Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Adoxxx

#401 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by Adoxxx »

Medonjaa wrote:
Adoxxx wrote:@medonja

strasna ti ova fabija :D je li TDI? gdje si nabavio felge?
tdi RS 130KS, takva je originalna, uvezena
takav dizajn felgi idu uz nju
strasna :D koliko je skuplja od obicnog tdi-a 101 KS?
Medonjaa

#402 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by Medonjaa »

Adoxxx wrote:
Medonjaa wrote:
Adoxxx wrote:@medonja

strasna ti ova fabija :D je li TDI? gdje si nabavio felge?
tdi RS 130KS, takva je originalna, uvezena
strasna :D koliko je skuplja od obicnog tdi-a 101 KS?
bila poprilično i kao nova, što zbog motora što zbog opreme
prije godinu uvezena, bila kraj 2004.te izašla me 15.000 KM
malo prelistaj mobile.de
hank

#403 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by hank »

Qler wrote:Ja vozim 2.0tddi 115KS i 1.8 16V 115KS, mondeo mk3 i mk2. I sutra idem na put sa svojim benzincem, i radujem se putu, dok kada idem sa sluzbenim, nije mi vala neka radost. Uz npr. Karaulu iz kamiona nit 2. nit 3. druga u blokadi skoro, 3 ispod "tacke paljenja turbine" pa nece kile.

Ti ides 70km/h 3. (po uslovom da moze dizel tu silu izvuci u 3. :) ) das gas i ja iza tebe u 3. idem 70km/h i dam gas, ti pocnes prije ubrzavati, par sekundi iza tebe idem ja, ti dolazis do blokade, ja idem i dalje, ti saltas, jos dizel pokusava da skonta da treb da ide, ja i dalje u 3., ti opet ubrzavas, ja sam u punom zaletu, ti opet dolazis do magicnog broja obrataja, kada dizel opet gubi snagu, ja i dalje u 3., i dalje ubrzavam, ti saltas u vecu brzinu opet, ja sam davno otisao, a ti pokusavas opet doci do daha sa dizelom, ja saltam u 4. vec u visokim obrajima, ispaljujem se, a ti si vec pred kraj obraja... To je problem dizela...
jesi ti siguran da ti ne prebacis iz 2. u 5. to uz karaulu?
cuj jedna ti brzina u blokadi a druga ispod tacke paljenja turba? :-) :-)
kralju ako je u 2. na 4000, ti tad normalno saltas u 3. da uz nos ides. i on mora imat snage ako je ispravan auto. po tvojoj prici izgleda dizel auto savlada neko brdo u jednoj brzini, jer kad prebaci u trecu nema dovoljno okretaja da bi nastavio vozit.
i drugo, koliko taj ford dizel moze ici drugom? eto neki ide 70-75km/h. ne moze vise da ga jebes. koji to natovaren kamion ide uz karaulu tom brzinom?
pa daj malo realisticnijih opisa, kad vec pises. nismo vesla sisali u picku materinu.
ti nama pricas ovdje isto ko da niko nikad nije sjeo u auto i isao uz neko brdo.
Qler

#404 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by Qler »

Tddi ford ima veliku tubro rupu, puno veci od tdci ili tdi PD motora. Tako da ispod cca 1900/2000 rpm auto je mrtvo, e sad 2. iza kamiona idem nekih 40/50km/h sto je vec u granicama buke koje ja ne mogu da slusam, dizelcinu kako ore, bilo da je CDI ili TDI.... zato pokusavam usaltati u 3. gdje ako kamion malo upspori padnu obrtaji ispod paljenja turbine i onda krece patnja ili saltanje u nizu, gdje se opet pocne derati cadjo. E tu benzin briljira, ma koliko napredan dizel bio, i koliko imao veci obrtni moment.
hank

#405 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by hank »

