Logosoft
Moderator: Benq
- opa22
#3976 Re: Logosoft ALL ABOUT
je li ima kakavih naznaka da ce uvesti neke nove programe????kakve su sanse (mislim da su nikakve) da uvedu ITV1 i ITV2 (UK) ili BBC, CNN, FOX News????
btw na racunu mi pise da u osnovnoj ponudi nude svih sedam MTV kanala,ja ih imam samo 5 osim ako ne ubrajaju VH1 u MTV :S......
btw na racunu mi pise da u osnovnoj ponudi nude svih sedam MTV kanala,ja ih imam samo 5 osim ako ne ubrajaju VH1 u MTV :S......
-
eeddiinn
#3977 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja sam ih danas kontaktirao vezano za brzinu neta. Što smo uzivali, uživali smo na 100Mbs. Istekla je testna faza i sada ide po deklarisanim brzinama. Jedino su se malo zeznuli pa su pustli brzine koje su važile prije nedavnog povećanja za pakte, odnosno 18Mbs Trio+, 10Mbs Trio. To će vrlo brzo ispraviti.Libertas wrote:
Podijeli sa rajom, čemu se nadaš da nisi u pravu ? :/ do prije neki dan je brzina išla max na VDSL paketima, naravno i preko deklerisane brzine, što nama korisnicima i odgovaramogli su nam i ostaviti tako hahaha , ipak TRIO+ je TRIO+
I btw, kako to da imaš TAKO mal ping prema Logosoft serveru ? meni je minimum 14 ms, i to kad je savršeno sve..., a tebi 5 ms :>
A evo i moj speedtest:
-
eeddiinn
#3978 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kod mene je bio isti slučaj od kada sam zamjenio SD za HD, konstantno kockice. Već sam i ja ovdje postaljao pitanje vezano za isti problem. Danas sam kontaktirao podršku i uradili su neki update i malo su mi ubili ping i sada šljaka bez kockica. Prije sam mjerio ping prema njihovom serveru 19 sada je 25.bankok wrote:Zamijenio sam danas STB HD al su mi gotovo svi HD kanali negledljivi pogotovo Arene,
stalno prekida i pojavljuju se kockice bez prestanka,zanima me postoji li kakvo rijesenje za to,
resetovao sam i modem i sve al bez uspjeha.
Znam da mnogi imaju probleme sa tim i da se vec pisalo o tome ali mi se stvarno ne da listati,
pa bi zamolio upucene i one koji su rijesili problem da mi pomognu i ponude rijesenje,
tek sam zamijenio pa mi se neda da odmah zovem i trazim zamjenu ili slicno,volio bi da prvo pokusam rijesiti problem.
I JOS JEDNO PITANJE MOZDA NE TOLIKO VEZANO ZA TEMU I LOGSOFT :
Naime koristim 5.1 surround i dok mi je bio SD STB zvuk i slika mi je naravno isao preko
scarta i sve je bilo ok,sad kad mi je prikopcano preko HDMI kabla zvuk se ne prenosi do zvucnika,
mogu ga imati samo preko TV-a normalno ali mi nije to to onda,znaci preko HDMI cabla imam sliku ali
nemam zvuka na 5.1 surroundu.
Zvucnici su prikopcani sa tv-om cincevima pa pretpostavljam da je tu problem posto sada slika ide preko dgitalnog sistema i samim tim ne podrzava zvuk preko obicnog kabla sa cincevima.
Televizija je JVC i zaista me cudi da nema automatsku detekciju 5.1 surronda preko HDMI-a,probao sam sa postavkama na tv-u sve i svasta ali nista,pa bi zamilo nekoga ko je zaista upucen u prblem da mi pomogne ili da me uputi na neki servis ,link, nebitno gdje bi se mogao informisati.
Ne znam dali bi mi pomoglo da kupim digitalni koaksijalni kabel koji bi prikopcao iz zvucnika u tv dali bi se onda
prenosio zvuk sa HDMI-a na zvucnike.
