Govor o tekfiru na rafidije

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
udrch

#401 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by udrch »

zagortenej wrote:
Dr_dre wrote:Hahahaha,zar ti je i ovaj hodza vehabija :-)
Dobro sam ja davno rekao da su svi suniti vama vehabija.
Btw,a gdje mu je brada?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ne odnosi se na njega, nego na tebe :wink:, a i safvet i ekipa su posebna priča, da ne idemo u širinu. btw, ovo se nalazi na fb stranici pod nazivom: nova islamska zajednica, da nisu opet neki autonomaši? :lol: ko onda sije smutnju? americki fazoni, skretanje paznje sa sebe na izmisljenog neprijatelja
smutnju sijete i jedni i drugi..vidim da ste se opasno zakačili jedni na druge..
dao Bog da se sretnete gdje..
Dr_dre

#402 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Dr_dre »

smutnju sijete i jedni i drugi..vidim da ste se opasno zakačili jedni na druge..
Kakvu smutnju brate moj?
Sta cu im ja kad im je svako onaj ko upozorava na siizam vehabija?
Vjerujem da su i tebe nazivali vehabijom,zar ne?
mrAdil

#403 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by mrAdil »

Greska je davno napravljena.
U BiH se blagonaklono gledalo na pojavu vehabizma, koja je sa sobom otvorila vrata mnogim drugim sektama, grupama, organizacijama... koje su nasle pogodno tlo.
Haliloviceva hutba o siijama je nepotrebna od osobe koja je javno zagovarala vehabizam u Zenici, a jucer se sa mimbera Fahdove poziva na sultan Fatiha i tradiciju bh muslimana.
nasa

#404 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by nasa »

:facepalm:

Razmislite li makar i na trenutak da li vam treba ova prica ili ima li drugi nacin za istu :-)
biturbo

#405 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by biturbo »

Kažu ,jes' se upalio ko šija :D
udrch

#406 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by udrch »

Dr_dre wrote:
Kakvu smutnju brate moj?
nisam mislio lično ni na koga..mislio sam na grupe, tekfirije i šije..
zagortenej

#407 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by zagortenej »

Dr_dre wrote:
Kakvu smutnju brate moj?
svakog suniju koji se suprotstavlja vasoj ideologiji nazivate sijom, to je vasa standardna procedura u tim slucajevima.
btw, ovo je haman novi projekat: https://m.facebook.com/NIZ.nova.islamska.zajednica
Dr_dre

#408 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Dr_dre »

Jel se pravis lud ili si stvarno lud?

(uz napomenu da je ovo Fb stranica a ne nova institucija ili ustanova)
zagortenej

#409 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by zagortenej »

Dr_dre wrote:Jel se pravis lud ili si stvarno lud?

(uz napomenu da je ovo Fb stranica a ne nova institucija ili ustanova)
pa sto se zovu onda tako. to je tukja, vidjeli od braće šija haman :wink:
i ovo je samo fb stranica ali ce doticna ipak morati objasniti organima reda sto je raspisala potjernicu:
http://vijestiummeta.com/poziv-na-ubist ... afizovica/
seksan

#410 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by seksan »

udrch wrote:
zagortenej wrote:
Dr_dre wrote:Hahahaha,zar ti je i ovaj hodza vehabija :-)
Dobro sam ja davno rekao da su svi suniti vama vehabija.
Btw,a gdje mu je brada?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ne odnosi se na njega, nego na tebe :wink:, a i safvet i ekipa su posebna priča, da ne idemo u širinu. btw, ovo se nalazi na fb stranici pod nazivom: nova islamska zajednica, da nisu opet neki autonomaši? :lol: ko onda sije smutnju? americki fazoni, skretanje paznje sa sebe na izmisljenog neprijatelja
Samo ima ogromna razlika! jedan od nj.nije ni musliman.
seksan

