Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
_Alcatraz_

#3976 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

desperate housewife wrote:
2. Ako si ti tako emotivno "sandzacki" nastrojen. Potpuno je razumljiva tvoja reakcija. To su upravo poklapa sa konstatacijom i antropoloskom odlikom plemenskih zajednica.

Zato se oni u Africi i Juznoj Americi jos uvijek plemenski razracunavaju :-) . Takva vrsta sukoba je prevazidjena u modernim i razvijenim civilizacijama. I zato je Amerika AMERIKA, Njemacka NJEMACKA, Velika Britanija VELIKA BRITANIJA itd...

I razvijene zemlje takodje imaju zestoke sukobe ali ne na tom primitivnom nivou.
To je teski offtopic s tvoje strane + vrijedjanje dijela stanovnistva koje zivi u BiH.

Na tvoju zalost nisam sandzaklija tako da se tvoja pretpostavka ne poklapa.
Sto se tice Afrike i Amerike cini mi se da je predsjednik SAD afro-amerikanac (sto bi kod nas na ilidzi bilo sandzo-bosanac) :run:
LeonardoAC

#3977 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by LeonardoAC »

Jao krvavih biografija u SBB-BiH :lol: :cry: :run:
desperate housewife

#3978 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by desperate housewife »

_Alcatraz_ wrote:
2. Ako si ti tako emotivno "sandzacki" nastrojen. Potpuno je razumljiva tvoja reakcija. To su upravo poklapa sa konstatacijom i antropoloskom odlikom plemenskih zajednica.

Zato se oni u Africi i Juznoj Americi jos uvijek plemenski razracunavaju :-) . Takva vrsta sukoba je prevazidjena u modernim i razvijenim civilizacijama. I zato je Amerika AMERIKA, Njemacka NJEMACKA, Velika Britanija VELIKA BRITANIJA itd...

I razvijene zemlje takodje imaju zestoke sukobe ali ne na tom primitivnom nivou.
To je teski offtopic s tvoje strane + vrijedjanje dijela stanovnistva koje zivi u BiH.

Sto se tice Afrike i Amerike cini mi se da je predsjednik SAD afro-amerikanac (sto bi kod nas na ilidzi bilo sandzo-bosanac) :run:
Jeste, Obama je Afro-Amerikanac ali sa diplomom sa Harvarda. A ovaj vamo na celu SBB-a je vanredno zavrsio srednju skolu.
desperate housewife

#3979 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

LeonardoAC wrote:Jao krvavih biografija u SBB-BiH :lol: :cry: :run:
ne znam gdje su do sada bili... kako je moguce da smo u ovolikim g**nima a takav nam potencijal lezi ne iskoristen???

pa ovi do sada na vlasti su zaista zulumcari pravi bili sto ovakvim gigantima nisu dali prostora...

nemoj se nista smijat, oni su duboko ubjedjeni da je to sve tako :D LOL
ha ha ha ha
:run: :run:

:sax:
desperate housewife

#3980 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Alcatraz_ wrote:

p.s. SORRY greska, mislilo se na plemena amazonije... :)

Mislim da osim u Juznoj Americi i nekim djelovima afrike.. jos samo na jednom mjestu u Indiji imaju takva plemena koja jos uvijek niko nije kontaktirao itd...helem nejse...
fidoremilienko

#3981 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

_Alcatraz_ wrote:
fidoremilienko wrote:A sto su ovi SBB-ovci napucali biografije....sve lingvisti, te engleski, te njemacki, te francuski, te spanski...+ sve se to prica aktivno :lol:
Kao da su glumili u svim sapunicama na TV?!
Nisam uspio da vidim da li ima neko ko poznaje i Turski jezik, ali ovo inace je strava. Uvijek mi je bilo cudno da ljudi koji znaju reci "hello, my name is..." (preuzeto iz filmova J.Bonda) tvrde za sebe da govore Engleski jezik, pa povrh svega toga i aktivno. Treba biti iskren prema sebi, ali jok, daj pred izbore da se pokaze svijetu...
FOČANSKI PROPISI