Qler wrote:Tddi ford ima veliku tubro rupu, puno veci od tdci ili tdi PD motora. Tako da ispod cca 1900/2000 rpm auto je mrtvo, e sad 2. iza kamiona idem nekih 40/50km/h sto je vec u granicama buke koje ja ne mogu da slusam, dizelcinu kako ore, bilo da je CDI ili TDI.... zato pokusavam usaltati u 3. gdje ako kamion malo upspori padnu obrtaji ispod paljenja turbine i onda krece patnja ili saltanje u nizu, gdje se opet pocne derati cadjo. E tu benzin briljira, ma koliko napredan dizel bio, i koliko imao veci obrtni moment.
ista ti se stvar aposlutno desava s benzincem. iza tog kamiona vozis drugom, jedina pozitivna stvar u svemu tome je sto ne slusas zvuk dizel motora. mana te iste stvari je sto se benzinac na toj brzini u 2. stepenu prijenosa vrti na nekih 3000-4000 rpm i ako nije bas jak i treba mu bas mjesta da ufati zalet da pretekne nekog tegljaca uzbrdo, dok ce to slican dizel puno lakse uradit. prednost momenta.
hostapler

#406 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by hostapler »

hank wrote:auu jeste se raspisali, vidim nije se utakmica gledala. pa da krenemo redom

@hostapler, "da li si normalan" je retoricko pitanje u kojem nema nista uvrjedljivo. jer iskreno, meni se zivo jebe da li si ti normalan. taj dio se vise odnosio na tvoju laicku konstataciju da bwm (super dizel) ide isto ko audi (super dizel) iz razloga sto je audi laksi 100kg. onda sam ti naveo omjer snaga/tezina koji ide na stranu bmw-a, i to si naravno presutio jer znas da nemas repliku na to. tj i sam znas da bi po svim mjerilima bmw trebao da bude brzi od tog audija, al to nije tako. onda si se uhvatio onoga sto ti je iskreno mislim najmanje zasmetalo, mog pitanja. i fol prijetnja na kraju, il upozorenje il koji kurac. nebitno.
pricas o sasijama i karoseriji. pa kralju, taj isti audi koji inace malo ko voli ovdje je poznat asf-u iltiga audi space frame tehnologije pravljenja ultralakih karoserija u cilju poboljsanja voznih karateristika i povecanja aktivne i pasivne sigurnosti putnika. i ovaj put je definitivno pobjedio bmw sto pokazuje i sam primjer. a6 je dimenzijama veci auto, al je napravljen tako da bude laksi. uostalom bmw iako znatno jaci, ne moze performansama to pokazat.
poenta: audi je napravio strasan auto u svakom segmentu. slazem se da je bmw vozacki auto, al ni audi nista manje trenutno nije vozacki auto od jednog bmw-a. jebo to sta je bilao prije 10 i 20 godina. pricamo o sadasnjosti.
sto se tice honde nsx. da je vozila krug za manje od 5 minuta oko ringa, kad to nista ne znaci u stvarnom zivotu. doduse mozda nekom znaci to kad se penje uz dalmatinsku, kako ce uci u okuku na vrhu dalmatinske prema bugattiju, ako uleti stoju tu. smijesno mi je prica o krugovima na pisti i vremenima koje postize neko auto, pogotovo iz percipcije nas ovdje koji smo samo obicno vozaci. dakle irelevantan podatak.
za nisana 350 z sam rekao sta sam imao.
Nađi nam usporedbu ubrzanja BMW (M550d) vs Audi (3.0 TDI sa 313 KS). Ja sve sto sam nasao je sat pored sata i kao njihovo ubrzanje,a nema toga da vidimo stanje ceste,gdje se to ubrzava i slicno,nigdje auto pored auta. Da vidimo koliko je to blizu. Da vidimo ko je to nadmocniji.
Sada dimenzije novog Audi A6 3.0 TDI 313 KS Quatrro
duzina 4915 mm
sirina 1874 mm
visina 1455 mm
tezina 1765 kg
Dimenzije BMW 535d xdrive sa 313 KS
duzina 4899 mm (kraci 5 mm)
sirina 1860 mm (uzi 15 mm)
visina 1464 mm (visociji 9 mm)
tezina 1725 kg (laksi 40 kg)
dakle uz pa hajmo reci iste dimenzije BMW je laksi 40 kg,onda on vjerovatno koristi neku tehnologiju naziva CSF (carbon space frame). Kod obadva su aktivna i pasivna sigurnost na istom nivou,a BMW se bolje vozi. Znaci neko sasiju pravi bolje.
Tacno je da je Audi napravio strasan auto u svakom segmentu,ali po meni u svakom je slabiji od BMW. BMW je bio prije 20 g i jos uvijek je bolji vozacki auto od Audija. Motori su tu negdje,pogon je tu negdje,ali voznja u njima je nebo i zemlja. Zasto pitam se.
Dokaz o voznji ispod 8 min za Honda NSX je samo dokaz koliko je to dobar auto bio u svoje vrijeme. Ako to nema nikakve primjene,kako to da po tebi onda imaju primjene Audijeve pobjede na 24h Le Mansa. Prica ti ide tipa,koriste se iskustva sa trkacih staza,motor iz prototipa je u obicnim automobilima (Q7 V12 TDI) on je Bog,Allah i Budha kada tebi odgovara,a kada je neko drugi u pitanju onda kakve to veze ima sa obicnim zivotom. Dakle kad pricas onda pricaj do kraja,a ne kako ti kada odgovara.
preludezalude

