Dešavanja u Srbiji

vivaldi

#39976 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

daddy-kool wrote:Ja bih volio da si upravu, i da ostane samo na ekonomskom ekspanzionizmu - iako ni tu ne vidim šta tačno mogu uraditi? Mene međutim žulja ona prva rečenica: "Teško ćemo objedniti sve naše nacionalne teritorije, gotovo nemoguće, u jednu državu." Teško, ali to ostaje glavni cilj, ostalo su prelazna rješenja.
cijela mu je izjava antiratna, ne iz humanistickih razloga naravno, vec prakticnih jer ratom jednostavno ne moze ostvariti policike/nacionalne ciljeve, mada ce ciljevi zauvijek ostati isti.

a cilj ekonomske integracije je ekonomokso/politicke prirode - koncetracija moci u jedan data centar (beograd). isto tako mislim da se tome (bar do sada) najvise opirao niko drugi do dodik himself
General War

#39977 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

vivaldi wrote:
daddy-kool wrote:
vatrogasac wrote:
Uz to ko to želi da ratuje, a on ne želi da ga vodi? Zašto nije spomenuo Knin nego Sarajevo? Ovo ga je opasno prenijelo pa je otkrio da postoji neki dobro čuvan plan o Bosni.
Plan je krajnje jednostavan:

1. Riješiti Kosovo podjelom.
2. U međuvremenu održavati RS na toplom režimu.
3. Kada se okolnosti poboljšaju, a to je relativno uskoro, provocirati referendum i secesiju RS.
4. Mimo plana će biti vojni ulazak vojske Srbije u BiH, jer je izravna agresija preveliki hazard.
sjecas se diskusije prije mjesec dana i sta sam napisao?
vivaldi wrote:
daddy-kool wrote:Ovaj Clausewitzev aforizam je ko nas okrenut na glavu, rat i postizanje ratnih ciljeva se nastavilo kroz politiku, "politika je rat drugim sredstvima".Da nemamo protektorat i strane okupatore na tlu BiH, već sutra bi letile granate.
ja recimo mislim da su planovi okrenuti u drugom smjeru, nisam bas skroz uvjeren, ali sto bi rekli pravnici "osnvano sumnjam" da je plan srbije ekonomska okupacija/integracija rs-a u strateskim granama. to sam iz nekih vijesti povezao prije 2-3 godine, a onda je ta prica stala, poslije sam skontao i zasto, a sada mislim da se to opet pokrece, ali o tome neki drugi put.
a vidi danas izjave
Teško ćemo objedniti sve naše nacionalne teritorije, gotovo nemoguće, u jednu državu. I ne treba o tome da sanjamo. Ali ono o čemu možemo i smijemo da sanjamo jeste da ih objedinimo ekonomski i kulturno.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/vuci ... /181127002
Pa zar to nisu vec uradili, sto se BiH tice? Ne vidim nista novo u zadnjih deset godina jos od prodaje telekoma srpske...
General War

#39978 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

vivaldi wrote:
daddy-kool wrote:Ja bih volio da si upravu, i da ostane samo na ekonomskom ekspanzionizmu - iako ni tu ne vidim šta tačno mogu uraditi? Mene međutim žulja ona prva rečenica: "Teško ćemo objedniti sve naše nacionalne teritorije, gotovo nemoguće, u jednu državu." Teško, ali to ostaje glavni cilj, ostalo su prelazna rješenja.
cijela mu je izjava antiratna, ne iz humanistickih razloga naravno, vec prakticnih jer ratom jednostavno ne moze ostvariti policike/nacionalne ciljeve, mada ce ciljevi zauvijek ostati isti.

a cilj ekonomske integracije je ekonomokso/politicke prirode - koncetracija moci u jedan data centar (beograd). isto tako mislim da se tome (bar do sada) najvise opirao niko drugi do dodik himself
Dodik radi "kulturno ujedinjavanje", a ekonomsko moze pricekati sve dok se do zadnjeg dana moze koristiti BiH za servisiranje dugova i namirivanje stete licnog bogacenja prvaka u PC, kad dodje trenutak da to vise ne moze, onda ide preostala integracija mada i do sada putem CEFTE srbija ima lijep bilans sa BiH...zasto bi napadali BiH kad se demokratski moze napraviti sve sto im treba, od infiltracije u drzavne sluzbe do de facto kontrole pola drzave.
Zato su mi cirkus one teme po forumu o nekakvom oslobodjenju od srpske (ili hrvatske) hegemonije, velikosrpstva, jugoslavije...bosna se nesto i pitala u Yu, sad jedina razlika je pokazivanje licne karte na granici tj, gubitak onih petnaest minuta prelaska preko granice obicnom covjeku, ostalo...ako nije gore nije bolje...ili ispravi me ako grijesim.
vivaldi

