Dešavanja u Srbiji

vatrogasac

#39851 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vatrogasac »

Vilajet_Bosna wrote:prije rata dodikovci obavezno da naprave svoju paradu sa poštarima, vatrogascima i komunalcima da nas ko biva prestraše.
A 2500 kalašnjikova? Kad uniformisanom poštaru daš pušku eto ti vojnika, a od vatrogasca....specijalca. :mrgreen:
Vilajet_Bosna

#39852 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Vilajet_Bosna »

svi znamo da to nije kontra. ;-) ali eto ako ćeš ti mirnije zaspat gledaj to tako.
General War

#39853 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

Image
AmiĐa_Idriz

#39854 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by AmiĐa_Idriz »

славянин wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:
славянин wrote: I kad se ti probudis popijes kafu da dodjes sebi posle zestokog sna :lol:
Zar fkt nisi skontao :mrgreen:
Priznajem omakne mi se jer ljudi svasta pisu pa se nista ne cini nevjerovatnim :D
A dabome, ovaj pdf je wonderland :mrgreen:
славянин

#39855 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

Vilajet_Bosna wrote:svi znamo da to nije kontra. ;-) ali eto ako ćeš ti mirnije zaspat gledaj to tako.
Vidi ja ne znam ti bi trebao da se slazes sa Dodikom oko dana drzavnosti.Vidi praznik koji podsjeca na datum kada su komunisti ostvarili zli plan i dali drzavnost od korijena kraljevine Bosne .... mislim nema crnih vilajeta ... tesko je to :D
славянин

#39856 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

Samo da podsjetimo ove sto moj avatar bode u oci :wink:
Image
vatrogasac

#39857 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vatrogasac »

славянин wrote: aha :lol: A kontra odma slijedi :D
Ovo parada 'vojne' moći?
Vilajet_Bosna

#39858 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Vilajet_Bosna »

vatrogasac wrote:
Vilajet_Bosna wrote:prije rata dodikovci obavezno da naprave svoju paradu sa poštarima, vatrogascima i komunalcima da nas ko biva prestraše.
A 2500 kalašnjikova? Kad uniformisanom poštaru daš pušku eto ti vojnika, a od vatrogasca....specijalca. :mrgreen:
najopasniji su oni što dijele račune za struju i rtv pretplatu. njih nisu, koliko su specijalni, nikako ni pokazali na paradi.
vatrogasac

#39859 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vatrogasac »

славянин wrote:
Vilajet_Bosna wrote:svi znamo da to nije kontra. ;-) ali eto ako ćeš ti mirnije zaspat gledaj to tako.
Vidi ja ne znam ti bi trebao da se slazes sa Dodikom oko dana drzavnosti.Vidi praznik koji podsjeca na datum kada su komunisti ostvarili zli plan i dali drzavnost od korijena kraljevine Bosne .... mislim nema crnih vilajeta ... tesko je to :D
Znaš li koliko su se Đilas, Moša Pijade i Ranković zalagali da Bosna postane pokrajina po uzoru na SSSR jer tamo gdje nije bilo nacionalne većine postajalo je pokrajina? Nisu mogli da se dogovore da li da bude srpska ili hrvatska pokrajina mada bi bili srpska da im je plan uspio. :wink:
Vilajet_Bosna

#39860 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Vilajet_Bosna »

славянин wrote:
Bosna dok je vilajet bila, svima je bolje bilo. a moglo se i na klupi, pod trešnjom, pod šljivom, mirno spavat.
славянин

#39861 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

Vilajet_Bosna wrote:
Bosna dok je vilajet bila, svima je bolje bilo. a moglo se i na klupi, pod trešnjom, pod šljivom, mirno spavat.
Zato je Husein kapetan isao do Makedonije da moze pod sljivom mirno spavati dok su ti povremeni davitelji slali pazi sad Srbe da guse pobune.Razvili pravo dobro vilajet napravili par mostova da mogu vojske prolaziti i napravili dzamija.Kada je doslo stani pani onda prodali ti vilajet za 2-3 tovara zlata ... ah dobra su to vremena bila kako da ne.
vatrogasac

#39862 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vatrogasac »

Vilajet_Bosna wrote:
славянин wrote:
Išlo se na more u Makarsku bez viza i pasoša svake godine.

Image
славянин

#39863 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

vatrogasac wrote: Znaš li koliko su se Đilas, Moša Pijade i Ranković zalagali da Bosna postane pokrajina po uzoru na SSSR jer tamo gdje nije bilo nacionalne većine postajalo je pokrajina? Nisu mogli da se dogovore da li da bude srpska ili hrvatska pokrajina mada bi bili srpska da im je plan uspio. :wink:
Nisu mogli da se dogovore kome ce pripasti... srecom nije im palo na pamet da popola jer sta bi onda :lol:
славянин

#39864 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

vatrogasac wrote:
Išlo se na more u Makarsku bez viza i pasoša svake godine.

