SDA-All about

Styling

#39876 Re: SDA-All about

Post by Styling »

channel10 wrote:Molim klix administraciju da ispravi naslov trenutno glavne vijesti na portalu gdje se kaze da je Covic izjavio da HB moze napraviti samo neodgovorna politika, sto na osnovu citanja teksta nije tacno.

To je izjavio Izetbegovic i lik definitvno nije normalan...

"Razgovarali smo o vrućim temama, oživljavanju trećeg entiteta. Hrvati ne kane praviti treći entitet i jedino loša bošnjačka politika ih može okrenuti u tom smjeru. Što se tiče kanala Herceg-Bosne, imamo 100 kanala, pa neka to bude eto i 101., rekao je Izetbegović o ovoj temi.
Znaci i gace je skinuo, i majku prodao samo da HDZ ne blokira vlast zbog DF-a. DF ce prakticno biti privjesak za dizanje rucica u parlamentu, sigurno ih nece biti u VM.
channel10

#39877 Re: SDA-All about

Post by channel10 »

Mogu oni osnovati televiziju ( i dosad su je imali, ali je sad sporan naziv), ali je ne smiju finansirati kroz pretplatu preko drzavnih preduzeca jer to po zakonu ne smiju. Neka svaki covjek uplati donaciju kad hoce i kako hoce, ali to preko racuna drzavnih preduzeca ne smiju.

Ne znam zasto se nikad ne izadje sa podatkom koliko BHT naplati od svake elektroprivrede, pa da vidimo ko koliko placa.
neko_sa_strane

#39878 Re: SDA-All about

Post by neko_sa_strane »

Ako se procenat DF-a na zadnjim izborima prepolovio vjerovatno već na narednim neće ni cenzus preći što im ja želim. Glasao sam na svu sreću za Željka samo u trci za člana predsjedništva jer bi izbor Čovića značio i blokadu zemlje obzirom da je Dodik bio skoro pa siguran član predsjedništva iz reda Srba. Ali nema više pravljenja takvih grešaka.
channel10

#39879 Re: SDA-All about

Post by channel10 »

Styling wrote:
channel10 wrote:Molim klix administraciju da ispravi naslov trenutno glavne vijesti na portalu gdje se kaze da je Covic izjavio da HB moze napraviti samo neodgovorna politika, sto na osnovu citanja teksta nije tacno.

To je izjavio Izetbegovic i lik definitvno nije normalan...

"Razgovarali smo o vrućim temama, oživljavanju trećeg entiteta. Hrvati ne kane praviti treći entitet i jedino loša bošnjačka politika ih može okrenuti u tom smjeru. Što se tiče kanala Herceg-Bosne, imamo 100 kanala, pa neka to bude eto i 101., rekao je Izetbegović o ovoj temi.
Znaci i gace je skinuo, i majku prodao samo da HDZ ne blokira vlast zbog DF-a. DF ce prakticno biti privjesak za dizanje rucica u parlamentu, sigurno ih nece biti u VM.
Ukoliko DF ne udje kao ravnopravan partner sa svim strankama u FBIH, a na nivou federacije i drzave, onda su svi definitivno skinuli gace i drzava je podijeljena. Vecina ovoga sto je kolinda napisala je tacna.
jagugu

#39880 Re: SDA-All about

Post by jagugu »

palermo wrote:
jagugu wrote:
Sve pet, pošto je tako onda je opravdano. Drago mi je da ćemo proširiti medijsku scenu BiH sa još jednim kvalitetnim kanalom kao što je ovaj.
Ma bezveze se sekiraš, pa imali dosada stotinu televizija pa su propali.....to treba neko plaćati, a tvrdi su ti škutori na parama....
Vidi, nije stvar samo u tome što se pokreće takav kanal. Ono što je za mene poražavajuće je da smo mentalno otišli u 3 pm kad su nam ovo normalne stvari. Mada upravu si, ne znam ni što se više nervirat kada je našem političkom i pravosudnom sistemu obavještajni skandal u rangu sa kradjom keksa u piljari, a kamol nervirat se radi kanala.
neko_sa_strane

#39881 Re: SDA-All about

Post by neko_sa_strane »

channel10 wrote:Mogu oni osnovati televiziju ( i dosad su je imali, ali je sad sporan naziv), ali je ne smiju finansirati kroz pretplatu preko drzavnih preduzeca jer to po zakonu ne smiju. Neka svaki covjek uplati donaciju kad hoce i kako hoce, ali to preko racuna drzavnih preduzeca ne smiju.