#3982 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

jedanjedini wrote: kakvo je to pitanje hoce li se nacelnik obratiti? pa zato ga je i organizovao. da njegov govor prenosi BHT. da ga cuju svi gradjani sta on ima za reci.
a projekat košta oko 200-300 hiljada
Predlažem da govor ,ipak,održi predsjednica vijeća Smilja Viteškić.što je sigurno,sigurno!
Ako to nije moguće,onda vijeće treba oformiti komisiju da napiše šta će načelnik u nas reći gledaocima širom BiH.
Ako ni to nije moguće,onda vijeće treba oformiti komisiju koja će ,bar, lektorski urediti govor.
Bojim se ,kad se Nasrudin hodža (gradio vodenicu na vrh brda) zanese i kad ga ponese,da i širi gledalački auditorijum ne ode u neku stvar,k'o građani Stupa.
FOČANSKI PROPISI

#3983 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

THINK PINK wrote: Senaid je spasio Bosnu i Hercegovinu citavu , niko osim njega nije imao ni petlje da uradi ono sto je on uradio a ni sluha...

Sena(h)id Memić je prodao Muratu Šabanoviću 10.000 ćoraka s kojim je on branio Višegrad u odsudnim momentima (Informacija se može provjeriti na Otoki ,direktno kod Murata),A da je propatio u ratu ,jeste.
Valjalo je u Instanbulu u hotelu Hilton,sa porodicom, slušati vijesti.Valjalo je napisati posvetu na onolikim KUR'AN-ima i doturiti ih do prvih linija.

p.s.
Bivša ministrica Memić nije htjela '96 da se vrati dok joj Adilović nije obezbjedio posao,a branioci Sarajeva i danas prevrću kontejnere.
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 22/08/2012 10:23, edited 2 times in total.
Aqua_S

#3984 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Aqua_S »

FOČANSKI PROPISI wrote:
THINK PINK wrote: Senaid je spasio Bosnu i Hercegovinu citavu , niko osim njega nije imao ni petlje da uradi ono sto je on uradio a ni sluha...

Sena(h)id Memić je prodao Muratu Šabanoviću 10.000 ćoraka s kojim je on branio Višegrad u odsudnim momentima (Informacija se može provjeriti na Otoki ,direktno kod Murata),A da je propatio u ratu ,jeste.
Valjalo je u Instanbulu u hotelu Hilton slušati vijesti.Valjalo je napisati posvetu na onolikoim KUR'AN-ima i doturiti ih do prvih linija.

Senahid jal Senaid Memić je mom babi prodao automatsku pušku i 300 metaka za 1300 DM, babo je još imo i sreće da su meci bili pravi a ne ćorci. Kupoprodaja je izvršena u februaru 1992.
JohnnyS.

#3985 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

FOČANSKI PROPISI wrote:

Valjalo je u Instanbulu u hotelu Hilton slušati vijesti.Valjalo je napisati posvetu na onolikoim KUR'AN-ima i doturiti ih do prvih linija.

valjalo mu je od mene uzeti 1400 dm '92 godine za pusku koju mu je neko dao da dzaba dijeli. od mene i od jos mnogih.
nije ni to lako bilo morao je i to neko raditi.
JohnnyS.

#3986 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

polako ljudi sad ce doci pink da nas sve demantuje
Aqua_S

#3987 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Aqua_S »

JohnnyS. wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:

valjalo mu je od mene uzeti 1400 dm '92 godine za pusku koju mu je neko dao da dzaba dijeli. od mene i od jos mnogih.

znači i ti sa mojim babom bio u redu kad je bila akcijska pounda kod Višnjića? :thumbup: :bih:
JohnnyS.

#3988 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

FOČANSKI PROPISI wrote:
jedanjedini wrote: kakvo je to pitanje hoce li se nacelnik obratiti? pa zato ga je i organizovao. da njegov govor prenosi BHT. da ga cuju svi gradjani sta on ima za reci.
a projekat košta oko 200-300 hiljada
Predlažem da govor ,ipak,održi predsjednica vijeća Smilja Viteškić.što je sigurno,sigurno!
Ako to nije moguće,onda vijeće treba oformiti komisiju da napiše šta će načelnik u nas reći gledaocima širom BiH.
Ako ni to nije moguće,onda vijeće treba oformiti komisiju koja će ,bar, lektorski urediti govor.
Bojim se ,kad se Nasrudin hodža (gradio vodenicu na vrh brda) zanese i kad ga ponese,da i širi gledalački auditorijum ne ode u neku stvar,k'o građani Stupa.
smijem se kladiti da ce nas starosjedilac iz kovaca obrukat pred republickim auditorijem nekom seljackom doskocicom (anegdotom) ili predugim neumjesnim govorom.
JohnnyS.

