BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Maharadza

#39826 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

pepeljara wrote:
Quaresma wrote:
kako sam čuo, neće biti promjena cijena, takođe trenutni aktuelni Samsung telefoni ce biti dostupni, nema više Galaxy S5 niti Note 4.

Cijena ostaje ista, do dolaska S7 nekad u maju

Znaci nesto slicno kao i lihvari gorivo :D kupi po jeftinijoj, prodaji ljudima za najskuplje moguce :D
Pa ako svaku turu uspiju prodati po istoj cijeni ja ne vidim razloga da mijenjaju istu, jbg moraju i oni negdje zaraditi, a gladnih usta mnogo! :mrgreen:

Konkurencija je jedina koja to može promijeniti, ali da je baš kvalitetna sa strašnim ponudama i paketima a to ovdje još dugo nećeš vidjeti! :wink:
pepeljara

#39827 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Maharadza wrote:
Pa ako svaku turu uspiju prodati po istoj cijeni ja ne vidim razloga da mijenjaju istu, jbg moraju i oni negdje zaraditi, a gladnih usta mnogo! :mrgreen:

Konkurencija je jedina koja to može promijeniti, ali da je baš kvalitetna sa strašnim ponudama i paketima a to ovdje još dugo nećeš vidjeti! :wink:
Cijena samsung telefona na telecomu je bila kao kad je tek samsung izasao, 1400++ bez ugovora. jer je tada bio nabavna cijena + pdv..
Sad je njegova cijena definitivno manja cirka 400 km, ako ostave cijenu 1400, znaci da ce nastaviti da lihvare.

bum vidjeli :D
channel10

#39828 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

Najavise LG v10... Kolika će mu biti cijena :D
pepeljara

#39829 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

raja se masovno zali na njega :D citao sam dobre specifikacije, al mal mal nesto se sjebe :D non stop izbacuju nake patcheve :D
ing-ecc

#39830 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

pepeljara wrote:
Maharadza wrote:

Cijena samsung telefona na telecomu je bila kao kad je tek samsung izasao, 1400++ bez ugovora. jer je tada bio nabavna cijena + pdv..
Sad je njegova cijena definitivno manja cirka 400 km, ako ostave cijenu 1400, znaci da ce nastaviti da lihvare.

bum vidjeli :D
I opet ce sve otici k'o halva i kao da je cijena samo 14 markica. A onda ide drugi dio: a zasto su nabavljene tako male kolicine? :D
Pa krug lijevo, pa krug desno.
Quaresma

#39831 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

a još u cijene Galaxy S6 edge + ne smiješ ni pogledati

eno pola telefona na web stranici nedostupno, a Nokia lumia 830 i dalje u ponudi a cijena ko kad je izasao telefon.
papebih

#39832 Re: BHTelecom All About

Post by papebih »

Da li je bilo nekih izmjena u cijenama poziva na Top tim?
lajkujMe

#39833 Re: BHTelecom All About

Post by lajkujMe »

Pozdrav ljudi, moze mala pomoc cuo sam od nekoga da je BH telecom uveo neku novu opciju za dokup ultra minuta, sms i internet saobraca sve u jedan (mozda i ne bas sve) na onu opciju *105* eh htio sam da pregledam kako je aktivirati i sta su sve benificije toga. I ne nije onaj od 2 km sto 24 sata nego neki od 17 km i traje 30 dana. Ali eto vec sat pregledavam internet i malo je reci da BH Telecom stranica konfuzna a ni google nije pomogao sve sto mi izlazi je taj od 2 km ili buy&surf paketi.

Pa me zanima ako iko zna da mi ili objasni ili postavi link da vidim pojedinosti.

Unaprijed hvala.
Del_Boy1

#39834 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Evo ga :D

Code: Select all

https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5a780f4ff71.html
lajkujMe

#39835 Re: BHTelecom All About

Post by lajkujMe »

Del_Boy1 wrote:Evo ga :D

Hvalaaa punooo
lajkujMe

#39836 Re: BHTelecom All About

Post by lajkujMe »

lajkujMe wrote:
Del_Boy1 wrote:Evo ga :D

Hvalaaa punooo

Procitao sam, ako sam dobro skontao za 17 km dobijam 1000 minuta razgovora, 1000 sms'ova i 1 GB mobilnog neta u bh telecom mrezi 30 dana? plus 50 minuta i 50 sms za ostale providere?
Del_Boy1

