Sirija
-
cbrt
#39801 Re: Sirija
Borbe za Nasib pre nego je pao
https://www.youtube.com/watch?v=Aky02Hr ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=6Y4409NwiaI
https://www.youtube.com/watch?v=Aky02Hr ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=6Y4409NwiaI
- Rampage
#39802 Re: Sirija
E ovo je pravi brat Bosanac, svaka častGTR R34 wrote:Nesto sve kontam koliko ovaj pinokioxxx u posljednje vrijeme pise, da nisu gdje ovi pobunjenici dobro dobili po nosu?
ovu temu citam vec par godina, pa odlucih da se javim i samo pozdravim ove bradonje pinokio, cbrt, japin, i jos ovaj solar itd. i da im porucim da idu tamo da ratuju jer svrsavaju na ove pobunjenike ko mladi na lisu ann. i pitam se jesmo li mi pravna drzava i sto se ovakvi privode malo na informativne razgovore?
ljudi u siriji zivjeli normalno dok im ameri i cifuti nisu zakuhali. eki fol uvode demokratiju? eki fol da su prosvjetili narod?poslali im zadnji ljudski sljam koji rusi historijsko naslijedje. imali su sve sto im je potrebno al to je smetalo cifutima. ta drzava jeste policijska, al sta je problem u tome? veci problem je u ovim bradonjama. nadam se da kod nas ove bradonje nikad nece uspjeti u svojim namjerama.
i da ovaj pinokio je pravi licmjer. prikazuje ubijenu djecu itd, a ne pokazuje sto izraelci ubijaju palestince. pa normalno da ne pokazuje kad se nemoze na ruku koja ga hrani.
Generalno na primjeru libije i sirije dokazano su da su arapi mnogo glup narod.
I ja se nadam da ce SAA pobjediti u ovom ratu.
Naravno da će SAA pobijediti, ako Bog da, ne treba sumnjati u to
- Challenger__
#39803 Re: Sirija
Fali nam Cyrax i njegove legendarne provale... 
- walter kurtz
#39804 Re: Sirija
Sad ozbiljno kako poslati lovu hezbollahu
- salik79
#39805 Re: Sirija
Challenger__ wrote:Fali nam Cyrax i njegove legendarne provale...
- Kikibombona
#39806 Re: Sirija
Ma vi vjernici trebate malo olabaviti sa stavovima (mislim na sve vjere). Ako ima Boga, niko ga ne treba braniti. Sam ce se odbraniti i kazniti po potrebi. Fakat ne vidim potrebu da ljudi intervenisu. Sta ce jadni mali covjek, nema kapacitet da brani nesto bezgranicno veliko poput Boga.solar7 wrote:Ti sam treba da znas sta i ko si u vjerskom pogledu i onda niko i nista te ne moze vrijedjati,barem je kod mene tako.Postovati uopste ne moras al nemoj u usta na pogrdan nacin uzimati svetinje svih muslimana.Pravi segu koliko hoces s njima al bez vrijedjanja vjere,a znaj da ima i onih koji kudikamo vise nanose stetu covjecanstvu.I za kraj o prijetnjama nema rijeci jer nisam od tih vec ti samo sugeriram na lijep i iskren nacin,jer ja nisam od ovih sto promase tor i dodju na forum pa onda ovd´je kmece
Vrijedjanje je neminovost. Ti ili neki drugi musliman vrijedjate krscane kada kazete da je Isus musliman, da nije razapet, da je 'sveto trojstvo' izmisljotina..... Vjera vam nalaze da to propagirati. Krscani vrijedjaju muslimane kada kazu da je Muhamed lazni prorok. Krscanin ne bi bio krscanin da ima drugaciji stav, bio bi musliman. I tako za svaku religiju mozes navesti primjer.....
Pa evo konkretno ovaj suni - sija sukob. I jedni i drugi tvrde da je druga strana nevjernicka i da blati islam. Vrijedjaju jedni drugi. Pa se onda mrze, pa se onda ubijaju....
