Aposlutno si u pravu, ali koliko vidim, i na temama drugih provajdera ima isti problem...znaci da generalno ne jebu stare korisnike...BarbaDue wrote:Moja naveća frustracija od telekoma vjerujem i @ali7 i ostalim, dolazi od toga što uvijek imaju pogodnosti za nove korisnike, nikad za stare. Znači bitno je samo te mi privučemo a poslije ko te *ebe, bukvalno!
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- zateznistub
#39951 Re: BHTelecom All About
Last edited by zateznistub on 09/02/2016 14:37, edited 1 time in total.
-
bumerangss
#39952 Re: BHTelecom All About
Slazem se... nikakvog noviteta, poboljsanja, pojeftinjenja...ala7 wrote:Toliko od poboljšanja usluge mojatv ove godine. Dok drugi promjene na bolje cjenovnik tri puta godišnje ovi urade u tri godine jednom!
Sramota!
-
bumerangss
#39953 Re: BHTelecom All About
To nije patriotizam nego budalizamkrakatoa wrote:Pravom patrioti BHT nema alternativeOfficer Crabtree wrote:kako ljudi uvijek cjelokupnu mogućnost usluga vide pod sarajevo![]()
ima mjesta, mjesta sa većim brojem stanovnika ukupno od sarajeva, u kojima je bh telecom jedina alternativa zbog drugih stvari, takvi ne mogu preći na druge i da hoće
-
klej
#39954 Re: BHTelecom All About
ima li koga voljnog da mi pokusa pomoci? jutros mi je prikopcan drugi stb u stanu. elem, naknadno skontam da nisam dobio pin za stb, a aktiviran mi je hbo premium paket, i sada isti ne mogu odjaviti. zvao sam na 1444 i teta me ubjedjivala da je pin isti kao na prvom, pa sam ja nju jedva ubjedio da nije. prebacila me na teh. sluzbu i niko se nije javio. kliknuo sam na 2, da bi oni mene pozvali, ali iz iskustva znam da ce se to tesko desiti. zna li iko, kako da dodjem do pin-a, jer ponekad isti zatreba (npr. kad se placa gledanje tekme).
-
kakaljin
#39955 Re: BHTelecom All About
Jesli li pokusao 0000 ili 1234, cak zna pin biti onaj broj ugovora sto mozes vidjeti na portalu kada se logujes, ako nemas uz sebe ugovorklej wrote:ima li koga voljnog da mi pokusa pomoci? jutros mi je prikopcan drugi stb u stanu. elem, naknadno skontam da nisam dobio pin za stb, a aktiviran mi je hbo premium paket, i sada isti ne mogu odjaviti. zvao sam na 1444 i teta me ubjedjivala da je pin isti kao na prvom, pa sam ja nju jedva ubjedio da nije. prebacila me na teh. sluzbu i niko se nije javio. kliknuo sam na 2, da bi oni mene pozvali, ali iz iskustva znam da ce se to tesko desiti. zna li iko, kako da dodjem do pin-a, jer ponekad isti zatreba (npr. kad se placa gledanje tekme).
-
klej
#39956 Re: BHTelecom All About
pin se sastoji od 5 brojeva i ne prolazi mi ovaj sa prvog stb-a. kako mogu vidjeti ugovor na portalu (tacnije gdje)? registrovan sam i redovno pratim stanje racuna tamo.kakaljin wrote:Jesli li pokusao 0000 ili 1234, cak zna pin biti onaj broj ugovora sto mozes vidjeti na portalu kada se logujes, ako nemas uz sebe ugovorklej wrote:ima li koga voljnog da mi pokusa pomoci? jutros mi je prikopcan drugi stb u stanu. elem, naknadno skontam da nisam dobio pin za stb, a aktiviran mi je hbo premium paket, i sada isti ne mogu odjaviti. zvao sam na 1444 i teta me ubjedjivala da je pin isti kao na prvom, pa sam ja nju jedva ubjedio da nije. prebacila me na teh. sluzbu i niko se nije javio. kliknuo sam na 2, da bi oni mene pozvali, ali iz iskustva znam da ce se to tesko desiti. zna li iko, kako da dodjem do pin-a, jer ponekad isti zatreba (npr. kad se placa gledanje tekme).
