Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
hizo ramidovic

#39901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

raskopusa wrote:
spreca wrote:
no_mani=no_fjučr wrote:A sto grad Sarajevo ima sa 3 entitetom?
kako moze imati nesto s necim sto ne postoji niti ce postojati
sve ide ka odluci o raspadu ili trecem entitetu. :D bolje tri entiteta nego ono sranje od kantona.
jes, jes, samo sto nije.
ne lipsi, magarce, do zelene trave...
raskopusa

#39902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by raskopusa »

wyoming wrote:

đe je ovo u kupresu?
ne mozes masit ako ides cestom kroz kupres prolazis pored crkve. :)
raskopusa

#39903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by raskopusa »

hizo ramidovic wrote:
raskopusa wrote:
spreca wrote: kako moze imati nesto s necim sto ne postoji niti ce postojati
sve ide ka odluci o raspadu ili trecem entitetu. :D bolje tri entiteta nego ono sranje od kantona.
jes, jes, samo sto nije.
ne lipsi, magarce, do zelene trave...
a sto tebi smetaju tri entiteta? bosnjaci sve vise lice na milosevica i na srbe 1990g. nisu bili za promjene, pa juga puknu ko da je od stakla.ne mozes nikog natjerati da zivi po tvojim tabijatima.
Itakoto

#39904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Itakoto »

Dosadni ste. Dobicete treci danas. Ako ne danas onda sutra. OK?
ILVIIR

#39905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

raskopusa wrote: a sto tebi smetaju tri entiteta? bosnjaci sve vise lice na milosevica i na srbe 1990g. nisu bili za promjene, pa juga puknu ko da je od stakla.ne mozes nikog natjerati da zivi po tvojim tabijatima.
samo sto je zapad htio da se juga raspadne, a sada to u bosni ne zeli. a i kad bi za nekih 200-300 godina zazelio, opet ce prvo biti rata, pa cemo vidjeti kako ce se zavrsiti...
travnik

#39906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by travnik »

Priča o trećem je jedino što ostaje političarima iz SA da pravdaju svoje neuspjehe....treći je nemoguća misija i loše rješenje, a budući da, "kočničari", nemaju nikakve vlasti u pet kantona i FBiH, kako opravdati neuspjeh koji je rezultat isklučivo političke kuhinje iz SA!? Ukidanje RS-a je zastarjela priča, tamo s ene može ni milimetar, svima jasno, a sada je ostalo blebetanje o trećem. Budale se na to lože.
hizo ramidovic

#39907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

travnik wrote:Priča o trećem je jedino što ostaje političarima iz SA da pravdaju svoje neuspjehe....treći je nemoguća misija i loše rješenje, a budući da, "kočničari", nemaju nikakve vlasti u pet kantona i FBiH, kako opravdati neuspjeh koji je rezultat isklučivo političke kuhinje iz SA!? Ukidanje RS-a je zastarjela priča, tamo s ene može ni milimetar, svima jasno, a sada je ostalo blebetanje o trećem. Budale se na to lože.
koji proljev od pisanja...
ne zna se ni broj rezolucija ve o tome ko koci bih a ti prdis o nekakvim 'politicarima iz sa koji pravdaju svoje neuspjehe' pricom o trecem. daleko od toga da su mi sarajevski politicari dragi, no ono sto si napisao je jedno obicno smece.
a sad, sve sto si ovdje napisao lijepo copy/paste na poskok pa ces znati ko to prica o trecem i ko se cemu nada...
hizo ramidovic

#39908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

raskopusa wrote: a sto tebi smetaju tri entiteta? bosnjaci sve vise lice na milosevica i na srbe 1990g. nisu bili za promjene, pa juga puknu ko da je od stakla.ne mozes nikog natjerati da zivi po tvojim tabijatima.
maloprije jedan pacijent napisa kako su bosnjaci krivi za holokaust, sad ih ti poredis sa milosevicem, pa ne znam sta vam je danas...ja mislio to vam je obicna prehlada, kad ono ipak nekakav ozbiljniji mentalni poremecaj...
Havatar

#39909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

no_mani=no_fjučr wrote:Ako uzmes i doseljenike sa Sandžaka ta brojka se vrti oko 30%, vjeruj. Njima je Beograd sve, a ovdje se identificiraju sa domicilnim, vole ljudi Beograd javno! Samo ti to ne želis priznati.
:lol: :facepalm:
Najveca glupost koju neko moze da napise. Oni koji su zbog politike Beograda morali da napuste mjesto gdje su rodjeni vole Beograd :-)
Hafis

