Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#39751 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote: Za tebe je pogan svako ko ne uživa u tvojoj lijepo demokratiji.
Ne!

Za mene je pogan onaj koji otima cigare i kaznjava zbog toga, onaj ko zenama odredjuje kako ce se oblaciti, onaj koji ljude bicuje zato sto su radili za vrijeme dzume, onaj sto odredjuje kako se neko treba ponasati, oblaciti, kakve razonode ne smije imati itd!

E taj je pogan, bolestan, pokvaren! Nema sta nije, samo ljudsko dno!

Ova demokratska olos, koja vlada i nama u BiH se ne moze porediti sa Nusrom, Islamskim frontom i slicnom bagrom. Meni ova vlast i ove kriminalno-seljoberske stranke nista nisu dale, niti sta od njih zelim, niti ocekuje.... Rodbinsko-nacionalno-vjersko-stranacke veze - zdra'o! Imam dovoljno mozga da pronadjem nacin kako sebi zaraditi vise nego dovoljno. I ja slobodan ko ptica. Nece mi Bakir vaditi pljugu iz usta i casu iz ruke, nece mi zeni odredjivati kako ce se oblaciti, nece mi gasiti zvucnike kada slusam heavy metal, nece mi bicevati kada radim za vrijeme dzume, nece mi dolaziti sa zahtjevima i naredbama kako se trebam oblaciti, kako ponasati itd. Slobodan!

Ovi tvoji su stoka najveca! Pored njih je nemoguce biti slobodan!

Asad je manijak i idiot, jebeni diktator, ali ovi tvoji su 100 puta gori.
Stoka je Asad, nema gore stoke od njega.Možda samo oni u Briselu i Vašingtonu koji mu dozvoljavaju da čini ovo silno nasilje.Nusra i da je sto puta gora ne bi bila ni jedna mrva od zla kojeg je Asad učinio i kojeg čini sirijskom narodu.
sarajevoxxxx

#39752 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

dječak sa šibicama wrote:
thepatriot wrote:Sta je ovo isilovci upali u kamp Palestinaca jel istina?
Taj kamp je vjeciti "vulkan", Palestinci su do sada dva ili tri puta izbacivali Al Nusru i ISIL iz kampa, ovi se konstantno infiltriraju unutra.
Jutros malo gledao njihove portale, kao prvo to je go fukara.To su strašni prizori razorenih i zapuštenih naselja i užasnih uslova života.Ovaj jedan postavio pitanje kako je isil za jedan sat zauzeo kamp a režim dvije godine to pokušava.Navodno na punktovima sve što prođe u kamp prije toga se vode pregovori koji traju dvije do tri sedmice, a završe što režim svaku pošiljku u kamp naplati odnosno uzme procenat.U kampu se nalazi oko 18 hiljada Palestinaca, a povod za ovaj sukob mogao bi biti jučerašnje ubistvo duhovnog vođe Palestinaca Jahja Horani, koji je i jedan pd vođa Hamasa.Niko nije preuzeo odgovornost, jedni tvrde da FSA stoji iza ubistva drugi da isil.

Isil je zauzeo dobar dio kampa jutros, a formacije ''el-Eknaf bejtul Makdis'' su navodno danas povratile dobar dio nakon što je Aluš poslao vojnike iz Jelde u kamp.
sarajevoxxxx

#39753 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Jahja Horani poznat i kao Ebu Suhejb, jedan od vođa Hamasa koji je ubijen u kampu Jermuk, i duhovni vođa Palestinaca.Prošao je obuku kod Crvenog polumjeseca, radio je u bolnici, nabavljao medicinsku opremu, vršio obuku medicinskog kadra, bio omiljen kod svih Palestinaca:

Image
Kikibombona

#39754 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:
Stoka je Asad, nema gore stoke od njega.Možda samo oni u Briselu i Vašingtonu koji mu dozvoljavaju da čini ovo silno nasilje.Nusra i da je sto puta gora ne bi bila ni jedna mrva od zla kojeg je Asad učinio i kojeg čini sirijskom narodu.
Ti govoris tako zato sto smatras da nema nista lose u tome sto islamisti namecu ljudima sta trebaju jesti, sta piti, kako se oblaciti, kakva interesovanja imati itd!