-
kakaljin
#39957 Re: BHTelecom All About
kada se logujes kliknes na moja tv i pojavi ti seaktivne komponenete i tu na moja tv komponenti ti pise korisnicko ime/broj i ima 6 brojeva.klej wrote:pin se sastoji od 5 brojeva i ne prolazi mi ovaj sa prvog stb-a. kako mogu vidjeti ugovor na portalu (tacnije gdje)? registrovan sam i redovno pratim stanje racuna tamo.kakaljin wrote:Jesli li pokusao 0000 ili 1234, cak zna pin biti onaj broj ugovora sto mozes vidjeti na portalu kada se logujes, ako nemas uz sebe ugovorklej wrote:ima li koga voljnog da mi pokusa pomoci? jutros mi je prikopcan drugi stb u stanu. elem, naknadno skontam da nisam dobio pin za stb, a aktiviran mi je hbo premium paket, i sada isti ne mogu odjaviti. zvao sam na 1444 i teta me ubjedjivala da je pin isti kao na prvom, pa sam ja nju jedva ubjedio da nije. prebacila me na teh. sluzbu i niko se nije javio. kliknuo sam na 2, da bi oni mene pozvali, ali iz iskustva znam da ce se to tesko desiti. zna li iko, kako da dodjem do pin-a, jer ponekad isti zatreba (npr. kad se placa gledanje tekme).
cudi me 5 brojeva, da ti nisi stavljao novi pin.
HBO mozes odjaviti i preko prvog stb-a bez problema.
- TheWatcher
#39958 Re: BHTelecom All About
jel ovo nema akcije za februar 
-
klej
#39959 Re: BHTelecom All About
@kakaljin
ne mogu naci taj broj ugovora. kad, na portalu, kliknem na mojatv otvori mi stranicu sa ponudama i ostalim. na prvom stb sam promjenio sifru i ide bez problema. tamo sam i odjavio hbo, ali na drugom je i dalje aktivan. inace, jutros se monter morao vracati, jer nismo provjerili kako funkcionise taj drugi stb. kada je zavrsio instalaciju, vidjeli da radi par prvih kanala i on otisao. kasnije sam vidio da nemam arena, pinkova, hrt-ova... maltene samo domaci kanali radili. monter se vratio, zvao par puta u podrsku, par puta resetovao stb, mjenjali prvi i drugi stb i na kraju je nekako sve proradilo. ostao mi je problem sa ovim pin-om. ako se jos kakav ne pojavi naknadno.
ne mogu naci taj broj ugovora. kad, na portalu, kliknem na mojatv otvori mi stranicu sa ponudama i ostalim. na prvom stb sam promjenio sifru i ide bez problema. tamo sam i odjavio hbo, ali na drugom je i dalje aktivan. inace, jutros se monter morao vracati, jer nismo provjerili kako funkcionise taj drugi stb. kada je zavrsio instalaciju, vidjeli da radi par prvih kanala i on otisao. kasnije sam vidio da nemam arena, pinkova, hrt-ova... maltene samo domaci kanali radili. monter se vratio, zvao par puta u podrsku, par puta resetovao stb, mjenjali prvi i drugi stb i na kraju je nekako sve proradilo. ostao mi je problem sa ovim pin-om. ako se jos kakav ne pojavi naknadno.
-
kakaljin
#39960 Re: BHTelecom All About
kada se logujes na portal onda imas gdje ti pise pocetna, info, moja tv, hosting, odjava. Pa na moja tv kliknes i pojavi ti se komponenta gdje ti pise taj broj.klej wrote:@kakaljin
- zateznistub
#39961 Re: BHTelecom All About
Ja imam dva stb-a i na oba je isti 5-to cifreni pin jer je to pin korisnika...kakaljin wrote:klej wrote:ima li koga voljnog da mi pokusa pomoci? jutros mi je prikopcan drugi stb u stanu. elem, naknadno skontam da nisam dobio pin za stb, a aktiviran mi je hbo premium paket, i sada isti ne mogu odjaviti. zvao sam na 1444 i teta me ubjedjivala da je pin isti kao na prvom, pa sam ja nju jedva ubjedio da nije. prebacila me na teh. sluzbu i niko se nije javio. kliknuo sam na 2, da bi oni mene pozvali, ali iz iskustva znam da ce se to tesko desiti. zna li iko, kako da dodjem do pin-a, jer ponekad isti zatreba (npr. kad se placa gledanje tekme).
kada se logujes kliknes na moja tv i pojavi ti seaktivne komponenete i tu na moja tv komponenti ti pise korisnicko ime/broj i ima 6 brojeva.
cudi me 5 brojeva, da ti nisi stavljao novi pin.
HBO mozes odjaviti i preko prvog stb-a bez problema.
