Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
north

#39876 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Da, to je taj trener o kojem se mahalalo...ostaje da se vidi je li to definitivno....vidim već je dosta skeptika, ali ja bih lično bio zadovoljan ovim izborom...bio veliki igrač sa ogromnim igračkom isustvom u velikim evropkom klubovima, radio sa istinitim trenerskom veličinama, ambiciozan da napravi trenersku karijeru, željan dokazivanja i uspjeha, vani je naučio šta zna šta zači rad i disciplina što je za 99% domaćih trenera misaona imenica...meni lično ovo ne bi uopšte bio loš izbor, što opet ne znači da bi on sa preuzimanjem 1000% žario i palio sa Sarajevom odmah na početku....ali da vidimo prvo šta će na kraju biti, pa onda možemo dalje oplesti sa argumentima za i protiv....
alchak.ba

#39877 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by alchak.ba »

Dr. Kuca wrote:I to nesto nenormalno jel? :lol: :lol: nije pobornik treninga na plastici.

Vako jedan dan kosevo glavni, drugi hrasnica, treci vojkovici, pa dodju na kosevu ipak ne moze ovdje hajmo u hrasnicu itd itd. Al neka, evo ode Husref, vidjecemo stretega jarnija. :thumbup:
Ma i Jarnije po imenu ubleha.
Nista ne ocekujem od njega.
alchak.ba

#39878 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by alchak.ba »

wannabe_ultra wrote:haj sto smo fudbalerima postali odskocna daska i usputna stanica, to postajemo i trenerima. :D
Cuj jarni, kakvog to on iskustva trenerskog ima :lol: :lol:
Imas masu trenera koji nisu nikog vodili pa su sa svojom prvom ekipom napravili cuda.
Dr. Kuca

#39879 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

Pa vodio je Jarni, sve ukupmo 7 kola 3 ekipe :lol:
north

#39880 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Dajte jedno, ali samo jedno trenersko ime sa iskustvom koje bi vi voljeli....najlakše je lupetati, kakvo je trenersko iskustvo imao brko u prvoj sezoni na čelu košpa, kakvo Jagodić kada je osvojio titulu sa Borcem, kakvo Jović kada je osvojio titulu sa Zrinjskim....kakvo trenersko isustvo ima Pape koji odvede repku na SP? Hoćemo li malo dalje u Evropu, kakvo ime ima mladi i nedokazani stručnjak Garcia kada je dolazio u Romu i koji napravi niz 10/10 i 13 zaredom utakmica bez poraza......ne poredim Romu i ovu usranu ligu, ali kad se već gađamo iskustvo kao jedinim argumentom za izvor trenera.... Hoćemo li još malo nabrajati? Dajte samo jedno ime koje ima iskustva, Capello možda? Nama i treba s vana neko mlad, ambiciozan, koji je naučio vani šta znači riječ fudbal i kako se on igra, i kako se treninzi rade....ali ok, i ne očekujemo da smo svi složni po bilo kojem pitanju, nikad nismo ni bili...ja ne kažem da će ovaj harati, pitanje je hoće li i potpisati uopšte, ali jedno je rješenje neko ko nije odavde a zna o fudbalu, pa makar i nemao trenerskog iskustva....nijedan veliki trener nije na početku karijere imamo iskustvo, morao je negdje prvo početi kao neko ko nema nikakvog iskustva a tek kasnije je postajao veliki trener ili propalica...
alchak.ba

#39881 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by alchak.ba »

Dr. Kuca wrote:Pa vodio je Jarni, sve ukupmo 7 kola 3 ekipe :lol:
vodio prvi tim 'ajduka sastavljen od juniora i Istru.
Po meni neozbiljno kako god okrenes, ali ne znaci da je neznailica.
Amaw nije vodio nikog.
Guardiola vodio juniore.