#39979 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

General War wrote:Pa zar to nisu vec uradili, sto se BiH tice?
nope.

prije neke tri godine mi se ucinili da se nazire neki patern kroz povezivanje nekoliko vijesti i najava u periodu od nekoliko mjeseci. ne sejcam se tacno redoslijeda ali je prvo krenulo sa interesom srbije za kupovinom tj ulaskom u vlasnistvo energetskog sektora u regionu, nakon toga se izrazio interes explicitno za ulazak u elekttoprivredu rs-a, onda se pojavila vijest o ulasku u namjnesku industriju (prvo se spominjao teslicki zrak), pa oc jahorina, kupovina rs-ovih obveznica od strane postanske stedionice i jos 2-3 stvari kojih trenutno ne mogu da se sjetim, a onda je ta prica prestala odjednom. uglavnom sve je bilo na relaciji drzavno into drzavno. ubrzo je srbija krenula sa fiskalnom konsolidacijom i prcia je skroz ispuhala.

cim je zavrsila konsolidacija opet se aktivirala ista prica - bijeljinski orao, kosmos banjaluka, interes za finansiranjem autoputa do bijeljine, no name kupac 330 miliona maraka obveznica na beckoj berzi...znaci govorim iskljucivo o drzavnom kapitalu isto tako mislim da se miletu ne ispusta iz ruku mnogo toga i da ima nekog otpora, pa cemo vijdeti sta ce biti
General War

#39980 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

vivaldi wrote:
General War wrote:Pa zar to nisu vec uradili, sto se BiH tice?
nope.

prije neke tri godine mi se ucinili da se nazire neki patern kroz povezivanje nekoliko vijesti i najava u periodu od nekoliko mjeseci. ne sejcam se tacno redoslijeda ali je prvo krenulo sa interesom srbije za kupovinom tj ulaskom u vlasnistvo energetskog sektora u regionu, nakon toga se izrazio interes explicitno za ulazak u elekttoprivredu rs-a, onda se pojavila vijest o ulasku u namjnesku industriju (prvo se spominjao teslicki zrak), pa oc jahorina, kupovina rs-ovih obveznica od strane postanske stedionice i jos 2-3 stvari kojih trenutno ne mogu da se sjetim, a onda je ta prica prestala odjednom. uglavnom sve je bilo na relaciji drzavno into drzavno. ubrzo je srbija krenula sa fiskalnom konsolidacijom i prcia je skroz ispuhala.

cim je zavrsila konsolidacija opet se aktivirala ista prica - bijeljinski orao, kosmos banjaluka, interes za finansiranjem autoputa do bijeljine, no name kupac 330 miliona maraka obveznica na beckoj berzi...znaci govorim iskljucivo o drzavnom kapitalu isto tako mislim da se miletu ne ispusta iz ruku mnogo toga i da ima nekog otpora, pa cemo vijdeti sta ce biti
Ne znam je li sjecas okoprodaje "viska" struje od strane kada je SDP bio na vlasti, odakle ono bijase kupac?
Ja sam rekao da dodik radi na "nacionalnom" okruzivanju, izgradnjom onih skola, bolnica sa "pogodi kako se zovu".
Ovo sto si nabrojao, je stvar u koliko vidim krsevima od firmi koji zive od totacije vlasti pod Dodikom (osim elektro privrede) ali opet je to PC gde ionako idu po pamet u Beograd. Stvar je kako federaciju zajebati jer su tu pare a preko drzave gdje su im kadrovi rasporedjeni...evo i ova stvar sa kosovom, Federalne firme cine 3/4 izvoza za Kosovo za srbiju i PC win win situacija. prosle godine banke...Srbovanje, na rate koje garantuje drzava i gdje najvecui stetu trpi federacija (a to zahvaljujuci ovim uhljupima u federaciji) se dokazalo kao biznis koji nista ne kosta.
vivaldi

