SDA-All about

dembele

#39951 Re: SDA-All about

Post by dembele »

Styling wrote:
MarshalDodik wrote:SDA traži da Bošnjak bude ministar financija u Vijeću ministara
ožujak 30, 2019 Dnevni list

Image
Covic ce zivot dati, ali finansije ne da.
Prije će Željo osvojiti LP nego SDA dobiti finansije.
Maraschino

#39952 Re: SDA-All about

Post by Maraschino »

512MB

#39953 Re: SDA-All about

Post by 512MB »

Pa trola ih bake, kae matere mi dacu je fahri, i kad ovi popuste dobije zeljko :mrgreen:

Nego, jesu ono rastavili jedno ministarstvo na dva :?

Vidicemo ko ce popustiti za MAP...
Kikibombona

#39954 Re: SDA-All about

Post by Kikibombona »

Tomahawk11 wrote:Da je glup, znali smo.
Da je ovoliko glup...ma znali smo i to.

#bleeebleee
Mi, svi gradjani BiH, smo jebani kako god okrenes.

Sta meni znaci hoce li neko ministarstvo dobiti SDA, SNSD ili HDZ kada su prvi, drugi i treci notorni kriminalci!?
Banksy

#39955 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

e to bi tek bio cirkus :lol:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#39956 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Bakir je rekao da ce sda ovaj put da trazi ministarstvo finansija:
Danas:
Stranke okupljene oko HNS-a dobit će Ministarstvo finansija BiH.

Bakir je rekao da srpska strana treba da dobije 3 ministra jer su dobili mjesto predsjedavajuceg:
Danas:
Srpska strana ce dobiti tri ministarstva i poziciju predsjedavajuceg.

I jos na to sve, nakon danasnjeg sastanka:
Izetbegović je rekao da je sastanak bio bolji od onoga što se očekivalo te da su pribiliženi stavovi što se tiče resora. 

Da nije df usao u koaliciju da brani drzavu bih, ovaj sastanak sigurno ne bi prosao, kako bakir kaze, bolje od ocekivanog.

Bravo bokire ponosu bosnjacki. Bravo!
I da ne zaboravim naseg ljiljana zlatnog, zadnji branik drzave bih u ovoj godini: bravo zeljko zlatnji bosnjace.

Jebite sve one koji za vas glasaju. A i nas ostale usput
izvrsni direktor

#39957 Re: SDA-All about

Naumpade mi jos jedan apsurd i ismijavanje zdravog razuma:
Izetbegović je rekao da bi ministar iz reda Ostalih trebao doći sa teritorije RS-a i da bi ga trebala predložiti srpska strana.

Dijelimo sve na srbe hrvate i bosnjake i dali smo jednu poziciju ostalim, koji ne pripadaju jednom pd ova tri tora. Danas smo odlucili da srbi izaberu ostalog.
Ha ja, demokratski brate.
Ostali imaju poziciju, ali ce srbi ovaj put da biraju, covjeka koji ne pripada nijednom narodu.
Sta bi rekla majka europa na taj vrhunski cin demokratije
Tomahawk11
Globalni moderator

#39958 Re: SDA-All about

Post by Tomahawk11 »

Kikibombona wrote:
Tomahawk11 wrote:Da je glup, znali smo.
Da je ovoliko glup...ma znali smo i to.

#bleeebleee
Mi, svi gradjani BiH, smo jebani kako god okrenes.

Sta meni znaci hoce li neko ministarstvo dobiti SDA, SNSD ili HDZ kada su prvi, drugi i treci notorni kriminalci!?
Konkretno, kao pojedincu, praktično ništa.

Međutim, na nekom političkom planu, SDA ispadaju blećci zarad sitnih šićara.
Odnosno, birači te stranke to ispadaju. Da hoće bar 1% otvoriti oči, ali čisto sumnjam.
baxus

#39959 Re: SDA-All about

Post by baxus »

Sve smo ovo mi krivi. Sto našeg Bakira jebu.
Balije koje su glasale za Kojovica.
channel10

#39960 Re: SDA-All about

Post by channel10 »

izvrsni direktor wrote:Naumpade mi jos jedan apsurd i ismijavanje zdravog razuma:
Izetbegović je rekao da bi ministar iz reda Ostalih trebao doći sa teritorije RS-a i da bi ga trebala predložiti srpska strana.

