedlozi dolaze, sjećaš li se one slike Radončić ala Rambo
odkuce

#415 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by odkuce »

palamuda wrote:
Bosnjak333 wrote:Poslije Komsica pojavila se opcija da i Vikic postane dozivotno predsjednik. :D
Naprijed vojna hunto!
Ništa čudno od koga prijedlozi dolaze, sjećaš li se one slike Radončić ala Rambo
Ma ima i ona Tihic ala Gargamel,Radoncic ala rambo,o zlatku imate koliko hocete al to sad rade ljudi koji nemaju nista pametnije u zivotu...
Bosnjak333

#416 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

palamuda wrote:
Naprijed vojna hunto!
Ne sjecam. :(
sehersa

#417 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sehersa »

1.Hadžibajrić, prelivoda, užas je napravio od moje Općine. Skaka pobjeđuje.
2.Loši kandidati za Općinu Centar...Vikić, hmmm. Spomenik mu dići za sve što je uradio, ali ne petljaj se bolan u Administraciju i Općinu. Možda , nažalost opet SDP pobjedi.
3.Koldžo....Ima oraha u džepu sigurno, ali eto ko i radi nešto.
4.Napravio ruglo od najmnogoljudnije Općine, nabacao zgradurine po parkovima. Navijam da se mijenja načelink, a teško da će se to desiti.
5. Ko zna......
6. Sigurno SDA.
iceman2010

#418 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by iceman2010 »

Svaka cast na ratnim zaslugama, ali ne znam na osnovu cega temeljite stav da ce Vikic biti dobar i kao nacelnik? Znam ja jednog dobrog inzinjera. Sta mislite da vas taj inzinjer operise?
odkuce

#419 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by odkuce »

sehersa wrote:

1.Hadžibajrić, prelivoda, užas je napravio od moje Općine. Skaka pobjeđuje.
2.Loši kandidati za Općinu Centar...Vikić, hmmm. Spomenik mu dići za sve što je uradio, ali ne petljaj se bolan u Administraciju i Općinu. Možda , nažalost opet SDP pobjedi.
3.Koldžo....Ima oraha u džepu sigurno, ali eto ko i radi nešto.
4.Napravio ruglo od najmnogoljudnije Općine, nabacao zgradurine po parkovima. Navijam da se mijenja načelink, a teško da će se to desiti.
5. Ko zna......
6. Sigurno SDA.
Pa ne bi se bas slozio sa tobom ovako:
Stari Grad -Hadzibajric koliko znam ljudi ga vole nenormalno sad neznam ako tu zivis ti znas bolje.
Centar - Vikic ce to uzeti, jer ovaj sadasnji nije ispostovao sto je obecao pa zato samo al uradio je ponesto.
Novo Sarajevo - Koldzo vodi sad zasad ali znam ove ostale kandidate nije to neka razlika sve je to u "par deka" u posto je to moja Opcina :) I znam da SDPov kandidat nema podrsku grupacije od koje bi bilo ocigledno da ima posto je u FK Zeljeznicar. A Hulusic ima šanse mlad covjek pametan pa cemo vidjeti sta ce biti,vidjet cemo poslije izbora.
Novi Grad - i ja sam za smjenu nacelnika al koga dole izabrati?
a ovo ostalo neznam osim Ilidza znam da covjeka narod ne voli pa sad sta ce biti ?

Ma tesko je ovo sve prognozirati ali mislim da Vikic ima najvece sasne od svih nacelnika da prodje.

Pa sad ako neko misli drugacije neka se izjasni.

A sto se tice ovih primitivnih komentara nadam se da niste dosli ovde da se "malo ispusete",ipak blatite ljude koji su ucinili vise nego iko za BiH i Sarajevo i treba da se stidite.
Bosnjak333

#420 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

Odkuce znaci po tvome SBB ce uzeti sva nacelnicka mjesta. :lol: :lol: :lol:
Uzdizite Vikica koliko hocete,ali covjek 100 % nece pobjediti.Nije narod toliko glup da na ozbiljno mjesto izabere covjeka koji veze o politici nema.To je neka tvoja zelja,ali je neostvariva.SDP ce uzeti Centar 100 %.
sehersa