Ti i ja smo nebo i zemlja. Tvoj svjetonazor je daleko od svjetonazora prosjecnog Bosanca.
Kikibombona

#39755 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote: Isil je zauzeo dobar dio kampa jutros, a formacije ''el-Eknaf bejtul Makdis'' su navodno danas povratile dobar dio nakon što je Aluš poslao vojnike iz Jelde u kamp.
Da se prisjetimo cuvenog govora Zehrana Alusa koji je preveo nas kolega forumas.....

http://www.youtube.com/watch?v=LS5arQYFibg#t=11

- borac koji pogine protiv Asada se racuna kao jedan sehid, borac koji pogine u borbi protiv ISILa se racuna kao dva sehida
- kaze da su uhvatili mnoge sije i zidove u redovima islamskog hilafeta :lol:
- kaze da su ovakvi kao ISIL upropastili dzihad u Bosni :D

E jesu majstori za nabrajanje gluparija, idiotarija......

Za Cool i Cbrt, prica o jednom legendarnom mudzahidu Ahraru Shama

http://www.youtube.com/watch?v=JVjayJdg ... 1233968665
Last edited by Kikibombona on 01/04/2015 18:34, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#39756 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Ti govoris tako zato sto smatras da nema nista lose u tome sto islamisti namecu ljudima sta trebaju jesti, sta piti, kako se oblaciti, kakva interesovanja imati itd!

Ti i ja smo nebo i zemlja. Tvoj svjetonazor je daleko od svjetonazora prosjecnog Bosanca.
Nema to veze sa svjetonazorom, na isti način osuđivam i uvijek ću osuđivati bilo koju vrstu nasilja.Apsolutno me ne zanima ni vjera, ni ime, ni nacija ni svjetonazor onih koji čine nasilje.Nasilje je nasilje, ko god da ga čini.
Kikibombona

#39757 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:
Nema to veze sa svjetonazorom, na isti način osuđivam i uvijek ću osuđivati bilo koju vrstu nasilja.Apsolutno me ne zanima ni vjera, ni ime, ni nacija ni svjetonazor onih koji čine nasilje.Nasilje je nasilje, ko god da ga čini.
Da li je nasilje zabraniti zeni da obuce suknju?

Da li je nasilje zabraniti covjeku da slusa odredjenu vrstu muzike?

Postavlja se pitanje, sta je nasilje?

Za ISIL nije nasilje zaklati covjeka, za nekoga je to strasno zvjerstvo.

Za nekoga je potpuno opravdano ubiti djecaka jer je rekao 'ne bih ni Muhamedu dao besplatno voce koje prodajem', za nekoga je to strasno zvjerstvo.
Herr Flick

#39758 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

@ Kikibombona

Nema smisla da se raspravljas sa njim,jasno je ko dan da bi on vise volio zivjeti pod isilovim patronatom nego pod Asadaovim,i ne samo on nego i ostali,zna se koji su to :D
The 51st State

#39759 Re: Sirija

Post by The 51st State »

Challenger__ wrote:
Fantassin wrote:Jes jes zapad ubija a ne divljaci po bliskom istoku... "Zapad i Izrael su krivi" klasicno opravdanje za sve retardirane gluposti koje Arapi cine.
Ma nemoj.