-
klej
#39962 Re: BHTelecom All About
drug, hvala na pokusaju pomoci, ali je, vjerovatno, problem sto sam ja na portal registrovan preko broja mob-a, pa nam ne izbacuje istu stranicu. nista, ne preostaje mi nista drugo nego zivkati dok ne dobijem podrsku, pa valjda uspijem rijesiti.kakaljin wrote:kada se logujes na portal onda imas gdje ti pise pocetna, info, moja tv, hosting, odjava. Pa na moja tv kliknes i pojavi ti se komponenta gdje ti pise taj broj.klej wrote:@kakaljin
-
kakaljin
#39963 Re: BHTelecom All About
Nema na cemu,klej wrote:drug, hvala na pokusaju pomoci, ali je, vjerovatno, problem sto sam ja na portal registrovan preko broja mob-a, pa nam ne izbacuje istu stranicu. nista, ne preostaje mi nista drugo nego zivkati dok ne dobijem podrsku, pa valjda uspijem rijesiti.kakaljin wrote:kada se logujes na portal onda imas gdje ti pise pocetna, info, moja tv, hosting, odjava. Pa na moja tv kliknes i pojavi ti se komponenta gdje ti pise taj broj.klej wrote:@kakaljin
pa za moja tv se logujes sa usernam-om i pass-om. tako da moras i to imati negdje zapisano. Dok je mobitel drugo i prebaci te na bhmobile portal
- Del_Boy1
#39964 Re: BHTelecom All About
I kod mene su dva STB-a sa istim PIN brojem, jer je to ustvari PIN korisnika a ne STB-a, jedino da nije dobio neki korišten STB kojem su nekako ostali stari podaci.zateznistub wrote: Ja imam dva stb-a i na oba je isti 5-to cifreni pin jer je to pin korisnika...
- Maharadza
#39965 Re: BHTelecom All About
Dosta nas starih korisnika je kod TM-a pri potpisivanju novog ugovora dobilo u loyalty paketu nešto, npr ja uzeo trio grande family i pošto sam i ranije koristio stari supermix paket 2 god, dobio HD paket na 12 mjeseci (koji je inače 8KM mjesečno, znači 96KM uštedio) + SK HD paket na 24 mjeseca (koji je 4KM, znači još 96KM) tako da su mi poklonili dodatne usluge u vrijednosti 192KM.zateznistub wrote:Aposlutno si u pravu, ali koliko vidim, i na temama drugih provajdera ima isti problem...znaci da generalno ne jebu stare korisnike...BarbaDue wrote:Moja naveća frustracija od telekoma vjerujem i @ali7 i ostalim, dolazi od toga što uvijek imaju pogodnosti za nove korisnike, nikad za stare. Znači bitno je samo te mi privučemo a poslije ko te *ebe, bukvalno!
Mada kako su krenuli ove hs-ovce smatrati starim korisnicima koji nemaju pravo na akcijske ponude (za nove korisnike), vidjet ćemo da li će ponuditi loyalty paket opet ili je to bilo samo jednom.
-
klej
#39966 Re: BHTelecom All About
tacno je da je isti pin za prvi i drugi stb. problem je bio, tako mi rece decko iz tehnicke, kojeg sam maloprrije uspio dobiti, sto nisu jutros ubacili drugi stb u sistem. ja mu izdiktirao mac od stb-a, on ga unio u neki uid (tako nekako rece) i sad sve radi ok.Del_Boy1 wrote:I kod mene su dva STB-a sa istim PIN brojem, jer je to ustvari PIN korisnika a ne STB-a, jedino da nije dobio neki korišten STB kojem su nekako ostali stari podaci.zateznistub wrote: Ja imam dva stb-a i na oba je isti 5-to cifreni pin jer je to pin korisnika...
- zateznistub
#39967 Re: BHTelecom All About
Mislio sam na i na HS (zale se, citam) kao i LOL korisnici...TM-u svaka čast na tom loyality uslugama. ali mozda i tu lezi caka sto nema kupovine na rate terminalne opreme kao ovdje pa mozda ovi iz BHT-a misle da je to neka vrsta poklona za lojalnost...Maharadza wrote: Dosta nas starih korisnika je kod TM-a pri potpisivanju novog ugovora dobilo u loyalty paketu nešto, npr ja uzeo trio grande family i pošto sam i ranije koristio stari supermix paket 2 god, dobio HD paket na 12 mjeseci (koji je inače 8KM mjesečno, znači 96KM uštedio) + SK HD paket na 24 mjeseca (koji je 4KM, znači još 96KM) tako da su mi poklonili dodatne usluge u vrijednosti 192KM.
Mada kako su krenuli ove hs-ovce smatrati starim korisnicima koji nemaju pravo na akcijske ponude (za nove korisnike), vidjet ćemo da li će ponuditi loyalty paket opet ili je to bilo samo jednom.
