Ne bih se bas slozio u slucaju da Denis Becirovic bude kandidat za predsjednika SDP-a.skupljac_zeljeza wrote:Nikšić dobija najvjerovatnije mjesto prvog u SDP-u na sličan način kao i na vanrednom kongresu. Ima jaku infrastrukturu koja ga podržava i radi za njega. Čak su na TK bili podijeljeni kod glasanja na vanrednom kongresu.
SDP
- GaizkaMendieta
#39851 Re: SDP
- skupljac_zeljeza
#39852 Re: SDP
Možda vrlo tijesnom pobjedom ili bi ga Nikšić ostavio iza sebe kao Bešlagića. Zlaja je još u backstageu.GaizkaMendieta wrote:Ne bih se bas slozio u slucaju da Denis Becirovic bude kandidat za predsjednika SDP-a.skupljac_zeljeza wrote:Nikšić dobija najvjerovatnije mjesto prvog u SDP-u na sličan način kao i na vanrednom kongresu. Ima jaku infrastrukturu koja ga podržava i radi za njega. Čak su na TK bili podijeljeni kod glasanja na vanrednom kongresu.
- Banksy
#39853 Re: SDP
Glede gornje slike, Bećirović je sigurno favorit.GaizkaMendieta wrote:Ne bih se bas slozio u slucaju da Denis Becirovic bude kandidat za predsjednika SDP-a.skupljac_zeljeza wrote:Nikšić dobija najvjerovatnije mjesto prvog u SDP-u na sličan način kao i na vanrednom kongresu. Ima jaku infrastrukturu koja ga podržava i radi za njega. Čak su na TK bili podijeljeni kod glasanja na vanrednom kongresu.
Predstavljena knjiga ''Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini za vrijeme avnojevske Jugoslavije (1945-1953)'' autora Denisa Bećirovića
...Knjiga donosi i niz dokumenata o izgubljenim vakufima, stradanjima imama, odlasku na hadž, a sve u teškom razdoblju za Islamsku zajednicu. Zanimljiv je podatak da u periodu od 1945 - 1953. nije bilo niti jednog svršenika Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, a da je na hadž otišlo tek pet hadžija i to 1949. godine.
Knjigu je objavila Bošnjačka nacionalna zajednica Hrvatske iz Zagreba u saradnji sa Medžlisom islamske zajednice Zagreb i Institutom za istoriju Sarajevo, a predstavlja doktorsku disertaciju doc. dr. sc. Denisa Bećirovića.
http://www.bosnjackiinstitut.ba/novost/ ... becirovica
-
Heartbeats
#39854 Re: SDP
Pored Nikšića i Imamovića, kandidovat će se i Pudarić i još jedna osoba koja će biti veliko iznenađenje.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#39855 Re: SDP
Segmedina Srna - Bajramović ?Heartbeats wrote:Pored Nikšića i Imamovića, kandidovat će se i Pudarić i još jedna osoba koja će biti veliko iznenađenje.
Damir Hadžić ?
Igor Kamočai ?
Saša Magazinović ?
Haris Lulić - ?
Hvala.
- sabina1
#39857 Re: SDP
Banksy wrote:
- Banksy
#39858 Re: SDP
Pored Pudarića i Imamovića, tačno bih glasala za Nikšića ... 
-
Heartbeats
#39859 Re: SDP
Ni blizu..čovjek jeste bio član svo ovo vrijem član ali je bio van dešavanja jedno 10 godina - tad je još u FOM-u bio. Profilisana osoba, koju baš i ne dovodiš na prvu u ovaj kontekst, ali nek ostane izenađenje.Iskreno ja sam se prijatno izenadio..tvsabina wrote:Segmedina Srna - Bajramović ?Heartbeats wrote:Pored Nikšića i Imamovića, kandidovat će se i Pudarić i još jedna osoba koja će biti veliko iznenađenje.
Damir Hadžić ?
Igor Kamočai ?
Saša Magazinović ?
Haris Lulić - ?
Hvala.
