Zaje.. ti to. Ja sam citav zivot mrsava bila. Jedna temperatura ti je -3kg.. znas sta znace 3kg kada si mrsav?? Treba ti mjesec dana da dodjes sebi.nepass1 wrote: ↑04/07/2025 20:31I to. Ako ti djete nije bucmasto odmah je nesta bolesno i slabusnjavoDigla_da_kreci wrote: ↑04/07/2025 20:23 Treba od malena razvijati umjerenost i zdravije navike.
Ja kad vidim kako neki djecu tove, tacno mi bude zao, jos je narodu simpaticno sto je buckasto i sve vicu masala jes napredno, a sopaju ga grickalicama i secerima. I tako odrastu naviknuti na stalno zderanje i rjesavanje svega ikad hranom, jal tuga jal merak, u hrani je utociste ili nagrada.
Popularne stvari koje ne kontam
-
moimoi
#39976 Re: Popularne stvari koje ne kontam
-
mali_balon
#39977 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Blago tebi...ja pogledam casu vode dobijem 5kg......moimoi wrote: ↑04/07/2025 20:44Zaje.. ti to. Ja sam citav zivot mrsava bila. Jedna temperatura ti je -3kg.. znas sta znace 3kg kada si mrsav?? Treba ti mjesec dana da dodjes sebi.nepass1 wrote: ↑04/07/2025 20:31I to. Ako ti djete nije bucmasto odmah je nesta bolesno i slabusnjavoDigla_da_kreci wrote: ↑04/07/2025 20:23 Treba od malena razvijati umjerenost i zdravije navike.
Ja kad vidim kako neki djecu tove, tacno mi bude zao, jos je narodu simpaticno sto je buckasto i sve vicu masala jes napredno, a sopaju ga grickalicama i secerima. I tako odrastu naviknuti na stalno zderanje i rjesavanje svega ikad hranom, jal tuga jal merak, u hrani je utociste ili nagrada.![]()
-
suspect_zero
#39978 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jack Be Nimble wrote: ↑04/07/2025 13:30 A onda imas mene. Ishrana uvijek dobra, pritisak odlican, srce fercera kao nikada, a cekam sada nalaze da vide mogucnost raka.
Mozda sam i ja trebao zivjeti pod neka sve ise u pi ku materinu, jer na kraju kada tijelo krene protiv samog sebe, ode ionako sve u picku materinu.
Sto kaze Mali balon stres nas satra, jedi svaki dan faking brokule, kelj, zelje i zaljevaj sa vodom opet nije garant dugovjecnosti i zdravlja.
Meni baš sjeb kad cujem da neko od moje generacije i mladje fasuje nesto tesko ili kada umru.
Pozitivno Dzak
-
suspect_zero
#39979 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Miomi je prava sretnica, ja kad pitu pogledam ona tepsija se odmah zaljepi za mene
- dječak sa šibicama
#39980 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja citam temu i dobijem 2 kile
- medvjed23
#39981 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Samo ručajte.
-
kakavdanakneiskustvu
#39982 Re: Popularne stvari koje ne kontam
szrašno, strašnodembele wrote: ↑04/07/2025 20:41 Danas je nezamislivo da dijete ide u kino a da se ne naždere kokica, slatkiša i gaziranih pića. Neki ponesu zaliha za dva-tri dana, čak i ne gledaju film ili crtić već kontinuirano krkaju sve što su ponijeli sa sobom.
Važnije im je šta će unijeti u bioskop od same bioskopske projekcije. Znam malca koji je četvri osnovne, roditelji mu aplaudirali svaki put kada nešto pojede dok je bio skroz mali, sada ima 99 kilograma.
