e majke mi sam ja to htio da uradim. meni se ucinilo onako iz pticije perspektive da je u pitanju mnogo vise konjanika, barem 10.000. zato sam i rekao da je komotno mogao sa onom vojskom i dubrovnik zauzeti. ali opet respect za stannisa. sad se sjecam da je mozda u prosloj sezoni nightwatch slao ravense svima i upozoravao ih o problemima na zidu, i ocigledno je jedini stannis to uzeo za ozbiljno i spreman je bio zrtvovati vojsku na zidu i pored ambicija za dubrovnik. on i onaj do njega mi izgledaju bas samouvjereni i jaki, i uredjena vojska.AleksoMKD wrote:OK, neka budala stisnula pauzu i izbrojala Stanisovu vojsku kod zida.![]()
Svaja jurisna kolona je imala 1650 vitezova.
Nemam nameru da prebrojavam a ako neko nadje grasku neka pise.
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- karanana
#3976 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
- AleksoMKD
#3977 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jede ovce i cobane po okolini.annoy wrote:Drogon leti negdje okolo po Essosu i nitko ne zna gdje je točnokaranana wrote:a treci zmaj? nije ga uhvatila?
A taj je i najagresivniji, cak je na majku umalo digao ruku t.j. zube. Ova dva su "mirnija".
I u knjizi je slicno ali vjeruj ima zasto je tako. Fakticki ona zaboravlja sta je i koji joj je cilj i sada se igra kraljice u kulturi o kojoj ne zna nista.Son1 wrote:Khallisi od lika sa najvecom perspektivom postade najdosadniji segment serije i to odavno vec.
Kad joj ljudi pocnu dolazit u onaj hram moze se premotat bez problema. Jebo je Ramiz Zmaj.
OK, sad cu nesto iz knjige napisati ali mislim da nije spoiler a da je bitno da se shvati zasto je Stanis tezak za voleti ali i zasto zasluzuje postovanje i kakav je lik.karanana wrote: on i onaj do njega mi izgledaju bas samouvjereni i jaki, i uredjena vojska.
Brisite ako mislite da je spojlanje, ali mislim da nije.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Naime u tom svetu GoT-a, ko i u srednjem veku silovanje je dio rata, narocite kada se osvoji neki grad.
E sad Stanis kastrira svoje vojnike, vitezove pa i lordove ako neko siluje. Nema trte-mrte sa Stanisom.
Last edited by AleksoMKD on 18/06/2014 15:25, edited 1 time in total.
-
Son1
#3978 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ali vjestica vreba sa stranekaranana wrote:e majke mi sam ja to htio da uradim. meni se ucinilo onako iz pticije perspektive da je u pitanju mnogo vise konjanika, barem 10.000. zato sam i rekao da je komotno mogao sa onom vojskom i dubrovnik zauzeti. ali opet respect za stannisa. sad se sjecam da je mozda u prosloj sezoni nightwatch slao ravense svima i upozoravao ih o problemima na zidu, i ocigledno je jedini stannis to uzeo za ozbiljno i spreman je bio zrtvovati vojsku na zidu i pored ambicija za dubrovnik. on i onaj do njega mi izgledaju bas samouvjereni i jaki, i uredjena vojska.AleksoMKD wrote:OK, neka budala stisnula pauzu i izbrojala Stanisovu vojsku kod zida.![]()
- annoy
#3979 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A i na kraju krajeva, ona ima tek nekih 15-16 godina i nema iskustva u vladanju. Bilo bi smiješno da se uopće snašla.AleksoMKD wrote:
I u knjizi je slicno ali vjeruj ima zasto je tako. Fakticki ona zaboravlja sta je i koji joj je cilj i sada se igra kraljice u kulturi o kojoj ne zna nista.
U seriji mi njezin lik dodatno kvari užasna Emilijina gluma.
