GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
munevera44

#3976 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by munevera44 »

adore wrote:Za partiju koja ukine Gras ovakav kakav jeste, izbaci 70% radnika istog, glasam sljedećih 6 izbora. Obećavam.
:thumbup:
tarikBA

#3977 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by tarikBA »

koja partija pomogne da se ubaci centrotrans glasat cu za njih sve dok budu vozili , i to cu cijeli porodicu natjerati da glasaju :mrgreen: :sax:
AfterEight

#3978 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by AfterEight »

Johnny_x wrote:Ja mislim da su grasovci jedini radnici u državi koje građani ne podržavaju dok štrajkuju.
Pa kako ih podrzavati. Da zanemarimo desavanja u GRAS-u od kraja rata pa do sada, da je usluga GRAS-a sjajna za putnike naravno da ih opet nebi podrzavali u ovakvom, iznenadnom strajku u 17 sati - kada normalan svijet ide kuci sa posla.

Da su se ljudski organizovali, sta ja znam sa transparentima po vozilima ili kako god ali sa najavom i nekim minimumom saobracaja, vjerovatno bi imali podrsku gradjana.

Sjetite se donedavnog strajka Granicne policije. Kada su poceli, na aerodromu SA je bila strasna guzva. Vrlo cesto sam putovao u tom periodu i nikada se niko nije zalio sto se duze ceka u redu! Strajk im nije imao nikakav efekat ali to je nesto drugo.
and

#3979 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by and »

The Realist wrote:
pathyeshme wrote:Podržavam radnike jer se problemi ne mogu drugačije riješiti. Ako su svi radnici protiiv direktora, on treba da bude obrazli i podnese ostavku. Uostalom, podržavam svaki vid borbe radnika za svoja prava.

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
U "mojoj" firmi upravljam ja, ako ti se ne sviđa, napusti istu. Kada bude radnik imao svoju firmu, neka onda upravlja on njom. Čuj, oni protiv direktora. Pa neka onda dokaze odnesu tužilaštvu, medijima i kome već i krivičnu prijavu podnesu, a ne ovo.... I radnici imaju svoje obaveze.
a ko odgovara ako je stanje u firmi takvo kakvo jeste?
ko je dozvolio da 500 radnika viška 20 godina prima platu?
saja_dj

#3980 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by saja_dj »

adore wrote:Za partiju koja ukine Gras ovakav kakav jeste, izbaci 70% radnika istog, glasam sljedećih 6 izbora. Obećavam.
dresdener78

#3981 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dresdener78 »

tarikBA wrote:koja partija pomogne da se ubaci centrotrans glasat cu za njih sve dok budu vozili , i to cu cijeli porodicu natjerati da glasaju :mrgreen: :sax:
aaa opet jedan papagaj, CENTROTRAAANS, CENTROTRAAAANS.... LOL
The Realist

#3982 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

pathyeshme wrote: I u svojoj 'firmi' upravljaju Dodik, Lagumdžija, Tihić, Čović i ostali.. Izabrao ih je nadzorni odbor (građani). Dakle, građani nema pravo ni za šta da se bune, kome se ne sviđa neka napusti firmu (zemlju)?

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
Koliko ja znam, mi smo postavili njih na vlast, mi ih možemo skinuti, jer mi smo ti koji smo "vlasnici države" i mi biramo svoje "direktore". Radnici u GRAS-u nisu vlasnici GRAS-a, tako da oni nemaju šta birati direktora i smjenjivati.

Kao što rekoh, neka nešto dokumentuju, neka prijave nekoga i onda neka se tužilaštvo time pozabavi, a ne da samo gledaju da li imaju plate, ili ne, a raditi ne moraju (a vidjeli smo prošle godine da nešto baš i ne žele).
nicaze_072

#3983 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nicaze_072 »

Ja vam garanutijem jednu stvar. Kad se zavrsi popis stanovnistva, ako ikad i bude u Sarajevu ce biti sljedece.

Priblizno isto ili manje stanovnika, sa trostruko vise automobila, a broj radnika u GRAS-u ce biti uduplan. I opet nisu efikasni...

Ko je tu lud i kome oni muda pod bubrege podvaljuju.

U ovoj drzavi revolucija mora poceti ispred javnih preduzeca koje su ocigledan primjer nepotizma i korupcije. Kakav nacionalizam i picke materne, kad su nam problemi ispred ociju svaki dan.

