Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#39826 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

USAblues wrote:Hrasno nemoj da te vise ovi WANNABE mangupi s foruma daju iznervvirati....
Ama bas suprotno uopste me i ne nerviraju "mangupi sa foruma" jebi ga prepucavamo se, podjebavamo itd itd nego moderatori koji se ponasaju kao da su vaspitacice a mi djeca. Cuj pukne mi ban od 14 dana zato sto sam napisao "najjadniji navijaci"!!! Ajde da je 7 pa i ne nekako......dok sa druge strane tolerise forumase koji kad su banirani otvaraju druge nickove, podjednako podjebavaju, rehabilitiraju forumase od trajnih banova itd itd....i sta onda ja treba da kazem kao "ok u pravu si za ban"!!!
Ali dobro vazno je da Edin i dalje dokazaje zasto je najveci BH igrac ikada :D
Point.

#39827 Re: Edin Džeko

Post by Point. »

hrasno38 wrote:
USAblues wrote:Hrasno nemoj da te vise ovi WANNABE mangupi s foruma daju iznervvirati....
Ama bas suprotno uopste me i ne nerviraju "mangupi sa foruma" jebi ga prepucavamo se, podjebavamo itd itd nego moderatori koji se ponasaju kao da su vaspitacice a mi djeca. Cuj pukne mi ban od 14 dana zato sto sam napisao "najjadniji navijaci"!!! Ajde da je 7 pa i ne nekako......dok sa druge strane tolerise forumase koji kad su banirani otvaraju druge nickove, podjednako podjebavaju, rehabilitiraju forumase od trajnih banova itd itd....i sta onda ja treba da kazem kao "ok u pravu si za ban"!!!
Nemoj Hrasno komentarisati rad Velicanstvenih, spucace ti opet put za Banovice. :mrgreen:
hrasno38

#39828 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

Point. wrote:
hrasno38 wrote:
Nemoj Hrasno komentarisati rad Velicanstvenih, spucace ti opet put za Banovice. :mrgreen:
Pa nek spucaju ako uzivaju u tome..... kod njih je prekidac. Onda neka se niko ne cudi sto je sa ovoga foruma nestalo bruka fantasticnih forumasa i sto kolo vode oni koji mogu po forumu jebavati majke kome stignu.
leškarenje

#39829 Re: Edin Džeko

Post by leškarenje »

hrasno38 wrote:
Dobro se vratio :D

Vidim stalno potenciras moj slucaj oko nicka.Objasnio sam nekoliko puta,nisam se ponovo registrovo sto moze potvrditi Charuga jer nick je od druga koji ne pise.Javio sam se Liberu i Charugi,cak sam i Cmolji slao pp da sam ja na tom nicku i pitao hoce li biti problem da pisem sa njega.Rekli su da nece,nikoga od njih ne znam licno,mada se nadam da cu Charugu ovih dana upoznati .Izvinio sam kome sam trebao,ko je prihvatio prihvatio,ko nije zaboli me kurac.Evo trazim od Charuge da me banuje trajno da bi ti bio rahat i da bi konacno nasao svoj smiraj na ovom forumu.

Zivio.
leškarenje

#39830 Re: Edin Džeko

Post by leškarenje »

hrasno38 wrote:
Pa nek spucaju ako uzivaju u tome..... kod njih je prekidac. Onda neka se niko ne cudi sto je sa ovoga foruma nestalo bruka fantasticnih forumasa i sto kolo vode oni koji mogu po forumu jebavati majke kome stignu.
I opet :lol:
hrasno38

#39831 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

leškarenje wrote:
hrasno38 wrote:
Dobro se vratio :D

Vidim stalno potenciras moj slucaj oko nicka.Objasnio sam nekoliko puta,nisam se ponovo registrovo sto moze potvrditi Charuga jer nick je od druga koji ne pise.Javio sam se Liberu i Charugi,cak sam i Cmolji slao pp da sam ja na tom nicku i pitao hoce li biti problem da pisem sa njega.Rekli su da nece,nikoga od njih ne znam licno,mada se nadam da cu Charugu ovih dana upoznati .Izvinio sam kome sam trebao,ko je prihvatio prihvatio,ko nije zaboli me kurac.Evo trazim od Charuge da me banuje trajno da bi ti bio rahat i da bi konacno nasao svoj smiraj na ovom forumu.