#407 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by preludezalude »

Medonjaa wrote:
preludezalude wrote:
Medonjaa wrote: pa ti si se toatalno pogubio
znaš li ti uopšte o čemu baljezgaš
jadan bio, ako želiš da budeš bolji na ubrzannju 60-100 od TDIja ti moraš sa cliu ili bilo kojem drugom benzincu slične snage i kategorije bit u 2.brzini na blokadi na 7.000 da bi mogao parirat TDIju
u isto vrijeme TDI je u 3.brzini na nekih 2.500-3000

ponovljeno milion puta da bi benzinac mogao parirat MORA BIT U BRZINI NIŽE i na velikom broju obrtaja tamo gdje mu je najveći Nm a vrlo često u samoj blokadi

i šta ti nije jasno
Sve je ovo tacno i tada si donji. Konacno si priznao da je benzinac brzi. A to tdi motor ne moras tjerati u obrtaje kad se uhvati u kostac sa benzincem!!!??? Ono, kao saltas ga na 3000 obrtaja? :dance:

A jesi li siguran da si sa svojim tdi pri brzini 100km/h na 25000-3000 obrtaja.
nije brži jadan ne bio, nego tek nekako može parirat, ajd ponovo na čitanje rezultata dvoboja iz auto-magazina
clio u 4 .stepenu 60-100 8 sekundi
ibica u 4.stepenu 5,9 sekundi

clio u 3. stepenu 6,4 s
ibica u 3.stepenu 4,4 s

dakle, TDI je brži i u svojoj 4. brzini (5,9 s ) od clia u 3. (6,4)
takvi su odnosi u svim brzinama
dakle tdi će biti brži i u svojoj 3. (4,4 sec) od clia u 2. (nema podataka ali recimo da bi moglo biti 5 sec)
kontaš išta
Pa ti si neumoran u lupanju. I jos na kraju odvalis informaciju da cliu treba 5 sekundi od 60-100 u drugoj brzini. Prije ce biti 2 sekunde. Pa ti stvarno nemas pojma kako benzinac radi.
Izbrisi svoj zadnji post da ti se ljudi ne smiju.
hostapler