#39837 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

NIsi dobro shvatio, dobiješ 1000 jedinica, eh sad kako ćeš ih iskoristit da tebe je.
1 SMS = 1 jedinica
1 min.= 1 jedinica
1 MB= 1 jedinica.
Plus se plaća uspostava poziva po cijeni od 0,07 KM koja se naplaćuje dodatno na tih 17,55.
lajkujMe

#39838 Re: BHTelecom All About

Post by lajkujMe »

Del_Boy1 wrote:NIsi dobro shvatio, dobiješ 1000 jedinica, eh sad kako ćeš ih iskoristit da tebe je.
1 SMS = 1 jedinica
1 min.= 1 jedinica
1 MB= 1 jedinica.
Plus se plaća uspostava poziva po cijeni od 0,07 KM koja se naplaćuje dodatno na tih 17,55.

Aha skontao sam sada hvala ti :thumbup:
probook

#39839 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

lajkujMe wrote:
Del_Boy1 wrote:NIsi dobro shvatio, dobiješ 1000 jedinica, eh sad kako ćeš ih iskoristit da tebe je.
1 SMS = 1 jedinica
1 min.= 1 jedinica
1 MB= 1 jedinica.

Aha skontao sam sada hvala ti :thumbup:
Jesu li minuti samo u BHT mrezi?
made_in_sarajevo

#39840 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

U februaru ide nova akcija za nove korisnik, bit ce nekih stvari dzabaluka 24 mjeseca :mrgreen:

Bit ce i vece brzine poslije i jos nekih akcija, tako kazu :mrgreen:
ala7

#39841 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

made_in_sarajevo wrote:U februaru ide nova akcija za nove korisnik, bit ce nekih stvari dzabaluka 24 mjeseca :mrgreen:

Ma pun mi je.. ... nekih kvazi nazor ponuda i omalovažavanje dugogodišnjih korisnika što mobilne pretplate, što mojatv.

Kako može ultra biti povoljnija nego mojmini15 ili kako može biti jeftinije kombinovanje manjih paketa mojatv sa adslom u oddnosu na veće pakete. Nema logike plaćati odvojeno usluge a da bude povoljnije, valjda koncept triple usluge i jeste da imaš sve usluge u paketu tj. što više platiš više i dobiješ.

Nek ohlade sa nekim mazanjem očiju. Reklamirali su da aktivacijom ultre dobiješ ~4GB tj. 4000 jedinica (u ovom slučaju MB) , aktivirao i ništa. Bezveze dao 5KM za start paket.
made_in_sarajevo

#39842 Re: BHTelecom All About

ala7 wrote:
made_in_sarajevo wrote:U februaru ide nova akcija za nove korisnik, bit ce nekih stvari dzabaluka 24 mjeseca :mrgreen:

Ma pun mi je.. ... nekih kvazi nazor ponuda i omalovažavanje dugogodišnjih korisnika što mobilne pretplate, što mojatv.

Kako može ultra biti povoljnija nego mojmini15 ili kako može biti jeftinije kombinovanje manjih paketa mojatv sa adslom u oddnosu na veće pakete. Nema logike plaćati odvojeno usluge a da bude povoljnije, valjda koncept triple usluge i jeste da imaš sve usluge u paketu tj. što više platiš više i dobiješ.

Nek ohlade sa nekim mazanjem očiju. Reklamirali su da aktivacijom ultre dobiješ ~4GB tj. 4000 jedinica (u ovom slučaju MB) , aktivirao i ništa. Bezveze dao 5KM za start paket.
Ja ih pljunem kad god zasluze i vazda cu to raditi,a kad urade dobro onda ih pohvalim. Ove sad akcije nece biti lose prvo za nove,a onda i za stare korisnike. nije samo za cudo daj pare evo ti, cak i gratis daju :mrgreen:
BarbaDue

#39843 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Gratis samo za nove korisnike a meni koji sam 100 godina njihov korisnik "od šake do lakta"!!!

Daj i meni smanji jednu marku al da znam da si mi poslije toliko godina smanjio cijenu usluge! Da sam ja njihov menađer davao bi takve olaksice za vjerne pretplatnike. Na zalost nisam.
ibrahimaga

#39844 Re: BHTelecom All About

Post by ibrahimaga »

BarbaDue wrote:Gratis samo za nove korisnike a meni koji sam 100 godina njihov korisnik "od šake do lakta"!!!