#3989 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Aqua_S wrote:
JohnnyS. wrote:[quote="FOČANSKI PROPISI]"Sena(h)id Memić je prodao Muratu Šabanoviću 10.000 ćoraka s kojim je on branio Višegrad u odsudnim momentima (Informacija se može provjeriti na Otoki ,direktno kod Murata),A da je propatio u ratu ,jeste.
znači i ti sa mojim babom bio u redu kad je bila akcijska pounda kod Višnjića? :thumbup: :bih:[/quote][/quote][/quote]
da. i mogu ti reci da je navala bila tolika da mi je prvi dan rekao 700dm a drugi dan kad sam dosao 1400dm. ja sam platio 100dm vise a metke nisam dobio. tako da ti je babo odlicno prosao. nema se on sta zaliti na memica :)
FOČANSKI PROPISI

#3990 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Aqua_S wrote:
Senahid jal Senaid Memić je mom babi prodao automatsku pušku i 300 metaka za 1300 DM, babo je još imo i sreće da su meci bili pravi a ne ćorci. Kupoprodaja je izvršena u februaru 1992.
Sramota,da dvadeset godina kasnije ,posrnula,sad već mogu reći potonula, SDA kandiduje takvog kandidata (doduše on i nije kandidat SDA,nego privatni kandidat našeg Sulje)
DELEGACIJA

#3991 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Od rata pa na ovamo nismo se promijenili ni sekunde, i uvijek nas je "strah" od nekog i za našu "ugroženost" a ugroženiji ne možemo biti (po životnim pitanjima i elementarnim pravima, a sada slobode imamo koliko hoćemo -> vidi nam našelnika šta sve može psovati i ostati živ :-) ).
Čitam ovaj forum i uvijek su nam favoriti stranke a ne imena, jer da iko pogleda imena shvatio bi ovo što ste pisali ranije: šverc, dezerterstvo, bogaćenje, bahatost, obećanja bez poslijedica od neispunjenja (pa čak i na izborima), hvaljenje bez osnova, laganje, uvlačenje u g...cu.
Ovi izbori trebaju biti glas imenu, poštenju, a ove 'fakultetlije' me "ubiše", sve diploma do diplome, zahvalnica do zahvalnice, a skidoše zvijezdu s neba... :bih: :bih: :bih: :bih:
PS:
Imaju li šanse osobe koje nisu učestvovale u ratu (tada maloljetni bili, a bili u BiH), ako nam je presudno da u biografiji stoji da je učesnik rata (šta god to značilo)???? Ako je bio dobar borac NE MORA biti pravilo da je i dobar lider u slobodi.....
_Alcatraz_

#3992 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

fidoremilienko wrote:
_Alcatraz_ wrote:
fidoremilienko wrote:A sto su ovi SBB-ovci napucali biografije....sve lingvisti, te engleski, te njemacki, te francuski, te spanski...+ sve se to prica aktivno :lol:
Kao da su glumili u svim sapunicama na TV?!
Nisam uspio da vidim da li ima neko ko poznaje i Turski jezik, ali ovo inace je strava. Uvijek mi je bilo cudno da ljudi koji znaju reci "hello, my name is..." (preuzeto iz filmova J.Bonda) tvrde za sebe da govore Engleski jezik, pa povrh svega toga i aktivno. Treba biti iskren prema sebi, ali jok, daj pred izbore da se pokaze svijetu...
Znaju reci i Hello bambucha.
Nije u pitanju taj engleski nego biografije, koje su napucane. To bi neko trebao provjeravati i kaznjavati. Pretposavljam da su i druge stranke uradile isto
Sada MORAM mladog i nervoznog Sinanovica da pohvalim. On je, za razliku od nekih kolega, bio fer pa je napisao da je student i pored silnih funkcija koje obavlja u SBB stranci. Nije mi SBB nikako jasan, ali dok ne odem u Luzane necu nista ni saznati.
DELEGACIJA wrote: Imaju li šanse osobe koje nisu učestvovale u ratu (tada maloljetni bili, a bili u BiH), ako nam je presudno da u biografiji stoji da je učesnik rata (šta god to značilo)???? Ako je bio dobar borac NE MORA biti pravilo da je i dobar lider u slobodi.....
U pravu si. Kod nas su izbori kao da Hamas bira nacelnika Jeruzalema.
FOČANSKI PROPISI

