Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Averus

#39977 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Eno opet Kuku Lele na Epic Store besplatan :oops:
l33t

#39978 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

@Tito_i_Partija Odigras CoD2 Singleplayer; namiris se i za pucanje i historiju :thumbup:
ferratilis

#39979 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Zweihander master race :)

Image
Tito_i_Partija

#39980 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

l33t wrote: 04/02/2022 09:59 @Tito_i_Partija Odigras CoD2 Singleplayer; namiris se i za pucanje i historiju :thumbup:
Nisam baš neki ljubitelj ratnih igara, da ti pravo kažem. CoD i Battlefield su top franšize, al' me nisu zaintrigirale. Al' nikad ne reci nikad. :)
Tito_i_Partija

#39981 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 04/02/2022 10:40 Zweihander master race :)

Image
Ako ima ljubavne priče na ovoj temi, to je priča o Feri i Fromsoftu. :lol:
l33t

#39982 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

Tito_i_Partija wrote: 04/02/2022 13:51
l33t wrote: 04/02/2022 09:59 @Tito_i_Partija Odigras CoD2 Singleplayer; namiris se i za pucanje i historiju :thumbup:
Nisam baš neki ljubitelj ratnih igara, da ti pravo kažem. CoD i Battlefield su top franšize, al' me nisu zaintrigirale. Al' nikad ne reci nikad. :)
Šteta cod2 je vrhunac gameplaya i story tellinga. Pa onda probaj neke fikcije Bioshock, Prey za promjenu. Ili se jednostavno drži svog žanra :D
Averus

#39983 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Joj CoD2 :D
Niko neće nadjebati Normandiju i Snipertown :izet:
ferratilis

#39984 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 04/02/2022 13:56
ferratilis wrote: 04/02/2022 10:40 Zweihander master race :)

Image
Ako ima ljubavne priče na ovoj temi, to je priča o Feri i Fromsoftu. :lol:
:kiss:

@Averus Zar Snipertown nije u Medal of Honor Allied Assault? Vecinu misija iz Cod2 sam zaboravio, osim bitke za Staljingrad i britanskih misija na sjeveru Afrike. :roll:

Meni je najdraza kampanja bila CoD: United Offensive :)
Averus

#39985 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Ja mislim da je u CoD2 bio sniper town, ali može biti da se varam.
Igrao sam CoD2 i MoHAA jednu za drugom, pa se možda pomiješalo u glavi :D

U svakom slučaju znam da su to bile zadnje FPS igre u kojima sam zaista uživao
Rootboi

#39986 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rootboi »

To je MOHAA al' tako se zvao soundtrack tog levela sama misija je bila nešto k'o sniper last stand nisam siguran.
Tito_i_Partija

#39987 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

l33t wrote: 04/02/2022 13:57
Tito_i_Partija wrote: 04/02/2022 13:51

Šteta cod2 je vrhunac gameplaya i story tellinga. Pa onda probaj neke fikcije Bioshock, Prey za promjenu. Ili se jednostavno drži svog žanra :D
Možda i probam, al' igri ima gotov 20 godina (a i dalje je prodaju za 30 dolara na Steamu, šupci).

Al' FPS fikcije mi liježu dobro. Bioshock, System Shock, Deus Ex (novi i stari), sve top. Evo sad i Borderlands 2, igra je odlična, humor je baš onakav kakav ja volim, samo zna bit' na momente poteška...al' što bi rek'o drug @Chmoljo "šljaka" dobro zasad. :D

Kad već pričamo o FPSu, da se malo dotaknemo i horora: da li je još ko ovde igr'o Clive Barkers Undying? Igra je fenomenalna, jebeno atmosferična i napeta, priča odlična (koju je za igru lično napis'o poznati autor Clive Barker). Izašla 2001. godine, ne znam kako nije bila popularnija.

https://www.gog.com/en/game/clive_barkers_undying
Spiritbreaker

#39988 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Spiritbreaker »

Tito_i_Partija wrote: 04/02/2022 16:26

Možda i probam, al' igri ima gotov 20 godina (a i dalje je prodaju za 30 dolara na Steamu, šupci).

