Ali_G wrote:Kakva mi 2 panja drzimo na klupi kad ih ni Sport ne moze povezati dalje od druge lige.
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
leo karan
#39776 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#39777 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
ne lupaj.omega369 wrote:horde malta dopisnik avazovog sporta, e jadi moji![]()
![]()
- strong69
#39778 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Znaci za sve su krivi igraci? Jadan strucni stab.Činjenica je da Sarajevo ne igra dobro, a pitanje je da li i može bolje s obzirom na kvalitet igrača kojim raspolažemo", rekao je šef stručnog štaba FK Sarajevo.
Svako ko prati ovu nasu ligu zna da je igracki kadar od prve do zadnje ekipe na tabeli isti. Ne postoji ekipa koja se izdvaja po kvalitetnom igrackom kadru.
Koja ekipa ima bolji kvalitet igraca od Sarajeva?! Zeljeznicar nema sigurno, otisao im je Adilovic, a dva-tri glavna igraca su im povrijedena vec duze vremena. Ni Borac nema kvalitetan igracki kadar. Nema ga ni Zrinjski. Nema ga ni Mladost pa odigraju 0:0 na Kosevu.
Musemicu, gledaj na sebe i svoje zdravlje i napusti mjesto trenera. Time ces pomoci i nasem zdravlju i slabim zivcima. Da imalo razmisljas glavom ne bi ovo izjavljivao. Da si pametan cutao bi i makar jednom preuzeo odgovornost za losu igru Sarajeva koja je od prvog dana do danas ista. Bez ikakvog pozitivnog pomaka! Kada imamo ovakve ekipe kakve imamo u PL onda razliku cini trener i uslovi koje klub ima. Sarajevo ima odlicne uslove za rad, redovne i dobre plate. NEMA TRENERA.
- Mračajski proto
#39779 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Husrefu ponuditi neku drugu ulogu u Klubu i to je to. Nemaš ni ti više kapaciteta za šefa stručnog štaba, a niti mi želimo istu priču slušati svaki dan. Hvala ti, ali idi!
-
north
#39780 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Apsolutno se slažem sa @strong 69.....da se ne ponavljamo, ali uglavnom to je to..Husrefu puno dobrog zdravlja i dug život, ali on se treba, ustvari MORA skloniti....samo bezveze sebe kompromituje ovakvim nebulozama koje izjavljuje...
- strong69
#39781 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne mogu da vjerujem da je to onaj isti covjek koji je Sarajevo odveo do titule. Njegove tadasnje izjave bile su puno drugacije. Branio je igrace. To je i neophodno u ovoj pisljivoj ligi.
Kako bi se vi osjecali da vas trener kaze da ima los igracki kadar i da je to jedini uzrok lose igre? Kako misli zasluziti povjerenje tih igraca i njihovu vjernost?

Kako bi se vi osjecali da vas trener kaze da ima los igracki kadar i da je to jedini uzrok lose igre? Kako misli zasluziti povjerenje tih igraca i njihovu vjernost?
- limeni
#39782 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
djelmicno je upravu, mi svakog igraca koji dodje ovdje dizemo u nebesa a ne znamo uopste dali vrijedi taj igrac..imamo dupovca koji grijesi, imamo karica koji ne valja, vezni red nam je katastrofa, imali smo melunatora koji je smijesan..strong69 wrote:Ne mogu da vjerujem da je to onaj isti covjek koji je Sarajevo odveo do titule. Njegove tadasnje izjave bile su puno drugacije. Branio je igrace. To je i neophodno u ovoj pisljivoj ligi.
naravno da je i husref kriv, mi smo zadnjih godina promjenili toliko trenera ali niko nije napravio pravu ekipu.
- strong69
#39783 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne osporavam cinjenicu da imamo u najboljem slucaju prosjecan igracki kadar koji je oformljen kasno i nakon sto su zavrsene pripreme. Slazem se da je politika dovodenje pojacanja losa i da treba to mijenjati. Ne mozemo mijenjati 7-8 igraca i trenera svake godine.limeni wrote:
djelmicno je upravu, mi svakog igraca koji dodje ovdje dizemo u nebesa a ne znamo uopste dali vrijedi taj igrac..imamo dupovca koji grijesi, imamo karica koji ne valja, vezni red nam je katastrofa, imali smo melunatora koji je smijesan..
naravno da je i husref kriv, mi smo zadnjih godina promjenili toliko trenera ali niko nije napravio pravu ekipu.