:-D

Da li je ove mamute podržala tvoja vlada u Libiji? Koga podržava u Siriji, mamute ili vladu u Damasku. Ni rise, matere ti.
ovog bas muce primati, refleksija, sta li.
sarajevoxxxx

#39760 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Za nekoga je potpuno opravdano ubiti djecaka jer je rekao 'ne bih ni Muhamedu dao besplatno voce koje prodajem', za nekoga je to strasno zvjerstvo.
Jedna vrsta nasilja je recimo i ovo što rade u Briselu i Vašingtonu.Vrisnu za Kobane gdje nije ni jedan čovjek poginuo a šute za Haleb gdje je poginulo na hiljade žena i djece.Ta vrsta nasilja i to licemjerstvo, ili ti dvostruki standardi zapada su korijen problema i manje-više jedan od najvećih razloga ovom silnom nasilju na Bliskom istoku.To o čemu ti govoriš je proizvod tog licemjerstva međunarodne zajednice, koja je mirno posmatrala Asadovo divljanje i ubijanje građana Homsa skoro dvije godine od početka rata.U Februaru 2012. nije bilo isila ni Nusre ali to nije spriječilo sirijski režim da sravni sa zemljom nekoliko kvartova u Homsu, i za jedan dan usmrti oko 300 građana u Halidiji i Bab Amru, među kojima i veliki broj i žena i djece.A nisu se nešto ni zvaničnici međunarodne zajednice ni tada kao ni danas mnogo zabrinuli zbog tog nasilja.I evo sada u Idlibu se vidi ko ubija građane, mislim, ta 32 građana svi iz jedne porodice, koja su poginula u Idlibu prije dva dana, su bili komšije sve do jučer Asadovim ubicama.Međutim, neoprostiv je grijeh ostati u Idlibu kod svoje kuće sa Nusra frontom jer to tako režim smatra.Čak ni ta bliskost koja je normalna da bude u svim drugim sredinama, ni to prijateljstvo, koje valjda važi i treba da bude između vojske i naroda, nije spriječilo da ih Skudom i sa nekoliko tona eksploziva vaspita dobrom ponašanju.

Preko noći se čovjek pretvori u zvjer i počne ubijati, poznato zar ne?Ta oholost koja pršti i iz same njihove parole ''Ili Asad ili ćemo razoriti cijelu Siriju''je proizvela sve drugo nasilje koje vidimo u Siriji.I to se ne manifestuje samo u ovom divljaštvu i ubijanju žena i djece.Na svakom koraku su tako sa narodom postupali i u miru a i danas u svakoj ambasadi gdje su Asadovi činovnici možeš se uvjeriti sa koliko oholosti i nipodaštavanja se odnose prema svome narodu.
Last edited by sarajevoxxxx on 01/04/2015 19:08, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#39761 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Izgleda da je oslobođen Nasib.
cbrt

#39762 Re: Sirija

Post by cbrt »

Izgleda da je Nasib granični prelaz u Daari u rukama rebela...evo sad demantuju ...
sarajevoxxxx

#39763 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

cbrt wrote:Izgleda da je Nasib granični prelaz u Daari u rukama rebela...evo sad demantuju ...
:)
sarajevoxxxx

#39764 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Prelaz su izgleda zauzeli, a borbe se vode u okolini prelaza.Na portalima opozicije se navodi kako su režimski vojnici prešli u Jordan
zrakomlat

#39765 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Kikibombona wrote: ..............

Vijestiummeta:

Mudzahidi Dzebhetun nusre tajno prelaze sirijsko-libanonsku granicu i spremaju posljednju ofanzivu koja za cilj ima unistiti kjafirski Hezbolah

Nas dragi i lijepi emir pred polazak u Libanon:
Kad smo već kod njih, jedan komentar :D
Qariben Qariba ove šiijurine navode da su ušli u Tikrit ima već mjesec dana a vlašad raznih vrsta po forumu klix.ba slave također već mjesec dana. inače po vlastitim priznanjima klixovska vlahadija i hašišari sve češće priznaju da sve više posjećuju portal Vijestiumeta, dodajući obavezno i kao izgovor i opravdanje da su tu tek tako da bi se smijali lažnim vijestima i propagandi portala Vijesti ummeta..no ipak se čini da nevoljko indirektno priznaju kako im razne nevjerničke medijske kuće i portali ne ulijevaju povjerenje i potvrđuju da su ih vrlo često slagali, prevarili i nasamarili svojom laži i propagandom...
klixovska vlahadija i hašišari :lol: :lol:
cbrt