Zivio.
Nisam apsolutno mislio na tebe oko duplog nika nego oko jebavanja majke.......ima bezbroj slucajeva sa duplim nikovima. Ne pogresno si shvatio ti si bar sto se mene tice skroz simpatican zajebant nego radi se o principima i pravilima nista drugo. Masa ljudi koji su trajno banovani nisu imali priliku da se vrate. Meni licno ne smetas jer meni nisi direktno psovao a i da jesi jebaji ga u ljutnji svasta iz covjeka progovori ali kao sto sam rekao stvar je principa i jednakog odnosa prema svima. Imas i slucaj forumasa koji se jucer registriju i pocinju sa pricom kao da su ovdje 100 godina itd itd. Dakle ti si samo najnoviji primjer loseg rada a ne neko koga ja mrzim!!!
House

#39832 Re: Edin Džeko

Post by House »

Buffon o Džeki: Nema opasnijeg igrača od njega!

8)
ljevoruki

#39833 Re: Edin Džeko

Post by ljevoruki »

Sa zvanicne stranice As Roma. :thumbup:
Dosli i oni tobe. :oops:

Opinion: In praise of Edin Dzeko
BY JOHN SOLANO.

There's no doubting that Edin Dzeko's form has completely transformed Roma this season.

The big Bosnian, in his second season with the Giallorossi, has been one of the many protagonists for Luciano Spalletti this term.

Any time you discuss a striker and his value to a team, usually the first statistic that is brought up is goals scored.

In this regard, Dzeko has certainly played his part this season.

Roma’s No. 9 is currently atop of the Serie A scoring chart with 12 goals scored. To truly understand what Dzeko means to this team, though, you have to look beyond goals scored and see the other elements that the Bosnian international brings to the table.

Let’s rewind to Monday’s victory against Milan. The simplistic way to judge Dzeko’s performance would be basing it off whether or not he scored a goal.

However, let’s look at the words of manager Luciano Spalletti after the hard-fought win, as the Giallorossi manager had nothing but praise for his centre-forward’s showing against the Rossoneri: “In the second half, there was only Dzeko, who played a phenomenal match. He was like a ‘shortcut’ for us by allowing the ball to be played to him.”

Little things like this often go unnoticed and are under-appreciated by many fans.

Dzeko’s hold-up play against Vincenzo Montella’s men was nothing short of sensational. The Big Bosnian was able to control the ball and keep-hold of possession to allow his fellow attackers to trudge forward and his defence to readjust.

Furthermore, Dzeko won 58% of his duels on Monday and is averaging 56% won for the season, testament to his hard work and dedication to the team.

However, we must also recognise what Dzeko means to Roma off of the pitch, too.

The striker is one of the undisputed leaders of the Giallorossi and is viewed as such by president James Pallotta, who stated in late September: “Dzeko is a huge talent and also a leader, he works hard throughout the week.”

His work ethic and leadership ability have been more evident this season and it seems to be rubbing off on his teammates, who hold the English and German league title winner in high regard.

Throughout the season, Spalletti has been outspoken in his praise for Dzeko. Just two weeks ago, Spalletti commented on the transformation of the Bosnian from last season to this season: “There are several steps that have marked Edin’s positive change: last year, he struggled when he was replaced by Totti but this has given him the strength and drive to redeem himself. He’s a complete footballer, he can do everything.

"We are more empowered as a team and he knows that he is important for this group. Edin has enormous qualities.”

