mahalas505 wrote: ↑29/08/2022 21:06
kloniran wrote: ↑07/08/2022 10:33
Ovo ti je kad papak napiše svoju verziju priče i kad navede priču na svoj mlin, a priča je sve samo ne takva, jel tako sivi peugeot 308, T64-A-01x.
Papak ne kaže da je nekoliko puta preticao kolonu, što je zabranjeno, još u krivinama.
Ja sam bio onaj kojeg si zgurao s ceste svojim divljačkim ponašanjem i nisi preticao jedno vozilo i nije bilo prostora da uposte pretices, i nije bilo na tjentistu nego par stotina metara prije Broda u Foci jer si nakon svog divljackog ponasanja skrenuo i stao na Neskovic pumpi.
Ovo pisem zbog toga sto sam nedavno isao dionicom Foca - Sarajevo, i to je malo reci uzas kako se vozi. Ja stvarno ne znam kako ljudi uspiju preteci 50 auta i to na dozvoljen nacin da toj dionici. Mislim mozda ima 10 dionica sa isprekidanom linijom i to neke imaju 100m. I onda ova vecina sto hoce da preteknu dodju ti maltene 5m od gepeka, i onda cekaju neku sansu da preteknu, a vamo govore o nekom odstojanju da se treba odrzavati.
Vidi nek pise sta hoce, odstojanje se drzalo tamam koliko treba za stanje na cesti i brzinu kolone kojom se ista kretala.
Ja ne mogu uticati na kamikaze na cesti, i nisam im duzan rezervisati prostor koliki je njima dovoljan da bi se izvukli iz riicnih preticanja, bitan mi je onaj ispred mene i iza mene, a tu je bilo dovoljno odstojanje između vozila, jer nismo imali lancani, a naglo se kocilo, a njega vidio tek kad me je krenuo gurati sa ceste, da je bio iza mene i krenuo preticati, druga bi prica bila.
Dionica puta je toliko siroka da su se u nekoliko slucajeva kamion koji je pravio problem i automobili iz suprotnog smjera zaustavljali da bi se mogli sigurno mimoici.
Sam kazes vozis se tim dionicama, onda znas i stanje i mentalitet tih sto preticu ko kamikaze i gdje sve preticu, i kakvih sve scena bude.
Al da zavrsimo temu jer stvarno mi se ne raspravlja, ako sam ja los vozac a on upravu, neka sam, meni je cast biti tako los vozac.
Do sad me niko nije izgurao s ceste kao ovaj, niti sam ja bilo kome napravio neku neugodnu situaciju na cesti, jer me nema potrebe preticati.
Ko god podrzava doticnog, zelim mu da mu isti napravi istu situaciju na cesti, pa nek onda raspravljaju ko je upravu.
Odjava.