Tebi ako je vjera cvrsta, ko i sta je moze uzdrmati!?? Vjeru cuvati za sebe a Bogu prepustiti da se pozabavi onima koji ga vrijedjaju ili iskrivljuju njegovu rijec. Sve ostalo vodi u sukobe i vjecna stradanja.
I da, ne smatram da sam vrijedjao.... Muhameda cijenim kao covjeka koji je Arape podigao na visi nivo. Bezbroj puta sam o Muhamedu pisao pozitivno. Kamo srece da se pojavi neko njemu slican i reformise posrnulo arapsko drustvo.
Last edited by Kikibombona on 01/04/2015 23:03, edited 1 time in total.
- Klavikula
#39807 Re: Sirija
i Nusra se drzi starog dobrog pravila, sto nije slikano nije se ni desilo.
granicni prelaz Nasib.

granicni prelaz Nasib.

- salik79
#39808 Re: Sirija
walter kurtz wrote:Sad ozbiljno kako poslati lovu hezbollahu
To bi bilo vise simbolicno, imaju oni, hvala Bogu, novac. Sve socijalne ustanove u Libanu - od skola do bolnica - se finansiraju od strane Hizbullaha. Kompletnu rekonstrukciju, nakon izraelske agresije 2006. je finansirao Hizbullah. Ali, eto, lijepa gesta i prijedlog sa tvoje strane
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#39809 Re: Sirija
sirija do damaska
- Kikibombona
#39810 Re: Sirija
Ma najbolje uplatiti za izbjeglice i unesrecene....salik79 wrote:walter kurtz wrote:Sad ozbiljno kako poslati lovu hezbollahu
To bi bilo vise simbolicno, imaju oni, hvala Bogu, novac. Sve socijalne ustanove u Libanu - od skola do bolnica - se finansiraju od strane Hizbullaha. Kompletnu rekonstrukciju, nakon izraelske agresije 2006. je finansirao Hizbullah. Ali, eto, lijepa gesta i prijedlog sa tvoje stranePodrzavam takve ideje
Ja sam uplacivao za porodicu Pesmerga borca koji ima jedanaestero djece. ISILovci su mu odrubili glavu u Mosulu pred kamerama.
Kurdi iz dijaspore su jako pomogli. Cak je i Barzani licno posjetio njegov dom....
I nas su mnogi narodi pomogli kada je bilo tesko. Dosta toga je bagra pokrala, ali je nesto doslo i do nas....
- insomnia78
#39811 Re: Sirija
Normala da imaju, salje kralj :lol.salik79 wrote:walter kurtz wrote:Sad ozbiljno kako poslati lovu hezbollahu
To bi bilo vise simbolicno, imaju oni, hvala Bogu, novac. Sve socijalne ustanove u Libanu - od skola do bolnica - se finansiraju od strane Hizbullaha. Kompletnu rekonstrukciju, nakon izraelske agresije 2006. je finansirao Hizbullah. Ali, eto, lijepa gesta i prijedlog sa tvoje stranePodrzavam takve ideje
- salik79
#39812 Re: Sirija
Ha ja!insomnia78 wrote:Normala da imaju, salje kralj :lol.salik79 wrote:walter kurtz wrote:Sad ozbiljno kako poslati lovu hezbollahu
- insomnia78
#39813 Re: Sirija
Zasto su ti kose pobelele druze...

- DaysleepeR
#39814 Re: Sirija
da si napisao "večeras kod kioska za prodaju svježe ribe kod Salakovca" bilo bi jednako legit.Klavikula wrote:i Nusra se drzi starog dobrog pravila, sto nije slikano nije se ni desilo.
granicni prelaz Nasib.
nije mi jasno kako možete vjerovati u stvari koje ne pokazuju ništa.