Ne znam zasto se nikad ne izadje sa podatkom koliko BHT naplati od svake elektroprivrede, pa da vidimo ko koliko placa.
Ne smiju jer nikad nisi ni potpisao sa Elektroprivedom BiH plaćanje pretplate već distribuciju električne energije. Ja ne plaćam najprije jer ne posjedujem TV. Koji će mi moj kada imam sav sadržaj što me interesuje online. Drugo javni servis je u suštini režimski servis i služi vladajućoj garnituri. Ne mogu te ni tužiti. Bilo bi dobro da tzv. javni servis nađe neki drugi način izvora prihoda. Možda da pređe na Internet.
tandmand

#39882 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

jagugu wrote:Vidi, nije stvar samo u tome što se pokreće takav kanal. Ono što je za mene poražavajuće je da smo mentalno otišli u 3 pm kad su nam ovo normalne stvari. Mada upravu si, ne znam ni što se više nervirat kada je našem političkom i pravosudnom sistemu obavještajni skandal u rangu sa kradjom keksa u piljari, a kamol nervirat se radi kanala.
To je to. Da za par mjeseci dođe račun za TV herceg bosne preko neke državne firme, makar bilo i nezakonito, šta bi se desilo?

Ne bi ništa ...

mic po mic stvara se haos, gdje niko nikome neće odgovarati
Last edited by tandmand on 10/04/2019 15:55, edited 1 time in total.
channel10

#39883 Re: SDA-All about

Post by channel10 »

neko_sa_strane wrote:
channel10 wrote:Mogu oni osnovati televiziju ( i dosad su je imali, ali je sad sporan naziv), ali je ne smiju finansirati kroz pretplatu preko drzavnih preduzeca jer to po zakonu ne smiju. Neka svaki covjek uplati donaciju kad hoce i kako hoce, ali to preko racuna drzavnih preduzeca ne smiju.

Ne smiju jer nikad nisi ni potpisao sa Elektroprivedom BiH plaćanje pretplate već distribuciju električne energije. Ja ne plaćam najprije jer ne posjedujem TV. Koji će mi moj kada imam sav sadržaj što me interesuje online. Drugo javni servis je u suštini režimski servis i služi vladajućoj garnituri. Ne mogu te ni tužiti. Bilo bi dobro da tzv. javni servis nađe neki drugi način izvora prihoda. Možda da pređe na Internet.
Jesi li siguran da ne mogu tuziti?
neko_sa_strane

#39884 Re: SDA-All about

Post by neko_sa_strane »

channel10 wrote:
neko_sa_strane wrote:

Jesi li siguran da ne mogu tuziti?
Ne može se pretplata plaćati za dio FBiH a u drugom dijelu FBiH otvoreno kažu da neće plaćati. Nisu nikada ni plaćali u Hercegovini TV pretplatu. Čavara javno kaže da Hrvati neće plaćati TV pretplatu i iz javnog servisa niko i ne reaguje. Kada se zakonom ozvaniči da je pretplata obavezna onda bi mogli i tužiti. Ne možeš preko noći odlučiti da će se taksa za TV pretplatu od sutra plaćati uz račun za električnu energiju.
channel10

#39885 Re: SDA-All about

Post by channel10 »

E pa vidis, oni su odlucili. Ljudima stizu tuzbe, penzionerima uzimaju penzije zbog toga. Gdje ti zivis?
drug_profi

#39886 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ja ne plaćam RTV taksu i niko me nije tuzio.
Uredno platim struju +pdv i stanje na racunu elektroprivrede je 0,0 KM
neko_sa_strane

#39887 Re: SDA-All about

Post by neko_sa_strane »

channel10 wrote:E pa vidis, oni su odlucili. Ljudima stizu tuzbe, penzionerima uzimaju penzije zbog toga. Gdje ti zivis?
Ja živim u Sarajevu ali pretplatu ne plaćam osim ukoliko ne pokušaju naplatiti pretplatu jer posjedujem laptop. U Mostaru nisu nikome uzeli penzije zbog neplaćanja pretplate. Zanimljivo je i to da je direktor FTV-a Hrvat a njegovi sunarodnici dole u Hercegovini ali i u srednjoj Bosni ne plaćaju i nema tužbi. Sjećam se dok sam živio u Mostaru da su moju staru na šalteru u pošti pitali da li želi platiti i TV pretplatu.
Naravno da će uzimati penzionerima jer su i najranjivija populacija i na njima se redovno vlast iživljava. Hajde neka pokuša naplatiti nekom tajkunu ili šta bi se dogodilo ako bi na osnovu njihove tužbe neko uložio osnovanu protiv tužbu i pokušao osporiti njihovu.
Roccohljup