#39981 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

General War wrote:opet je to PC gde ionako idu po pamet u Beograd
apsolutno, ali ovo bi bilo podebljavanje ledja iz vise razloga - od potencijalnih sankcija, preko poptuno novog, a legalnog finansijskog krvotoka (prometa), odbrane od eventualnog "neprijateljskog preuzimanja", do obostrane konkretne ekonomske koristi, ali i sprecavaje potncijalnog politickog odmetnistva.

sto se tice ostatka posta, mislim da ovo apriori nije usmjereno na ciljanu stetu drugome, vec na unutar etnicko ekonomsko objedinjavanje
zavrzlama

#39982 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Suza suzu stize :D ..kakva ekonomija manjeg entiteta i srbije..sve su to dimne bombe..da je htjela srbija to sto vucic govori imala je 23 zadnje godine na raspolaganju...cisto zamajavanja medjunarodne zajednice i usmjereno ka naivnim bosnjacima,da ne bi slucajno pomislili da treba jacat namjensku industriju ,obavjestajne sluzbe itd.

vucic kupuje vrijeme i stvara privid mirotvorca kad sutra da znak za akciju dodiku, da iz fijoke izvuce ove mirnodopske mantre i kaze nikad nisam bio za ratnu opciju,ALI srbi u BIH nemaju izbora a ja i srbija ne mozemo pustiti srpski narod da ga drugi ubijaju....

Sad nastavite o ekonomiji :D
Kikibombona

#39983 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

vivaldi wrote:cijela mu je izjava antiratna, ne iz humanistickih razloga naravno, vec prakticnih jer ratom jednostavno ne moze ostvariti policike/nacionalne ciljeve, mada ce ciljevi zauvijek ostati isti.

Vivaldi, kako sada vidis takse nametnute Srbiji?

Da li i dalje mislis da je to Haradinaj uradio na svoju ruku, bez da je informisao ikoga ili mozda cak protivno volji Amerike i Evrope?
vivaldi

#39984 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

Kikibombona wrote:Da li i dalje mislis da je to Haradinaj uradio na svoju ruku,
da.

Hashim Thaçi‏Verified account @HashimThaciRKS · 3h3 hours ago

Just had good meeting at the @WhiteHouse with @AmbJohnBolton. Thanked him for the full support #Kosovo has met under this administration. We agreed there’s a historic chance in dialogue that should not be missed for both countries. This enables #Kosovo’s @NATO, UN, EU membership.

hashim prije tri sata, bas kao i juce, prekljuce....opsesivno je opterecen agreementom. nidje sankcija s glave
muha_sa

#39985 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

Maraschino

#39986 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

Challenger_ wrote:
"Ekonomski div, politički mrav i vojni patuljak."
je li ovo tvoj izum?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#39987 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

radostan dan wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Dajte nam vanredno izdanje Ćirilice.
Bilo sinoć...besjedio bregovicu gorane nadvojvoda.

dajte mu kaku goru da vojvoduje
Maraschino

#39988 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

zavrzlama

#39989 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

"Srpskoj policiji je pošlo za rukom da Radoičić da iskaz i to najboljim stručnjacima koje Srbija ima. Prošao je poligraf i utvrđeno je da on nije počinilkac niti organizator tog zločina. Ta činjenica je iznervirala mnoge koji su priželjkivali da krivca doveka traže na srpskoj strani", rekao je Đurić.
nisam citao dalje :D :D :D :D :D :D
radostan dan

#39990 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

pici wrote:
radostan dan wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Dajte nam vanredno izdanje Ćirilice.
Bilo sinoć...besjedio bregovicu gorane nadvojvoda.

dajte mu kaku goru da vojvoduje
ne znam tačno na kojoj je nadmorskoj senjak....
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#39991 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Challenger_ »

Maraschino wrote:
Challenger_ wrote:
"Ekonomski div, politički mrav i vojni patuljak."
je li ovo tvoj izum?
Ne.