#3993 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Alcatraz_ wrote: Pretposavljam da su i druge stranke uradile isto
Mi nećemo objavljivati biografije.
Već sam rekao:
Koga zanimaju naši kandidati,ima grah,kašike,karte...,a ako to ne pomogne,nek se obrati hodži u Kovačima (nije načelnik u nas,slučajno mu je komšija)
FOČANSKI PROPISI

#3994 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

DELEGACIJA wrote: Imaju li šanse osobe koje nisu učestvovale u ratu (tada maloljetni bili, a bili u BiH), ako nam je presudno da u biografiji stoji da je učesnik rata (šta god to značilo)???? Ako je bio dobar borac NE MORA biti pravilo da je i dobar lider u slobodi.....
Ti ili ne čitaš ili si ćorav:
KEREŠ JASMIR iz BNS-a je tvoj favorit
_Alcatraz_

#3995 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

desperate housewife wrote: Jeste, Obama je Afro-Amerikanac ali sa diplomom sa Harvarda. A ovaj vamo na celu SBB-a je vanredno zavrsio srednju skolu.
SBB BIH ILIDZA wrote:Kandidat za načelnika:
- Doc.dr. Rasim Lakota rođen je 06. aprila 1964. godine u Sjenici. 1989. godine diplomirao je na Fakultetu za fizičku kulturu Univerziteta u Sarajevu. Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, bio je aktivno uključen u odbranu naše zemlje.1991. godine zasnovao je radni odnos u Ministarstvu unutarnjih poslova BiH, dok 1993. godine prelazi na Policijsku akademiju Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova. 2006. godine uspješno je završio postdiplomski studij na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Sarajevu, dok je 2009. godine doktorirao na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli. Nakon doktorskog studija nastavlja sa radom u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu SIPA, a nakon toga prelazi na Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.
Objavio je više naučnih stručnih radova u zemlji i inostranstvu.
Prema biografiji koje je Sinanovic postavio hlupas gluposti. Nadam se da je bar nosiocu liste i nacelniku napisao ispravne biografije. Garant je tebe neki sandzos (da izvines) napumpao pa mislis da je naziv teme "Invazija sandzaka na Sarajevo".
desperate housewife wrote:Jeste, Obama je Afro-Amerikanac ali sa diplomom sa Harvarda. A ovaj vamo na celu SBB-a je vanredno zavrsio srednju skolu.
Ne da TROLUJES nego lupas gluposti u 16.
Ovaj sandzo-basanac je kako pise sa diplomom DIF (UNSA) i to prije rata kada pretpostavljam nisu bile dozvoljene malverzacije kao poslije rata i kada nije bilo travnickih sl. univerziteta.

Sinanovicu mozes li postaviti biografiju rodjaka?

Da ne bude zabune, ne branim ja nikoga ali protiv Kereša, Lakote i Sinanovica (starijeg) nisam cuo nista lose osim sto po nekad uleti neka zena u toku menstrualnog ciklusa pa ne zna ni sta prica. O Memicu i Mahmutovicu je dosta toga receno.
Last edited by _Alcatraz_ on 22/08/2012 10:47, edited 1 time in total.
frulas

#3996 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by frulas »

''Kandidat za načelnika:
- Doc.dr. Rasim Lakota rođen je 06. aprila 1964. godine u Sjenici. 1989. godine diplomirao je na Fakultetu za fizičku kulturu Univerziteta u Sarajevu. Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, bio je aktivno uključen u odbranu naše zemlje.1991. godine zasnovao je radni odnos u Ministarstvu unutarnjih poslova BiH, dok 1993. godine prelazi na Policijsku akademiju Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova. 2006. godine uspješno je završio postdiplomski studij na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Sarajevu, dok je 2009. godine doktorirao na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli. Nakon doktorskog studija nastavlja sa radom u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu SIPA, a nakon toga prelazi na Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.
Objavio je više naučnih stručnih radova u zemlji i inostranstvu.

Zanimljiv transfer iz Drzavne agencije za istrage i zastitu SIPA na Fakultet sporta za asistenta!?

Posjeduje najveće ratno priznanje „Organizator otpora“.''

