Sirija

Locked
Cyrax

#3976 Re: Sirija

Post by Cyrax »

ad0o wrote:Budala je onaj ko je mislio da ce nakon pada diktatora sve krenuti na bolje
Treba proci bar 20-30 godina da stvari dodju na svoje mjesto
Nako velikih drustvenih potresa obavezno dolazi niz manjih i to netreba da cudi ,ne moze se za godinu od cobana napravit gospoda
Samo 20-30 godina :-)
Nisu ovo "potresi" nego klanje i ubijanje 24 sata dnevno.
Jebem ti drzavu koja hoce od cobana da pravi gospodu. Coban je coban i zna se gdje mu je mjesto (bez uvrede cobanima)
Revoltage

#3977 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Sirijska vojska trenutno bombarduje uporišta rebela koji se nalaze van grada.
Klavikula

#3978 Re: Sirija

Post by Klavikula »

japin_mutapi wrote:
Klavikula wrote: Libija je razvijenija bila za Gadafija nego vecina evropskih drzava, zivotni standard i kupovna moc su jaci nego bilo gdje u evropi i svijetu.
hau jes no
od svega sto sam napiso u tom postu, za oko ti je bas zapalo ovo, zanimljivo
muhafuca

#3979 Re: Sirija

Post by muhafuca »

japin_mutapi wrote:sa 55 milijardi dolara godišnje od nafte na 6 miliona stanovnika to i nije bilo teško
osim na papiru libijski gdp njeni građani nisu nigdje vidjeli
Jok eto ti si vidio
prvo se smijes opste poznatim cinjenicama
onda kad ti se dokazu "ah to je zbog nafte" a niko nije rekao ni da nije

onda opet bubas gradjani nisu vidjeli - pa dokle tako japin ?
de nekad malo podastri nekom cinjenicom , linkom validnim , clankom
bilo sta

Ja zivio godinu i po u Libiji (za Gadafija)
i da je nama sad desetinu onoga sto su oni imali
bilo bi nas svuda

A ako si ikad u Evropi bio - znas da ima Alzirskih Marokanskih imigranata
al nigdje nije bilo Libijskih imigranata ko ni Saudijskih
Hajd pogodi zasto ?
Sjednes u luku Tripoli petak popodne i vidis pune brodove
Libijaca odose u Italiju provedu se (ovi koji hoce popit pa to nisu mogli u Libiji)
i eto ih u nedelju navece a sutra ne kontaju "joj sta sam para skrsio" vec nastave
ko da nigdje nisu ni isli

Isto ko i na aerodromima u Saudiji - petak popdne svi avioni za Libanon i Tursku krcati
Klavikula

#3980 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Najmanje 15 ljudi je ubijeno u današnjoj eksploziji autobombe u Homsu. Najmanje 24 ljudi je ranjeno, neki su u kritičnom stanju. Jako su oštećene obližnje građevine.

sve cesci teroristicki napadi, pretpostavljam da "osloboditelji" pobjedjuju da ih ne bi izvodili, al posto su ionako osudjeni na poraz, onda, po uputama "odozgo" ubi, unisti i zastrasi stanovnistvo. lijep nacin "oslobadjanja" od "tiranskog" rezima.
Opetja033

#3981 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:Najmanje 15 ljudi je ubijeno u današnjoj eksploziji autobombe u Homsu. Najmanje 24 ljudi je ranjeno, neki su u kritičnom stanju. Jako su oštećene obližnje građevine.

sve cesci teroristicki napadi, pretpostavljam da "osloboditelji" pobjedjuju da ih ne bi izvodili, al posto su ionako osudjeni na poraz, onda, po uputama "odozgo" ubi, unisti i zastrasi stanovnistvo. lijep nacin "oslobadjanja" od "tiranskog" rezima.
:lol: :lol: :lol:
Kakav akrobatski bijeg od stvarnosti i situacije na terenu, pa oslobodioci su samo u zadnjih 20-tak dana preuzeli kontole nad vise teritorije nego od pocetka pobune. Rezim gubi kontrolu nad svim dijelovima Sirije a ti dodjes sa ovakvom analizom.