Dijelimo sve na srbe hrvate i bosnjake i dali smo jednu poziciju ostalim, koji ne pripadaju jednom pd ova tri tora. Danas smo odlucili da srbi izaberu ostalog.
Ostali imaju poziciju, ali ce srbi ovaj put da biraju, covjeka koji ne pripada nijednom narodu.
Ne.

Najgore od svega je to sto se ovdje drzavne pozicije dijele tako sto HDZ dobija tri mjesta, a ne hrvatski narod(odnosno da trri ministarstva vodi Hrvat iz bilo koje stranke). Sutra ce SDA potpisati i novi izborni gdje ce u vlast smjeti uci samo ljudi iz HDZ-a, a nece moci nikakvi drugi Hrvati. Tu je problem, mada je na danasnji slucaj dosta uticao i neulazak BH BLOKA sa kojim bi i imali pravo traziti i druga mjesta(mada imas i DF koji je morao dobiti neko mjesto i kvotu iz sve tri naroda).

Ma ovo sve ne moze normalan covjek pohvatati.
bunk

#39961 Re: SDA-All about

Post by bunk »

A ko je rekao da DF nece imati ministra?
denis.istok

#39962 Re: SDA-All about

Post by denis.istok »

Zvizdic vanjski poslovi
Podzic odbrana
Radoncic sigurnost

Jel ovo Bosnjacka reprezentacija?

Realno, izmedju finansija i vanjskih poslova uvijek je bolje ovo drugo. Zamisli kombinaciju baja predsjednik a ministar vanjskih karamatic. I ovako smo odron a tad bi bili karikatura. Snsd dobio saobracaj...taman da zavrse ove Turske autoputeve :)
hzsa22

#39963 Re: SDA-All about

Post by hzsa22 »

Pametno ovo Bake odigra. Od 950 miliona budzeta, skoro 500 je za odbranu, 60 vanjski poslovi i sigurnost 10tak plus kontrola na SIPpm. Poklopi frajer 60+% drzavnog budzeta
channel10

#39964 Re: SDA-All about

Post by channel10 »

bunk wrote:A ko je rekao da DF nece imati ministra?
Iz koje kvote druze? To je najveci problem ovog skidanja gaca. Nije problem ministarstvo gore dole, nego upravo nacin na koji se dijele ta ministarstva!
Man of steel

#39965 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

Kvalitetna ministarstva ali pod uslovom da se Fahri ni pod razno ne dozvoli da poklopi Ministarstvo sigurnosti BiH.
Prpa.ba

#39966 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

Da je samo BH Blok pristao koalirati sa SDA, SNSD bi dobio 3 ministarstva, HDZ 3 ministarstva a dvonozac 3 ministarstva. Ovako zbog izdaje, SNSD dobi 3 ministarstva, HDZ 3 ministarstva a jednonozac 3 ministarstva. :lol:
Maraschino

#39967 Re: SDA-All about

Post by Maraschino »

channel10 wrote: Iz koje kvote druze? To je najveci problem ovog skidanja gaca. Nije problem ministarstvo gore dole, nego upravo nacin na koji se dijele ta ministarstva!
Bakir prvi bira, pa Covic a Dodo zadnji. Drugi krug isto tako i treci.
Svako pravi sebi prioritete.
bunk

#39968 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Prpa.ba wrote:Da je samo BH Blok pristao koalirati sa SDA, SNSD bi dobio 3 ministarstva, HDZ 3 ministarstva a dvonozac 3 ministarstva. Ovako zbog izdaje, SNSD dobi 3 ministarstva, HDZ 3 ministarstva a jednonozac 3 ministarstva. :lol:
Kad ovako napises zaista me zanima na sta bi licilo da za stolom sa hdz i snsd sjedi sta ja znam 10-orka ili koliko bi vec trebalo da se zayebe sda.
Pa da ih vidimo kako se namiruju iz 3 ministarstva ili bi mozda njima hdz i snsd prepustili nesto?
Sve dok te stranke imaju maltene 90% podrske medju Srbima i Hrvatima raspodjela ce biti ovakva kao danas kad bi Bosnjake predstavljali Avengersi..
Last edited by bunk on 17/04/2019 21:26, edited 2 times in total.
channel10