Image
Naravno naravno sada okaci Erdoganovu sliku na zid i moli se da opet okupiraju drzavu.Smetaju ljiljani jelde... bodu u oci 8-)
Image
Image
vatrogasac

#39865 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vatrogasac »

славянин wrote:
vatrogasac wrote: Znaš li koliko su se Đilas, Moša Pijade i Ranković zalagali da Bosna postane pokrajina po uzoru na SSSR jer tamo gdje nije bilo nacionalne većine postajalo je pokrajina? Nisu mogli da se dogovore da li da bude srpska ili hrvatska pokrajina mada bi bili srpska da im je plan uspio. :wink:
Nisu mogli da se dogovore kome ce pripasti... srecom nije im palo na pamet da popola jer sta bi onda :lol:
Ti meni ne vjeruješ. Pitaj zato Husniju Kamberovića....juče pola sata pričao na BHT1 o tome.
Vilajet_Bosna

#39866 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Vilajet_Bosna »

славянин wrote:
Vilajet_Bosna wrote:
Zato je Husein kapetan isao do Makedonije da moze pod sljivom mirno spavati dok su ti povremeni davitelji slali pazi sad Srbe da guse pobune.Razvili pravo dobro vilajet napravili par mostova da mogu vojske prolaziti i napravili dzamija.Kada je doslo stani pani onda prodali ti vilajet za 2-3 tovara zlata ... ah dobra su to vremena bila kako da ne.

opet te strašne džamije :lol:

niste ih džaba toliko satirali..a i mostove, samo ostavili most Sokologlua zbog nekog praznovjerja da uvehne ruka. :lol:
славянин

#39867 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

vatrogasac wrote:
Ti meni ne vjeruješ. Pitaj zato Husniju Kamberovića....juče pola sata pričao na BHT1 o tome.
Pitaj ti Micu Krivolebica ili Himzu Saslica da nije tako :lol:
славянин

#39868 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

Vilajet_Bosna wrote:

niste ih džaba toliko satirali..a i mostove, samo ostavili most Sokologlua zbog nekog praznovjerja da uvehne ruka. :lol:
Nisu strasne... samo da su jos sta uz njih napravili bilo bi super bas.
vatrogasac

#39869 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vatrogasac »

славянин wrote: Naravno naravno sada okaci Erdoganovu sliku na zid i moli se da opet okupiraju drzavu.Smetaju ljiljani jelde... bodu u oci 8-)
Svašta, da mi ljiljani smetaju, ali ih skrnaviš na toj trobojci. Iskreno.
славянин

#39870 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

vatrogasac wrote:
славянин wrote: Naravno naravno sada okaci Erdoganovu sliku na zid i moli se da opet okupiraju drzavu.Smetaju ljiljani jelde... bodu u oci 8-)
Zasto ? Slavenska trobojka - porijeklo Ljiljani nacija - Doduse ti si Ilir pomijesan sa anadolcima a ne slaven.
Vilajet_Bosna

#39871 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Vilajet_Bosna »

славянин wrote:
Vilajet_Bosna wrote:

Nisu strasne... samo da su jos sta uz njih napravili bilo bi super bas.
možda metro? ili žičaru? a mogli su vala razvest i struju odmah 1463.
vatrogasac

#39872 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vatrogasac »

славянин wrote: Nisu strasne... samo da su jos sta uz njih napravili bilo bi super bas.
Mostove, puteve, sahat kule, tašlihane, vodovode, hastahane, bezistane, musafirhane, dućane, hanikahe, biblioteke, medrese. Potraži pod vakufe Gazi Husref bega i Isa bega Ishakovića.
Vilajet_Bosna

#39873 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Vilajet_Bosna »

славянин wrote:
vatrogasac wrote:
Zasto ? Slavenska trobojka - porijeklo Ljiljani nacija - Doduse ti si Ilir pomijesan sa anadolcima a ne slaven.

baš, Rusima drago, a da se Tuci ne dosEte. :-)

https://www.youtube.com/watch?v=8OVfTZN5IU8&t=1504s

24:30
славянин

#39874 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

vatrogasac wrote:
славянин wrote: Nisu strasne... samo da su jos sta uz njih napravili bilo bi super bas.
Mostove, puteve, sahat kule, tašlihane, vodovode, hastahane, bezistane, musafirhane, dućane, hanikahe, biblioteke, medrese. Potraži pod vakufe Gazi Husref bega i Isa bega Ishakovića.
E bas tako Bosna je bila najrazvijeniji vilajet !
vatrogasac

#39875 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vatrogasac »

славянин wrote:
vatrogasac wrote:
E bas tako Bosna je bila najrazvijeniji vilajet !
Pa Mehmed paša Sokolović i amidžić mu Ferhad paša su dobrijeh turskih para potrošili po Bosni. Ili nisu? :mrgreen:
Post Reply