#39910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

heidegger
cudi me da kupres ima cestu.
Pa to ja čitavo vrijeme i govorim ovom našem dijasoporcu @oitija-u. Ali džaba, on zavro k'o pred smrt: te Kupres, Kupres, Kupres....sve mu bale cure... i još kaže ako treba i tenkovima ga zauzeti. Eno ti čitaj, na par stranica prije ove.
Bit će da je puk'o na neki od onih hotela gore :) ili je takav lik od sebe.
travnik

#39911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by travnik »

hizo ramidovic wrote:
travnik wrote:Priča o trećem je jedino što ostaje političarima iz SA da pravdaju svoje neuspjehe....treći je nemoguća misija i loše rješenje, a budući da, "kočničari", nemaju nikakve vlasti u pet kantona i FBiH, kako opravdati neuspjeh koji je rezultat isklučivo političke kuhinje iz SA!? Ukidanje RS-a je zastarjela priča, tamo s ene može ni milimetar, svima jasno, a sada je ostalo blebetanje o trećem. Budale se na to lože.
ne zna se ni broj rezolucija ve o tome ko koci bih a ti prdis o nekakvim 'politicarima iz sa koji pravdaju svoje neuspjehe' pricom o trecem. daleko od toga da su mi sarajevski politicari dragi, no ono sto si napisao je jedno obicno smece.
a sad, sve sto si ovdje napisao lijepo copy/paste na poskok pa ces znati ko to prica o trecem i ko se cemu nada...
Prije nego što počneš sa menijem, pročitaj pozorno o čemu se piše. Govori se o političkim strankama, a ne o portalima. Kao što se govori o lošem stanju, ono što doista mući ljude (ekonomija, zdarvstvo i sl.), a ne o rezulacijama i sl., jer i ako nam Finci bude član PBiH, ništa bolje neće biti.
hizo ramidovic

#39912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

travnik wrote:
hizo ramidovic wrote:
Prije nego što počneš sa menijem, pročitaj pozorno o čemu se piše. Govori se o političkim strankama, a ne o portalima. Kao što se govori o lošem stanju, ono što doista mući ljude (ekonomija, zdarvstvo i sl.), a ne o rezulacijama i sl., jer i ako nam Finci bude član PBiH, ništa bolje neće biti.
prodaji maglu negdje drugo. lijepo si napisao da je
Priča o trećem je jedino što ostaje političarima iz SA da pravdaju svoje neuspjehe
a ja ti odgovorio da je to proljev (kao sto i jeste) jer tom pricom ne ostaju sar politicari na vlasti vec 20 godina vec covic i njegova bratija. nisu ni lagumdzija ni tihic proglasili izbornu pobjedu na proslim izborima 'iz stolnog hrvatskog grada i glavnog grada tzv hrhb', vec upravo covic i njegov dvoimeni pajac. tako da tvrditi da saraj politicari opstaju na prici o trecem entitetu je obicno sranje, kako sam i napisao.
takodjer si lijepo napisao:
a budući da, "kočničari", nemaju nikakve vlasti u pet kantona i FBiH, kako opravdati neuspjeh koji je rezultat isklučivo političke kuhinje iz SA
a ja ti lijepo napisao da je ve prepoznalo i veoma precizno definisalo nekoliko puta ko su i odakle su ti 'kocnicari'.
i jos si napisao:
jer i ako nam Finci bude član PBiH, ništa bolje neće biti
sto je obicna suplja, jer nam sa fincijem u predsjednistvu nece biti ni gore...
dalje:
Govori se o političkim strankama, a ne o portalima.
hoces reci da se o trecem ne prica u covicevim strankama vec samo na portalima? ja ne znam stvarno gdje ti zivis...
sad sam zakljuci ko treba citati pozorno.
Basvod

#39913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

sinuhe wrote:Sad ce Gojeru dati nagradu za ubergradjanina. Da se poprave :D a i jeste neki Hrvat.
Jes vala ali problem…Gojer, Komšići i Mesić su primili sve sarajevske nagrade već nekoliko puta. Oskudica “poštenih Hrvata”… Kome dati, kome posluku multietničku porati… Mulitetnička je tuga pregolema pa se zato dešavaju ovakvi ekcesi.
spreca

#39914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

raskopusa wrote:
spreca wrote:
no_mani=no_fjučr wrote:A sto grad Sarajevo ima sa 3 entitetom?
kako moze imati nesto s necim sto ne postoji niti ce postojati
Opet ti je Dragan Jugovic napudrio mozak...........ajde ba pocni misliti svojom glavom
Hafis