500 radnika viska sa platom oko 800 KM za 20 godina je gradjane Sarajeva kostalo oko 100 miliona maraka...
respo

#3984 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by respo »

and wrote: o platama za koje ljudi mogu raditi legalno kod privatnika.
direktora i menadžment u grasu postavlja vlada.sad oni nisu znali za viška radnika,razne marifetluke..........
vlada ima pravo da postavlja direktora i preko njega kontroliše firmu.
ako je stanje sa gradskim prevozom u sarajevu takvo kakvo jeste NEKO mora biti odgovoran.to traje 20 godina.ko bi po tebi trebao dati odgovore zašto je stanje u grasu takvo?
pa ako je vlada vlasnik grasa oni su koliko vidim i postavili tog basica
sta je tu problem
nije valjao x smjenili ga nije valjao y smjenili ga ajde postavit cemo basica ako i on ne bude valjao smjenit cemo ga
al stvar je u tome sto se ovdje ne buni vlada nego radnici
isti oni koji 20 godina rade u firmi koja pravi toliki minus
ko je tu kriv basic ili radnici?
The Realist

#3985 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

and wrote: a ko odgovara ako je stanje u firmi takvo kakvo jeste?
Radnici nisu nikako krivi? Oni nisu krali masovno, plaćali kao bi ih zaposlili (pa makar i višak bili)? Osim toga, vlasnik nakon velikih gubitaka obično zatvori firmu? Treba li im to uraditi? Hoće li onda biti sretni?

Ti i dalje pokušavaš nekoga ubijediti da je ovo što rade u GRAS-u opravdano i da ovako mogu ljude zahebavati?
udrch

#3986 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by udrch »

saja_dj wrote:
+1
udrch

#3987 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by udrch »

The Realist wrote:
and wrote: a ko odgovara ako je stanje u firmi takvo kakvo jeste?
Radnici nisu nikako krivi? Oni nisu krali masovno, plaćali kao bi ih zaposlili (pa makar i višak bili)? Osim toga, vlasnik nakon velikih gubitaka obično zatvori firmu? Treba li im to uraditi? Hoće li onda biti sretni?

Ti i dalje pokušavaš nekoga ubijediti da je ovo što rade u GRAS-u opravdano i da ovako mogu ljude zahebavati?
proglasiti stečaj i otpustiti višak radnika..drugo rješenje ne postoji, jer će onda ići tužbe koje će ovi uhljupi od sudija prihvatati..
kokuz_sa

#3988 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kokuz_sa »

20:01 Četiri autobusa su nešto prije 20 sati napustili GRAS-ove garaže i krenuli su prema određenim destinacijama u gradu. Kako saznajemo od naših novinara sa lica mjesta radi se o radnicima, odnosno vozačima, koji su naklonjeni novoizabranom v.d. direktoru Bašiću, dok ostali radnici ne žele poštivati njegove odluke.

novi momenti :-D
O'zone
Globalni moderator

#3989 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

19:49 Radnici GRAS-a poručili su večeras da će se vratiti na posao ukoliko to odluči dosadašnji v.d. direktor Adis Šehić, dok odluke novoizabranog Bašića neće biti ispoštovane. Radnici su trenutno i dalje kod Upravne zgrade GRAS-a gdje čekaju završetak vanredne sjednice Vlade KS gdje se nalazi i predsjednik sindikata Rasim Bećirević
20:01 Četiri autobusa su nešto prije 20 sati napustili GRAS-ove garaže i krenuli su prema određenim destinacijama u gradu. Kako saznajemo od naših novinara sa lica mjesta radi se o radnicima, odnosno vozačima, koji su naklonjeni novoizabranom v.d. direktoru Bašiću, dok ostali radnici ne žele poštivati njegove odluke.
Sad kad se počnu lemat između sebe :lol:
and

#3990 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by and »

respo wrote:
and wrote: o platama za koje ljudi mogu raditi legalno kod privatnika.
direktora i menadžment u grasu postavlja vlada.sad oni nisu znali za viška radnika,razne marifetluke..........
vlada ima pravo da postavlja direktora i preko njega kontroliše firmu.
ako je stanje sa gradskim prevozom u sarajevu takvo kakvo jeste NEKO mora biti odgovoran.to traje 20 godina.ko bi po tebi trebao dati odgovore zašto je stanje u grasu takvo?
pa ako je vlada vlasnik grasa oni su koliko vidim i postavili tog basica
sta je tu problem
nije valjao x smjenili ga nije valjao y smjenili ga ajde postavit cemo basica ako i on ne bude valjao smjenit cemo ga
al stvar je u tome sto se ovdje ne buni vlada nego radnici
isti oni koji 20 godina rade u firmi koja pravi toliki minus
ko je tu kriv basic ili radnici?
čuj nije valjao x smjenićemo ga,nije valjao y.....ne budi smiješan.zaboli mene i za x i za y.ti si postavio x ima 500 radnika viška,fali nekih para.....?ko za to odgovara?ti odgovori me interesuju,a ko je direktor me ne interesuje.meni kao građaninu je problem da neko može obavljati neki javni posao,da se dese nepravilnosti i da bude smijenjen.i to je to.ustvari bude nagrađen i ide na neku bolju poziciju. niko nema nikakve odgovornosti.
AfterEight

#3991 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by AfterEight »

udrch wrote:proglasiti stečaj i otpustiti višak radnika..drugo rješenje ne postoji, jer će onda ići tužbe koje će ovi uhljupi od sudija prihvatati..
To je nazalost jedina opcija za mnoge stvari u drzavi nam. Od raznih nivoa vlada, 500 kantonalnih ministara do javnih preduzeca i preduzeca koji su djelomicno u drzavnom/entitetskom kako god vec vlasnistvu.