So while it is easy to judge Dzeko strictly off of his goals output, we should take a moment to appreciate the workload and ‘team’ mentality he offers, someone who is obviously willing to do anything and everything to propel Roma to victory - even if it means sacrificing his own goals tally.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#39834 Re: Edin Džeko

Post by Hame_ »

Mislim da ćemo odgovor na pitanje ko će biti prvak dobiti u subotu naveče.

Džekson igra bez Salaha, a na protivničkoj strani ima Miralema i Mandžu.

I haj' sad kako podnijeti tu utakmicu odluke mama draga?!

Džek :thumbup: :bih:
jeza u ledja

#39835 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Odgledao snimak protiv Milana. Dzeko je bio fantastican. :shock:

Interesantno mi pogledati komentare nakon utakmice pogotovo kad vidim da nisu svi bas imali isti dojam. :-) Ja mislim da dugo nisam vidio utakmicu da je jedan napadac onoliko lopti spustio i proslijedio dalje u napad. Isto ko magnet. Tuf, tap, dodaj. Ko protiv djece da igra.
Zadnji minut utakmice, nakon jos jednog takvog dobijenog duela, stadion uzvikuje njegovo ime, ono "olee ole ole ole, Dzekoo, Dzekoo" ( :roll: :lol: ). Znaci bez nekih golova, asistencija, icega prema golu. A mislim da nije imao nijednu loptu u sredinu.

Kad se lagano gradi napad, a on primi loptu, tj. kad ima vremena da razmisli, obicno je tad izgubi. :D Sve ostalo radi savrseno.
L u c i f e r

#39836 Re: Edin Džeko

Post by L u c i f e r »

ljevoruki wrote:Sa zvanicne stranice As Roma. :thumbup:

BY JOHN SOLANO.

There's no doubting that Edin Dzeko's form has completely transformed Roma this season.

The big Bosnian, in his second season with the Giallorossi, has been one of the many protagonists for Luciano Spalletti this term.

Any time you discuss a striker and his value to a team, usually the first statistic that is brought up is goals scored.

Roma’s No. 9 is currently atop of the Serie A scoring chart with 12 goals scored. To truly understand what Dzeko means to this team, though, you have to look beyond goals scored and see the other elements that the Bosnian international brings to the table.

Let’s rewind to Monday’s victory against Milan. The simplistic way to judge Dzeko’s performance would be basing it off whether or not he scored a goal.

However, let’s look at the words of manager Luciano Spalletti after the hard-fought win, as the Giallorossi manager had nothing but praise for his centre-forward’s showing against the Rossoneri: “In the second half, there was only Dzeko, who played a phenomenal match. He was like a ‘shortcut’ for us by allowing the ball to be played to him.”

Little things like this often go unnoticed and are under-appreciated by many fans.

Dzeko’s hold-up play against Vincenzo Montella’s men was nothing short of sensational. The Big Bosnian was able to control the ball and keep-hold of possession to allow his fellow attackers to trudge forward and his defence to readjust.

Furthermore, Dzeko won 58% of his duels on Monday and is averaging 56% won for the season, testament to his hard work and dedication to the team.

The striker is one of the undisputed leaders of the Giallorossi and is viewed as such by president James Pallotta, who stated in late September: “Dzeko is a huge talent and also a leader, he works hard throughout the week.”

His work ethic and leadership ability have been more evident this season and it seems to be rubbing off on his teammates, who hold the English and German league title winner in high regard.

Throughout the season, Spalletti has been outspoken in his praise for Dzeko. Just two weeks ago, Spalletti commented on the transformation of the Bosnian from last season to this season: “There are several steps that have marked Edin’s positive change: last year, he struggled when he was replaced by Totti but this has given him the strength and drive to redeem himself. He’s a complete footballer, he can do everything.

"We are more empowered as a team and he knows that he is important for this group. Edin has enormous qualities.”