#39915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Basvod wrote:
sinuhe wrote:Sad ce Gojeru dati nagradu za ubergradjanina. Da se poprave :D a i jeste neki Hrvat.
Jes vala ali problem…Gojer, Komšići i Mesić su primili sve sarajevske nagrade već nekoliko puta. Oskudica “poštenih Hrvata”… Kome dati, kome posluku multietničku porati… Mulitetnička je tuga pregolema pa se zato dešavaju ovakvi ekcesi.
Stvarno, fakat je problem. Ispucali su se svi podobni Hrvati i problem je kome ubuduće dati nagradu. Jednostavno ne postoji niti jedan za kojeg si siguran da neće ''zaribati'', ili izvaliti nešto kao ovaj Bandić. Hajde da ima barem popravni, pa nekako to prepeglati, nego nema ni to...odmah noga.
Nešto kontam, da se dodijeli nagrada Slavi Kukiću. Nekako mi djeluje pribran, nije to Živko Budimir, mada su obojica Posušaci.... samo, ne bih ni na njega smio staviti fiks.
Mister Yes

#39916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

Hafis wrote:Nešto kontam, da se dodijeli nagrada Slavi Kukiću. Nekako mi djeluje pribran, nije to Živko Budimir, mada su obojica Posušaci.... samo, ne bih ni na njega smio staviti fiks.
Nakon Dodika više ne stavljam fix na bilo koga. Čovjek je nadjeo ime "šumska" za manji entitet, pričao o genocidu u Srebrenici i bio omiljeni Srbin kod Bošnjaka. Kada se na tom "paru" palo nema više sigurnica.
ILVIIR

#39917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Mister Yes wrote:
Hafis wrote:Nešto kontam, da se dodijeli nagrada Slavi Kukiću. Nekako mi djeluje pribran, nije to Živko Budimir, mada su obojica Posušaci.... samo, ne bih ni na njega smio staviti fiks.
Nakon Dodika više ne stavljam fix na bilo koga. Čovjek je nadjeo ime "šumska" za manji entitet, pričao o genocidu u Srebrenici i bio omiljeni Srbin kod Bošnjaka. Kada se na tom "paru" palo nema više sigurnica.
hahahahahahahaha.. kome vi da stavljate fiks?

pa zar niste BAS vi spominjali treci ili cak podjelu drzave kao rjesenje :)))))))))))))))))))))
travnik

#39918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by travnik »

"Hrvat zatraži nešto što mu po zakonu pripada, a ne što mu treba dodijeliti , to se odmah naziva treći entitet. To je ispod svake razine”. V. Bevanda

To je bit SDP budalaštine oko trećeg entiteta. Želja za kršenjem Ustava i zaobilaženjem kantona, a onda ako ne'ko to spomene, po automatizmu je za treći. Glupost! Treći entitet nikom nije u interesu, a vjerojatno najmanje Hrvatima. To je predizborni trik kojeg je godinama koristio HDZ kako bi prekrili svoje promašaje, a sada to isto radi SDP, kako bi plašio građane, diskreditirao političke suparnike, kršio Ustav i provodili politiku centralizacije FBiH.
oakville

#39919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by oakville »

travnik wrote:"Hrvat zatraži nešto što mu po zakonu pripada, a ne što mu treba dodijeliti , to se odmah naziva treći entitet. To je ispod svake razine”. V. Bevanda

To je bit SDP budalaštine oko trećeg entiteta. Želja za kršenjem Ustava i zaobilaženjem kantona, a onda ako ne'ko to spomene, po automatizmu je za treći. Glupost! Treći entitet nikom nije u interesu, a vjerojatno najmanje Hrvatima. To je predizborni trik kojeg je godinama koristio HDZ kako bi prekrili svoje promašaje, a sada to isto radi SDP, kako bi plašio građane, diskreditirao političke suparnike, kršio Ustav i provodili politiku centralizacije FBiH.
Možeš li nam nešto reći o poziciji nehrvata u ZHK (treći entitet, jedno te isto, samo se kanton zove), pa onda recimo drugim stvarima, čisto da vidimo kako stvari izgledaju na terenu?
travnik

#39920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by travnik »

oakville wrote:
travnik wrote:"Hrvat zatraži nešto što mu po zakonu pripada, a ne što mu treba dodijeliti , to se odmah naziva treći entitet. To je ispod svake razine”. V. Bevanda

Možeš li nam nešto reći o poziciji nehrvata u ZHK (treći entitet, jedno te isto, samo se kanton zove), pa onda recimo drugim stvarima, čisto da vidimo kako stvari izgledaju na terenu?
Profulao si. U cijelom ZHK živi 1 promil nehrvata, a slično je bilo i 1991. Tako da taj kanton nije primjer odnosa prema drugim, kao što nije, na primjer, Goraždanski kanton za Hrvate jer ih tamo da popune pola zagrade od dva kata. Osim toga, zar stvarno Grude trebaju biti primjer kako trebaju izgledati odnosi u BiH!? Nemam ništa protiv Gruda, ali zar to nije malo smješno?