Najvece ratno priznanje je ZLATNI LJILJAN ?!
FOČANSKI PROPISI

#3997 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Prošlih izbora za načelnika,
bilo je milion slika Huse Mahmutovića,(po raskrsnicama,travnjacima banderama,bilbordima..) kandidata SBB-a.
Može li mi neko reći,ko je to finansirao,ako znamo da je SBB nova stranka bez nekih velikih sredstava,kao i mi u BNS-u?
I još nešto:
Je li Huso sam otišao ili ste ga otjerali?
frulas

#3998 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by frulas »

Tesko je ljudima dokazati da upravo ovo sto oni pisu,ovo oko cega se oni raspravljaju,jeste rasprava ljudi koji su u ratu se talili,a ne ratovali.
Nakon rata kad su podvukli crtu skontali su da je neko vise od njih uzeo i krenule su rasprave!!!

U njihovo ime se raspravljate,a opet ce se poslje isora dogovoriti,a nama ostaje ovaj portal da kukamo kako su nas opet ispalili!
FOČANSKI PROPISI

#3999 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

SBB BIH ILIDZA wrote: Vlasnička struktura Famos - gradnje

Naziv Adresa % vlasništva
MUHAREMOVIĆ ENVER ILIDŽA, BIH 23,38
ABAZOVIĆ ESAD ILIDŽA, BIH 12,41
ĆENANOVIĆ IBRAHIM ILIDŽA, BIH 10,68
SADIKOVIĆ ESAD ILIDŽA, BIH 10,68
MUHAREMOVIĆ ĐENANA ILIDŽA, BIH 7,53
SKENDERAGIĆ DŽANO Sarajevo, BIH 6,09
ŠARIĆ HAMZA TUZLA, BIH 5,34
JAHIĆ JASMINA HRASNICA, BIH 5,30
DAMADŽIĆ DERVA ILIDŽA, BIH 4,04
SKENDERAGIĆ RUSMIRA Sarajevo, BIH 2,48
Ovo su dionice koje kontroliše direktor, plus jedan dio od radnika (jedva preko pedeset posto).
I sa tim neprikosnoveno upravlja, svim, kapitalom Famos gradnje.
Drugi tabor (Sadiković Esad) ima predsjednika nadzornog odbora,kojem nosilac liste SBB-a nikad nije uplatio ni jednu marku (po zakonu je dužan).
fidoremilienko

#4000 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

_Alcatraz_ wrote:
fidoremilienko wrote: Nisam uspio da vidim da li ima neko ko poznaje i Turski jezik, ali ovo inace je strava. Uvijek mi je bilo cudno da ljudi koji znaju reci "hello, my name is..." (preuzeto iz filmova J.Bonda) tvrde za sebe da govore Engleski jezik, pa povrh svega toga i aktivno. Treba biti iskren prema sebi, ali jok, daj pred izbore da se pokaze svijetu...
Znaju reci i Hello bambucha.
Nije u pitanju taj engleski nego biografije, koje su napucane. To bi neko trebao provjeravati i kaznjavati. Pretposavljam da su i druge stranke uradile isto
Sada MORAM mladog i nervoznog Sinanovica da pohvalim. On je, za razliku od nekih kolega, bio fer pa je napisao da je student i pored silnih funkcija koje obavlja u SBB stranci. Nije mi SBB nikako jasan, ali dok ne odem u Luzane necu nista ni saznati.
Slozio bih se nacelno sa postom. Ni meni ne smeta sto ljudi znaju, ako znaju, neka stave u svoju biografiju. Sasvim normalna stvar. Meni, bi bilo glupo da stavim u biografiju poznavanje nekog stranog jezika, a da pri tome na tom stranom jeziku se znam samo pozdraviti i nesto "tuc-muc". Budi posten pa napisi:
engleski - pasivno/aktivno
njemacki - pasivno/aktivno
...pasivno/aktivno

ali pri ocjenjivanju treba biti realan. A ono sto su oni napisali :-) valjda da biografija izgleda "zajebano"

Sto se mladjahnog kolege tice, vidim i njemu su tamo nabacili funkcija, a sve to u SBB-u. Tacno ne vidim kako ce covjek bez radnog iskustva, osim stranackog, pomoci Ilidzi (ako udje u O.V.) :cry: To ne vazi samo za njega, nego i za ostale kandidate slicnog profila.
Locked