#39766 Re: Sirija

Post by cbrt »

Video sa bežanjem šabiha iz Idliba zajedno sa civilima...
https://www.youtube.com/watch?v=u3U4vw- ... e=youtu.be
Arteta

#39767 Re: Sirija

Post by Arteta »

zrakomlat wrote:
Kikibombona wrote: ..............

Vijestiummeta:

Mudzahidi Dzebhetun nusre tajno prelaze sirijsko-libanonsku granicu i spremaju posljednju ofanzivu koja za cilj ima unistiti kjafirski Hezbolah

Nas dragi i lijepi emir pred polazak u Libanon:
Kad smo već kod njih, jedan komentar :D
Qariben Qariba ove šiijurine navode da su ušli u Tikrit ima već mjesec dana a vlašad raznih vrsta po forumu klix.ba slave također već mjesec dana. inače po vlastitim priznanjima klixovska vlahadija i hašišari sve češće priznaju da sve više posjećuju portal Vijestiumeta, dodajući obavezno i kao izgovor i opravdanje da su tu tek tako da bi se smijali lažnim vijestima i propagandi portala Vijesti ummeta..no ipak se čini da nevoljko indirektno priznaju kako im razne nevjerničke medijske kuće i portali ne ulijevaju povjerenje i potvrđuju da su ih vrlo često slagali, prevarili i nasamarili svojom laži i propagandom...
klixovska vlahadija i hašišari :lol: :lol:
Suze mi krenuse. :lol: :lol:
walter kurtz

#39768 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Kao klixovski hasisar priznajem da citam vijesti ummeta :mrgreen:
dragma
Vozim: Pješe

#39769 Re: Sirija

Post by dragma »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Mosul, mladić i djevojka javno pogubljeni kamenovanjem zato što su radili anamo one stvari a nisu bili vjenčani:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Kikibombona

#39770 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Kruh te jebo, djeca dosla gledati! :? :cry:
cbrt

#39771 Re: Sirija

Post by cbrt »

Sve je više izveštaja kako je Nasib granični prelaz ipak zauzet...to je to, čini mi se da je nakon poraza u Idlibu i najvećem Asadovom optimisti postalo jasno da je Asad i definitivno izgubio te da su one najavljivane ofanzive sve same laži...sad samo da ih poteraju bilo gde bežaće ko zečevi...
Fantassin

#39772 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Kikibombona wrote:Kruh te jebo, djeca dosla gledati! :?
:oops: dosla sloboda.. nema mrskog Assada.
dragma
Vozim: Pješe

#39773 Re: Sirija

Post by dragma »

Kikibombona wrote:Kruh te jebo, djeca dosla gledati! :? :cry:
Inicijacija mladog naraštaja
sarajevoxxxx

#39774 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Orient News:Režimski oficiri sa prelaza Nesib u Deri pobjegli u Suwejdu
sarajevoxxxx

#39775 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

cbrt wrote:Sve je više izveštaja kako je Nasib granični prelaz ipak zauzet...to je to, čini mi se da je nakon poraza u Idlibu i najvećem Asadovom optimisti postalo jasno da je Asad i definitivno izgubio te da su one najavljivane ofanzive sve same laži...sad samo da ih poteraju bilo gde bežaće ko zečevi...
Samo u sedam dana:Prvo Busra Šam, zatim veliki grad Idlib, i izuzetno značajni prelaz Nesib u Deri.Pad prelaza Nesib u Deri neki nazivaju svojevrsnim signalom da i zemlje u okruženju mijenjaju poitiku.
Locked