- sabina1
#39860 Re: SDP
Pa to može biti samo Aldi HalilovićHeartbeats wrote:Ni blizu..čovjek jeste bio član svo ovo vrijem član ali je bio van dešavanja jedno 10 godina - tad je još u FOM-u bio. Profilisana osoba, koju baš i ne dovodiš na prvu u ovaj kontekst, ali nek ostane izenađenje.Iskreno ja sam se prijatno izenadio..tvsabina wrote:Segmedina Srna - Bajramović ?Heartbeats wrote:Pored Nikšića i Imamovića, kandidovat će se i Pudarić i još jedna osoba koja će biti veliko iznenađenje.
Damir Hadžić ?
Igor Kamočai ?
Saša Magazinović ?
Haris Lulić - ?
Hvala.
- Adriatic
#39861 Re: SDP
Bakir Hadžiomerović?Heartbeats wrote:Pored Nikšića i Imamovića, kandidovat će se i Pudarić i još jedna osoba koja će biti veliko iznenađenje.
-
sumirprimus
#39862 Re: SDP
Realno dzasmin od tih imena i najaci....
A jezera panonska su najbolja stvar koja se desila tz,jos od gradnje te....naravno da ne ocekujm razumijevanje.
A jezera panonska su najbolja stvar koja se desila tz,jos od gradnje te....naravno da ne ocekujm razumijevanje.
-
Heartbeats
#39863 Re: SDP
@tvsabina,
ni je ni taj. Dakle u shokirat ćete se. Reakcija će biti: zar je ovaj čovjek u SDP-u bio? Naravno bit će i pljuvanja, ali zdrava konkurencija, mislim da bi mogao zamrsiti konce i jasminu i neki. Pudarića i ne računam. I ja sam mislio da je batalio politiku davno jer je vidio u šta se sve pretvorilo a čovjek radi, vlastita firma. Onda sam vidio da otvoreno navija za Selima Bešlagića na FB pa opet kontam, hajde svi smo mi malo političke životinje. Kad danas mi potvrdi.
ni je ni taj. Dakle u shokirat ćete se. Reakcija će biti: zar je ovaj čovjek u SDP-u bio? Naravno bit će i pljuvanja, ali zdrava konkurencija, mislim da bi mogao zamrsiti konce i jasminu i neki. Pudarića i ne računam. I ja sam mislio da je batalio politiku davno jer je vidio u šta se sve pretvorilo a čovjek radi, vlastita firma. Onda sam vidio da otvoreno navija za Selima Bešlagića na FB pa opet kontam, hajde svi smo mi malo političke životinje. Kad danas mi potvrdi.
- Adriatic
#39864 Re: SDP
Reci molim te samo da nije Nijaz Skenderagić?Heartbeats wrote:@tvsabina,
ni je ni taj. Dakle u shokirat ćete se. Reakcija će biti: zar je ovaj čovjek u SDP-u bio? Naravno bit će i pljuvanja, ali zdrava konkurencija, mislim da bi mogao zamrsiti konce i jasminu i neki. Pudarića i ne računam. I ja sam mislio da je batalio politiku davno jer je vidio u šta se sve pretvorilo a čovjek radi, vlastita firma. Onda sam vidio da otvoreno navija za Selima Bšlagića na FB pa opet kontam, hajde svi smo mi malo poltičke životinje. Kad danas mi potvrdi.
Inače neću moći zaspati.
-
Heartbeats
#39865 Re: SDP
Ma ne, rekao sam mlad čovjek - odnosno relativno mlad. Mladji je od ostala tri kandidata.Adriatic wrote:Reci molim te samo da nije Nijaz Skenderagić?Heartbeats wrote:@tvsabina,
ni je ni taj. Dakle u shokirat ćete se. Reakcija će biti: zar je ovaj čovjek u SDP-u bio? Naravno bit će i pljuvanja, ali zdrava konkurencija, mislim da bi mogao zamrsiti konce i jasminu i neki. Pudarića i ne računam. I ja sam mislio da je batalio politiku davno jer je vidio u šta se sve pretvorilo a čovjek radi, vlastita firma. Onda sam vidio da otvoreno navija za Selima Bšlagića na FB pa opet kontam, hajde svi smo mi malo poltičke životinje. Kad danas mi potvrdi.