#421 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sehersa »

nikidrug wrote:Svima želim reći da iako mnogima odgovaraju ovakvi unutaristički raskoli ..trebaju da znaju da smo ponosni da budemo bosanci i hercegovci...da mi nismo tri naroda rastavljena na osnovu hegemonije kraljevine jugoslavije,da ćemo jednog dana ujediniti sve...konstitutivne narode...u ponovno jedan narod vrijedan poštovanja, tj. bosanski narod i nadam se da cemo uspijeti u tome.
Možeš li nam samo reći kakve veze ima ovaj post sa Općinskim izborima?... Ti kao oni političari koji u predizbornoj kampanji za općinske izbore pričaju o putu BiH ka EU integracijama...
odkuce

#422 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by odkuce »

Bosnjak333 wrote:Odkuce znaci po tvome SBB ce uzeti sva nacelnicka mjesta. :lol: :lol: :lol:
Uzdizite Vikica koliko hocete,ali covjek 100 % nece pobjediti.Nije narod toliko glup da na ozbiljno mjesto izabere covjeka koji veze o politici nema.To je neka tvoja zelja,ali je neostvariva.SDP ce uzeti Centar 100 %.
Slazem se sa tobom da narod nije glup,ali nije realno da Becirevic pobjedni jednog DRAGANA VIKICA.Iskreno to je meni neshvatljivo.Moja je zelja da dobije Dragan Vikic ali naravno narod ce odluciti kao i dosad kao i odsad :)
A SBB ne treba sva nacelnicka mjesta da uzme daleko od toga ali da uzme Opcinu Centar to je normalno jer ima najboljeg kandidata.Becirevic nije ispunio dosta stvari koje je obecao i narod to zna.
Ne bi se slozio sa tobom niokocega jer ipak forsiras puno SDP prijatelju, a ovde svi trebaju da daju svoje misljenje.
Sad sto forsiras to je stvar tvoja licno i ne bi u to da ulazim.
drag_gost

#423 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by drag_gost »

zagazaga wrote:nadam se da se niko neće posvađati sam sa sobom.........Image
:D
Bosnjak333

#424 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

odkuce wrote:
Bosnjak333 wrote:Odkuce znaci po tvome SBB ce uzeti sva nacelnicka mjesta. :lol: :lol: :lol:
Slazem se sa tobom da narod nije glup,ali nije realno da Becirevic pobjedni jednog DRAGANA VIKICA.Iskreno to je meni neshvatljivo.Moja je zelja da dobije Dragan Vikic ali naravno narod ce odluciti kao i dosad kao i odsad :)
A SBB ne treba sva nacelnicka mjesta da uzme daleko od toga ali da uzme Opcinu Centar to je normalno jer ima najboljeg kandidata.Becirevic nije ispunio dosta stvari koje je obecao i narod to zna.
Ne bi se slozio sa tobom niokocega jer ipak forsiras puno SDP prijatelju, a ovde svi trebaju da daju svoje misljenje.
Nije Vikic najbolji kandidat samo zato sto je ratni heroj.U Centru ce opet pobjediti Becirevic jer je to mjesto gdje stanovnistvo tradiocionalno glasa za SDP. :D :D
Jedina opcina gdje SBB ima sanse uzeti nacelnika je Stari Grad,u ostalim sanse nisu ni 5 %.
odkuce

#425 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by odkuce »

Bosnjak333 wrote:
odkuce wrote:
Nije Vikic najbolji kandidat samo zato sto je ratni heroj.U Centru ce opet pobjediti Becirevic jer je to mjesto gdje stanovnistvo tradiocionalno glasa za SDP. :D :D
Jedina opcina gdje SBB ima sanse uzeti nacelnika je Stari Grad,u ostalim sanse nisu ni 5 %.
Ma vidim da si pristran SDP-ovac i zelim zaista najbolji da prodju i koga narod izabere a sad ne bi rekao da SBB ima 5% sanse jer imaju kvalitetan kadar i za liste i za nacelnika ima i SDP prejake i SDA ima pokojeg dobrog, ali vidi ja idem verzijom da je SDP i SDA mogao vec da uradi nesto da valja godinama sto im dati sansu?
A dragan se dokazao kao covjek sto nemogu reci za Becirevice ima slucajeva mojem drugu je obecavao do izbora nigdje ga kasnije.
Post Reply