Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- lijek-za-sve
#39926 Re: Premijer liga BiH
vi ni kesice za caj neznate napraviti a da nekom nesto kuhate
-
vryzas
#39927 Re: Premijer liga BiH
jeza u ledja wrote:Auu, dobro izgleda.mali_milojica wrote:Lijepa li si...
![]()
Dosta veca od stare tribine, jos ako stave krov, ekstra.
Stize repka u Sa pocetkom 2018 aBd.
-
bjelave
#39928 Re: Premijer liga BiH
Sta bi sa Kosticem i procedurama
?
Last edited by bjelave on 01/03/2017 16:57, edited 1 time in total.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#39929 Re: Premijer liga BiH
Bulijek-za-sve wrote:vi ni kesice za caj neznate napraviti a da nekom nesto kuhate

- jeza u ledja
#39930 Re: Premijer liga BiH
Jednom davno sam citao intervju s nekim u vezi namjestanja kod nas. I ne znam, doticni je rekao da postoje 3 vrste namjestanja: 1) Ono u kojoj se potplati ili se zaprijeti sudiji; 2) Ono u kojoj se potplati odredjeni igrac i 3) Ono u kojem se dva kluba medjusobno dogovore. Ovo pod 1) je od svih namjestanja ono koje se ubjedljivo najcesce desava, ali ima i najmanju sigurnost da ce dati uspjeha. Ovo trece se vrlo rijetko desava ali je sigurica.BHF_Manijak wrote:@bjelave, pa da pratis moje pisanje, sjetio bi se da trubim godinama da su smijesne price i jednih i drugih. I tako godinama unazad. Da, kazem da ima zavrsavanja, jer je ovo qrac liga, ima ih na najvisem nivou fudbala, a da ovdje ne bude, ali ne u onoj mjeri u kojoj se ovdje predstavlja od navijaca tj. svako kolo da je zatvoreno, da su titule zavrsene i sve ostalo. Pretjeruje se debelo sa svih strana. O tome je nedavno i Djakmic pisao.
A niko da spomene koliko se samo puta fuli sa tim "zavrsenim utakmicama" i onda se akteri hladno povuku, kao nista nije bilo.
Nije bilo sezone da nije bilo po 5 "insajdera" kako sve znaju, znaju gdje sta zatvoreno, 3 za 3, trokuti nakvi i onda kad se izblamiraju s tim, nigdje ih.![]()
Smijesno mi je uopste povlacenje te price, a glavni izvor je smijesni Husaric, koji se svakodnevno blamira Facebook statusima. Mislim uzeti kao relevantnog lika koji napise likovima "golkiper prinziale", je bas neozbiljno, kao i onu seosku varalicu Husica.
Niko nikakve dokaze nema, a ubija se pricom. Dokaz jer je struje nestalo. Isto da se sad poteze prica da je Olimpic zavrsen, Sarajevo dobilo 1:0, golom iz ofsajda. Wooow, hajmo nadugo i nasiroko o tome... Nebulozno, mame mi moje.
Evo vidis i po Kristijanu. Pusta odbrambeni igrac... Majke mi ne znam bi l' se smij'o ili plak'o. MAnje-vise kad konkurent dobije, obicno 1:0 rezultat, onda je zavrseno. Kao kad se pricalo da igraci Radnika prosle sezone preskacu lopte... Kakvi ste vi genijalci, Allaha mi.![]()
Ovo je bio intervju ne znam u nekim nasim novinama mozda i prije 10 godina, u doba kad nisi mogao u gostima pobjediti jer je na sudiju vrsen toliki pritisak, da je i granica izmedju dogovora i pritiska na sudiju bila tanka. Ako se ne varam, slagacu sad ali nesto mi osta u sjecanju, klubovi domacini su sami placali dnevnice i smjestaj sudijskoj trojci (mozda je i sad tako?), ako ostaju da noce, sto je samo po sebi stvaralo konflikt interesa.
Helem, ta vrsta, sudijskog namjestanja je mislim debelo opala u zadnjih 5-6 godina, a samim tim i broj kontroverznih utakmica, jer je ta vrsta namjestanja bila najcesca. (Druga je sad prica kad je sudija glup pa lose sudi).