-
sarajevoxxxx
#39815 Re: Sirija
Hehehe dobra ti je ovaKlavikula wrote:i Nusra se drzi starog dobrog pravila, sto nije slikano nije se ni desilo.
granicni prelaz Nasib.
- Kikibombona
#39816 Re: Sirija
Nakon zauzimanja Tal Tamera YPG je zastao. ISIL je doveo velika pojacanja i u blizini krscanskog gradica su se odvijale zestoke borbe u proteklih 20ak dana. Nakon Kobanija daleko najzesce do sada....
Americka avijacija je prebacila fokus na Tikrit, ali to YPG i krscanske milicije nije sprijecilo da konacno probiju ISIL...

Zauzeli su Tal Nasri i Tal Hajfan
Kod ISILa nema domino efekta. Moras ih u svakom selu pobiti da bi prosao dalje. Dakle, bice jos muke prije nego se oslobodi cijela regija....
U Kobaniju YPG lomi otpor oko Sarina. Jos malo i treba ocekivati ulicne borbe. Bitka za jug Kobanija bi uskoro mogla biti okoncana. YPG je osvojio Jalabiju, napreduje u pravcu Rake i Tel Abjeda.
Americka avijacija je prebacila fokus na Tikrit, ali to YPG i krscanske milicije nije sprijecilo da konacno probiju ISIL...

Zauzeli su Tal Nasri i Tal Hajfan
Kod ISILa nema domino efekta. Moras ih u svakom selu pobiti da bi prosao dalje. Dakle, bice jos muke prije nego se oslobodi cijela regija....
U Kobaniju YPG lomi otpor oko Sarina. Jos malo i treba ocekivati ulicne borbe. Bitka za jug Kobanija bi uskoro mogla biti okoncana. YPG je osvojio Jalabiju, napreduje u pravcu Rake i Tel Abjeda.
- Kikibombona
#39817 Re: Sirija
Ovaj lik do sada nije ofulao, koliko sam ja upratio.... Mozda je na licu mjesta ili ima informacije iz vrha.
Uglavnom, najavljuje da se sprema nesto veliko, mnogo vece od zauzimanja Sindzara ili Gire Sipija....
https://twitter.com/ColdKurd/status/583379253955334144
Ulazak Pesmergi u Siriju!????
E to bi bila drama i gazenje u ISILu!
Moja prognoza je da bi ih devastirali za maksimalno mjesec dana u tom slucaju!
Insomnia
Mozda su Pesmerge u Parizu trazile dozvolu za ulazak u Siriju?
Ima li ista u FRA novinama o danasnjem sastanku?
Sve moguce glavesine Pesmergi su bile prisutne, nije to tek onako....
Uglavnom, najavljuje da se sprema nesto veliko, mnogo vece od zauzimanja Sindzara ili Gire Sipija....
https://twitter.com/ColdKurd/status/583379253955334144
Ulazak Pesmergi u Siriju!????
E to bi bila drama i gazenje u ISILu!
Moja prognoza je da bi ih devastirali za maksimalno mjesec dana u tom slucaju!
Insomnia
Mozda su Pesmerge u Parizu trazile dozvolu za ulazak u Siriju?
Ima li ista u FRA novinama o danasnjem sastanku?
Sve moguce glavesine Pesmergi su bile prisutne, nije to tek onako....
-
sarajevoxxxx
#39818 Re: Sirija
Počeo napad na Mastomah iz 4 pravca. Nakon Mastomah ostaje Karmid i dva grada Ariha i Džisr Šugur i najteža baza aerodrom Ebu Zuhur.
-
cbrt
#39819 Re: Sirija
Pa zar nije trebalo da odatle krene kontraofanziva Tigrovih snaga i najelitnijih jedinica...nemoguće da bi Asad lagao... 
