SDP
-
hizo ramidovic
#39951 Re: SDP
jedinoje povratak lagundzije nacelo ezdepea spas zatu partiu sveje ostalo buranija i gubljenje vremena stose prie zlatko vrati tocebit bolje iza partiu iza drzavu
-
zapartiju
#39952 Re: SDP
Svi mi koji živimo za partiju možemo i moramo učiniti par stvari:
1. Priznati pogrešku;
2. Uputiti izvinjenje svim građanima Bosne i Hercegovine u ime partije (iako to vrh partije nije radio u ime nas);
3. Graditi novi SDP bez Lagumdžijinih korjena;
4. Aktivno se uključiti u sve procese i insistirati da se bukvalno svačije mišljenje uvažava prilikom donošenja odluka;
5. Posebno izvinjenje uputiti uspješnim biznismenima i privrednicima koje su Lagumdžija i Hadžić reketirali a Nikšić šutnjom opravdavao;
6. Zahvaliti se Željki Komšiću za sve što je učinio za partiju, uputiti mu izvinjenje za ono što je prošao dok je bio član partije i tražiti ujedinjenje sa DF-om.
7. Svi zajedno napravimo od BIH zemlju ugodnu za život!
1. Priznati pogrešku;
2. Uputiti izvinjenje svim građanima Bosne i Hercegovine u ime partije (iako to vrh partije nije radio u ime nas);
4. Aktivno se uključiti u sve procese i insistirati da se bukvalno svačije mišljenje uvažava prilikom donošenja odluka;
5. Posebno izvinjenje uputiti uspješnim biznismenima i privrednicima koje su Lagumdžija i Hadžić reketirali a Nikšić šutnjom opravdavao;
6. Zahvaliti se Željki Komšiću za sve što je učinio za partiju, uputiti mu izvinjenje za ono što je prošao dok je bio član partije i tražiti ujedinjenje sa DF-om.
-
VjecitiStudent
#39953 Re: SDP
Hoće li se ko glasačima izviniti, što ste ih prevarili ko niko do tada (poslije vas je izgleda i DF uspio nadmašiti), hoće li ko očistiti sve ove sa Nikšićem na čelu što su rodbinu zapošljavali, hoćete li sve one gomile diletanata koji zahvaljujući članstvu u SDP-u se državnih fotelja dočepaše otjerati iz stranke, itd. itd.zapartiju wrote:Svi mi koji živimo za partiju možemo i moramo učiniti par stvari:
1. Priznati pogrešku;
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#39954 Re: SDP
SDP je proslost.
Njegovom smrcu nestaje ljevica u ovoj zemlji.
Svi mi ljevicari i ljevicarke moramo naci kompromis sa ekonomskim liberalima gradjanske ideje radi opstanka zemlje i lijeve ideje u ovom savezu iz nuzde.
SDP je politicki nebitan sve dok Lagumdzija dr.Zlatko i njegova raja vedre i oblace partijom.
Svi mi ljevicari i ljevicarke moramo naci kompromis sa ekonomskim liberalima gradjanske ideje radi opstanka zemlje i lijeve ideje u ovom savezu iz nuzde.
SDP je politicki nebitan sve dok Lagumdzija dr.Zlatko i njegova raja vedre i oblace partijom.
-
hamelj
#39955 Re: SDP
SDP je svoju sansu prokockao u proslom mandatu, katastrofalne 4 godine
-
VjecitiStudent
#39956 Re: SDP
SDP nikad nije bio ljevica.tvsabina wrote:SDP je proslost.
- sabina1
#39957 Re: SDP
Fakticki SDA je mnogo veca ljevica za sve one koji jedu zlatnim kasikama.....VjecitiStudent wrote:SDP nikad nije bio ljevica.tvsabina wrote:SDP je proslost.
SDP je teoretska ljevica....
Uvijek mi se gadio ekonomski liberalizam stranke za koju glasam....shvatila sam da mora biti kompromis jer ljevice - nema.
Pozdrav.
-
wolf07
#39958 Re: SDP
Izvini, a šta su to "zlatne kašike" @TVSabina? Hajde budi tako dobra pa nas malo prosvijetli sve ovdje.
- sabina1
#39959 Re: SDP
Wolf , zbilja nisam lampa pa ne mogu svijetliti niti bilo koga prosvijetliti.wolf07 wrote:Izvini, a šta su to "zlatne kašike" @TVSabina? Hajde budi tako dobra pa nas malo prosvijetli sve ovdje.
Na srecu ili nazalost , ne jedem zlatnim kasikama (iako su nam svima obecane. Sigurna sam da cete u narednoj replici traziti "dokaze"tog obecanja) pa vam ne mogu dati tacne podatke o obimu ili tezini istih.