#39888 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

Boookir re'ko :) Unaprijed proglašava Bošnjake krivim ako se 'rvati okrenu ka trećem :-) :-) :-) :-) :-)
Čova re'ko :)
Isto tako i priča o RTV Herceg-Bosne. Već postoje mediji. Naravno, mi nismo za to da se u okviru javnog servisa izborimo za kanal na hrvatskom jeziku. Ali nemam baš potrebu da se nekome pravdam", kazao je Čović.
Banksy

#39889 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

neko_sa_strane wrote:
Zanimljivo je i to da je direktor FTV-a Hrvat...
Džemal Šabić? Teško...
video

#39890 Re: SDA-All about

Post by video »

Dir. BHT-a
bingov buraz

#39892 Re: SDA-All about

Post by bingov buraz »

Kirbaš u svojoj omiljenoj felacio pozi,ništa novo.
JThomas

#39893 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

bake xxx 18+
Vidal89

#39894 Re: SDA-All about

Post by Vidal89 »

HDZ BiH spreman i na vlast bez SDA

Posebno je istakao kako samo u glavi Bakira Izetbegovića ili nekog od njegovih saradnika može biti ideja da neko iz Demokratske fronte, odnosno političke stranke Željka Komšića, dobije ministarsko mjesto koje pripada pripadniku hrvatskog naroda. 

"To je neprovodivo i nemoguće. Ako znamo da je nemoguće uzeti Srbima srpska mjesta, a Hrvatima hrvatska mjesta pa sjedite i dogovorite s kim ćete podijeliti bošnjačka mjesta. Ako žele s nekim dijelite, neka dijele, ako ne žele neka budu sami. Nama je to sasvim svejedno", kazao je Čović. 

Što se tiče koalicije HDZ-a sa SDA i DF-om na nivou entiteta Federacija BiH, Čović je rekao da HDZ ne namjerava odustati od svojih zahtjeva vezanih za izmjene izbornog zakonodavstva te da partneri stranke na čijem čelu se nalazi mogu biti svi koji pristanu na to. 

"Može i bez SDA. Apsolutno može i drugi blok stranaka koji je spreman nešto slično uraditi, ali u ovom trenutku ne može ništa bez HDZ-a", rekao je Čović. 

Čović je upitan i o tome gdje je u kompletnoj priči o formiranju vlasti Fahrudin Radončić i njegova politička stranka, odnosno SBB. Predsjednik HDZ-a odgovorio je da s Radončićem ima izuzetno korektnu saradnju zadnjih 20 godina koja nikada nije imala uspone i padove. 
Styling

#39895 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Drz' se Bake da ne ispadnes iz voza. Moze kompozicija i bez tebe :D
drug_profi

#39896 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Styling wrote:Drz' se Bake da ne ispadnes iz voza. Moze kompozicija i bez tebe :D
Ne bi to valjalo. HDZ i SNSD imaju sve u svojim rukama. I to im je omogucila SDA+DF.
Sad da neko drugi jede go*na za njima, nije u redu.
SDA bi se oprala opozicijom, a onaj ko uzme vruć krompir nit bi mogao šta uraditi, nit bi mogao čist izaći.
GandalfSivi

#39897 Re: SDA-All about

Post by GandalfSivi »

A tako je blizu bila mogucnost formiranja vlasti bez HDZ-a, ali dade im SDA delegata u Domu naroda iz ZDK-a... Karma is a bitch :izet:
studiorum_tuzlaensis

#39898 Re: SDA-All about

Post by studiorum_tuzlaensis »

Najgluplji tukmezi svijeta vode ovu stranku definitivno u skoru propast.
starisalko

#39899 Re: SDA-All about

Post by starisalko »

GandalfSivi wrote:A tako je blizu bila mogucnost formiranja vlasti bez HDZ-a, ali dade im SDA delegata u Domu naroda iz ZDK-a... Karma is a bitch :izet:
Ko bi sacinjavao tu vlast bez HDZ-a
tandmand

#39900 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

Išo Bakir u Mostar da pita Čovića; A tko je ta, šta je ta da prostiš… Hrvatska Zajednica Herceg Bosna?
On ne zna. :shock:
Post Reply