Koliko je Asad bolestan najbolje pokazuje ovo pismo, čuj ušli iz Jordana i napali Bosru al Sham i ušli iz Turske i napali Idlib...sve odiše bolešću u tom ludačkom režimu kome će najverovatnije brzo doći kraj...
http://sana.sy/en/?p=34436
Koliko je Asad bolestan najbolje pokazuje ovo pismo, čuj ušli iz Jordana i napali Bosru al Sham i ušli iz Turske i napali Idlib...sve odiše bolešću u tom ludačkom režimu kome će najverovatnije brzo doći kraj...
http://sana.sy/en/?p=34436
- hape
#39820 Re: Sirija
Cuj ovih likova, salju lovu Hezbollahu i Pesmergama, koji na svojim racunima imaju milijarde dolara.
Veci vam je sevap da odete u nase socijalne ustanove ili negdje na selo pa da finansirate nasu djecu, kupite im odjecu, knjige ili sta ja znam.
Nece mi nikad jasno biti kako vas tudji problemi tangiraju vise odnlicnih. Bas moras imati psihickih problema da bio slao novac vojnim jedinicama na bliskom istoku. Jagomir ili Podromanija vam ne ginu.
Veci vam je sevap da odete u nase socijalne ustanove ili negdje na selo pa da finansirate nasu djecu, kupite im odjecu, knjige ili sta ja znam.
Nece mi nikad jasno biti kako vas tudji problemi tangiraju vise odnlicnih. Bas moras imati psihickih problema da bio slao novac vojnim jedinicama na bliskom istoku. Jagomir ili Podromanija vam ne ginu.
- walter kurtz
#39821 Re: Sirija
Nasa sirotinja vec 20 i kusur godina glasa za bakira covica i milorada neka im oni daju;-) ja sam imao i prije imam i sada i nikada nisam dao glas lopovimahape wrote:Cuj ovih likova, salju lovu Hezbollahu i Pesmergama, koji na svojim racunima imaju milijarde dolara.
-
cbrt
#39822 Re: Sirija
Padaju im granične postaje jedna za drugom. Opšta bežanija. Rebeli su zauzeli dve 15 km daleko od prelaza Nasib...ako Tigar uskoro ne dođe da sredi stvar...oh wait... 
- hape
#39823 Re: Sirija
Aha, tako znaci. A sto biste onda vi slali pare u Siriju ili tzv. Kurdistan? Pa i dole vec 10 godina glasaju za Asada i Barzanija, neka im oni pomognu.walter kurtz wrote: Nasa sirotinja vec 20 i kusur godina glasa za bakira covica i milorada neka im oni daju;-) ja sam imao i prije imam i sada i nikada nisam dao glas lopovima
Gdje prestaje logika, pocinje vase razmisljanje.
- Fantassin
#39824 Re: Sirija
Ja kazem ako SAA bude porazena ili ostane na statusu quo sa pobunjenicima .... i zasluzuju drzavu u kojoj ce da zive.cbrt wrote:Padaju im granične postaje jedna za drugom. Opšta bežanija. Rebeli su zauzeli dve 15 km daleko od prelaza Nasib...ako Tigar uskoro ne dođe da sredi stvar...oh wait...
- Opetja033
#39825 Re: Sirija
Meni samo nije jasno kako su pobunjenici u Daari uspjeli da dodju sebi nakon slavne i uspjesne pustinjske oluje od prije mjesec -dvacbrt wrote:Padaju im granične postaje jedna za drugom. Opšta bežanija. Rebeli su zauzeli dve 15 km daleko od prelaza Nasib...ako Tigar uskoro ne dođe da sredi stvar...oh wait...
Da ne govorimo o uspjesnim ofanzivama u Halepu.
Realno zadnjih pola godine Assad sa svojim saveznicima nije ostvario apsolutno nista. Propale dvije ofanzive u Halepu, propala ofanziva u Daari, ponizeni u Idlibu, Bosri. Evo ponizenja u Daari se nastavljaju. Svijetli trenuci porodicne vladavine, otac bi bio ponosan na svog sincica.