Srdacan pozdrav.
-
Mohamad Sissoko
#39960 Re: SDP
Tefau sabina, Brkan foruma.
NVO je za tebe a ne zlatne kasike.
NVO je za tebe a ne zlatne kasike.
-
jefff
#39961 Re: SDP
SDPu je izborni poraz jako teško pao. U to nema sumnje.
Sva ova halabuka o izboru predsjednika i to tobože - direktno, kao da je riječ o državnim izborima pokazuje koliko je SDPu stalo da popravi imidž ilitiga da pokažu javnosti kako oni, tobože imaju jake demokratske kapacitete i intencije.
Ali u svemu tome nimalo samokritike. Ne priznavaju se greške jer se one u politici nikada i ne priznavaju i baš zato i pored toliko dilentatizma koliko nam je SDP pod Lagumdžijinom palicom priredio bilo bi najpoštenije i najbolje da se ta stranka konaćno raspusti ilitiga samoraspusti.
Greške se u politici ne praštaju i ne priznavaju. Možeš se samo samoraspustiti ili da te drugi rasćeraju a kada su u pitanju pojedinci samoubistvo je najpreporučljivije.
Rumeni se neće ubiti a nemojte biti tako sigurni dragi građani i građanke da ste ga se konačno i otarasili.
Ali pošto je ovdje riječ o SDPu, mislim da njima još ništa nije jasno. Njima nije još jasno šta im se dogodilo.
Zato ni ovako lutaju, gube dostojanstvo, grabe i rukama i nogama, dodvoravaju se puku, dodvoravaju se svima i još nemaju ni pameti ni snage da vide šta je rumeni od njih napravio i onaj Damir. Kad skontaju...
Njih je rumeni sveo da budu kao što su ovi u onoj ko fol stranci za BiH bili Silajdžiću, obični potrošni materijal.
I u jednoj gangsterskoj SDA je bilo više pluralizma nego u SDP.
Eto šta je njima rumenko i company ostavio.
I oni sada traže način valjda da do općinskih izbora kao nešto promjene a to ko fol pa vabe ove iz DFa da preko nihovih leđa nešto poprave a ovi iz DFa da su tolko glupi oni sa SDP broda koji tone ne bi ni pobjegli.
Do općinskih izbora ova stranka će da bude ko ovi Siljadžićevi kenguri iz S za BiH. Piši propalo.
Sva ova halabuka o izboru predsjednika i to tobože - direktno, kao da je riječ o državnim izborima pokazuje koliko je SDPu stalo da popravi imidž ilitiga da pokažu javnosti kako oni, tobože imaju jake demokratske kapacitete i intencije.
Ali u svemu tome nimalo samokritike. Ne priznavaju se greške jer se one u politici nikada i ne priznavaju i baš zato i pored toliko dilentatizma koliko nam je SDP pod Lagumdžijinom palicom priredio bilo bi najpoštenije i najbolje da se ta stranka konaćno raspusti ilitiga samoraspusti.
Greške se u politici ne praštaju i ne priznavaju. Možeš se samo samoraspustiti ili da te drugi rasćeraju a kada su u pitanju pojedinci samoubistvo je najpreporučljivije.
Rumeni se neće ubiti a nemojte biti tako sigurni dragi građani i građanke da ste ga se konačno i otarasili.
Ali pošto je ovdje riječ o SDPu, mislim da njima još ništa nije jasno. Njima nije još jasno šta im se dogodilo.
Zato ni ovako lutaju, gube dostojanstvo, grabe i rukama i nogama, dodvoravaju se puku, dodvoravaju se svima i još nemaju ni pameti ni snage da vide šta je rumeni od njih napravio i onaj Damir. Kad skontaju...
Njih je rumeni sveo da budu kao što su ovi u onoj ko fol stranci za BiH bili Silajdžiću, obični potrošni materijal.
I oni sada traže način valjda da do općinskih izbora kao nešto promjene a to ko fol pa vabe ove iz DFa da preko nihovih leđa nešto poprave a ovi iz DFa da su tolko glupi oni sa SDP broda koji tone ne bi ni pobjegli.
Do općinskih izbora ova stranka će da bude ko ovi Siljadžićevi kenguri iz S za BiH. Piši propalo.
- fosna2014
#39962 Re: SDP
Nista, onda nam ostaje samo jos SDA. E jesi providan u pm.jefff wrote:SDPu je izborni poraz jako teško pao. U to nema sumnje.