Potez za koji nijedna vlast od kraja rata nije imala muda! Telekom Srbije kupi telekom manjeg nam entiteta, medju prvim potezima otkaz cca. 20-30% radnika.
respo

#3992 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by respo »

and wrote: čuj nije valjao x smjenićemo ga,nije valjao y.....ne budi smiješan.zaboli mene i za x i za y.ti si postavio x ima 500 radnika viška,fali nekih para.....?ko za to odgovara?ti odgovori me interesuju,a ko je direktor me ne interesuje.meni kao građaninu je problem da neko može obavljati neki javni posao,da se dese nepravilnosti i da bude smijenjen.i to je to.ustvari bude nagrađen i ide na neku bolju poziciju. niko nema nikakve odgovornosti.
tu sam te cekao :D
ako te ne interesuje ko je direktor sta onda podrzavas smjenu sadasnjeg?
fino kad bi drzava bila normalna
a nadam se da ce ovim poceti da se sve iz korijena mjenja
fino ce biti smjenili smo x osobu y osobui jer nisu bili uspjesni
x je vodio firmu 96-06 y vodio firmu 06-11 e da vidimo kad su ti zaposljeni
400 radina u periodu x-a a 100 u periodu y-ona
e fino i jednom i drugom ide optuznica na sud i nezavisno sudstvo da ih osudi ovome 4 godine zatvora drugom 1
i da nadomire sve nezakonito steceno u vrijeme svog mandata
plata mu bila 3000 za vrijeme mandata a on kupio kucu od milion
otkud? palo s neba
ok palo i preslo u drzavnu imovinu
imovina grasa pa gras to proda i ima novce i tako svaki sljedeci
i na svaku firmu to upotrijebiti
Johnny_x

#3993 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Johnny_x »

respo wrote:
and wrote: čuj nije valjao x smjenićemo ga,nije valjao y.....ne budi smiješan.zaboli mene i za x i za y.ti si postavio x ima 500 radnika viška,fali nekih para.....?ko za to odgovara?ti odgovori me interesuju,a ko je direktor me ne interesuje.meni kao građaninu je problem da neko može obavljati neki javni posao,da se dese nepravilnosti i da bude smijenjen.i to je to.ustvari bude nagrađen i ide na neku bolju poziciju. niko nema nikakve odgovornosti.
e fino i jednom i drugom ide optuznica na sud i nezavisno sudstvo da ih osudi ovome 4 godine zatvora drugom 1
otkud? palo s neba
Ovaj tvoj scenario kad bi prošo, postali bismo normalna država, a ovako se mora početi, samo je pitanje da li za 7 dana, godinu ili 10 godina.
respo

#3994 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by respo »

ma znam i ja da je ovo moje zasad utopija u bih al kao sto rece negdje se mora poceti a ja se nadam da je ovo jedan od dogadjaja koji ce taj tocak pokrenuti
vrbas1979

#3995 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vrbas1979 »

meee, kmeeee, meeee, meee, kmeeeee, meee, kmeeee... (ovom prilikom se iskreno i od srca izvinjavam četveronožnim domaćim životinjama i stoci sitnog zuba - ovcama)

Image
and

#3996 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by and »

respo wrote:
otkud? palo s neba
ne podržavam ja smjenu sadašnjeg ni bilo kojeg direktora jer nemam pojma ko su niti me interesuje.
u bilo kojem periodu vlada tj.stranke su postavljale direktora.kako neko može primiti 500 radnika viška a da vlada to ne primijeti na svom budžetu? :mrgreen:
palamuda

#3997 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by palamuda »

1.Pod hitno rastjerat skup jer je nelegalan, suzavcima, vodom i sličnim metodama.
2. Kad se osuše i dohavizaju pozvat ih da dodju na posao do recimo 00:00 sati.
3. Ako se ne odazovu zdravo.
4.Prije svega strpat u zatvor bandu koja se tamo bogati godinama prijeteći štrajkom.
mali_balon

#3998 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mali_balon »

DZe je milicija da mlati oni pendrecima od 1m, uh kako se oni saviju preko ledja. Pa ih fino sve otpustiti.
dječak sa šibicama

#3999 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dječak sa šibicama »

a jeko Hasan Basic?

I sto ga ovi iz GRASa ne vole?
therrarrius

#4000 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by therrarrius »

vrbas1979 wrote:meee, kmeeee, meeee, meee, kmeeeee, meee, kmeeee... (ovom prilikom se iskreno i od srca izvinjavam četveronožnim domaćim životinjama i stoci sitnog zuba - ovcama)

Image
:lol:
Post Reply