Al' FPS fikcije mi liježu dobro. Bioshock, System Shock, Deus Ex (novi i stari), sve top. Evo sad i Borderlands 2, igra je odlična, humor je baš onakav kakav ja volim, samo zna bit' na momente poteška...al' što bi rek'o drug @Chmoljo "šljaka" dobro zasad. :D

Kad već pričamo o FPSu, da se malo dotaknemo i horora: da li je još ko ovde igr'o Clive Barkers Undying? Igra je fenomenalna, jebeno atmosferična i napeta, priča odlična (koju je za igru lično napis'o poznati autor Clive Barker). Izašla 2001. godine, ne znam kako nije bila popularnija.

Imam ti ja cd i od keca i od dvojke pa bujrum rado cu ti posudit haha. Posto vidim da smo generacijski old school gameri probaj igrat Far Cry prvi dio meni je do dana danasnjeg najbolja pucacina.
ferratilis

#39989 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Igrao sam Undying, veoma zanimljiv koncept sa onom uvrnutom porodicom i sistemom magije koji je jedinstven u zanru.

Novi Prey je odlican, ali i stari ima svoje kvalitete. Buduci da se moze pronaci online za manje od 2 dolara, to je moja preporuka:
https://www.eneba.com/us/steam-prey-steam-key-global
Tito_i_Partija

#39990 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Spiritbreaker wrote: 04/02/2022 16:30

Imam ti ja cd i od keca i od dvojke pa bujrum rado cu ti posudit haha. Posto vidim da smo generacijski old school gameri probaj igrat Far Cry prvi dio meni je do dana danasnjeg najbolja pucacina.
:thumbup:

Baš maloprije listam Far Cry na Steamu. Interesantno mi je da je prvi dio napravio Crytek, dok je sve ostale dijelove napravio Ubisoft.

Vjerovatno nisu imali dobre odnose, jer se je Crytek ubrzo pridružio EA-u za publishing.
Tito_i_Partija

#39991 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Fero, jesi li igr'o Solastu?
ferratilis

#39992 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 04/02/2022 17:12 Fero, jesi li igr'o Solastu?
Nisam jos. Planiram nekad, ali previse ima dobrih igara pa mi nije prioritet. Pathfinder DLC izlazi za 10 dana, sto sam tek skoro saznao, a Elden Ring 25. Tesko se odlucit sta igrati. :)
arnes_king

#39993 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

GTA VI confirmed za PS6 :lol: :lol: :lol:

Tito_i_Partija

#39994 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Nije ni čudo kad je GTA mašina za printanje para.

Al' od Rockstara samo očekujem da završe onaj Red Dead Redemption remake za PC na kojem trenutno rade.
DonieBrasco

#39995 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Tito_i_Partija wrote: 04/02/2022 18:11 Nije ni čudo kad je GTA mašina za printanje para.

Al' od Rockstara samo očekujem da završe onaj Red Dead Redemption remake za PC na kojem trenutno rade.
Koliko su oni pohlepni za novcem GTA 5 izlazi u martu ove godine za PS5 i novi Xbox, vjervatno ce i GTA 4 dobiti definitve edition.

Ja ne znam da rade na renake za RDR 1, nisam sa time upoznat.

GTA 6 ce izaci za PS5 i ovaj zadnji Xbox koji ce tada hardverski vec biti stariji - sto ce naravno da umanji mogucnosti sadrzaja igre, od grafike pa nadalje, a tek kasnije za PC, ne treba nista ocekivati do 2026. generalno.
Averus

#39996 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

@Tito_i_Partija brate ja sam sto puta na ovoj temi spominjao Undying
Ta igra je u svoje vrijeme bila nešto JEBEEEEENO posebno. Da sad neko postigne taj kvalitet, atmosferu i sve, ali da nije horor žanr nego nešto malo pristupačnije i popularnije među većinom gamera - postavili bi sasvim novi standard!