-
mali_balon
#39983 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma da, mi pojma nemamo jos kako stres utice na sve......jbte nije vise da mozes sakom apaurina i heftom bolovanja rijestiti nego to sada ide na hormone, stitna, zeludac crijeva...sve povezano...i kakve sve posljedice ostavlja stresna situacija npr rat, gubitak posla itd itd pa mediji sve negativa i ti od tog ne mozes pobjeci, ne gledam vijesti ali odem na kafu tamo lik pocne sa supljom jes vidio ma vjestima...i tako te situacije te dovode da ne jedes da ne spavas onda imunitet opada dodas godine itd itd ....malo kad skontas sve je povezano sve je kao domine jednu oboris sve redom padaju.....kako nauka napreduje Boga pitaj sta ce se jos saznati.....suspect_zero wrote: ↑04/07/2025 22:04Jack Be Nimble wrote: ↑04/07/2025 13:30 A onda imas mene. Ishrana uvijek dobra, pritisak odlican, srce fercera kao nikada, a cekam sada nalaze da vide mogucnost raka.
Mozda sam i ja trebao zivjeti pod neka sve ise u pi ku materinu, jer na kraju kada tijelo krene protiv samog sebe, ode ionako sve u picku materinu.
Ovo je ono da te bas ucrnjači, žao mi je što prolaziš sada kroz to.
Sto kaze Mali balon stres nas satra, jedi svaki dan faking brokule, kelj, zelje i zaljevaj sa vodom opet nije garant dugovjecnosti i zdravlja.
Meni baš sjeb kad cujem da neko od moje generacije i mladje fasuje nesto tesko ili kada umru.
Pozitivno Dzak![]()
Stres iz rata, pa sta smo sve jeli.....pa npr u ratu se jeli ti ikari i razni nuklerani otpadi ko garantuje da to nema genetske posljedice na djecu od rodtielja koji su uzivali u carima ikara i amerckih lunch paketa......
A nije ni dansanja normalna hrana bas toliko zdrava.....nedavno sam imao prepisku ovdje kao paradajz sa sela zdraviji od uvoznog kaze lik onaj na selu nije prskan reko jes tamo posebna kisa padne.....itd itd mozemo do sutra
A kolegi Jacku, sto bi narod reko zelim sabura i hrabrosti...
-
Hendrix
#39984 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma to je izgovor ovoj ekipi kojoj je zderanje i cigara jedini izvor srece u zivotu.mali_balon wrote: ↑04/07/2025 19:37 Stres ubijan vise od svih masnoca cigara i alkohola......secer holesetrol ode 3 pm ako si pod stresom
Npr genetika losa dodas sters i eto secera pritiska i holesterola
Moj otac se cuvao kardiovaskularnih problema imao anginu pektoris da bi umro od raka.....jbga....zato i narod kaze cejf ili ko ga jebe....tako da razumijem takve ljude
Stari kad je imo srcani jedini debel lik bio na intenzivnoj. Ja ocekivo sve teska kategorija a ono ljudi normala. Doktor mi samo rece cigare, sve do jednog. I to vise od pola drugi im srcani. Nastavili da puse poslije prvog i ono ko ga jebe.
Ne mozemo se svi vaditi na stres jbg. Ima nesto i do sebicnosti prema najblizoj familiji.
-
mali_balon
#39985 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nije stres vadiona nego je triger mnogih stvari.....imas milion primjera zdrav prav nikad cigare alkohola i masne mesine, dozviv stresnu situaciju opali ga srce....a znam probisvjeta njemu samo sikira moze dohakat.,...Hendrix wrote: ↑05/07/2025 08:49Ma to je izgovor ovoj ekipi kojoj je zderanje i cigara jedini izvor srece u zivotu.mali_balon wrote: ↑04/07/2025 19:37 Stres ubijan vise od svih masnoca cigara i alkohola......secer holesetrol ode 3 pm ako si pod stresom
Moj otac se cuvao kardiovaskularnih problema imao anginu pektoris da bi umro od raka.....jbga....zato i narod kaze cejf ili ko ga jebe....tako da razumijem takve ljude
Stari kad je imo srcani jedini debel lik bio na intenzivnoj. Ja ocekivo sve teska kategorija a ono ljudi normala. Doktor mi samo rece cigare, sve do jednog. I to vise od pola drugi im srcani. Nastavili da puse poslije prvog i ono ko ga jebe.
