Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
omar little wrote:njh. nisam nikad razumjela teznju obojice prema "ozbiljnoj", nesaljivoj, dramatici. vec u extras se to znalo osjetiti a poslije su kulminirali u cjelovecernjem proizvodu. ne nude nista originalno; ni u narativu ni u reziji ni u atmosferi ni u fotografiji. jedan u nizu nostalgijskih tripova sa sve vizualnim filterom, prilicno kalupsko djelo. grlom u jagode na merchant gervais nacin. bez humora.
Nisam nesto upucen u lik i djelo, sta su i kad su, pa se (cak i kad bih htio) ne mogu sad posvadjat'
Ne znam... Ja bas s merakom pogledah film.
Htjedoh nedavno pogledati i The Invention of Lying, ali profulih termin...
Valjda ce ponovo emitirati (u dogledno vrijeme).
nisi upucen u merchant-gervais opus? http://www.imdb.com --> extras --> torrent: extras season one and two
pogledaj extras pa cemo ti poslije ostalo davati.
i <3 <3 <3 merchant.
ne valjaju rikiju filmovi, nijedan ako se sjecam dobro. i taj invention of lying je bez veze.
ne valjaju rikiju filmovi, nijedan ako se sjecam dobro. i taj invention of lying je bez veze.
Ma nesto sam k'o i vidio, u letu, ali ne sjedoh nikad da to pogledam.
A sto se tih filmova tice - da sam s merakom pojeo deset deka parizera, kiflu i jogurt, pa vama ispricao, osjecam da bi me uvjeravali da mi to nikako, ali nikako nije moglo prijati
Ono sto mi smeta kod Invention of Lying je to da je Gervais od jedne interesantne ideje uspio da napravi jedno skroz mlako djelo za zestokim ateistickim intonacijama, i to onda izgleda k'o da je ustvari svrha cijelog filma.
John Cleese wrote: A sto se tih filmova tice - da sam s merakom pojeo deset deka parizera, kiflu i jogurt, pa vama ispricao, osjecam da bi me uvjeravali da mi to nikako, ali nikako nije moglo prijati
Pa ako cemo realno, parizer treba izbjegavat' skroz. Najlosiji kvalitet mesa, natrium nitrit, itd. Znaci ne moze ti nikako prijat', al' nikako.
Ma nesto sam k'o i vidio, u letu, ali ne sjedoh nikad da to pogledam.
A sto se tih filmova tice - da sam s merakom pojeo deset deka parizera, kiflu i jogurt, pa vama ispricao, osjecam da bi me uvjeravali da mi to nikako, ali nikako nije moglo prijati
ne ubijedjujem ja tebe nista, ja pricam sta ja mislim o tim filmovima. to je poenta teme, da se prica ja kad ne bi nadrobila makar paragraf...
Tito_i_Partija wrote:Ono sto mi smeta kod Invention of Lying je to da je Gervais od jedne interesantne ideje uspio da napravi jedno skroz mlako djelo za zestokim ateistickim intonacijama, i to onda izgleda k'o da je ustvari svrha cijelog filma.
Kako kad, imas mnostvo njegovih djela gdje se uopste ne osvrce na tu temu. Al' nigdje nije toliko ofirno i upadljivo k'o u ovom filmu. A k'o sto rekoh, ostatak filma je toliko mlak da to onda izgleda jos jace.
omar little wrote:cijela prica ko da jedni druge na ignore imaju, svako za sebe prica isto, besmisleno. mozda imas klizo pravo, treba sutit i lijepit postere.
omar little wrote:cijela prica ko da jedni druge na ignore imaju, svako za sebe prica isto, besmisleno. mozda imas klizo pravo, treba sutit i lijepit postere.