S druge strane, ne mogu se davati ni ovakve izjave. Jer vise je nego ocito da Musemic sebe ne smatra uopste odgovornim za lose igre naseg tima. To je potvrdio i Oruc svojim izjavama. Ne cine tim samo igraci. Kao sto sam napisao prije, nije velika razlika izmedu nas i Mladosti iz Obarske. Ali kad vec imamo takvu situaciju onda TRENER dolazi do izrazaja i pravi tu neophodnu razliku. A mi na Kosevu izgubimo 7 bodova + 3 od Borca za koje nikoga osim 3-4 idiota ne mozemo smatrati odgovornim.
-
bordo_fan
#39784 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa, upravo je trener napravio tu neophodnu razliku, obzirom da nije velika razlika između nas i Mladosti, kao što kažeš.
Ne znam zašto bi sebe smatrao odgovornim, kada si i ti potvrdio ono o čemu Husref govori, dakle imamo loš igrački
kadar. Čovjek je realan i iskren. Druga je stvar što pojedinci žele na silu okriviti Musemića, a sami sebi kontriraju.
Uostalom, nije poenta više ko je kriv, nego je jasno da trebamo mijenjati igrački kadar.
A Husref manje-više, ne brinite otiće čovjek ako mislite da je do njega. Samo što griješite, al nema veze...
Ne znam zašto bi sebe smatrao odgovornim, kada si i ti potvrdio ono o čemu Husref govori, dakle imamo loš igrački
kadar. Čovjek je realan i iskren. Druga je stvar što pojedinci žele na silu okriviti Musemića, a sami sebi kontriraju.
Uostalom, nije poenta više ko je kriv, nego je jasno da trebamo mijenjati igrački kadar.
A Husref manje-više, ne brinite otiće čovjek ako mislite da je do njega. Samo što griješite, al nema veze...
- strong69
#39785 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sta sam ja potvrdio? Da je napravio razliku? Naprotiv, ja tvrdim da nije napravio razliku ni sa amaterskom Mladosti a kamoli s nekim drugim timom.bordo_fan wrote:Pa, upravo je trener napravio tu neophodnu razliku, obzirom da nije velika razlika između nas i Mladosti, kao što kažeš.
Napravio razliku izmedu nas i Mladosti nije. Ni izmedu nas i Viteza. Pogotovo nije napravio razliku izmedu nas i Sirokog. Izmedu nas i Zeljeznicara.
Pa kakva je onda uloga trenera u ekipi? Hajmo onda ukinuti strucni stab i zaduziti igrace da odgovaraju za igru i rezultate.
- omega369
#39786 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
da je imao barem 5 bodova vise nego sto je sakupio mogli bi smo pricati da je zasluzan za nekakvu 'bodovnu razliku'. Ovako je to smjesno i spominjati. Igras 8 utakmica kuci + 2 u prvom komsiluku i ti na polusezoni sakupis jedva 29 bodova. I to je ta razlika? Hvala i dovidjenja. vrlo jednostavno
i jos nesto. trener sarajeva ne smije biti osoba koja ce praviti razliku nad obarskom i zadovoljiti se time kako ima 10 bodova vise od obarke, radnika i drugih slicnih ekipa. trener sarajeva treba praviti razliku nad favoritima a tu smo....na zalost gdje jesmo..
i jos nesto. trener sarajeva ne smije biti osoba koja ce praviti razliku nad obarskom i zadovoljiti se time kako ima 10 bodova vise od obarke, radnika i drugih slicnih ekipa. trener sarajeva treba praviti razliku nad favoritima a tu smo....na zalost gdje jesmo..
Last edited by omega369 on 27/11/2013 15:31, edited 1 time in total.
- Kemal Malovčić
#39787 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Omega je sve vrijeme bio upravu.