Ne mozemo se svi vaditi na stres jbg. Ima nesto i do sebicnosti prema najblizoj familiji.
Svako se nosi sa zivotom najbolje kako on misli da je ok.....nama to mozda smeta pa kazemo sebicni, lijeni, itd itd...
Mozda je tebi sebicnost a tome koji je sebican jedini izlaz jedino neko svjetlo...jbga ne zna drugacije...nece drugacije....nama sebicnost njemu izlaz iz krize.....ima ona narodna nedaj Boze razumjeti njegove muke.....zajebane su te situacije "u glavi"....samo hocu da kazem nije sve crno bijelo
-
Hendrix
#39986 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa ne govorim ja o tim ljudima. Naravno da ima svega ali cinjenica je da su nasi ljudi tvrdoglavi i nece da mjenjaju lose navike radi zdravlja.mali_balon wrote: ↑05/07/2025 08:59Nije stres vadiona nego je triger mnogih stvari.....imas milion primjera zdrav prav nikad cigare alkohola i masne mesine, dozviv stresnu situaciju opali ga srce....a znam probisvjeta njemu samo sikira moze dohakat.,...Hendrix wrote: ↑05/07/2025 08:49Ma to je izgovor ovoj ekipi kojoj je zderanje i cigara jedini izvor srece u zivotu.mali_balon wrote: ↑04/07/2025 19:37 Stres ubijan vise od svih masnoca cigara i alkohola......secer holesetrol ode 3 pm ako si pod stresom
Svako se nosi sa zivotom najbolje kako on misli da je ok.....nama to mozda smeta pa kazemo sebicni, lijeni, itd itd...
Mozda je tebi sebicnost a tome koji je sebican jedini izlaz jedino neko svjetlo...jbga ne zna drugacije...nece drugacije....nama sebicnost njemu izlaz iz krize.....ima ona narodna nedaj Boze razumjeti njegove muke.....zajebane su te situacije "u glavi"....samo hocu da kazem nije sve crno bijelo
Mlatiti baklave kao seceras i govoriti ma nek ide sve u pm je sebicnost prema vlastitoj familiji. Sta jede baklave od sikiracije? Ma daj ba, jednostavno tvrdoglavost.
Punac je imo mozdani i sva familija se osusila od sikiracije za likom koji ne jebe zivu silu oko ishrane. Plako je u bolnici prepo se ostace invalid...cim je izaso iz bolnice ide cigara, suho meso i tome slicno. Meni kaze "Ne mogu ja bez cigare nek me ubiju odma" Jednostavno zalibo ga za najblize i nije svjestan koliko mu se dieca i zena sikiraju.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#39987 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Narod je jako zapusten u tom pogledu i vjeruje svakome ko mu (skupo) prodaje navodne precice do zdravlja.
Kakva nafta, kakvo oruzje, najunosnija bransa je prodavanje nade nesretnim i bolesnim ljudima.
Kakva nafta, kakvo oruzje, najunosnija bransa je prodavanje nade nesretnim i bolesnim ljudima.
-
tokio25
#39988 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa zar nam treba objasnjenje kad je torabi napunio zetru
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#39989 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Hendrix wrote: ↑05/07/2025 08:49Ma to je izgovor ovoj ekipi kojoj je zderanje i cigara jedini izvor srece u zivotu.mali_balon wrote: ↑04/07/2025 19:37 Stres ubijan vise od svih masnoca cigara i alkohola......secer holesetrol ode 3 pm ako si pod stresom
Stres igra veliku ulogu, alo samo da pogura stvari koje je izazvao unos secera, masti, alkohola, pusenje, nedostatak fizicke aktivnosti itd..