#411 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by seksan »

mrAdil wrote:Greska je davno napravljena.
U BiH se blagonaklono gledalo na pojavu vehabizma, koja je sa sobom otvorila vrata mnogim drugim sektama, grupama, organizacijama... koje su nasle pogodno tlo.
Haliloviceva hutba o siijama je nepotrebna od osobe koja je javno zagovarala vehabizam u Zenici, a jucer se sa mimbera Fahdove poziva na sultan Fatiha i tradiciju bh muslimana.
Da vam nije vehabija nebi danas zivjeli gdje zivite! Dok su vasi ocevi, nane i dede bjezali ko kukavice iz BiH dolazile su vehabije d avam BiH brane! Eno vam slike sa rahmetili Alijom Izetbegovicem! Snimci! Vehabijama se trebate zahvaliti sto su vam oslobodili teritorij dok su vase babe, dede, rodjaci iz Bih bjezali ko kukavice! S druge strane osim kukaviciluka nista drugo i ne znate! Pas koji laje ne ujeda!
Dok npr. vase divne sije koje tako volite i Obozavate srbima su slali oruzje da nass sto vise sateru! :thumbup: Nisu ni rusi koliko su šije!

S druge strane vec ako toliko balite na vehabije reci cu vam eno vam Turkovica svi znate za njega i kolika je on licnost, da u zatvoru ne smije upaliti radio kad ga Mevlid Jasarevic ugasi!
:thumbup:
basar

#412 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by basar »

Tačno ne znam kako da opišem ovaj osjećaj.

Ovako nekako: "nevjerovatno mi je drago što nisam musliman u očima vehabija".

Ko hoće da nas prizna i budemo u dobrim odnosima- super
Ko neće da nas prizna- nećemo mi sad plakati zbog toga, nama je bitno da nas naš Gospodar priznaje,, a za ljude, o tom-potom
Opetja033

#413 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Opetja033 »

basar wrote:Tačno ne znam kako da opišem ovaj osjećaj.

Ovako nekako: "nevjerovatno mi je drago što nisam musliman u očima vehabija".

Ko hoće da nas prizna i budemo u dobrim odnosima- super
Ko neće da nas prizna- nećemo mi sad plakati zbog toga, nama je bitno da nas naš Gospodar priznaje,, a za ljude, o tom-potom
Ja, poput velike vecine bosnjackih pripadnika ehlu sunneta - ali i svih ostalih pripadnika ehlu sunneta, vas smatram muslimanima. Naravno, smatram da imate ucenja koja nemaju utemeljenja u Kur'anu i sunnetu ali Boze moj, zbog toga i postoje razlicite prakse.

Vas glavni problem je sto ste stali na stranu Assada. Od tada je i krenula ova antisijska kampanja a od tada ste i ostali bez podrske najveceg dijela vjernickog miljea u BiH.

Ne podrzavam ove pustinjake jer smatram da nemaju adekvatan odgovor na rijesavanje problem Ummeta (u koji i vi spadate). Dovoljno je pogledati standove na sajmovima knjiga koji pripadaju prositskim iil proselefijskim izdavackim kucama pa ce se vidjeti razlika u pristupu tematici. Dok prositski standovi obiluju knjigama savremene tematike, na proselefijskim mozete vidjeti knjige o tome ko ide u Dzennet, ko u Dzehennem i kako se ispravno uzima abdest.

Medjutim doslo je do polarizacije nakon rata u Siriji i ta polarizacija ce se tesko prevazici i u narednim desetljecima. Svojim postupcima i svojom podrskom krvniku i nemuslimanu Basharu - doveli ste do toga da umjereni pripadnici ehlu sunneta na vehabije/selefije gledaju kao na korisne budale koje bi se mogle iskoristiti u strateskoj borbi protiv sirenje vaseg uticaja jer realno na vas se pale vise nego na bilo koju nemuslimansku grupu.

Dakle, zao mi je sto je do ovoga doslo. Uvijek sam vas smatrao i uvijek cu vas smatrati muslimanima. Ali za ovo sto se desava i za sve sto ce se desavati (govorim globalno) - iskljucivu krivicu snosite samo vi.
Johnny_x

#414 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Johnny_x »

seksan wrote:
Da vam nije vehabija nebi danas zivjeli gdje zivite! Dok su vasi ocevi, nane i dede bjezali ko kukavice iz BiH dolazile su vehabije d avam BiH brane! Eno vam slike sa rahmetili Alijom Izetbegovicem! Snimci! Vehabijama se trebate zahvaliti sto su vam oslobodili teritorij dok su vase babe, dede, rodjaci iz Bih bjezali ko kukavice! S druge strane osim kukaviciluka nista drugo i ne znate! Pas koji laje ne ujeda!
Dok npr. vase divne sije koje tako volite i Obozavate srbima su slali oruzje da nass sto vise sateru! :thumbup: Nisu ni rusi koliko su šije!