So while it is easy to judge Dzeko strictly off of his goals output, we should take a moment to appreciate the workload and ‘team’ mentality he offers, someone who is obviously willing to do anything and everything to propel Roma to victory - even if it means sacrificing his own goals tally.
:thumbup: :bih:
L u c i f e r

#39837 Re: Edin Džeko

Post by L u c i f e r »

Uoči velikog derbija / Vincent Candela: Između Džeke i Higuaina biram Bosanca

15. 12. 2016. u 16:51:00 Radiosarajevo.ba
U subotu, s početkom u 20.45 sati igra se veliki italijanski derbi između dvije najbolje ekipe 'serije A' – Juventusa i Rome. "Staru damu" i "vučicu" dijele četiri boda, a uoči derbija mnogo je analiza dva tima.

Vincent Candela, bivši francuski reprezentativac i odbrambeni igrač Rome, u intervju za Sports Network usporedio je napadače dva tima – Gonzala Higuaina i Edina Džeku.

"Između Džeke i Higuaina u ovom trenutku biram Bosanca. Roma se u velikoj mjeri oslanja na Džeku. On je sjajan igrač koji je već osvojio prvenstvâ s timovima poput Wolfsburga ili Manchester Cityja koji nisu nikad ili dugo bili prvaci. I na posljednjoj utakmici protiv Milana Edin je vodio ekipu. A Higuain? U Realu i Napoliju ekipa je igrala za njega, a onda je mnogo jednostavnije postizati golove", rekao je Candela.
jeza u ledja

#39838 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

L u c i f e r wrote:
ljevoruki wrote:Sa zvanicne stranice As Roma. :thumbup:

BY JOHN SOLANO.

:thumbup: :bih:
Tek sad u stvari procitah ovaj tekst i vidim pise isto za hold up play i zadnju utakmicu. :thumbup:
House

#39839 Re: Edin Džeko

Post by House »

i dokaz koliko pojedini forumaši nemaju blage veze o fudbalu.
ljevoruki

#39840 Re: Edin Džeko

Post by ljevoruki »

House wrote:i dokaz koliko pojedini forumaši nemaju blage veze o fudbalu.
Ili to ili jednostavno zavist i zloba. :(
Tomahawk11
Globalni moderator

#39841 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Ma ovo neki bosnjo piso...'ta ce Edin, nije on placen da skace, da se bori, gdje su golovi :?
leškarenje

#39842 Re: Edin Džeko

Post by leškarenje »

Kloc

Borio se,trčao,razigravo i prošlu sezonu pa mu to nije spiminjano od ovih bivših što ga sad hvale. Znači da su golovi mjerilo :thumbup:
USAblues

#39843 Re: Edin Džeko

Post by USAblues »

Danas Edin ulazi u istoriju kao jedan od najboljih igraca Rome ... njegovi golovi ce odluciti
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#39844 Re: Edin Džeko

Post by I am Happy »

Iako su Juventusovi glavni odbrambeni igraci povrijeđeni, neces ti Dzeku ni vidjeti.
Ja bi volio da Dzeko da 1-2, ali da opet Juve dobije :D
Laertes

#39845 Re: Edin Džeko

Post by Laertes »

I am Happy wrote:Iako su Juventusovi glavni odbrambeni igraci povrijeđeni, neces ti Dzeku ni vidjeti.
Ja bi volio da Dzeko da 1-2, ali da opet Juve dobije :D
Jabi najvolio da Mire asistira Đeki :mrgreen:
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#39846 Re: Edin Džeko

Post by I am Happy »

:lol: :lol:

Nije ni to iskljuceno :mrgreen:
Edin H.

#39847 Re: Edin Džeko

Post by Edin H. »

I ko je bolji - Dzeko ili Mandzukic? :D
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#39848 Re: Edin Džeko

Post by Hame_ »

Tebi Mandžo, meni Džeko.
jeza u ledja

#39849 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:I ko je bolji - Dzeko ili Mandzukic? :D
:?

Ne mogu se porediti uopste. :-)
Mohamad Sissoko

#39850 Re: Edin Džeko

Post by Mohamad Sissoko »