:arrow: LINK
nenadivan

#39992 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by nenadivan »

DObar tekst Milivoja Bešlina o Vojvodini, a povodom proslave 100g od prisajedinjenja Srbiji:
https://www.infokolumne.com/2018/11/sta ... MpmPTM&m=1

Dio teksta:
Vojvodina je postala sastavni deo Kraljevstva SHS 1918. kao ekonomski najrazvijenija južnoslovenska oblast. Po stepenu razvijenosti Vojvodina je bila izjednačena sa Slovenijom, iznad Hrvatske i daleko razvijenija od svih drugih oblasti. Pred raspad Jugoslavije 1986. razmer razvijenosti Vojvodine i Slovenije je bio 1:1,4. Slovenija je posle sedam decenija jugoslovenskog razvoja pretekla Vojvodinu po veličini društvenog proizvoda za 40 odsto. Ali, ove računice deluju odlično kada se uporede sa bilansima Vojvodine u centralističkoj Srbiji, nakon raspada Jugoslavije. Dakle, ako se uzme 2000. kao poredbena godina, tada svako poređenje Slovenije i Vojvodine mora biti po pokrajinu okarakterisano kao potpuna istorijska katastrofa, jer je razmer 8:1. Samo decenija provedena u veoma centralizovanoj Srbiji, kao rezultat tzv. antibirokratske revolucije, podigla je razliku u razvijenosti između Slovenije i Vojvodine čak osam puta, na štetu pokrajine. U drugoj deceniji 21. veka, Vojvodina je i zvanično okarakterisana, od državnih organa Srbije, kao nedovoljno razvijeni region Republike.
Pođe li se od ovih činjenica – Vojvodina ulazi u jugoslovensku državu pre sto godina kao njena najrazvijenija oblast, a danas je nedovoljno razvijeni region Srbije, kao najmanje razvijenog dela postjugoslovenskog prostora. Eksploatisana, pljačkom unazađena, politički ponižena i ekonomski devastirana, sa najlošijom infrastrukturom na čitavom postjugoslovenskom prostoru – postavlja se pitanje šta se tačno slavi ovih dana u Novom Sadu?! Po starom pravilu, korumpirana vlast koja nije sposobna da građanima ponudi bolju budućnost, falsifikatima istorije, nudi „bolju“ i „slavniju“ prošlost. Otpor primitivnoj, nacionalističkoj, „prisajediniteljskoj“ histeriji čiji je cilj negiranje Vojvodine i njeno nasilno preinačavanje, brisanje i zatiranje njenog identiteta – čini se kao politički, društveni i kulturni imperativ. Nakon rešavanja kosovskog, sledi otvaranje vojvođanskog pitanja. Vojvodinom privremeno upravljaju oni koji je mrze, oni koji bi želeli da ukinu i samo njeno ime. Ipak, viševekovni politički entitet, istorijska pokrajina, uvek je kao najmanji sadržalac imala ideju o vlastitom identitetu i samobitnosti. Ta ideja bivala je tokom istorije kao reka ponornica. To što je danas ona u povlačenju, ne znači da vrlo brzo njena plima neće odneti na smetlište istorije one koji je gaze i unižavaju. Nepristajanje je prvi korak otpora, a borba za Vojvodinu tek predstoji.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#39993 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Evropski parlament: Bez priznanja genocida u Srebrenici, Srbija ne može u EU

Žaljenje zbog poricanja genocida u Srebrenici jedan je od "usmenih" amandmana koji će poslanici EP-a podnijeti na sjednici, na kojoj se raspravlja o rezoluciji o Izvještaju o napretku Srbije, piše "European Western Balkans".

Ovaj portal navodi da će takvih amandmana biti osam. Prethodno je Odbor za vanjske poslove Evropskog parlamenta (AFET) usvojio konačni tekst Prijedloga rezolucije, koji je danas pred poslanicima.

Na nacrt koji je sačinio izvjestilac za Srbiju Dejvid Mekalister (David McAllister) članovi AFET-a podnijeli su ukupno 239 amandmana, od kojih je sam odbor 27 kompromisnih amandmana uvrstio u konačnu verziju.

Tzv. usmene amandmane svaka poslanička grupa ili 40 poslanika zajedno mogu predložiti na tekst koji će se razmatrati na plenarnoj sjednici Evropskog parlamenta. Radi se o amandmanima koji su u cijelosti odbijeni na AFET-u, ali da ih poslaničke grupe ipak upućuju na glasanje da bi svi poslanici odlučivali o njima, pojašnjava se.

e jeBajga a piČkoustom taman krenulo da oboruza i takve silne i jake da ih prime... neda se usranom do potoka nikako
horkesh

#39994 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

pici wrote:
Evropski parlament: Bez priznanja genocida u Srebrenici, Srbija ne može u EU

Žaljenje zbog poricanja genocida u Srebrenici jedan je od "usmenih" amandmana koji će poslanici EP-a podnijeti na sjednici, na kojoj se raspravlja o rezoluciji o Izvještaju o napretku Srbije, piše "European Western Balkans".