Kako se živi tamo gdje su H većina? Isto kao i gdje su drugi. Prividna ravnopravnost. Jedino što je H manje i na manjim područjima su većina, pa mogu i manje drugima pokazivati politiku ravnopravnosti.

Barem sa moje srane, osuda HDZ-ovske promašene politike, nacionalizma i sl. nije bio problem. Koliko vidim, niti kod većine na ovom forumu. Poskok i slične nacinalističke projekta sada ostavljam po strani. Također, nije ni problem ni osuditi neke pokušaje razgradnje države, ali je ovdje problem kada se kritizira unitaristička politika, preglasavanje i jeftini politički trikovi iz SA.

Interesantno, kada netko kritikuje SDP, SDA i sl., po bilo kojem osnovu, čak i kada nema etničkih konotacija, a kao Hrvat je, ovi, inače što ne broje krvna zrnca :lol: ..članovi koalicije protiv "torova" :lol: :lol: multi-kulti vitezovi :lol: :lol: po automatizmu spominju HDZ, uvredljivi termini za hercegovce i sl. Ne znam zbog čega, jer zašto onda oni guraju u "tor", zašto forsiraju etničko i sl., kada su kao protiv toga.
hizo ramidovic

#39921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

opet guslanje o komsicu i predsjedniku u desetercu...ti, jarane, fakat nemas pojma sta pises.
dakle, izborom komsica nije prekrsen ustav, tako da tvoje laprdanje o 'sdp-ovom krsenju u stava' mozes okaciti macku o rep. u to su se uvjerili i covic i njegova bratija, pa su nakon imenovanja komsica brzebolje povukli najavu tuzbe jer im je neko ko je dobro upucen u ustav, dosapnuo da ce tom tuzbom popusiti. nakon toga su se uhvatili k'o pjan plota misljenja nekakve komisije, jer im je isto odgovaralo. to je,naravno, glupost, jer u svakoj iole normalnoj zemlji pitanja i probleme iz domena ustava rjesava ustavni sud a ne nekakva komisija.
Treći entitet nikom nije u interesu, a vjerojatno najmanje Hrvatima. .
slazem se, samo trebas napraviti peticiju (sa povelikim brojem poptisa) medju hrvatima da su protiv treceg entiteta te istu poslati na adresu hdz-a.
glede centralizacije, na prethodnim stranama sam o tome veoma jasno i precizno napisao, pa ne bilo ti tesko da procitas...
travnik

#39922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by travnik »

hizo

Uopće nisam mislio o Komšiću, tako da si badava guslao :-D

p.s.
Ne znam što mi spočitavaš Čovića. Jesam li negdje njega branio? Ili HDZ? Čović je za moju raspravu o ovoj temi validan koliko i Putin, pa eto i njega ubaci malo. Prema tome....
madner

#39923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Problem je sto civilizacijske vrijednosti kao sto su gradjanska prava i princip da u demokratskom svijetu svaki glas treba vrijediti isto predstavljaju za neke naznake unitarizma i nacionalizma.

To se desi kada se nose etnicke naocale i svijet gleda kroz iste.

Ironija je sto se trazi razumjevanje za poziciju Hrvata bez da se shvati pozicija gradjana. :D
travnik

#39924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by travnik »

madner wrote:Problem je sto civilizacijske vrijednosti kao sto su gradjanska prava i princip da u demokratskom svijetu svaki glas treba vrijediti isto predstavljaju za neke naznake unitarizma i nacionalizma.

To se desi kada se nose etnicke naocale i svijet gleda kroz iste.

Ironija je sto se trazi razumjevanje za poziciju Hrvata bez da se shvati pozicija gradjana. :D

Sve što si napisao imaš u RS-u. Tamo su u potpunosti dostignute civilizacijske vrijednosti i shvaćanja pozicije građana.
madner

#39925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Pa uredjenje RS-a je kopirano od RBiH, tako da ne vidim poentu.

To su mnogi EU zvanicnici rekli, treba urediti BiH kao RS. :D
Locked