Daj i meni smanji jednu marku al da znam da si mi poslije toliko godina smanjio cijenu usluge! Da sam ja njihov menađer davao bi takve olaksice za vjerne pretplatnike. Na zalost nisam.
Zadnje dvije godina sam plaćao premi paket dvije godine. Zvao neki dan da pitam kako da se prebacim na full+ paket koji je duplo jeftiniji, a skoro isti kao premi samo što odbiješ 30KM mobilnog saobraćaja i kažu mi da trebam platiti neke penale zbog prelaska na manji paket. Kažem im gdje je tu obazrivost i neki vid podrške za one koji redovno plaćaju. Razumijem da se daju popusti onima koje želiš da privučeš, a nisu korisnici, a vala mogu nešto i nama dati. I da, ti penali iznose 50 KM koje bih trebao platiti. Bh telecom me bukvalno moli da pređem na neki drugi operater :run: . Ne znam još šta ću učiniti ali mi nikako ne olakšavaju.
zateznistub

#39845 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

BarbaDue wrote:Gratis samo za nove korisnike a meni koji sam 100 godina njihov korisnik "od šake do lakta"!!!

Jednostavno MORAJU "pogurati" ove najjače pakete...al đaba sve ovo pisemo...ne čita ovoonaj ko odlučuje gore
made_in_sarajevo

#39846 Re: BHTelecom All About

kako sam saznao bit ce mart-april za postojece korisnike. akcije,gratis, napokon vece brzine adsl-a ali izgleda da i to vjecaju koliko ce povecati. kazu minimalno 10mbita,a na anketi pisalo 15mbita. nema prosjecni korisnik, nema toga da telekom "zna najbolje" sta je korisniku dovoljno. neki dan stavio film preko HS 20mbita za 13min. ADSL preko moja tv na istoj lokaciji posto testno sam uzeo moja tv, haman 1h, isti film, isti torrent. vakat je da se trznu,a telemach im se na volej namjestio, sad je pitanje hoce li znati iskoristiti ili nece. nadam se da ce i cijene korigovati ako ne ponude nesto aman pretjerano jer ih telemach gazi u brzini interneta odavno kao i HS, daju HD kanal bruku, smijesno je da telecom hayat i bht HD naplacuje dodatno. HD paket treba da puca na discovery, history, foxovi, neki filmski,sportske kanale, a ne hayat HD i stavi ga da se placa dodatno,a komplet hayat se na HD prebacio ima godina dana.

5mbita nije dovoljno, 5mbita je premalo i presmjesno na danasnjem vremenu. isto kao da kazem sto ce ti golf 5 kad je i golf 2 odlican,ide,kotrlja se, golf 5 je bespotreban jer i golf 2 te odvuce isto gdje i golf 5. dali 25mbita sa preskupom cijenom.

imaju glupih fula ali eto, ti sefovi valjda "bolje znaju" od korisnika sta im treba. valjda ce im ankete pokazati koliko se place za vecim brzinama interneta, nekim akcijama,cijenama i slicno.

cuo sam jedno ali ne vjerujem dok konacno ne izadje. mogu oni dole napraviti 50mbita za 10KM ali tamo sef koji zadnji odluci kaze jebo to,daj im 2mbita, kao sto su uradili za mobitele :mrgreen:
prcnet

#39847 Re: BHTelecom All About

Post by prcnet »

made_in_sarajevo wrote:kako sam saznao bit ce mart-april za postojece korisnike. akcije,gratis, napokon vece brzine adsl-a ali izgleda da i to vjecaju koliko ce povecati. kazu minimalno 10mbita,a na anketi pisalo 15mbita. nema prosjecni korisnik, nema toga da telekom "zna najbolje" sta je korisniku dovoljno. neki dan stavio film preko HS 20mbita za 13min. ADSL preko moja tv na istoj lokaciji posto testno sam uzeo moja tv, haman 1h, isti film, isti torrent. vakat je da se trznu,a telemach im se na volej namjestio, sad je pitanje hoce li znati iskoristiti ili nece. nadam se da ce i cijene korigovati ako ne ponude nesto aman pretjerano jer ih telemach gazi u brzini interneta odavno kao i HS, daju HD kanal bruku, smijesno je da telecom hayat i bht HD naplacuje dodatno. HD paket treba da puca na discovery, history, foxovi, neki filmski,sportske kanale, a ne hayat HD i stavi ga da se placa dodatno,a komplet hayat se na HD prebacio ima godina dana.