#408 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by hostapler »

preludezalude wrote: Pa ti si neumoran u lupanju. I jos na kraju odvalis informaciju da cliu treba 5 sekundi od 60-100 u drugoj brzini. Prije ce biti 2 sekunde. Pa ti stvarno nemas pojma kako benzinac radi.
Medonja dosta buba ko maxim po diviziji (nazalost ima ih jos i nije jedini) i vode ga emocije,ipak ima isti motor kao i ovaj Seat,ali u sebi negdje duboko zna da nema sanse niti on niti ovaj Seat pored Clia RS. Ipak se zna ko je tata u ovoj klasi.
Benzinac je bolji na ubrzanjima i tacka. Dizel je bolji na međuubrzanjima i tacka.
Ali ovdje nijedan nije u pravu,odnosno podjednako ste u pravu. Ovom Cliu od 60-100 treba oko 3.5 sec. :thumbup:
Last edited by hostapler on 24/06/2012 21:12, edited 3 times in total.
mobsterc

#409 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by mobsterc »

Pa naravno da lupa, da zna ista ne bi vozio smetlje skodu :D
preludezalude

#410 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by preludezalude »

hostapler wrote:
preludezalude wrote: Pa ti si neumoran u lupanju. I jos na kraju odvalis informaciju da cliu treba 5 sekundi od 60-100 u drugoj brzini. Prije ce biti 2 sekunde. Pa ti stvarno nemas pojma kako benzinac radi.
Medonja dosta buba ko maxim po diviziji (nazalost ima ih jos i nije jedini) i vode ga emocije,ipak ima isti motor kao i ovaj Seat,ali u sebi negdje duboko zna da nema sanse niti on niti ovaj Seat pored Clia RS. Ipak se zna ko je tata u ovoj klasi.
Benzinac je bolji na ubrzanjima i tacka. Dizel je bolji na međuubrzanjima i tacka.
Ali ovdje nijedan nije u pravu,odnosno podjednako ste u pravu. Ovom Cliu od 60-100 treba oko 3.5 sec. :thumbup:
Hvala.
hank

#411 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by hank »

hostapler wrote:
hank wrote:auu jeste se raspisali, vidim nije se utakmica gledala. pa da krenemo redom