#39969 Re: SDA-All about

Post by channel10 »

DF nece dobiti mjesto koje je poklopio HDZ ili SNSD, nego ... :izet:
izvrsni direktor

#39970 Re: SDA-All about

channel10 wrote:
izvrsni direktor wrote:Naumpade mi jos jedan apsurd i ismijavanje zdravog razuma:

Ne.

Najgore od svega je to sto se ovdje drzavne pozicije dijele tako sto HDZ dobija tri mjesta, a ne hrvatski narod(odnosno da trri ministarstva vodi Hrvat iz bilo koje stranke). Sutra ce SDA potpisati i novi izborni gdje ce u vlast smjeti uci samo ljudi iz HDZ-a, a nece moci nikakvi drugi Hrvati. Tu je problem, mada je na danasnji slucaj dosta uticao i neulazak BH BLOKA sa kojim bi i imali pravo traziti i druga mjesta(mada imas i DF koji je morao dobiti neko mjesto i kvotu iz sve tri naroda).

Ma ovo sve ne moze normalan covjek pohvatati.
Ma jasta, za sve je kriv pedja cetnik s pala i njegovi partneri fgr.

Df je gradjanska stranka? Sta je problem, zasto ne uticu?

Dodik rekao nama pripada 3 mjesta, vi radite dalje sta hocete. Covic rekao mi smo legitimni predstavnici hrvata, nama pripadaju hrvatske pozicije bosnjaci neka dijele svoje pozicije kome hoce. Bakir rekao, covic je moj koalicioni partner, ucinit cu sve da covic ima vecinu u hrvatskog klubu doma naroda, dodik je moj guzni haver (guzi me kad god i kako god hoce) ucinit cu sve da ima vecinu u srpskom klubu doma naroda.
zakljucak prosjecnog sda bosnjaka glasaca na sve ove cinjenice? Kriv je bh blok!
Jebe se bakiru, s takvim glasacima moze radit sta hoce.
channel10

#39971 Re: SDA-All about

Post by channel10 »

Znam da mu se jebe i da sprema podjelu na tri dijela jer sve je uradjeno osim teritorije. Jos to da ozvanice i svi sretni.
drug_profi

#39972 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

channel10 wrote:Znam da mu se jebe i da sprema podjelu na tri dijela jer sve je uradjeno osim teritorije. Jos to da ozvanice i svi sretni.
Samo se mora naći žirant za to.
Samo podjelom drzave SDA i porodica Izetbegović mogu sebe zaštititi od gubitka vlasti i sudskih progona. Samo u Bošnjakistanu se može uvesti begovsko-feudalni ustroj drzave sa pseudo-izborima.
channel10

#39973 Re: SDA-All about

Post by channel10 »

drug_profi wrote:
channel10 wrote:Znam da mu se jebe i da sprema podjelu na tri dijela jer sve je uradjeno osim teritorije. Jos to da ozvanice i svi sretni.
Samo podjelom drzave SDA i porodica Izetbegović mogu sebe zaštititi od gubitka vlasti i sudskih progona. Samo u Bošnjakistanu se može uvesti begovsko-feudalni ustroj drzave sa pseudo-izborima.
A ko im moze garantovati da ce biti na vlasti???
drug_profi

#39974 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

channel10 wrote:
drug_profi wrote:
A ko im moze garantovati da ce biti na vlasti???
Biracki odobri, kao i do sad.
oldtajmer

#39975 Re: SDA-All about

Post by oldtajmer »

neki dan zahiraga na krugu 99,danas ova colo na skupu mladih hebote jesmo li to upali u neki paralelni univerzum :?
Post Reply