S druge strane vec ako toliko balite na vehabije reci cu vam eno vam Turkovica svi znate za njega i kolika je on licnost, da u zatvoru ne smije upaliti radio kad ga Mevlid Jasarevic ugasi!
Da te vehabije nisu činile zločine koje su činile ugled armije RBiH nikad ne bi bio doveden u pitanje, danas se ne bi našim generalima sudilo u Hagu, a to najviše zahvaljujuci njima. Ne bi bila zaustavljena naša vojska 95-te i RS nikad ne bi postojala da nije srušen kredibilitet armije, a ko ga je srušio, srušile su ga vehabije koje su činili raznorazne zločine i da njih nije bilo danas bi bila skroz drugačija priča, vecu pomoc bi nam dali da su poslali 3 metka nego sto ih je doslo kolko ih je došlo.
tesanj

#415 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by tesanj »

seksan wrote:

Sta ti znaci VAM?? Gdje si ti u svemu tome? Ocito si ovdje po zadatku da unosis razdor i smutnju medju muslimane.
Dr_dre

#416 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Dr_dre »

Znaci mene si stavio u grupu tekfirija?Ne,hvala bogu pa nisam niti tekfirdzija niti sijja.
seksan

#417 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by seksan »

tesanj wrote:
seksan wrote:

Sta ti znaci VAM?? Gdje si ti u svemu tome? Ocito si ovdje po zadatku da unosis razdor i smutnju medju muslimane.
jel ja pljujem po vehabijama? Eto zbog cega VAM!
seksan

#418 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by seksan »

Johnny_x wrote:
seksan wrote:

Da te vehabije nisu činile zločine koje su činile ugled armije RBiH nikad ne bi bio doveden u pitanje, danas se ne bi našim generalima sudilo u Hagu, a to najviše zahvaljujuci njima. Ne bi bila zaustavljena naša vojska 95-te i RS nikad ne bi postojala da nije srušen kredibilitet armije, a ko ga je srušio, srušile su ga vehabije koje su činili raznorazne zločine i da njih nije bilo danas bi bila skroz drugačija priča, vecu pomoc bi nam dali da su poslali 3 metka nego sto ih je doslo kolko ih je došlo.
sTO SE TICE NEKIH ZLOCINACA reci cu da je vehabijama zabranjeno da zlostavljaju svoje zarobljenike, zbog toga i nema vehabija u Hagu za razliku od drugih koji su ih jahali u sre dzime goli a d ane govorim tukli lancima. :thumbup: Zbog toga vehabija i nema u hagu!
SugarCookie

#419 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by SugarCookie »

Svakom razumnom čovjeku je moral dovoljan vid zabrane mučenja zarobljenika, a muslimanima je pored moralnog i vjerski striktno zabranjeno, ili je novi terminus za muslimane; "vehabije". Druga stvar, hvala svakom ko je došao da se bori za slobodu ove države, pa tako i muslimanima sa istoka, koji su došli da pomognu, a oni koji su napravili veću štetu nego što su pomogli (njih je više).. vala nećemo o njima. Ali, ako ti misliš da su dotični zaslužni što ja živim gdje živim, onda pravac sutra Vikiću, ili bilo kojem xy osobi, koja ne pripada muslimanskoj vjeroispovjesti i reci joj to. Poređenje sa Turkovićem ti je presmiješno, ustvari čitav post off-topic prirode je apsurdan. I kada već spominješ dotičnog idiota što je pucao na ambasadu. Ako ga smatraš pojmom, onda idi slobodno njegovim stopama, ali što dalje od granica ove države.