Inače neću moći zaspati.
- skupljac_zeljeza
#39866 Re: SDP
Bećirović bi želio unijeti ozbiljnije reforme u SDP, ali svjestan je on koliko je jak Nikšićev lobi i da bi njegov prostor bio vrlo sužen. To je vrlo vidljivo na terenu. Možda zbog toga se sklanja u stranu. Vidio je kako je baza Bešlagića izigrala u finišu dogovora na vanrednom kongresu. Što se tiče SDP-a, komotno bi zaboravili da Bećirović postoji nego preko replika u Parlamentu povremeno se spomene i njegovo ime.Banksy wrote: Glede gornje slike, Bećirović je sigurno favorit.
- fosna2014
#39867 Re: SDP
Damir Masic 
-
Heartbeats
#39868 Re: SDP
Znači nije aktivan bio uopće kao SDP-ovac...dakle ni Mašić a ni Bećirović
- sabina1
#39869 Re: SDP
Da nije možda Saša BrozHeartbeats wrote:Znači nije aktivan bio uopće kao SDP-ovac...dakle ni Mašić a ni Bećirović

Hvala.
- Teniser
#39870 Re: SDP
Da skratimo to oko iznenađenja.Emir Puđa ili tako nekako prezime,čovjek je oforimo izborni štab i polako lobira.
-
pedeset
#39871 Re: SDP
tvsabina wrote:Da nije možda Saša BrozHeartbeats wrote:Znači nije aktivan bio uopće kao SDP-ovac...dakle ni Mašić a ni Bećirović![]()
![]()
Hvala.
- johntra
#39872 Re: SDP
Kako baš nadođe na ovo Puđa?Teniser wrote:Da skratimo to oko iznenađenja.Emir Puđa ili tako nekako prezime,čovjek je oforimo izborni štab i polako lobira.
Emir Đikić je kandidat, izašlo u današnjem Dnevnom listu, Mensin tekst...
http://dnevni-list.ba/web1/niksic-i-ima ... kandidati/
- Teniser
#39873 Re: SDP
Hvala nn ispravku,da taj je,imao sam priliku upoznati ga fin čovjek samo djeluje nekako mlak,bojažljiv i malo previše zanesen,mislim da nema šanse.johntra wrote:Kako baš nadođe na ovo Puđa?Teniser wrote:Da skratimo to oko iznenađenja.Emir Puđa ili tako nekako prezime,čovjek je oforimo izborni štab i polako lobira.
Emir Đikić je kandidat, izašlo u današnjem Dnevnom listu, Mensin tekst...
http://dnevni-list.ba/web1/niksic-i-ima ... kandidati/
- GaizkaMendieta
#39875 Re: SDP
Za sada su svoje kandidature za predsjednika SDP-a potvrdili:
Emir Đikić
Jasmin Imamović
Miro Lazović
Nermin Nikšić
Svetozar Pudarić
Još nekoliko osoba je najavilo potencijalnu kandidaturu, što će vjerovatno u konačnici značiti drugi krug. Od ostalih kandidata koji bi imali realnu šansu, još uvijek je u opciji i Denis Bećirović iako zvanične potvrde još uvijek nema. U slučaju njegove kandidature definitivno bi bio glavni favorit. Situacija na Vanrednom kongresu je bila nešto sasvim drugo, tada je glasalo 500, sada odlučuje 30.000 članova.
Emir Đikić
Jasmin Imamović
Miro Lazović
Nermin Nikšić
Svetozar Pudarić
Još nekoliko osoba je najavilo potencijalnu kandidaturu, što će vjerovatno u konačnici značiti drugi krug. Od ostalih kandidata koji bi imali realnu šansu, još uvijek je u opciji i Denis Bećirović iako zvanične potvrde još uvijek nema. U slučaju njegove kandidature definitivno bi bio glavni favorit. Situacija na Vanrednom kongresu je bila nešto sasvim drugo, tada je glasalo 500, sada odlučuje 30.000 članova.