Znam da je pitanje malo kompleksno i za upucene ali eto ako ima neko ko je upucen nek mi ponudi neko rijesenje,
jer mi je stvarno bezveze da imam odlicnu sliku ada je ne mogu zasladiti i odlicnim zvukom,
Pozz i hvala na svakom odgovoru
-
Libertas
#3979 Re: Logosoft ALL ABOUT
eeddiinn wrote:Ja sam ih danas kontaktirao vezano za brzinu neta. Što smo uzivali, uživali smo na 100Mbs. Istekla je testna faza i sada ide po deklarisanim brzinama. Jedino su se malo zeznuli pa su pustli brzine koje su važile prije nedavnog povećanja za pakte, odnosno 18Mbs Trio+, 10Mbs Trio. To će vrlo brzo ispraviti.Libertas wrote:
Podijeli sa rajom, čemu se nadaš da nisi u pravu ? :/ do prije neki dan je brzina išla max na VDSL paketima, naravno i preko deklerisane brzine, što nama korisnicima i odgovaramogli su nam i ostaviti tako hahaha , ipak TRIO+ je TRIO+
I btw, kako to da imaš TAKO mal ping prema Logosoft serveru ? meni je minimum 14 ms, i to kad je savršeno sve..., a tebi 5 ms :>
A evo i moj speedtest:
Hvala na informaciji. Meni je najviše žao upload speeda. 3 Mbit ftw :3
- bankok
#3980 Re: Logosoft ALL ABOUT
Znaci morat cu ih zvati ipak da mi to rijeseeeddiinn wrote:Kod mene je bio isti slučaj od kada sam zamjenio SD za HD, konstantno kockice. Već sam i ja ovdje postaljao pitanje vezano za isti problem. Danas sam kontaktirao podršku i uradili su neki update i malo su mi ubili ping i sada šljaka bez kockica. Prije sam mjerio ping prema njihovom serveru 19 sada je 25.bankok wrote:Zamijenio sam danas STB HD al su mi gotovo svi HD kanali negledljivi pogotovo Arene,
stalno prekida i pojavljuju se kockice bez prestanka,zanima me postoji li kakvo rijesenje za to,
resetovao sam i modem i sve al bez uspjeha.
Znam da mnogi imaju probleme sa tim i da se vec pisalo o tome ali mi se stvarno ne da listati,
pa bi zamolio upucene i one koji su rijesili problem da mi pomognu i ponude rijesenje,
tek sam zamijenio pa mi se neda da odmah zovem i trazim zamjenu ili slicno,volio bi da prvo pokusam rijesiti problem.
I JOS JEDNO PITANJE MOZDA NE TOLIKO VEZANO ZA TEMU I LOGSOFT :
Naime koristim 5.1 surround i dok mi je bio SD STB zvuk i slika mi je naravno isao preko
scarta i sve je bilo ok,sad kad mi je prikopcano preko HDMI kabla zvuk se ne prenosi do zvucnika,
mogu ga imati samo preko TV-a normalno ali mi nije to to onda,znaci preko HDMI cabla imam sliku ali
nemam zvuka na 5.1 surroundu.
Zvucnici su prikopcani sa tv-om cincevima pa pretpostavljam da je tu problem posto sada slika ide preko dgitalnog sistema i samim tim ne podrzava zvuk preko obicnog kabla sa cincevima.
Televizija je JVC i zaista me cudi da nema automatsku detekciju 5.1 surronda preko HDMI-a,probao sam sa postavkama na tv-u sve i svasta ali nista,pa bi zamilo nekoga ko je zaista upucen u prblem da mi pomogne ili da me uputi na neki servis ,link, nebitno gdje bi se mogao informisati.