@hostapler, "da li si normalan" je retoricko pitanje u kojem nema nista uvrjedljivo. jer iskreno, meni se zivo jebe da li si ti normalan. taj dio se vise odnosio na tvoju laicku konstataciju da bwm (super dizel) ide isto ko audi (super dizel) iz razloga sto je audi laksi 100kg. onda sam ti naveo omjer snaga/tezina koji ide na stranu bmw-a, i to si naravno presutio jer znas da nemas repliku na to. tj i sam znas da bi po svim mjerilima bmw trebao da bude brzi od tog audija, al to nije tako. onda si se uhvatio onoga sto ti je iskreno mislim najmanje zasmetalo, mog pitanja. i fol prijetnja na kraju, il upozorenje il koji kurac. nebitno.
pricas o sasijama i karoseriji. pa kralju, taj isti audi koji inace malo ko voli ovdje je poznat asf-u iltiga audi space frame tehnologije pravljenja ultralakih karoserija u cilju poboljsanja voznih karateristika i povecanja aktivne i pasivne sigurnosti putnika. i ovaj put je definitivno pobjedio bmw sto pokazuje i sam primjer. a6 je dimenzijama veci auto, al je napravljen tako da bude laksi. uostalom bmw iako znatno jaci, ne moze performansama to pokazat.
poenta: audi je napravio strasan auto u svakom segmentu. slazem se da je bmw vozacki auto, al ni audi nista manje trenutno nije vozacki auto od jednog bmw-a. jebo to sta je bilao prije 10 i 20 godina. pricamo o sadasnjosti.
sto se tice honde nsx. da je vozila krug za manje od 5 minuta oko ringa, kad to nista ne znaci u stvarnom zivotu. doduse mozda nekom znaci to kad se penje uz dalmatinsku, kako ce uci u okuku na vrhu dalmatinske prema bugattiju, ako uleti stoju tu. smijesno mi je prica o krugovima na pisti i vremenima koje postize neko auto, pogotovo iz percipcije nas ovdje koji smo samo obicno vozaci. dakle irelevantan podatak.
Nađi nam usporedbu ubrzanja BMW (M550d) vs Audi (3.0 TDI sa 313 KS). Ja sve sto sam nasao je sat pored sata i kao njihovo ubrzanje,a nema toga da vidimo stanje ceste,gdje se to ubrzava i slicno,nigdje auto pored auta. Da vidimo koliko je to blizu. Da vidimo ko je to nadmocniji.
duzina 4915 mm
sirina 1874 mm
visina 1455 mm
tezina 1765 kg
dakle uz pa hajmo reci iste dimenzije BMW je laksi 40 kg,onda on vjerovatno koristi neku tehnologiju naziva CSF (carbon space frame). Kod obadva su aktivna i pasivna sigurnost na istom nivou,a BMW se bolje vozi. Znaci neko sasiju pravi bolje.
Tacno je da je Audi napravio strasan auto u svakom segmentu,ali po meni u svakom je slabiji od BMW. BMW je bio prije 20 g i jos uvijek je bolji vozacki auto od Audija. Motori su tu negdje,pogon je tu negdje,ali voznja u njima je nebo i zemlja. Zasto pitam se.
Dokaz o voznji ispod 8 min za Honda NSX je samo dokaz koliko je to dobar auto bio u svoje vrijeme. Ako to nema nikakve primjene,kako to da po tebi onda imaju primjene Audijeve pobjede na 24h Le Mansa. Prica ti ide tipa,koriste se iskustva sa trkacih staza,motor iz prototipa je u obicnim automobilima (Q7 V12 TDI) on je Bog,Allah i Budha kada tebi odgovara,a kada je neko drugi u pitanju onda kakve to veze ima sa obicnim zivotom. Dakle kad pricas onda pricaj do kraja,a ne kako ti kada odgovara.
jarane, bmw je tezi, i to 200 kila karavan od karavana. sedan verzija je laksa. ja ne znam gdje si nasao ti te svoje podatke al mislim da nisu tacni.
sto se tice usporedbe, ako ne vjerujes satovima kad stoje jedan do drugog, i zelis da vidis auta, morat ces pricekat jos malo.
a ako vec insistiras uzmi stopericu kosto sam ja uradio, i mjeri im vremena. teko iznas 240 bmw pravi razliku. audiju treba 5 sekundi vise da dodje do 260 nakon sto bmw postigne tu brzinu. zanemarljivo. ostattak posta je nebitan, presipaanje iz supljeg u prazno.

@preludezalude, jos uvijek cekam odgovor na post od jucer.
hostapler

#412 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by hostapler »

Nemoj JA MISLIM. Podastri podatke. Mjere su za limuzinu,dakle D/Š/V za oba modela i plus tezina. Znaci pobijena je tvoja teorija o lakoci Audija.
Ne vjerujem satovima jer nema bitnih parametara za usporedbu. Stanje ceste,vrijeme,mozda su po razlicitim uslovima testirani itd itd. Dok ne bude uporedna usporedba od toga nista. Po ovome sto trenutno ima si u pravu,potpuno isto ubrzavaju,ali ima veliko ALI.
P.S. Pricaj uvijek isto,nemoj za voljeni Audi koristiti jedan jezik,a za druge drugi. Kad se treba Audi okovati u zvijezde,stavljas nam testove,brojke i podatke,uspjehe na Le Mansu,a kada je drugi neko u pitanju za njega nista ne vazi,pogotovo stanje na stazi.
hank