Ti si onim neukusnim primjerom svog neznanja spolnih funkcija ženskog tijela pokazala svoj nivo inteligencije, a vala i zrelosti, i potkrijepila si mišljenje mnogih forumaša, da si ti ovdje došla da isključivo potkrijepljuješ i namećeš svoje stavove. I evo ga, već se pripisuje obožavanje drugih mimo Allaha, iskrivljuje se ratna historija BiH, navode se besmisleni primjeri itd. ..
Johnny_x

#420 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Johnny_x »

seksan wrote:
Johnny_x wrote:
seksan wrote: Da vam nije vehabija nebi danas zivjeli gdje zivite! Dok su vasi ocevi, nane i dede bjezali ko kukavice iz BiH dolazile su vehabije d avam BiH brane! Eno vam slike sa rahmetili Alijom Izetbegovicem! Snimci! Vehabijama se trebate zahvaliti sto su vam oslobodili teritorij dok su vase babe, dede, rodjaci iz Bih bjezali ko kukavice! S druge strane osim kukaviciluka nista drugo i ne znate! Pas koji laje ne ujeda!

sTO SE TICE NEKIH ZLOCINACA reci cu da je vehabijama zabranjeno da zlostavljaju svoje zarobljenike, zbog toga i nema vehabija u Hagu za razliku od drugih koji su ih jahali u sre dzime goli a d ane govorim tukli lancima. :thumbup: Zbog toga vehabija i nema u hagu!
Historijske činjenice govore suprotno.
Dr_dre

#421 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Dr_dre »

Malezija tretira ‘ši’izam’ neislamkom religijom

Oni koji šire šiitsku ideologiju u Maleziji suočavaju se sa sudskom kaznom na osnovu akta o Kontroli i ograničenja širenja neislamskih religija kao i na osnovu akta o šerijatski kaznenim djelima.
Ministar Datuk Seri Džemil Kir Baharom izjavio je da na osnovu navedenih akata svaki pojedinac koji propagira šiitsku ideologiju mogao bi biti krivično gonjen.
„Naša zemlja slijedi put ehli sunneta vel džemaata i biće preduzete ozbiljne akcije protiv onih koji propagiraju šiitsku ideologiju“, kazao je ministar novinarima. Prošlog mjeseca ministarstvo unutrašnjih poslova proglasilo je Šiitsku organizaciju Malezije nezakonitom.
Federalna vlada je zabranila šiitsku ideologiju u zemlju na osnovu odluke Nacionalnog vijeća za fetve iz 1996.godine.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Towelie

#422 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Towelie »

Dr_dre wrote:Malezija tretira ‘ši’izam’ neislamkom religijom

Oni koji šire šiitsku ideologiju u Maleziji suočavaju se sa sudskom kaznom na osnovu akta o Kontroli i ograničenja širenja neislamskih religija kao i na osnovu akta o šerijatski kaznenim djelima.
Ministar Datuk Seri Džemil Kir Baharom izjavio je da na osnovu navedenih akata svaki pojedinac koji propagira šiitsku ideologiju mogao bi biti krivično gonjen.
„Naša zemlja slijedi put ehli sunneta vel džemaata i biće preduzete ozbiljne akcije protiv onih koji propagiraju šiitsku ideologiju“, kazao je ministar novinarima. Prošlog mjeseca ministarstvo unutrašnjih poslova proglasilo je Šiitsku organizaciju Malezije nezakonitom.
Federalna vlada je zabranila šiitsku ideologiju u zemlju na osnovu odluke Nacionalnog vijeća za fetve iz 1996.godine.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
I mi bi trebali isto tako.
udrch

#423 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by udrch »

Dr_dre wrote:
Znaci mene si stavio u grupu tekfirija?Ne,hvala bogu pa nisam niti tekfirdzija niti sijja.
nisam ba..šta si zapeo..
Dr_dre

#424 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Dr_dre »

nisam ba..šta si zapeo..
Tako je izgledalo no nema veze,mozda si preletio,btw ja ti halalim.
tesanj

#425 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by tesanj »

Dr_dre wrote:Malezija tretira ‘ši’izam’ neislamkom religijom

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
"Neka vas mržnja koju prema nekim ljudima nosite nikako ne navede da nepravedni budete! Pravedni budite, to je najbliže čestitosti, i bojte se Allaha, jer Allah dobro zna ono što činite!" (el-maide,8)
Post Reply