- omega369
#39788 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
u BiH vise nema trenera za nas i to je to. to vise zaboravite. Ako se zelimo izdici iz ovog mulja, moramo treziti trenere iz vana. i njima dati odrijesene ruke ako zelimo postati ozbiljan klub a ocito je da zelimo i da sve aktivnosti idu u tom smijeru
ne treba tu nikakva pamet kemo
-
bordo_fan
#39789 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ako ćemo realno, nema ni igrača u BiH za nas. Dakle, ako želimo taj iskorak, a želimo, pored trenera iz vana, u ekipiomega369 wrote:u BiH vise nema trenera za nas i to je to. to vise zaboravite. Ako se zelimo izdici iz ovog mulja, moramo treziti trenere iz vana. i njima dati odrijesene ruke ako zelimo postati ozbiljan klub a ocito je da zelimo i da sve aktivnosti idu u tom smijeru
moramo imati najmanje 5 igrača iz vana. Tu ne mislim na igrače iz regije.
-
El_comadante
#39790 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
još jedna stvar u kojoj je isključiv kriv trener je odabir tih istih igrača. nisam ih ja niti iko sa ovog foruma dovodio na Koševo. ako su igraći loši ti (trener) si kriv što si ih i dovodio kad neznaju. bolje onda da je sa juniorima igrao.
-
Ali_G
#39791 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa jednom smo konstatovali da je Husova zelja bio Mair i onaj bek sto je nogiran. Ovo ostalo je dovodila uprava. Transfer politika nam je ocajna, al to je za druge analize.
Pogubio je Husref konce i treba da ide. Mislim da je i on toga svjestan. Al ako ce ga zamijeniti neki nas strucnjak, onda...
Pogubio je Husref konce i treba da ide. Mislim da je i on toga svjestan. Al ako ce ga zamijeniti neki nas strucnjak, onda...
-
north
#39792 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Šta je problem u igračima iz regije? To kao u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji se ne može dovesti nijedan igrač koji je pojačanje...ko biva to nije naš nivo, mi bi neke iz liga petice...druga stvar je što smo mi do sada dovodili one najgore koje niko nije htio, a ovdje ih predstavljali kao vrhunska pojačanja pa se kasnije fatali za glavu o kakvim se lopatama radi...to je naša sramota i ničija više....poenta je u kvalitetnom odabiru igrača, a za to treba skaut, ali ne onaj klovn koji se sada tako predstavlja i trener koji će to aminovati i znati prepoznati kvalitet..pogledajte kakve je strance Lištica dovodila: Wagner, Varela, kod košpa bio onaj vrlo dobri Nyema, ima ih još na tržištu koliko hoćeš...... mi sada imamo novca i možda još većeg potencijala u budućnosti da takve ili barem slične po kvaliteti igrače dovodimo koji će biti prevaga u odnosu na ostale ekipe, ali treba znati pronaći, lobirati, kvalitetno pregovarati i dovesti takvog igrača..a ne samo daj krampu iz Srbije ili C.Gore (Melunović, Radulović, Todorović - ne ovaj sada....itd.) pa ga tjeraj nakon pola godine ko što je do sada bio slučaj...neke stvari su se samo malčice na bolje promijenile sa ovim zaključivanjem ugovora sa mladim igračima, ali još je to daleko od toga kako bi trebalo raditi kod izbora igrača...isti slučaj je i sa trenerom kada se dovodi...pronaći pravog, dati mu ugovor na min. dvije godine i odriješene ruke da radi i teroriše igrače na treninzima...istrpiti ga na početku ako bude škakljivih rezultata, ali rezultat će doći...