Ovaj portal navodi da će takvih amandmana biti osam. Prethodno je Odbor za vanjske poslove Evropskog parlamenta (AFET) usvojio konačni tekst Prijedloga rezolucije, koji je danas pred poslanicima.

Na nacrt koji je sačinio izvjestilac za Srbiju Dejvid Mekalister (David McAllister) članovi AFET-a podnijeli su ukupno 239 amandmana, od kojih je sam odbor 27 kompromisnih amandmana uvrstio u konačnu verziju.

Tzv. usmene amandmane svaka poslanička grupa ili 40 poslanika zajedno mogu predložiti na tekst koji će se razmatrati na plenarnoj sjednici Evropskog parlamenta. Radi se o amandmanima koji su u cijelosti odbijeni na AFET-u, ali da ih poslaničke grupe ipak upućuju na glasanje da bi svi poslanici odlučivali o njima, pojašnjava se.

e jeBajga a piČkoustom taman krenulo da oboruza i takve silne i jake da ih prime... neda se usranom do potoka nikako
Meni je najzanimljivije kako čak i na "liberalnim" portalima u Srbiji kao papagaji ponavljaju iste stvari kojima su ih naučili u posljednjih 20 godina:

- nije genocid ako se ne pobiju i žene i djeca;
- to je bio samo odgovor na višegodišnje provokacije i ubijanja Srba;
- Orić i dalje slobodan;
- nema sudske presude o genocidu ( :lol: );
animals

#39995 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by animals »

zavrzlama wrote:
"Srpskoj policiji je pošlo za rukom da Radoičić da iskaz i to najboljim stručnjacima koje Srbija ima. Prošao je poligraf i utvrđeno je da on nije počinilkac niti organizator tog zločina. Ta činjenica je iznervirala mnoge koji su priželjkivali da krivca doveka traže na srpskoj strani", rekao je Đurić.
nisam citao dalje :D :D :D :D :D :D
Ja sam gledao..
i pitam se kako mogu tako drsko lagati u oci ..
mislim oni se nasladjuju intelektualcima u Srbiji, jer iza njih stoji cijela nepismena Srbija..
lazu, stite kriminalce, jer znaju da im niko nsta ne moze..
novinar ga tri puta pita, jel zna da to poligrafsko ispitivanje ne znaci nista sudstvu..
on opet svoju pricu, kao i Vucic..ista matrica ludila..
stakasa

#39996 Haradinaj

Post by stakasa »

"Od njegove zemlje Kosova se, piše dalje Haradinaj, traži "da načini nemoguć izbor koji bi umanjio žrtve američkih vojnika, ugrozio stabilnost regiona i zaprijetio američkim saveznicima".

"Pred stalnim napadima iz Srbije, čiji je cilj ugrožavanje našeg suvereniteta, bezbjednosti i prosperiteta, ima nekih koji bi voljeli da se Kosovo uvuče u takozvano 'mirno' etničko čišćenje na Balkanu. To je kratkovid pokušaj da se popusti pred nasilnikom u nadi da će nasilje prestati. Mi to nećemo učiniti - umjesto toga ćemo se usprotiviti onima koji pokušavaju da nas iskoriste, a istovremeno ćemo raditi u pravcu dugotrajnog i sveobuhvatnog mira", tvrdi Haradinaj, prenosi Tanjug."

Rade seve kako treba. Znaju ko im je tata i ne dozvoljavaju da se to dovede u pitanje ko je ciji sticenik. Ne da da se umanje zrtve americkih vojnika...
Cudno mi je da ih Srbija jos uvijek gleda sa tolike visine, neku vecer onaj Milosevicev ministar vanjskih poslova, cini mi se Jovanovic govori kako su to dojucerasnji sumski ljudi... E moj Jovanovicu
Bodkin

#39997 Re: Haradinaj

Post by Bodkin »

stakasa wrote:"Od njegove zemlje Kosova se, piše dalje Haradinaj, traži "da načini nemoguć izbor koji bi umanjio žrtve američkih vojnika, ugrozio stabilnost regiona i zaprijetio američkim saveznicima".