Ne znam dali bi mi pomoglo da kupim digitalni koaksijalni kabel koji bi prikopcao iz zvucnika u tv dali bi se onda
prenosio zvuk sa HDMI-a na zvucnike.
Znam da je pitanje malo kompleksno i za upucene ali eto ako ima neko ko je upucen nek mi ponudi neko rijesenje,
jer mi je stvarno bezveze da imam odlicnu sliku ada je ne mogu zasladiti i odlicnim zvukom,
Pozz i hvala na svakom odgovoru
ma dobro to mi i nije tolika frka jer ce se sigurno rijestiti,zato i postoje da rijese te probleme,
veca mi je frka za ovaj zvuk tu stvarno ne znam sta da uradim,osim da pokusam uzeti taj kabel
-
neki
#3981 Re: Logosoft ALL ABOUT
VH1 i VH1 Classic su u sklopu MTV mreze, tako da sa njima izadje na 7opa22 wrote: btw na racunu mi pise da u osnovnoj ponudi nude svih sedam MTV kanala,ja ih imam samo 5 osim ako ne ubrajaju VH1 u MTV :S......
- sorge_sa
#3983 Re: Logosoft ALL ABOUT
Novi kanali u SUPER TV ponudi!
Dodali smo četiri nova kanala!
Provjerite koja!
Vaš LOL tim
36. SK Prime Novo!
60. Ultra Novo!
61. iQS.Life Novo!
104. Mini Ultra Novo!
Provjerite koja!
Vaš LOL tim
36. SK Prime Novo!
60. Ultra Novo!
61. iQS.Life Novo!
104. Mini Ultra Novo!
- novi.dan.nova.nafaka
#3984 Re: Logosoft ALL ABOUT
Lažeš li možda !? Na poslu sam, ne mogu da provjerim...sorge_sa wrote:Novi kanali u SUPER TV ponudi!
Provjerite koja!
Vaš LOL tim
36. SK Prime Novo!
60. Ultra Novo!
61. iQS.Life Novo!
104. Mini Ultra Novo!
Fakat, stvarno....
-
damir.d
#3985 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja sam htio da stavim vijest ovdje, ali očito ste brži od mene. Nadam se da Vam se naša nova ponuda kanala sviđa
.
Pozdrav svima,
Damir Dizdarevic
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
Pozdrav svima,
Damir Dizdarevic
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3986 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa nije petak
Svaka cast !!
Svaka cast !!
- ultima_palabra
#3987 Re: Logosoft ALL ABOUT
Halal vam pita
Lijepo je kad kompanija sluša glas korisnika... to je rijetkost kod nas.
- afannedim
#3988 Re: Logosoft ALL ABOUT
Svaka čast za LOL.
-
zilog
#3989 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sta reci? Koju posluku porati?
- afannedim
#3990 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ljut sam nije petak fakat, hehe
- novi.dan.nova.nafaka
#3991 Re: Logosoft ALL ABOUT
Damire, hvala vam svima koji ste nam omogućili SK PRIME.damir.d wrote:Ja sam htio da stavim vijest ovdje, ali očito ste brži od mene. Nadam se da Vam se naša nova ponuda kanala sviđa.
Pozdrav svima,
Damir Dizdarevic
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
Jedan dobronamjeran savjet - ja bih na vašem mjestu zadužio nekoga iz tehničke podrške da se javlja ispred LOL-a 2 puta sedmično i odgovara na pitanja korisnika. Ljuska to super radi (nećete pogriješiti ako cura dobije kakve stimalucije), ali ne znam da li je obavezna, i k tome još nisam siguran da li je ona tehničko lice. Ipak je ovo thread sa 150 000 pregleda.
-
TwistedX
#3992 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sve pohvale... NAJBOLJI STE MAJKE MI... Kada ubacite jos par kanala upotpunit ce te ponudu svega i ostali Vas nece stici godinama, a kako su krenuli ni sada ne mogu 
RTL2 HR
RTL PLUS HR
Dom@
Prva TV
Cinestar
@damir.d
Niste tamo na stanici ubacili HRT3 i HRT4 kanale.