- omega369
#39793 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Tatomirovic, Komazec, Bilbija, Sesar, Hadzic.... da ne nabrajam... su i vise nego dobri igraci a nisu iz lige petice i sasvim su dovoljni za osvajanje titule u ovoj sugavoj ligi. i vise nego dovoljni, ne budite djeca
Na zalost, problem je sto mi u zadnjih nekoliko godina nikako da spojima 2 dobra. ili valja trener a ne valjaju igraci. ili valjaju igraci ali nema para, ili trener propuhao...ma nikako nam se neda
Na zalost, problem je sto mi u zadnjih nekoliko godina nikako da spojima 2 dobra. ili valja trener a ne valjaju igraci. ili valjaju igraci ali nema para, ili trener propuhao...ma nikako nam se neda
- Cossack
#39794 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Tatomirović je odličan u u odbrani ali nažalost kvalitetan centaršut je za njega misaona imenica.omega369 wrote:Tatomirovic, Komazec, Bilbija, Sesar, Hadzic.... da ne nabrajam... su i vise nego dobri igraci a nisu iz lige petice i sasvim su dovoljni za osvajanje titule u ovoj sugavoj ligi. i vise nego dovoljni, ne budite djeca
- alchak.ba
#39795 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Znači, dovedeš igrače, odnosno aminuješ ih.
Onda kasnije kažeš da nemaju kvalitet i da nismo mogli bolje?
Imam osjećaj da je u talu s kojekakvim menadžerima.
Onda kasnije kažeš da nemaju kvalitet i da nismo mogli bolje?
Imam osjećaj da je u talu s kojekakvim menadžerima.
- Maharadza
#39796 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Samo je jedan šef!
- Maharadza
#39797 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kakve to veze sad' ima s onim što sam napisao?! I gdje sam to zadnje spomenuo?! I odakle ti pomisao da ga ovdje neko brani?! Ako već moraš znati i ja sam za to da mu se ponudi drugo mjesto u klubu u slučaju da odstupi sa mjesta trenera, ipak je zdravlje bitnije od svega! Sad' zadovoljan?leškarenje wrote:OK to niko ne spori i na stranu njegove igracke kvalitete,volim i ja vise od njega cak cu ga nositi na sebi cijeli zivot.Mogu li biti trener i ljubav je glavna referenca,jeli tako ?
- strong69
#39798 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne kontam tvoju reakciju. Reakcija je bila na clanak koji si postavio a ne na nesto sto si ti napisao. I ja sam jucer svasta bio napisao kad sam procitao ovaj clanak o toj ljubavi pa sam na kraju izbrisao.Maharadza wrote:Kakve to veze sad' ima s onim što sam napisao?! I gdje sam to zadnje spomenuo?! I odakle ti pomisao da ga ovdje neko brani?! Ako već moraš znati i ja sam za to da mu se ponudi drugo mjesto u klubu u slučaju da odstupi sa mjesta trenera, ipak je zdravlje bitnije od svega! Sad' zadovoljan?leškarenje wrote:OK to niko ne spori i na stranu njegove igracke kvalitete,volim i ja vise od njega cak cu ga nositi na sebi cijeli zivot.Mogu li biti trener i ljubav je glavna referenca,jeli tako ?
-
todd_smith
#39799 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Njegovu ljubav niko ne kritikuje niti dovodi u pitanje.
On zbog zdravlja ne moze da bude 100% onaj trener koji je on zapravo, kada je zdrav.
I cim ne moze da da 100% od sebe, on ne treba da bude na klupi. Ne samo on, nego bilo koji trener. Jednostavno.
On zbog zdravlja ne moze da bude 100% onaj trener koji je on zapravo, kada je zdrav.
I cim ne moze da da 100% od sebe, on ne treba da bude na klupi. Ne samo on, nego bilo koji trener. Jednostavno.
- pozegina
#39800 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma mislim, nema igre bez dobrog trenera.
Promijenili smo 100 igrača, nešto manje trenera u par godina, a nikad ubost. Od onoga s kapom, (jel Hadžiahmetović?) mi nismo imali trenera kako treba. Otjerali Jovića zbog gluposti kojih je Husref imo stotinu.
Džaba igrači, klup, fan šop, memorandumi sranja. Nema trenera.
Promijenili smo 100 igrača, nešto manje trenera u par godina, a nikad ubost. Od onoga s kapom, (jel Hadžiahmetović?) mi nismo imali trenera kako treba. Otjerali Jovića zbog gluposti kojih je Husref imo stotinu.
Džaba igrači, klup, fan šop, memorandumi sranja. Nema trenera.