- General War
#39964 Re: SDP
Jedino zanimljivo u ovom textu je ovo bimalovo ulje 
- dustaban
#39965 Re: SDP
General War wrote:Jedino zanimljivo u ovom textu je ovo bimalovo ulje
- It_is_a_Leclerc
#39966 Re: SDP
"Moderna" ljevica u BiH i dalje suze roni za komunizmom koji je izrodio političke progone i nebrojena zlodjela i nepravdu u Jugoslaviji.Irfan Cengic
5 sata(i) ·
Na kafi sa Krstom Stjepanovićem prvim Generalnim sekretarom naše partije nakon što je promijenila ime iz SKBiH u SDP. Tada je Krsto bio izabran kao najmlađi Generalni sekretar u partiji. Veliki zadovoljstvo mi je bilo poslušati savjete od ovog čovjeka koji je prilikom svog izbora rekao da jedva čeka da doživi da na ovu poziciju dođe neko još mlađi nego kada je on postao najmlađi Generalni sekretar partije.
-
wolf07
#39967 Re: SDP
Tako sam i mislio, znači "kašike" su nam svima obećane samo je malkice frka kad se priupita kad, ko, gdje i kome ih je obećao! Međutim, nije nikakav problem da tu floskulu koristimo kao da nam je sve poznato o njoj, kao i da se obilato služimo svim drugim "alatima" za degradaciju pojedinaca ili stranaka. Pri tome je nebitno da li je "alat" OK ili nije, a kad se sve ispuca iz arsenala argumenata klase - "zlatna kašika" uvijek ostaje ono "papci", "što ih Tito sve nije pobio", "dijaspora... sandžaklije... seljaci... sišli Z brda..."tvsabina wrote:Wolf , zbilja nisam lampa pa ne mogu svijetliti niti bilo koga prosvijetliti.wolf07 wrote:Izvini, a šta su to "zlatne kašike" @TVSabina? Hajde budi tako dobra pa nas malo prosvijetli sve ovdje.
Na srecu ili nazalost , ne jedem zlatnim kasikama (iako su nam svima obecane. Sigurna sam da cete u narednoj replici traziti "dokaze"tog obecanja) pa vam ne mogu dati tacne podatke o obimu ili tezini istih.
Srdacan pozdrav.
- GeeTnT
#39968 Re: SDP
Cesto se u sarajevskim krugovima mladih iz zajebancije zna dotac tema o zlatnim kasikama, ali ta prica nema veze sa sda niti sa rahmetli Alijom. Elem, tako je nedavno u delikates (inace mi je taj omiljeni) caffe jednoj ekipi strankinja lik ispricao tln anegdotu o novcanici od 100 DM i Hadzialagicu, naravno to je bila vriska...(sve to ja slusam jer sam s rajom bio odmah preko puta), onda je neko pomenuo nosanje ogromne zlatne kasike po Sarajevu pa je lik ispricao legendu o "zlatnim kasikama"...Kontam, sad ce lik zasrat sve sto je poena prikupio kako bi jednu od strankinja namamio sebi u stan... kad vidi cuda.. Lik je fenomenalno objasni i to redom..elem...nemogu se sjetiti svake rijeci (raja za stolom je bila glasna), samo znam da je spomenuo Slobodnu Bosnu, i Senada Avdica kao autora te legende o "zlatnim kasikama"...
Zlatne kasike su "istorijska laz", a naravno da sam siguran da postoje ljudi koji u BiH jedu zlatnim kasikama, (mozda Brkan Darko), ali definitivno vecina razumnih, a pogotovo onih koji su rat odgledali uzivo znaju da su zlatne kasike plod "bolesne maste" pojedinaca koji eto..lijeci svoj ego stavlja racun Bosnjacima i rahmetli Aliji da plati...
Zlatne kasike su "istorijska laz", a naravno da sam siguran da postoje ljudi koji u BiH jedu zlatnim kasikama, (mozda Brkan Darko), ali definitivno vecina razumnih, a pogotovo onih koji su rat odgledali uzivo znaju da su zlatne kasike plod "bolesne maste" pojedinaca koji eto..lijeci svoj ego stavlja racun Bosnjacima i rahmetli Aliji da plati...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#39969 Re: SDP
e dobro je, sad više nemam loše mišljenje o Aliji.

- General War
#39970 Re: SDP
znaci vristimChmoljo wrote:e dobro je, sad više nemam loše mišljenje o Aliji.
- klavirdžija
#39971 Re: SDP
I SDP i SDA, ovakvi kakvi jesu, su dobrim dijelom rezultat tog (ne)razmišljanja, "a vidi onih drugih"... Zato danas i nema neke pretjerane suštinske razlike, izbor se svodi na biranje dezena partijskih zastava i ornamentike, eventualno onog starog dobrog "ovi će manje krast".