Nas narod je kolektivno zapusten, nema razvijenu svijest o zdravlju, niti dovoljan nivo obrazovanja da shvati posljedice svojih djela..
Uobicajeno je da se sa 40 otrmbesi stomak/guzovi, poveca konfencijski broj jer "to ide s godinama", "lakse se deblja kad ostarih", "ja da placam da idem dizat teret he he he"
- mayab
#39990 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Shvatam ja značaj ćeifa , ali brate ne može se o ćejfu pričati kad on na dan spali kutiju-dvije cigara , ćeif je da popušiš dvije cigare uz dvije kafe dnevno...isto se može reći i za ostale naše ćeifove , a zapravo pretjerivanjaHendrix wrote: ↑04/07/2025 01:50 Ma daj jos jednu pivu... ili daj jos par komada mesa pa nek ide sve u pm!
Pade mi na pamet ovo jer dobih vijest covjek iz komsiluka umro u 53 godini zivota. Seceras standardno i sa ugradjenim stentom nakon srcanog.
Ja znam za jedno 10 ljudi koji su umrli u 50im od srcanog ili secera iz obijesti i uz recenicu "Ma nek ide sve u pm!". Tolika tvrdoglavost i sebicnost prema vlastitoj familiji, to ne znam da li jos igdje ima fakat. Prvi komsija imao teski slucaj secera, lik dero pola bijelog hljeba dnevno. Za Bajram ide od kuce do kuce udara po baklavama i nosi tablete za secer da odma pije. Kazes mu bolan popusti sa takvom ishranom..."Ma meni je merak pa nek ide sve u pm!". I fakat ode sve u pm, umro je sa 52 godine, ostade dvoje djece za njim i zena.
Drugi slucaj rodjak, imao srcani udar i frajer nastavio da pusi cigare. Doktor mu otvoreno reko ako nastavis ovako iduci put te necemo moci spasiti. Zena mu govorila, sva familija ali ne mozes ti nasem covjeku "cejf" uzet. "Meni je moja cigara cejf i nek ide sve u pm eto!" I naravno, otislo sve u pm, umro sa 55 i na taj dan je u Jablanici krko jagnjetinu sa jaranima. Dvoje unucadi sada ne zna za dedu niti ce ga ikada upoznati. Kcerka izgubila oca sa 17 godina, traumirana za citav zivot.
Ja fakat ne kontam tu tvrdoglavost naseg insana. Jebote, zivot u pitanju ono opet ide po starom. Pa ako makar ne brines za svoj zivot oko tebe ljudi se sikiraju traumiraju i jebe se njemu. Pa nek ide sve u pm, jel.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#39991 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Meni su stres i kortizol spucali veliku samarcinu.
- dječak sa šibicama
#39992 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Rodica zivila ko asket, kile viska nije imala, sve moguce vitamine minerale preparate, hodala po cistom zraku itd itd, pusila par cigara dnevno. Sezdeset i koja godina, karcinom pluca, ode zena za dva mjeseca.
Nema pravila, nezdrav zivot je rizik vise ali od srca karcinoma umire svako. Stres je triger, imunitet je kazu kljucan pa eto ona je imala sjajan imunitet i opet kvrc.
Inace, kome je... ovo... sexy
isto likovi iz gospodara prstenova
Nema pravila, nezdrav zivot je rizik vise ali od srca karcinoma umire svako. Stres je triger, imunitet je kazu kljucan pa eto ona je imala sjajan imunitet i opet kvrc.
Inace, kome je... ovo... sexy
isto likovi iz gospodara prstenova
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#39993 Re: Popularne stvari koje ne kontam
onima sa teme o voditeljicama

-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#39994 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pazi, uvijek neko ima neki primjer gdje je zdravlje izgubila osoba koja se pravilno hranila i zivila...ili druga krajnost "usio 2 kutije dnevno i dozivio 100tu khe khe khe" i sl ublehe..dječak sa šibicama wrote: ↑05/07/2025 14:04 Rodica zivila ko asket, kile viska nije imala, sve moguce vitamine minerale preparate, hodala po cistom zraku itd itd, pusila par cigara dnevno. Sezdeset i koja godina, karcinom pluca, ode zena za dva mjeseca.