RTL2 HR
RTL PLUS HR
Dom@
Prva TV
Cinestar
@damir.d
Niste tamo na stanici ubacili HRT3 i HRT4 kanale.
- bankok
#3993 Re: Logosoft ALL ABOUT
Lijepo iznenadjenje juros,svako osvjezenje je dobro doslo
bravo za LoL
Al ja bi ipak iznjeo par zamjerki na ovu dopunu,
prvenstveno zbog sto su od 4 ubacena jos 2 crtana kanala,hajde da je 1 bilo bi ok jer ih vec ima dovoljno,
i ovako od malene nisam nista uspjevao pogledati od Minimaxa sad jos ovo
,
Mislim da nije bilo potrebe ni za SK Primeom jer je i sportskih kanala sasvim dovoljno,
a sam SK prime nije nesto posebnoo osim sto prense dosadnu Spanjolsku ligu,
fakat ne razumijem zasto su neki toliko trazili njegovo ubacivanje jer su sve to mogli pogledati i
na postojecim kanalima u raznim reprizama.
Misljenja sam da je trebalo osvjeziti semu sa nekim raznovrsnijim kanalima,npr. ove sto je spomenuo TwistedX
al dobro svako osvjezenje treba pozdraviti zato ipak pozdravljam i ovaj potez
bravo za LoL
prvenstveno zbog sto su od 4 ubacena jos 2 crtana kanala,hajde da je 1 bilo bi ok jer ih vec ima dovoljno,
i ovako od malene nisam nista uspjevao pogledati od Minimaxa sad jos ovo
Mislim da nije bilo potrebe ni za SK Primeom jer je i sportskih kanala sasvim dovoljno,
fakat ne razumijem zasto su neki toliko trazili njegovo ubacivanje jer su sve to mogli pogledati i
Misljenja sam da je trebalo osvjeziti semu sa nekim raznovrsnijim kanalima,npr. ove sto je spomenuo TwistedX
Last edited by bankok on 09/01/2013 12:40, edited 1 time in total.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3994 Re: Logosoft ALL ABOUT
E ovo je dokaz da nikome ne mozes udovoljiti
Nasa posla

-
TwistedX
#3995 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nemoj nesto zamjeriti al' SK Prime je predobar kanal koji ima dosta dobrog sadrzaja...bankok wrote:Lijepo iznenadjenje juros,svako osvjezenje je dobro doslo
bravo za LoL![]()
i ovako od malene nisam nista uspjevao pogledati od Minimaxa sad jos ovo,
- bankok
#3996 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma nije to bas tako,un1ted wrote:E ovo je dokaz da nikome ne mozes udovoljitiNasa posla
![]()
![]()
evo hajde realno reci jel bilo potrebe za jos dva crtana i jednim sportskim kanalom,
kad ih vec ima sasvim dovoljno i sta ces ti od toga gledati,vjerovatno nista.
Ja sam samo iznjeo svoje misljenje al nisam rekao da sam ne zadovoljan cak sto vise pohvalio sam promijenu
- ultima_palabra
#3997 Re: Logosoft ALL ABOUT
Druže, možda ne pratiš sport, ali Real Madrid i Barcelona su najpopularniji klubovi na svijetu. A većina njihovih utakmica se može pratiti samo na ovom kanalu (ako se ne želiš patiti sa streamovima ili uvoditi card sharing).
- un1ted
#3998 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dosta TOP utakmica ide na SK PRIME, npr prosle godine je isla F1 na istom
Etc etc...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4000 Re: Logosoft ALL ABOUT
vidim svi se ustručavaju... hoćel' biti kakvih
kanala?
Private Gold i Cartoon Network bi mi došli ko budali šamar
Private Gold i Cartoon Network bi mi došli ko budali šamar