A ovo da jedan klub pusti drugom zbog dogovora, pogotovo ovi trokuti, 3 za 3, ja ne znam kako ljudi zamisljaju da je to lako ostvarivo? Sta ti garantuje da ce ti neko uzvratiti uslugu, dati pare (samo pitajte punca
- MOSALJOZE
#39931 Re: Premijer liga BiH
Kae Tan sve na prodaju
Eto gospodina 7% ubrzo
Eto gospodina 7% ubrzo
- BHF_Manijak
#39932 Re: Premijer liga BiH
Imamo klasican primjer zajeba prije nekoliko godina, kada su se igraci Celika i Leotara u Zenici ganjali! Ovi im valjda trebali pustiti, medjutim nekome je palo napamet "ma boli nas qrac" i dobiju ih, cujes samo u pozadini igrace kako govore zajebali ste nas, trebali ste nas pustiti."jeza u ledja wrote: A ovo da jedan klub pusti drugom zbog dogovora, pogotovo ovi trokuti, 3 za 3, ja ne znam kako ljudi zamisljaju da je to lako ostvarivo? Sta ti garantuje da ce ti neko uzvratiti uslugu, dati pare (samo pitajte punca)...plus tesko je zamisliti cijelu ekipu kako se zajebava na terenu da bi neko drugi pobjedio.
Ne smijem se zakleti, ali mislim da je cak i izjava bila u tom tonu, ali nisam 100% siguran.
- jeza u ledja
#39933 Re: Premijer liga BiH
To je opet slicno znacenje. Kada ulagac kaze da ima "interest" u nekoj firmi misli se na ulagacki dio, ulaganja, tj. povrat novca, dividende, kamate, ne na "interes" u znacenju bosanskog jezika, u smislu ovo me "interesuje/bitno mi, a ovo nije".Muhamed Đakmić wrote:
BBC je pogrešno preuzeo vijest od Cardiffa
Substantial interest na BBC-u i substantial investment kod Cardiffa
- Muhamed Đakmić
#39934 Re: Premijer liga BiH
Znam engleski jaranejeza u ledja wrote:To je opet slicno znacenje. Kada ulagac kaze da ima "interest" u nekoj firmi misli se na ulagacki dio, ulaganja, tj. povrat novca, dividende, kamate, ne na "interes" u znacenju bosanskog jezika, u smislu ovo me "interesuje/bitno mi, a ovo nije".Muhamed Đakmić wrote:
Substantial interest na BBC-u i substantial investment kod Cardiffa![]()
- BlueBlood
#39935 Re: Premijer liga BiH
najveci uspijeh fk sarajevu ove sezone ce biti to sto Kostic nije potpisao za nasbjelave wrote:Sta bi sa Kosticem i procedurama?
- jeza u ledja
#39936 Re: Premijer liga BiH
Pa ko je onda ovo pogresno preveo "Sarajevo i Kortrijk nisu bitni"?Muhamed Đakmić wrote:Znam engleski jaranejeza u ledja wrote:To je opet slicno znacenje. Kada ulagac kaze da ima "interest" u nekoj firmi misli se na ulagacki dio, ulaganja, tj. povrat novca, dividende, kamate, ne na "interes" u znacenju bosanskog jezika, u smislu ovo me "interesuje/bitno mi, a ovo nije".Muhamed Đakmić wrote:
Substantial interest na BBC-u i substantial investment kod Cardiffa![]()
PS: Da se razumijemo, naravno da mu nismo bitni, ali dobro.
-
vryzas
#39937 Re: Premijer liga BiH
MOSALJOZE wrote:Kae Tan sve na prodaju
Eto gospodina 7% ubrzo
Porodica nije
Lp
Amidza
- Muhamed Đakmić
#39938 Re: Premijer liga BiH
Ma ss.ba se kritikuje, mada suštinski ljudi nisu ništa pogriješili 
Tan added that he saw his involvement in Los Angeles FC as a long-term investment and that his interests in the Bosnian and Belgian clubs were "not substantial in comparison to CCFC and LAFC, and there is no reason to sell unless I am made an attractive offer."