5mbita nije dovoljno, 5mbita je premalo i presmjesno na danasnjem vremenu. isto kao da kazem sto ce ti golf 5 kad je i golf 2 odlican,ide,kotrlja se, golf 5 je bespotreban jer i golf 2 te odvuce isto gdje i golf 5. dali 25mbita sa preskupom cijenom.

imaju glupih fula ali eto, ti sefovi valjda "bolje znaju" od korisnika sta im treba. valjda ce im ankete pokazati koliko se place za vecim brzinama interneta, nekim akcijama,cijenama i slicno.

cuo sam jedno ali ne vjerujem dok konacno ne izadje. mogu oni dole napraviti 50mbita za 10KM ali tamo sef koji zadnji odluci kaze jebo to,daj im 2mbita, kao sto su uradili za mobitele :mrgreen:
ma dali bi oni vise nije to problem.
problem je u katastrofalnoj infrastrukturi. jedva kod vecine prolazi i ovih 5mbps. kako nekome objasniti da kod nekoga moze 14mbps a kod nekoga jedva 3,5mbps.
skupljac_zeljeza

#39848 Re: BHTelecom All About

Post by skupljac_zeljeza »

BarbaDue wrote: Daj i meni smanji jednu marku al da znam da si mi poslije toliko godina smanjio cijenu usluge!
Ne mora smanjivati ništa, neka bar poboljša nešto u uslugama, a posebno mu nije problem u paketima u kome je i internet i telefon i kablovska. Koliko godina se nisu makli sa ovih 5mbita, a bilo je vremena kada su nas znali obradovati. Znači da nije da ne može.
prcnet wrote: ma dali bi oni vise nije to problem.
problem je u katastrofalnoj infrastrukturi. jedva kod vecine prolazi i ovih 5mbps. kako nekome objasniti da kod nekoga moze 14mbps a kod nekoga jedva 3,5mbps.
Nije im ni to opravdanje. Hoćemo li ostati vječno na 3G standardu iako odavno se mobiteli prodaju sa 4G? Para imaju, nije da nemaju.
Last edited by skupljac_zeljeza on 29/01/2016 10:18, edited 1 time in total.
Filter

#39849 Re: BHTelecom All About

Post by Filter »

promjene u septembru, promjene u decembru, garantovano u januaru, najkasnije pocetak februara... garant u mart-april...
kako vam ne dosadi jbte
made_in_sarajevo

#39850 Re: BHTelecom All About

prcnet wrote:
made_in_sarajevo wrote:kako sam saznao bit ce mart-april za postojece korisnike. akcije,gratis, napokon vece brzine adsl-a ali izgleda da i to vjecaju koliko ce povecati. kazu minimalno 10mbita,a na anketi pisalo 15mbita. nema prosjecni korisnik, nema toga da telekom "zna najbolje" sta je korisniku dovoljno. neki dan stavio film preko HS 20mbita za 13min. ADSL preko moja tv na istoj lokaciji posto testno sam uzeo moja tv, haman 1h, isti film, isti torrent. vakat je da se trznu,a telemach im se na volej namjestio, sad je pitanje hoce li znati iskoristiti ili nece. nadam se da ce i cijene korigovati ako ne ponude nesto aman pretjerano jer ih telemach gazi u brzini interneta odavno kao i HS, daju HD kanal bruku, smijesno je da telecom hayat i bht HD naplacuje dodatno. HD paket treba da puca na discovery, history, foxovi, neki filmski,sportske kanale, a ne hayat HD i stavi ga da se placa dodatno,a komplet hayat se na HD prebacio ima godina dana.

ma dali bi oni vise nije to problem.
slazem se ja sa tim. to je opet do telekoma, daj te stanice, pojacaj signal na kraju krajeva udji u zgradu i razvuci nove instalacije do stanova. njima je u cilju da se usluga poboljsa i da imaju vise korisnika. eto razvlace optiku po ulicama i do zgrada, ali treba nekad i u zgradu uci i napraviti novo :D
Locked