Mozemo sad nadugo i nasiroko oko cijena terminalne opereme....
-
bumerangss
#39968 Re: BHTelecom All About
Molim pravnike da mi odgovore je li protivzakonito tj je li diskriminacija da dva korisnika koji koriste isti paket Moja TV a jedan ima proj tel sa pozivnim 070 i on ne placa uslugu prezentacije broja pozivaoca a onaj drugi koji ima broj sa pozivnim 033 on placa tu uslugu ( 1,05 KM mjesecno)
- zateznistub
#39969 Re: BHTelecom All About
Nije, sasvim je normalno, jer je u numeraciji 070 to ukljuuceno u uslugu kao i u mobilnoj, dok kod "zemaljskih" brojeva je to dodatna usluga...bumerangss wrote:Molim pravnike da mi odgovore je li protivzakonito tj je li diskriminacija da dva korisnika koji koriste isti paket Moja TV a jedan ima proj tel sa pozivnim 070 i on ne placa uslugu prezentacije broja pozivaoca a onaj drugi koji ima broj sa pozivnim 033 on placa tu uslugu ( 1,05 KM mjesecno)
-
klej
#39970 Re: BHTelecom All About
mozda sam i dosadan sa danasnjim upisima, ali nije do mene.http://www.speedtest.net/my-result/5072260946
nadam se da nije problem do ovog drugog stb sto danas ubacih. ali, sta je god, imam jos jedan problem.
nadam se da nije problem do ovog drugog stb sto danas ubacih. ali, sta je god, imam jos jedan problem.
- escobar__
#39971 Re: BHTelecom All About
Protuzakonito nije, diskriminatorski također nije ali debilno svakako jeste.bumerangss wrote:Molim pravnike da mi odgovore je li protivzakonito tj je li diskriminacija da dva korisnika koji koriste isti paket Moja TV a jedan ima proj tel sa pozivnim 070 i on ne placa uslugu prezentacije broja pozivaoca a onaj drugi koji ima broj sa pozivnim 033 on placa tu uslugu ( 1,05 KM mjesecno)
- zateznistub
#39972 Re: BHTelecom All About
Što si dosadan, tema i jeste za ovakve stvari. Ne znam da si slucajno probao modem iz struje pa ponovo upaliti...klej wrote:mozda sam i dosadan sa danasnjim upisima, ali nije do mene.http://www.speedtest.net/my-result/5072260946
ako ne, 1444 i dosađuj dok se ne pomole na vratima...
-
klej
#39973 Re: BHTelecom All About
ne znam ni sam vise sta i kako. i sada sam pustio internet sa mobitela, jer preko kucnog nista ne mogu otvoriti. zvao sam 1444, zaprimili su prijavu, pa cu vidjet sta ce biti dalje. trudim se da saburam, ali kuham u sebi.zateznistub wrote:Što si dosadan, tema i jeste za ovakve stvari. Ne znam da si slucajno probao modem iz struje pa ponovo upaliti...klej wrote:mozda sam i dosadan sa danasnjim upisima, ali nije do mene.http://www.speedtest.net/my-result/5072260946
ako ne, 1444 i dosađuj dok se ne pomole na vratima...
nego, sta je sa mirzom i ing-om? danas pregledah temu, nema njihovih upisa u zadnje vrijeme.
- zateznistub
#39974 Re: BHTelecom All About
ne znam valjda ljudima dodijalo ispravljati krive drine i ratovati sa ublehama...klej wrote: ne znam ni sam vise sta i kako. i sada sam pustio internet sa mobitela, jer preko kucnog nista ne mogu otvoriti. zvao sam 1444, zaprimili su prijavu, pa cu vidjet sta ce biti dalje. trudim se da saburam, ali kuham u sebi.
nego, sta je sa mirzom i ing-om? danas pregledah temu, nema njihovih upisa u zadnje vrijeme.
-
klej
#39975 Re: BHTelecom All About
a, Bogami, sami su krivi. sta se primaju na glupe upise. ignorises i vozdra. recimo, danas mi je, sigurno, mirza mogao pomoci oko ovog stb-a, ali nigdje ga kad treba. ali, zato, cim treba trolu odgovorit, eto ga iza coskazateznistub wrote:ne znam valjda ljudima dodijalo ispravljati krive drine i ratovati sa ublehama...klej wrote: ne znam ni sam vise sta i kako. i sada sam pustio internet sa mobitela, jer preko kucnog nista ne mogu otvoriti. zvao sam 1444, zaprimili su prijavu, pa cu vidjet sta ce biti dalje. trudim se da saburam, ali kuham u sebi.