#413 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by hank »

hostapler wrote:Nemoj JA MISLIM. Podastri podatke. Mjere su za limuzinu,dakle D/Š/V za oba modela i plus tezina. Znaci pobijena je tvoja teorija o lakoci Audija.
Ne vjerujem satovima jer nema bitnih parametara za usporedbu. Stanje ceste,vrijeme,mozda su po razlicitim uslovima testirani itd itd. Dok ne bude uporedna usporedba od toga nista. Po ovome sto trenutno ima si u pravu,potpuno isto ubrzavaju,ali ima veliko ALI.
P.S. Pricaj uvijek isto,nemoj za voljeni Audi koristiti jedan jezik,a za druge drugi. Kad se treba Audi okovati u zvijezde,stavljas nam testove,brojke i podatke,uspjehe na Le Mansu,a kada je drugi neko u pitanju za njega nista ne vazi,pogotovo stanje na stazi.
http://www.automental.com/2012/02/alpin ... uring.html
bmw karavan m550d-tezina 1990kg
http://www.topgear.com/uk/audi/a6-avant ... rbo-driven
audi karavan 1800kg kralju. znaci razlika je 200 kila na strani audija.
cujemo se.
Mr.Fundamental

#414 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by Mr.Fundamental »

Evo službenih podataka za ubrzanje:
-Audi A6 3.0 TDI 313 KS 0-100 za 5.3
http://www.autoevolution.com/engine/aud ... 13-hp.html

-BMW 550d 381 KS 0-100 za 5.4
http://www.telegraph.co.uk/motoring/car ... eview.html (na kraju recenzije su podaci)

Dakle onaj clip je tačan pokazatelj ubrzanja ova dva modela.
drndalo

#415 Re: "

Post by drndalo »

hank wrote:i nemam ti ja sta prebacivat za nastup s visine, kad si se postavio tako. ko uciteljica a mi smo djecica.

mani te mi se seljacke politike ala "na plin se kuha, na naftu se ore, a na benzin se vozi". i onda na pumpi " mozel za cvaju majstore".
Da si citao temu od pocetka, nasao bi nesto odmah na prvoj strani:
drndalo wrote:O cemu vise raspravljate, vidite da covjek samo zapocinje teme sa nekim linkom negdje, nebil' se tamo digao broj posjetilaca... Svaki pocetak teme mu je isti...
I onda nakon 17 strana *ovana, od cega realno ima 6 strana korisnih, a ostalo je "ko bi zelio da ima koliku cunu", ja kazem da se vrtimu u krug, jedni sa "naj je bolji TDI", a drugi sa "fuj-to", i ispadnem uciteljica... Jel' bar zgodna uciteljica u pitanju...?

Sto se izbora goriva tice, opet si mashio cijeli gol, ja tu nemam nikakve predrasude, od 3 vozila u familiji, sva 3 su na razlicitom gorivu, 1 na plin, 1 na benzin, 1 na dizel... Ali ako je tebi lakse ti vjeruj da ja sipam za cvaju... Cak me i plin dodje skuplje od cvaje kada sipam... :roll:
hostapler

#416 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by hostapler »

hank wrote:
hostapler wrote:Nemoj JA MISLIM. Podastri podatke. Mjere su za limuzinu,dakle D/Š/V za oba modela i plus tezina. Znaci pobijena je tvoja teorija o lakoci Audija.
http://www.automental.com/2012/02/alpin ... uring.html
bmw karavan m550d-tezina 1990kg
http://www.topgear.com/uk/audi/a6-avant ... rbo-driven
audi karavan 1800kg kralju. znaci razlika je 200 kila na strani audija.
cujemo se.
Za karavana si u pravu,ali ne za 200 kg,nego 130 ali hajde. Za limuzinu sam ja u pravu.
Cujemo se :thumbup:
hostapler

#417 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by hostapler »

Mr.Fundamental wrote:Evo službenih podataka za ubrzanje:
-Audi A6 3.0 TDI 313 KS 0-100 za 5.3
http://www.autoevolution.com/engine/aud ... 13-hp.html

-BMW 550d 381 KS 0-100 za 5.4
http://www.telegraph.co.uk/motoring/car ... eview.html (na kraju recenzije su podaci)

Dakle onaj clip je tačan pokazatelj ubrzanja ova dva modela.
Ali kada odes na istu stranicu na kojoj je testiran Audi i nađes test BMW M550d vidis i ubrzanje od 4.7 0-100 :roll:
hank