- BlueBlood
#39939 Re: Premijer liga BiH
mali_milojica wrote:Lijepa li si...
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
- supercali
#39940 Re: Premijer liga BiH
Ovo poprima fin izgled
Jesu li ovi jedini sto su nesto izgradili ako izuzmemo one sto su sklepali zapadnu jer meni ono ne lici na tribinu
Jesu li ovi jedini sto su nesto izgradili ako izuzmemo one sto su sklepali zapadnu jer meni ono ne lici na tribinu
-
bjelave
#39941 Re: Premijer liga BiH
Vi vazda o buducnostiBlueBlood wrote:najveci uspijeh fk sarajevu ove sezone ce biti to sto Kostic nije potpisao za nasbjelave wrote:Sta bi sa Kosticem i procedurama?
U sta ste trenutno zagledani
- jeza u ledja
#39942 Re: Premijer liga BiH
Ako je ovo ispod prijevod SSa ovoga iznad, onda je ovo izmedju citata namjerno napisano maliciozno pogresno.Muhamed Đakmić wrote:Ma ss.ba se kritikuje, mada suštinski ljudi nisu ništa pogriješili
Tan added that he saw his involvement in Los Angeles FC as a long-term investment and that his interests in the Bosnian and Belgian clubs were "not substantial in comparison to CCFC and LAFC, and there is no reason to sell unless I am made an attractive offer."
Samo dokaz kako novinari na sitnicama mogu promjeniti cijeli kontekst, jer definitivno nije izjavio da "Sarajevo i Kortrijk nisu znacajni u poredjenju sa Cardiffom i LA".Tan je dodao i kako je dobio nekoliko ponuda za prodaju Cardiffa, no da one nisu bile finansijski dobre, te da dugoročno planira ulagati u Los Angeles FC, dok Sarajevo i Kortrijk "nisu značajni u poređenju sa ta dva kluba", te da ih "neće prodavati ako ne dobije atraktivnu ponudu".
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#39943 Re: Premijer liga BiH
Ne znam kad si bio na zapadu i jesi li ikad,ali od prosle godine zapad izgleda totalno drugacije. Jeste da je to jos uvijek slabo,ali pravit cemo i njegasupercali wrote:Ovo poprima fin izgled
- lijek-za-sve
#39944 Re: Premijer liga BiH
da i tebi kujo odgovorim.... dobio ili ne ,ako kad dodjem dodjem pod drugim nikom biti ce isti ko i ovaj samo sa razlikom u slovi i broju,jer pitar nikad picka nije bio niti se kriomiz nikova,pogovoto ne pita iz B faze ,upamti to....mali_milojica wrote: Posto ces vjerovatno dobiti trajni ban,da se pozdravimo.
Vjerovatno cea se registrovati pod drugim nickom,ali otom potom
-
ibizza
#39945 Re: Premijer liga BiH
Ovo satro prcanje malenih je plod straha od buduceg novog vlasnika , najveceg kluba
"opet nam valja gledati DIVOVE kako se razbacaju lovom dok mi prosimo
"
"opet nam valja gledati DIVOVE kako se razbacaju lovom dok mi prosimo
-
vryzas
#39946 Re: Premijer liga BiH
cme cme...lokacija, destinacija i orijentacija poznati redakciji

- omega369
#39947 Re: Premijer liga BiH
Naravno da hocete, ne sumnjam. ponovo ste koldzu poceli guliti za pare. Borci protiv sistema, rezima..

- avetinja
#39948 Re: Premijer liga BiH
Kakvi divovi, vi ste minionsi.
-
maida95
#39949 Re: Premijer liga BiH
Pa gdje su sad oni insajderi i čuda, da mi malo pojasne ovo oko Kostića, đe zapelo? 
-
bjelave
#39950 Re: Premijer liga BiH
A ni naajtransparentnija uprava se ne javlja na telefon.maida95 wrote:Pa gdje su sad oni insajderi i čuda, da mi malo pojasne ovo oko Kostića, đe zapelo?
Tako oni vazda, otmu a onda bi pregovarali. Stare proleterske metode
Last edited by bjelave on 01/03/2017 17:45, edited 1 time in total.