A niko da prizna da su to izuzeci, a cinjenice i nauka kazu drugacije.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#39995 Re: Popularne stvari koje ne kontam
kroz 50 godina 99% forumaša sa ove teme će biti pod zemljom i neće se niko sjećati ni da smo postojali
dakle, drogirajte se i opijajte dok možete, kasno će biti kasnije...
dakle, drogirajte se i opijajte dok možete, kasno će biti kasnije...
- dječak sa šibicama
#39996 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kazem, veci rizik, sto i sami doktori tako klasificiraju. Pusenje, pretilost, masna hrana itd to je veci rizik, ne garancija da ces umrijeti mlad. Na doktorima je da upozore.
Sjecam se pokojnog dr Kovacevica, cuveni kardiolog iz Vrazove, uvijek je upozoravao pacijente nemoje pusiti opasno je, to je rizik vise. Covjek fasuje karcinom pluca u pedeset i nekoj, ode za mjesec dana. Nikada pusio nije, jeste imao malo kila viska. Ne postoji pravilo.
Kao sto je brza voznja veci rizik da ces se skrhati negdje, vecina se ne zabije u banderu, a mnogi koji voze normalno, stradaju.
To se nikada ne zna.
Sjecam se pokojnog dr Kovacevica, cuveni kardiolog iz Vrazove, uvijek je upozoravao pacijente nemoje pusiti opasno je, to je rizik vise. Covjek fasuje karcinom pluca u pedeset i nekoj, ode za mjesec dana. Nikada pusio nije, jeste imao malo kila viska. Ne postoji pravilo.
Kao sto je brza voznja veci rizik da ces se skrhati negdje, vecina se ne zabije u banderu, a mnogi koji voze normalno, stradaju.
To se nikada ne zna.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#39997 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Anegdotalni dokaz nije dokazizvrsni direktor wrote: ↑05/07/2025 14:11Pazi, uvijek neko ima neki primjer gdje je zdravlje izgubila osoba koja se pravilno hranila i zivila...ili druga krajnost "usio 2 kutije dnevno i dozivio 100tu khe khe khe" i sl ublehe..dječak sa šibicama wrote: ↑05/07/2025 14:04 Rodica zivila ko asket, kile viska nije imala, sve moguce vitamine minerale preparate, hodala po cistom zraku itd itd, pusila par cigara dnevno. Sezdeset i koja godina, karcinom pluca, ode zena za dva mjeseca.
A niko da prizna da su to izuzeci, a cinjenice i nauka kazu drugacije.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#39998 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ali za mnoge jeste, pa i na forumu. Evo kreni od hrđe na autima, pa do svega ostalog 
- dječak sa šibicama
#39999 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A sto se tice striktno pojedinaca, sve je zena rekla
nekad davno vodim staru dijebetologu, prica zena u cekaonici sjo zabranila mi burek kaze masno, sta me briga ja cu sirnice i zeljanice... dzaba im moja stara govori ne smijete pitu nikako, ne kontaju one zene ili kontaju ali ko veli "ma bjezi ba nemoj mi cejf kvariti"
nekad davno vodim staru dijebetologu, prica zena u cekaonici sjo zabranila mi burek kaze masno, sta me briga ja cu sirnice i zeljanice... dzaba im moja stara govori ne smijete pitu nikako, ne kontaju one zene ili kontaju ali ko veli "ma bjezi ba nemoj mi cejf kvariti"
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#40000 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Možda je doktor iz Hr ili Srb pa pod burek misli i na sirnicu i zeljanicu...dječak sa šibicama wrote: ↑05/07/2025 14:42 A sto se tice striktno pojedinaca, sve je zena rekla
Znači došli smo do zaključke da se od čejfa umire?