#418 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by hank »

haj mi nadji majke ti koliko su teski audi sedan i bmw sedan s ovim motorima.
ako je (bmw) karavan tezi 130 kila, nema sanse da je audi sedan ostao na istoj tezini tj da audi sedan nije laksi od audi karavana i samim tim da nije laksi od bwm sedana.
http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/5 ... del_2=520d
bmw sedan dizel s tim motorm je tezak 1975 kila prema bmw stranici.
nadji koliko je audi tezak.
hostapler

#419 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by hostapler »

hank wrote:haj mi nadji majke ti koliko su teski audi sedan i bmw sedan s ovim motorima.
ako je (bmw) karavan tezi 130 kila, nema sanse da je audi sedan ostao na istoj tezini tj da audi sedan nije laksi od audi karavana i samim tim da nije laksi od bwm sedana.
http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/5 ... del_2=520d
bmw sedan dizel s tim motorm je tezak 1975 kila prema bmw stranici.
nadji koliko je audi tezak.
Izvini,gledao sam podatke za BMW 535d. U pravu si da je BMW M550d tezi od Audi 3.0 TDI sa 313 KS.
1870 KG > 1765 KG :thumbup:
preludezalude

#420 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by preludezalude »

hank wrote:
hostapler wrote:

duzina 4915 mm
sirina 1874 mm
visina 1455 mm
tezina 1765 kg
jarane, bmw je tezi, i to 200 kila karavan od karavana. sedan verzija je laksa. ja ne znam gdje si nasao ti te svoje podatke al mislim da nisu tacni.
sto se tice usporedbe, ako ne vjerujes satovima kad stoje jedan do drugog, i zelis da vidis auta, morat ces pricekat jos malo.
a ako vec insistiras uzmi stopericu kosto sam ja uradio, i mjeri im vremena. teko iznas 240 bmw pravi razliku. audiju treba 5 sekundi vise da dodje do 260 nakon sto bmw postigne tu brzinu. zanemarljivo. ostattak posta je nebitan, presipaanje iz supljeg u prazno.

@preludezalude, jos uvijek cekam odgovor na post od jucer.
Evo sad sam pregledao postove i nisam primjetio da me igdje ista pitas. Vidio sam samo tvoje konstatacije i slicna sranja.
hank

#421 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by hank »

hank wrote:ti si previse bukvalan lik ponekad i tezak za komunikaciju. u nekim slucajevima banalizujes a kad ti odgovara napadas onog ko banalizuje. poenta price je da je nsx svojevremeno bio odlican auto. to vrijeme je proslo. isto kosto je stari m5 bio nekad strasno auto. pa bi ga danas osramotio dizel audi. ne moras uvijek sve bukvalno shvatit. nekad je uredu da neke stvari zakljucis iz konteksta. osim toga kako ti znas da je nsx bio odilcan auto? procitao si negdje zar ne?
ja imam auto o kojem pricam vecinu vremena i koje koristim u usporedbama. ti kazes necemo neke imaginarne usporedbe. pa druze moj, imaginarna usporedba je ovo sto ti radis. poredis auto u koje nisi sjeo nikad s autom kojem sam ja licni vlasnik.
ja ti nisam htio prije govorit, al koristis se ruznim metodama. kazes da neces i ne radis nesto kad ti pase, a kad to neko drugi uradi onda ga napadas.
evo ti..
preludezalude

#422 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by preludezalude »

Medonjaa wrote: tdi RS 130KS, takva je originalna, uvezena
Medonja, medonja,

pa ja nisam znao sta ti vozis. Izvini molim te, pricamo u ubrzanjima a nisam znao da imas RS-a. Ja sam stvarno mislio da imas neku masinku ozbiljnu. Pa ti nemozes drzati korak ni sa golfom gti iz 80-ih godina.
Ima da te svaki benzinac te snage razbuca ko svinja trabanta.
Evo ti jedan klip da vidis sta se desi kad hoces da preskocis nekog a taj kaze, e neces.
http://www.youtube.com/watch?gl=UG&feat ... XdiwvUVPno