Doduse vidi se da ti je velika mana bijeg od realnosti, hronicni strah sa stvarsnocu i stavljanje na stranu totalitarnih, luzerskih rezima koji zavrse na smecu historije. Vidi se to po lokaciju koju si napisao. Ti slobodno nastavljaj da drzis glavu u pijesku i bjezi u neki svoj imaginarni svijet. Ovaj svijet gdje svi zivimo i jeste samo za pobjednike. :thumbup:
Klavikula

#3982 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Opetja033 wrote:
Klavikula wrote:Najmanje 15 ljudi je ubijeno u današnjoj eksploziji autobombe u Homsu. Najmanje 24 ljudi je ranjeno, neki su u kritičnom stanju. Jako su oštećene obližnje građevine.

:lol: :lol: :lol:
Kakav akrobatski bijeg od stvarnosti i situacije na terenu, pa oslobodioci su samo u zadnjih 20-tak dana preuzeli kontole nad vise teritorije nego od pocetka pobune. Rezim gubi kontrolu nad svim dijelovima Sirije a ti dodjes sa ovakvom analizom.

Doduse vidi se da ti je velika mana bijeg od realnosti, hronicni strah sa stvarsnocu i stavljanje na stranu totalitarnih, luzerskih rezima koji zavrse na smecu historije. Vidi se to po lokaciju koju si napisao. Ti slobodno nastavljaj da drzis glavu u pijesku i bjezi u neki svoj imaginarni svijet. Ovaj svijet gdje svi zivimo i jeste samo za pobjednike. :thumbup:
:thumbup: :run:
Revoltage

#3983 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Inace danas kilometarska zastava kroz Damask u znak podrske sirijskoj vojsci. Koliko je ljudi procijenite sami.
Image
El_comadante

#3984 Re: Sirija

Post by El_comadante »

sada je i nebitno ko če pobjesiti. zemlja se razara i ljudi ginu. valja ovo obnoviti i izgraditi ponovo. neče nikome biti lako ovo popraviti i "opeglati" neprijateljstva.
joe_black

#3985 Re: Sirija

Post by joe_black »

Revoltage wrote:Inace danas kilometarska zastava kroz Damask u znak podrske sirijskoj vojsci. Koliko je ljudi procijenite sami.
Image
Pa zar ne primjetis da su ovo sve sami pripadnici Sabiha...hahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol:
grizly1991

#3986 Re: Sirija

Post by grizly1991 »

El_comadante wrote:sada je i nebitno ko če pobjesiti. zemlja se razara i ljudi ginu. valja ovo obnoviti i izgraditi ponovo. neče nikome biti lako ovo popraviti i "opeglati" neprijateljstva.
Pa to je i cilj zapada, a slobodno mogu reći i Turske koja se "riješila opasnog" susjeda.
Revoltage

#3987 Re: Sirija

Post by Revoltage »

joe_black wrote:
Revoltage wrote:Inace danas kilometarska zastava kroz Damask u znak podrske sirijskoj vojsci. Koliko je ljudi procijenite sami.
Image
Pa zar ne primjetis da su ovo sve sami pripadnici Sabiha...hahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol:
Ko će znati, možda i ima pokoji šibicar. :D
Klavikula

#3988 Re: Sirija

Post by Klavikula »

grizly1991 wrote:
El_comadante wrote:sada je i nebitno ko če pobjesiti. zemlja se razara i ljudi ginu. valja ovo obnoviti i izgraditi ponovo. neče nikome biti lako ovo popraviti i "opeglati" neprijateljstva.
Pa to je i cilj zapada, a slobodno mogu reći i Turske koja se "riješila opasnog" susjeda.
slazem se s obojicom, samo mislim da je manje infrastrukture unisteno nego sto se nama prikazuje
Klavikula

#3989 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Image
placenici :skoljka:

:D :D
grizly1991

#3990 Re: Sirija

Post by grizly1991 »

Klavikula wrote:
grizly1991 wrote:
slazem se s obojicom, samo mislim da je manje infrastrukture unisteno nego sto se nama prikazuje
Slažem se, ali sa druge strane imaš ogromnu materijalnu štetu koja je unazadila Siriju za nekih 20-ak godina. Potrebna su velika finansijska sredstva da se sve to obnovi, bez obzira ko će biti na vlasti.
Klavikula