Imas ih masu.
Ali svejedno, smijesan izbor po meni.
alchak.ba

#39882 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by alchak.ba »

leškarenje wrote:Ja se nadam da ovo nije istina :roll:
jeste
tataćusak

#39883 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tataćusak »

alchak.ba wrote:
leškarenje wrote:Ja se nadam da ovo nije istina :roll:
jeste
I ja se nadam da nije
Kemal Malovčić

#39884 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Kemal Malovčić »

north wrote:Dajte jedno, ali samo jedno trenersko ime sa iskustvom koje bi vi voljeli....najlakše je lupetati, kakvo je trenersko iskustvo imao brko u prvoj sezoni na čelu košpa, kakvo Jagodić kada je osvojio titulu sa Borcem, kakvo Jović kada je osvojio titulu sa Zrinjskim....kakvo trenersko isustvo ima Pape koji odvede repku na SP? Hoćemo li malo dalje u Evropu, kakvo ime ima mladi i nedokazani stručnjak Garcia kada je dolazio u Romu i koji napravi niz 10/10 i 13 zaredom utakmica bez poraza......ne poredim Romu i ovu usranu ligu, ali kad se već gađamo iskustvo kao jedinim argumentom za izvor trenera.... Hoćemo li još malo nabrajati? Dajte samo jedno ime koje ima iskustva, Capello možda? Nama i treba s vana neko mlad, ambiciozan, koji je naučio vani šta znači riječ fudbal i kako se on igra, i kako se treninzi rade....ali ok, i ne očekujemo da smo svi složni po bilo kojem pitanju, nikad nismo ni bili...ja ne kažem da će ovaj harati, pitanje je hoće li i potpisati uopšte, ali jedno je rješenje neko ko nije odavde a zna o fudbalu, pa makar i nemao trenerskog iskustva....nijedan veliki trener nije na početku karijere imamo iskustvo, morao je negdje prvo početi kao neko ko nema nikakvog iskustva a tek kasnije je postajao veliki trener ili propalica...
:thumbup:
Ali_G

#39885 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Ali_G »

Ko god da dodje ne ocekujem nista manje nego titulu. Ocekujem leprsavu igru, fizicki da pucaju od snage, jer smo se glavnog kocnicara rijesili.
Kemal Malovčić

#39886 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Kemal Malovčić »

Woole Triwunovich wrote:Husref više nije trener FK Sarajevo.
Daj dokaz.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#39887 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Kemal Malovčić wrote:
Daj dokaz.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/husref ... /131201046

:wink:
omega369

#39888 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Ali_G wrote:Ko god da dodje ne ocekujem nista manje nego titulu. Ocekujem leprsavu igru, fizicki da pucaju od snage, jer smo se glavnog kocnicara rijesili.
Vi sad mozete u kontru jer vem je krivo ali je cinjenica da niti smo imali leprsavu igru, niti su nam igraci pucali od snage i jos mnoge druge stvari.

Sto se mene tice, ne interesuje me ko je ime - ja zelim BORBENU i LEPRSAVU IGRU, zelim da se vidi da trener nesto radi, da razmislja, a rezultat ce doci sigurno
Logovan

#39889 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Kemal Malovčić wrote:
Daj dokaz.
Evo ti dokaz.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/husref ... /131201046
van helsing

#39890 Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by van helsing »

E lijepo .
Hajd bar je onaj omega dosao na svoje.
Last edited by van helsing on 01/12/2013 15:02, edited 1 time in total.
Ali_G

#39891 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Ali_G »

Jel Husref proglasen glavnim krivcem za igru i stanje na tabeli (ne ulazeci sada kol'ko je on, a kol'ko drugi krivi)? Jest
Jesmo li misljenja da imamo najjaci sastav u ligi koji bi trebao da melje pred sobom, al ga je Husref kocio? Jesmo
Valjda je ligicno da ako dovodimo novog trenera da je bolji od prethodnika i da bi onda trebali da hladno osvojimo titulu.
Ja cu prvi reci e vala Husrefe nek si otis'o, ako vidim zaokret u igri.
omega369

#39892 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

a ti znas da on nece biti uspjesniji ili bi volio da ne bude uspjesniji?
Dr. Kuca

#39893 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

alchak.ba wrote:
Dr. Kuca wrote:Pa vodio je Jarni, sve ukupmo 7 kola 3 ekipe :lol:
vodio prvi tim 'ajduka sastavljen od juniora i Istru.
Po meni neozbiljno kako god okrenes, ali ne znaci da je neznailica.
Amaw nije vodio nikog.
Guardiola vodio juniore.