Evo jos par klipova pa uzivaj:

http://www.youtube.com/watch?v=50GrwdpX ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=H2QmoukS-28
preludezalude

#423 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by preludezalude »

hank wrote:
hank wrote:ti si previse bukvalan lik ponekad i tezak za komunikaciju. u nekim slucajevima banalizujes a kad ti odgovara napadas onog ko banalizuje. poenta price je da je nsx svojevremeno bio odlican auto. to vrijeme je proslo. isto kosto je stari m5 bio nekad strasno auto. pa bi ga danas osramotio dizel audi. ne moras uvijek sve bukvalno shvatit. nekad je uredu da neke stvari zakljucis iz konteksta. osim toga kako ti znas da je nsx bio odilcan auto? procitao si negdje zar ne?
ja imam auto o kojem pricam vecinu vremena i koje koristim u usporedbama. ti kazes necemo neke imaginarne usporedbe. pa druze moj, imaginarna usporedba je ovo sto ti radis. poredis auto u koje nisi sjeo nikad s autom kojem sam ja licni vlasnik.
ja ti nisam htio prije govorit, al koristis se ruznim metodama. kazes da neces i ne radis nesto kad ti pase, a kad to neko drugi uradi onda ga napadas.
evo ti..
Iz ovoga zakljucujem da me pitas odkud znam da je nsx dobar auto. Ako je to, onda evo odgovor: dovoljno je samo koristiti internet i cak totalna neznalica moze da nauci svasta.

U redu je s tvoje strane sto raspravljas i kontriras drugima, ali kad pocnes da kontriras i sam sebi, e onda dolazim do zakljucka da stvarno ne znas sta radis. Pa ranije si za nsx rekao da je to bio auto sa velikim problemima, pa sad kazes da je to svojevremeno bio odlican auto. Odluci se. Ako nisi siguran, nemoj odmah letit na prvu, pusti stvari neka se slegnu, pa onda reci.

Nemoj koristiti obrnute teze. Ti svo vrijeme sipas linkove sa nekim duelima i podacima, virtuelnim duelima i sl. Stalno poredis svoj audi sa nekim imaginarnim autima, pa onda neke dizel vs benzin... Zato sam ti ponudio nsx pa ga poredi sad.
Rekao sam da me ne zanimaju nikakvi virtuelni dueli jer podaci u mnogo slucajeva nemaju veze sa realnoscu. Preberi temu od pocetka pa prebroj koliko si postavio linkova, a koliko sam ja postavio linkova.
AmADin_gospo

#424 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by AmADin_gospo »

Mile_Doboj wrote:više puta raspravljano na raznim temama
ovdje prilažem odličan tekst iz HR ODLIČNOG Auto moto magazina 2005/9 koji se nažalost ugasio, koji odlično o toj temi piše, autor je Domagoj Šestan

Tko je glavni ??
Snaga ili moment ? Scania R 500 i Lamborghini Gallardo dijele jednu zajedničku stvar. Snagu. Međutim maximalni okretni moment je daleko na strani kamiona. Pa može li onda motor Gallarda pripojen na mjenjač Scanie pokrenuti teški "šleper" ??
obrtni momenat i tačka.
SemPer_fi

#425 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

Post by SemPer_fi »

Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??

NERJESENO :D :D

Na dizel se ore , na plin grije , a na benzin vozi ! pusa bokic ekipi koja je dosla do tog da su ustanovili da je audi bolji od bmw-a jest al u pindzicima :) , ekipa koja je ustanovila da dizel bolje ide i pri toj brzini i ubrzanjima trosi samo 5-6 l , sta ga gura da mi je znat da nije Vrbas ? I na kraju lik koji vozi skodu govori o ubrzanjima i sportskoj voznji ... ZANIMLJIVO !
Locked