#3991 Re: Sirija

Post by Klavikula »

grizly1991 wrote: Slažem se, ali sa druge strane imaš ogromnu materijalnu štetu koja je unazadila Siriju za nekih 20-ak godina. Potrebna su velika finansijska sredstva da se sve to obnovi, bez obzira ko će biti na vlasti.
istina, u situaciji u kakvoj je sad Sirija mislim da puno gore ce im pasti pad proizvodnje nego unistenje infrastrukture. turizam, industrija, poljoprivreda i sve ostale grane su u losem stanju trenutno. s druge strane dobice oni pozamasnu finansijsku injekciju, otvorice se nova trzista, Iran, Kina, Rusija, Venecuela (njima ce biti u cilju da Sirija sto prije stane na noge), mnoge nesvrstane zemlje, ali i zatvorice se trzista pod zapadnim uticajem. sve u svemu situacija ce biti jako komplikovana i trebace im vremena da se vrate u "normalu"..ovdje ne mislim 20-30 godina, vec puno manje. drzava ce postati zatvorenija, bar neko vrijeme..
sve u svemu ovaj rat je unazadio Siriju, ali ako budu "pametno" ulagali mogli bi opet stati na noge :thumbup:
Klavikula

#3992 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sumirprimus

#3993 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

grizly1991 wrote:
Klavikula wrote:
grizly1991 wrote: Pa to je i cilj zapada, a slobodno mogu reći i Turske koja se "riješila opasnog" susjeda.
Slažem se, ali sa druge strane imaš ogromnu materijalnu štetu koja je unazadila Siriju za nekih 20-ak godina. Potrebna su velika finansijska sredstva da se sve to obnovi, bez obzira ko će biti na vlasti.
:lol: :lol: :lol: oplakah,mufid memija vas u goloj vodi :skoljka:
sumirprimus

#3994 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Klavikula wrote:
grizly1991 wrote: Slažem se, ali sa druge strane imaš ogromnu materijalnu štetu koja je unazadila Siriju za nekih 20-ak godina. Potrebna su velika finansijska sredstva da se sve to obnovi, bez obzira ko će biti na vlasti.
istina, u situaciji u kakvoj je sad Sirija mislim da puno gore ce im pasti pad proizvodnje nego unistenje infrastrukture. turizam, industrija, poljoprivreda i sve ostale grane su u losem stanju trenutno. s druge strane dobice oni pozamasnu finansijsku injekciju, otvorice se nova trzista, Iran, Kina, Rusija, Venecuela (njima ce biti u cilju da Sirija sto prije stane na noge), mnoge nesvrstane zemlje, ali i zatvorice se trzista pod zapadnim uticajem. sve u svemu situacija ce biti jako komplikovana i trebace im vremena da se vrate u "normalu"..ovdje ne mislim 20-30 godina, vec puno manje. drzava ce postati zatvorenija, bar neko vrijeme..
sve u svemu ovaj rat je unazadio Siriju, ali ako budu "pametno" ulagali mogli bi opet stati na noge :thumbup:
:lol: :lol: to kad dobiju rat, :evil:
vrbas1979

#3995 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

Evo svako malo dobijemo nove snimke tekbiraškog uvođenja demokratije i slobode u Siriji. Šta će na ovo reći oni koji podržavaju (nekada su mi bili pobunjenici) teroriste? Gdje su sada opservatorije, aktivisti, oni sa zastavama ispred BBI-a?

Isti oni su često povezivali Siriju i Srebrenicu, što me veoma nerviralo, ali sada ću to činiti i ja. Sirijski oslobodioci nisu ništa drugo nego Škorpioni koji su djelovali oko Srebrenice (da napomenem ovo je bar 4-5 snimak brutalnog likvidiranja zarobljenika i nije za svačiji želudac).

"Sirijski škorpioni" dovode slobodu i demokraciju:

http://www.youtube.com/watch?v=eia6MveS ... r_embedded
grizly1991

#3996 Re: Sirija

Post by grizly1991 »

sumirprimus wrote:
:lol: :lol: :lol: oplakah,mufid memija vas u goloj vodi :skoljka:
Primjećujem da je svaki tvoj odgovor na nečiji post, ismijavanje. Hajde mi objasni gdje sam pogrijesio?
Avetinho

#3997 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Klavikula wrote:
Ovo u nekom paralelnom univerzumu.

Asadu se sprema izlaz. Rusija dize ruke. Nova vlada Sirije sigurno nece privredjivati s dojucerasnjim neprijateljima.
Klavikula

#3998 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Revoltage

#3999 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Podsjeća me na Markale.
AleksoMKD

#4000 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Americki zvanicnici tvrde da je Siriska vojska spremila hemisko oruzje i da se ceka naredba za upotrebu protiv sopstvenog naroda.
http://news.yahoo.com/blogs/lookout/syr ... 25z;_ylv=3

Francuzi se spremaju za intervenciju http://www.lepoint.fr/chroniqueurs-du-p ... 285_53.php
Locked