Imas ih masu.
Ali svejedno, smijesan izbor po meni.
I Husref je imo 4 juniora nasa, plus 4 sa strane i zavrsio drugi, al nevalja, valja jarni.
north

#39894 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

I još nešto...koga god su do sad navijači, odnosno jedan dio istih, na početku objeručke prihvatali bilo kao trenera ili pojačanje, pokazalo se na kraju kao promašaj i obrnuto...Malo primjera: kad je dolazio Said, debeo, karikatura od igrača, prežderava se ćevapima i burekom, niko ga vani neće pa dolazi u Sarajevo da spašava karijeru, brukamo se itd i puff institucija ispade...kad je dolazio Komazec dobro se sjećam masu komentara o njegovom nikakvom učinku i odigranim utakmicama u posljednje dvije sezone, šprdalo se sa njim, Tajland ovo-ono, da šprdalo se sa istim, kome nije mrsko neka se vraća unazad, i sad i on klasa....slična situacija i sa Emirom Hadžićem...S druge strane, Husref, Jović, Džakmić kad je zadnji put dolazio i još bruku igrača se raširenih ruku dočekivalo pa sve promašaji ispadoše, nažalost...tako da mene koliko god glupo zvučalo raduje skepsa, jer nikad nismo potrefili sa prognozama unaprijed....Meni je stvarno žao Husrefa, ali on treba da se skloni, ako sa njim nismo bili strpljivi ni sa kim nismo....
alchak.ba

#39895 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by alchak.ba »

Dr. Kuca wrote:
I Husref je imo 4 juniora nasa, plus 4 sa strane i zavrsio drugi, al nevalja, valja jarni.
Koja 4 juniora?
Jedini koji je igrao, a junior je, Radovac.
Kemal Malovčić

#39896 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Kemal Malovčić »

Svi mi volimo Usrefa (neki više, neki normalno), ali i slijep je vidio da smo igrali užasno loše i ružno. Treba biti realan. Promjena je nužna.
omega369

#39897 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Dr. Kuca wrote:
licemjernost bez granica. nije potrebno ovo komentirati
Ali_G

#39898 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Ali_G »

omega369 wrote:a ti znas da on nece biti uspjesniji ili bi volio da ne bude uspjesniji?
Nemam nista protiv Jarnija. Slavit cu i njegovu titulu kao sto bih slavio i s drugim. Mozda bih vise volio da je s Husrefom jer je nas.
Ja se prvi slazem da smo lose igrali, da ima i Husrefove krivice, al ono sto mi smeta je takva hajka na njega a zatvaraju se oci na stvari koje su se desavale u toku polusezone.
Sva ta situacija vodi zakljucku da cim smo se rijesili Husrefa uzimamo titulu
north

#39899 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Ali_G wrote:
omega369 wrote:a ti znas da on nece biti uspjesniji ili bi volio da ne bude uspjesniji?
Nemam nista protiv Jarnija. Slavit cu i njegovu titulu kao sto bih slavio i s drugim. Mozda bih vise volio da je s Husrefom jer je nas.
Ja se prvi slazem da smo lose igrali, da ima i Husrefove krivice, al ono sto mi smeta je takva hajka na njega a zatvaraju se oci na stvari koje su se desavale u toku polusezone.
Sva ta situacija vodi zakljucku da cim smo se rijesili Husrefa uzimamo titulu
Ne,nego da izbor novog trenera podrazumijeva da unaprijedimo igru za 100% ...19 kola je prošlo i sad novi trener treba za preostalih 11 uzme 33 boda..ma je l de? ja očekujem da novi trener, bio ovaj ili neko drugi, donese jednu drugu dimenziju u igri, da ne igramo ko babe, da se zna odigrati smislena akcija, a ne ko muha bez glave i da se ne vučemo po terenu nakon 60 minuta....to će mene učiniti zadovoljnim i znati ću da je ostvaren napredak i napravljen pogodak sa izborom trenera....titula se mora zahtijevati od trenera koji vodi ekipu od početka, a ne samo jednu trećinu sezone...
Dr. Kuca

#39900 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

omega369 wrote:
Dr. Kuca wrote:
licemjernost bez granica. nije potrebno ovo komentirati
Hahahahaha. Kakao si jadno smjesan :lol: :lol:
Locked