"Pred stalnim napadima iz Srbije, čiji je cilj ugrožavanje našeg suvereniteta, bezbjednosti i prosperiteta, ima nekih koji bi voljeli da se Kosovo uvuče u takozvano 'mirno' etničko čišćenje na Balkanu. To je kratkovid pokušaj da se popusti pred nasilnikom u nadi da će nasilje prestati. Mi to nećemo učiniti - umjesto toga ćemo se usprotiviti onima koji pokušavaju da nas iskoriste, a istovremeno ćemo raditi u pravcu dugotrajnog i sveobuhvatnog mira", tvrdi Haradinaj, prenosi Tanjug."

Rade seve kako treba. Znaju ko im je tata i ne dozvoljavaju da se to dovede u pitanje ko je ciji sticenik. Ne da da se umanje zrtve americkih vojnika...
Cudno mi je da ih Srbija jos uvijek gleda sa tolike visine, neku vecer onaj Milosevicev ministar vanjskih poslova, cini mi se Jovanovic govori kako su to dojucerasnji sumski ljudi... E moj Jovanovicu
To i jesu dojurmcerasnji sumski ljudi kad je u pitanju vodjenje drzave ali barem je danas lako platiti vrhunske savjetnike.
Ono sto godinama pricam da bih treba napraviti. Ako nece srbi moze federacija. Ako nece hrvati moze kanton sarajevo. Nije to skupo. 23 godine od rata proslo. Dovoljno da napravis fond za 10 ljudi godisnje i posaljes ih na top diplomatske skole u svijetu. Ne bi kostalo vise od 4-5 miliona i za 20 godina imas 50-ak vrhunski obrazovanih ljudi sa vezama sa politicarima u nastanku. A 4-5 miliona su klikeri
stakasa

#39998 Re: Haradinaj

Post by stakasa »

Bodkin wrote:
stakasa wrote:"Od njegove zemlje Kosova se, piše dalje Haradinaj, traži "da načini nemoguć izbor koji bi umanjio žrtve američkih vojnika, ugrozio stabilnost regiona i zaprijetio američkim saveznicima".

To i jesu dojurmcerasnji sumski ljudi kad je u pitanju vodjenje drzave ali barem je danas lako platiti vrhunske savjetnike.
Ono sto godinama pricam da bih treba napraviti. Ako nece srbi moze federacija. Ako nece hrvati moze kanton sarajevo. Nije to skupo. 23 godine od rata proslo. Dovoljno da napravis fond za 10 ljudi godisnje i posaljes ih na top diplomatske skole u svijetu. Ne bi kostalo vise od 4-5 miliona i za 20 godina imas 50-ak vrhunski obrazovanih ljudi sa vezama sa politicarima u nastanku. A 4-5 miliona su klikeri
Onda kapa dole. Zasto otkrivati toplu vodu? Ovako kazu i za one iz Dubaija da su beduini a ljudi platili da se napravi vrhunski koncept i imaju snage da to i sprovode. Pricajte vi sta god hocete ali Albanci rade sve kako treba, srpska arogancija prema njima je potpuno neosnovana gledajuci djela a ne retoriku
Bodkin

#39999 Re: Haradinaj

Post by Bodkin »

stakasa wrote:
Bodkin wrote:

Onda kapa dole. Zasto otkrivati toplu vodu? Ovako kazu i za one iz Dubaija da su beduini a ljudi platili da se napravi vrhunski koncept i imaju snage da to i sprovode. Pricajte vi sta god hocete ali Albanci rade sve kako treba, srpska arogancija prema njima je potpuno neosnovana gledajuci djela a ne retoriku
Pa isto vazi i za beduine. Napravili su moderne svjetske finansijske i logisticke centre. Jel njihovo znanje? Nije. Jel bitno? Nek drugi presude.
A sta albanci rade kako treba ce vrijeme pokazati. Ako za 50 godina jos budu imali drzavu, onda se moze reci da rade kako treba. Mada mislim i da nije cilj da kosovo bude nezavisno ali eto, vidjecemo
stakasa

#40000 Re: Haradinaj

Post by stakasa »

Bodkin wrote:
Pa isto vazi i za beduine. Napravili su moderne svjetske finansijske i logisticke centre. Jel njihovo znanje? Nije. Jel bitno? Nek drugi presude.
A sta albanci rade kako treba ce vrijeme pokazati. Ako za 50 godina jos budu imali drzavu, onda se moze reci da rade kako treba. Mada mislim i da nije cilj da kosovo bude nezavisno ali eto, vidjecemo
Ok, razumijemo se
P.S.
Ja mislim da nije bitno. Bori se svak s onim sto ima
Post Reply