To je bila prva igra u kojoj su se meci odbijali od zidove i objekte kad pucaš. Mogao si ubiti vukodlaka iza ugla itd. :D

Najviše sam volio uvod u igru, onu jezivu kuću i kako su prejako urađeni neki prelazi i trzanja :izet:

Nažalost nisam je nikad završio :oops:
Tito_i_Partija

#39997 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

DonieBrasco wrote: 04/02/2022 19:28
Tito_i_Partija wrote: 04/02/2022 18:11 Nije ni čudo kad je GTA mašina za printanje para.

Ja ne znam da rade na renake za RDR 1, nisam sa time upoznat.
Na kraju prošle godine je internet brujio o tome. Evo jednog primjera:

https://www.gamesradar.com/red-dead-red ... velopment/
Tito_i_Partija

#39998 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Averus wrote: 04/02/2022 21:00 @Tito_i_Partija brate ja sam sto puta na ovoj temi spominjao Undying
Ta igra je u svoje vrijeme bila nešto JEBEEEEENO posebno. Da sad neko postigne taj kvalitet, atmosferu i sve, ali da nije horor žanr nego nešto malo pristupačnije i popularnije među većinom gamera - postavili bi sasvim novi standard!

To je bila prva igra u kojoj su se meci odbijali od zidove i objekte kad pucaš. Mogao si ubiti vukodlaka iza ugla itd. :D

Najviše sam volio uvod u igru, onu jezivu kuću i kako su prejako urađeni neki prelazi i trzanja :izet:

Nažalost nisam je nikad završio :oops:
Ta igra je bila tako inovativna u to vrijeme. Odlična grafika, gameplay, priča, setting...sve je bilo top. Jebeno strašna i jeziva, al' u dobrom smislu. Bili su i puzzles, nije bila plitka k'o tadašnje zombie pucačine a la Resident Evil. Mislim čak da im je Bioshock ukr'o tu ideju hibridnog sistema oružja i magije, odnosno oružja i plasmida u Bioshocku.

Igra bi sa gameplay aspekta bila odlična i danas, samo bi za mnoge vjerovatno grafika bila najveća kočnica.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#39999 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Gdje bolan COD nećeš igrati... Fino sjedi i lagano cod, pa ekspanziju united offensive (jedna od najboljih ekspanzija ever, prije nego su postale DLCovi), pa cod 2... Pa to su fenomenalne igre...

Mislim ja jesam saker što se tiče historije i ww2, alirekreirane su neke od najbitnijih bitki: normandija (kao dio 101. Airborne i učestvuješ u fajtu koji se navodi kao primjer inteligentne taktike, ists prikazana u jednoj od najboljih serija ikada Band of brothers), pa onda Pegazov most, pa onda Staljingrad i bitka na Volgi, najistočnija tačka do koje su Nijemci dogurali.

Pa onda u united offensive imas borbu za Bastognu, pa bitka kod kurska.

Pa onda Cod 2, staljingrad, tvornica traktora, Berlin, bitka kod el alameina...

Daj ba, gdje ti se to neće sviđati... :-D
Tito_i_Partija

#40000 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 04/02/2022 23:00 Daj ba, gdje ti se to neće sviđati... :-D
Mislim da je fazon u tome što, u to doba kad je CoD izaš'o, uopšte nisam volio šutere. Bilo kakve vrste. Tad sam bio striktno RPG gejmer, BG2, Fallout, Morrowind, itd. Čak mi je i Deus Ex bio odličan, jer nije bio straight pucačina već je im'o jako puno RPG i stealth elemenata.

Mislim da danas gledam na to malo drugačije, al' pitam se koliko bi me grafika stara 20 godina kočila. Doduše, prije mjesec-dva sam po prvi put igr'o i Half-life 2, a ona je izašla samo godinu dana nakon CoD. Mada je Valve-ov Source engine bio nešto stvarno posebno, možda je to pomoglo.

Haj vidjeću kad bude na nekom sniženju. :-D
Post Reply