- sabina1
#39973 Re: SDP
Inace stvaraoci i nosioci zlokobnog sistema zlatnih kasika zestoko odrzavaju predizborna obecanja prilikom sistematskog sunovrata ove zemlje i naroda pa ih zestoko "tangira"nedostatak "dokaza"za zlatne kasike.wolf07 wrote:Tako sam i mislio, znači "kašike" su nam svima obećane samo je malkice frka kad se priupita kad, ko, gdje i kome ih je obećao! Međutim, nije nikakav problem da tu floskulu koristimo kao da nam je sve poznato o njoj, kao i da se obilato služimo svim drugim "alatima" za degradaciju pojedinaca ili stranaka. Pri tome je nebitno da li je "alat" OK ili nije, a kad se sve ispuca iz arsenala argumenata klase - "zlatna kašika" uvijek ostaje ono "papci", "što ih Tito sve nije pobio", "dijaspora... sandžaklije... seljaci... sišli Z brda..."tvsabina wrote:Wolf , zbilja nisam lampa pa ne mogu svijetliti niti bilo koga prosvijetliti.wolf07 wrote:Izvini, a šta su to "zlatne kašike" @TVSabina? Hajde budi tako dobra pa nas malo prosvijetli sve ovdje.
Srdacan pozdrav.
Oni traze takve "dokaze" a istovremeno svjesno ne vide da je obecanje o zlatnim kasikama - ispunjeno svim onim koji su kontrolisali ratne i postratne tokove novca odnosno onima koji su (p)ostali lojalni tom sistemu.
Svi ostali....su to sto jesu siromasni,gladni i sve manje obrazovani...
Nikada u raspravama nisam pominjala bilo kakve papke ili sandzaklije ili sta vec..ljudi su ljudi a politika je politika...ovakva je vlastodrscima predobra.
Drug Tito je bio velikan jedne epohe.
- JThomas
#39974 Re: SDP
i sad više nije bitno što je u stvarnosti "svoj" dio države ostavio u neofeudalni amanet grupici jarana i rodbine.Chmoljo wrote:e dobro je, sad više nemam loše mišljenje o Aliji.
-
wolf07
#39975 Re: SDP
Čak i da je Alija ostavio stranku ili državu svom sinu do sad se to moglo hiljadu puta okrenuti jer je čovjek umro još 2003! Dakle, prošlo je od Alijine smrti do danas skoro punih 12 godina! Bilo je sijaset nekakvih unutrastranačkih, lokalnih i općih izbora. Jbg, ipak ovo nije Sjev.Korejama koliko pojedini to pokušavali prikazati baš tako. Država BiH, sa svim svojim dobrim i lošim stranama (a uvijek prvo vidimo ono loše), je u velikoj mjeri u političkom smislu i Alijino djelo. Kakva je - takva je, vjerujem da bi bila puno bolja da je on imao više vlasti u njoj nego što objektivno jeste, ali trebalo je zadovoljiti i apetite HDZ-a i SDS-a. Pa opet, bez obzira na sve to, BiH je do danas duže živjela nakon Alijine smrti nego Titova Jugoslavija nakon njegove smrti! Zapitate li se ikadu kako je moguće takvo šta? Kad je Tito umro trebalo je par godina da oni koji su rasturili njegovo djelo počnu dizati glave, s druge strane Alija je za života muku mučio s otvorenim neprijateljima države u Predsjedništvu, parlamentu, vladi...
Ali na stranu sve to, stvarno bih volio čuti kako i čime se pravda ta teorija "zlatnih kašika" kad se zna da da to nije Alijina izjava, naprotiv! Valjda je elementarna ljudska obaveza da se prema riječima drugih ljudi odnosimo ovako ili onako tek ako znamo da je taj neko te riječi zaista i izgovorio! Ne, ovdje je bitno da neko svoj animozitet prema Aliji hrani nepostojećom izjavom jer se takva izjava uklapa u njegovu percepciju toga šta je i ko je Alija Izetbegović. Da nije žalosno bilo bi smiješno, jer ja zaista ne znam ni za jedan sličan slučaj u svijetu politike!
Ali na stranu sve to, stvarno bih volio čuti kako i čime se pravda ta teorija "zlatnih kašika" kad se zna da da to nije Alijina izjava, naprotiv! Valjda je elementarna ljudska obaveza da se prema riječima drugih ljudi odnosimo ovako ili onako tek ako znamo da je taj neko te riječi zaista i izgovorio! Ne, ovdje je bitno da neko svoj animozitet prema Aliji hrani nepostojećom izjavom jer se takva izjava uklapa u njegovu percepciju toga šta je i ko je Alija Izetbegović. Da nije žalosno bilo bi smiješno, jer ja zaista ne znam ni za jedan sličan slučaj u svijetu politike!