Za Dany nekako mislim da je her father's daughter... da će popizdit eventualno kao i on
- AleksoMKD
#3980 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sjecas se kada je za malo Davosa hteo osuditi na smrt pa kad mu Davos je dao poruku straze o pogibiji Mormonta koju je crvena bacila u vatru i "videla istinu" o velikoj bitci u snegu?karanana wrote:
ali opet respect za stannisa. sad se sjecam da je mozda u prosloj sezoni nightwatch slao ravense svima i upozoravao ih o problemima na zidu, i ocigledno je jedini stannis to uzeo za ozbiljno i spreman je bio zrtvovati vojsku na zidu
-
the_stick
#3981 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja mislim da Stanis nije dosao da rjesave probleme na Zidu. U zadnjim epizodama se pricalo o tome kako je Stanis izgubio skoro citavu vojsku u Battle of Blackwater i onaj njegov gusar (kako se vec zove) mu je objasnjavao kako vise nemaju nikoga znacajnog da mogu regrutovati da im se pridruzi. Ja mislim da je Stanis otisao na sjever da regrutuje Wildlings u svoje redove.karanana wrote:e majke mi sam ja to htio da uradim. meni se ucinilo onako iz pticije perspektive da je u pitanju mnogo vise konjanika, barem 10.000. zato sam i rekao da je komotno mogao sa onom vojskom i dubrovnik zauzeti. ali opet respect za stannisa. sad se sjecam da je mozda u prosloj sezoni nightwatch slao ravense svima i upozoravao ih o problemima na zidu, i ocigledno je jedini stannis to uzeo za ozbiljno i spreman je bio zrtvovati vojsku na zidu i pored ambicija za dubrovnik. on i onaj do njega mi izgledaju bas samouvjereni i jaki, i uredjena vojska.AleksoMKD wrote:OK, neka budala stisnula pauzu i izbrojala Stanisovu vojsku kod zida.![]()
Ono sto je meni ostalo nejasno je:
- otkud Stanisu onolika vojska, kad se vec prica o tome kako je izgubio gotovo citavu vojsku?
- gdje je ta armija od 100.000 wildlings-a, kad je Mance sam sa 100njak ljudi?
- karanana
#3982 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
covjek digo kredit u svicarskoj i opremio 4-5 hiljada vitezova.
valjda kad su dosli do mancea, to je bio kraj wildlingsa.
samo je trebalo imati muda pa krenuti sa 4-5 hiljada vitezova na 100.000 wildlingsa i biti siguran u plan da ces zarobiti mancea i time zavrsiti bitku.
samo je trebalo imati muda pa krenuti sa 4-5 hiljada vitezova na 100.000 wildlingsa i biti siguran u plan da ces zarobiti mancea i time zavrsiti bitku.
-
omar little
#3983 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
a, i ne pokazuje se narocito bistra i promucurna za nekoga ko zeli vladati, i ne samo vladati nego vladati u kraljevstvu koje je u strasnom stanju, puno frakcija i politickih neprijatelja koji vrebaju na svakom cosku. to mi je bilo malo razocarenje, jer je u pocetku bila simpa i nekako imala potencijala.annoy wrote:A i na kraju krajeva, ona ima tek nekih 15-16 godina i nema iskustva u vladanju. Bilo bi smiješno da se uopće snašla.AleksoMKD wrote:
I u knjizi je slicno ali vjeruj ima zasto je tako. Fakticki ona zaboravlja sta je i koji joj je cilj i sada se igra kraljice u kulturi o kojoj ne zna nista.
U seriji mi njezin lik dodatno kvari užasna Emilijina gluma.Nekad mi je bila među najdražima, sad bih najrađe premotala njezine dijelove.
Za Dany nekako mislim da je her father's daughter... da će popizdit eventualno kao i on
- AleksoMKD
#3984 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Imao je oko 4000 i 32 broda preostalo.the_stick wrote:
Ja mislim da Stanis nije dosao da rjesave probleme na Zidu. U zadnjim epizodama se pricalo o tome kako je Stanis izgubio skoro citavu vojsku u Battle of Blackwater i onaj njegov gusar (kako se vec zove) mu je objasnjavao kako vise nemaju nikoga znacajnog da mogu regrutovati da im se pridruzi. Ja mislim da je Stanis otisao na sjever da regrutuje Wildlings u svoje redove.
Stanis bukvalno misli da mora da spasi Westeros pa i ostatak svjeta. On je Azor Ahai. izabrani (barem ga tako lozi ona crvena jebozovna vestica) i maltene misli da je odgovoran za spas covecanstva. Wildlings su ljudi koje treba spasiti.
Nije velika vojska vec je teska oklopljena konjanica vodjena brilijantnim komandantom i vrlo disciplinovana koja napada uski dio fronta (centar) iz neocekivanog pravca kada Wildlings spavaju posle noci i ne ocekuju napad.the_stick wrote: Ono sto je meni ostalo nejasno je:
- otkud Stanisu onolika vojska, kad se vec prica o tome kako je izgubio gotovo citavu vojsku?
- gdje je ta armija od 100.000 wildlings-a, kad je Mance sam sa 100njak ljudi?
Nisu u formaciji, nikad se nisu borili protiv teske konjice i kralja su im zarobili za 10 minuta te je pocelo opste rasulo.
A zahvaljujuci crvenoj Stanis ima skoro pa rel-time satelitski update terena.
-
Revolver
#3985 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
u seriji je skroz loše objašnjeno, ali kako sam ja skontao wildlingsa je ukupno 100.000 sa ženama, djecom, starcima....karanana wrote:covjek digo kredit u svicarskoj i opremio 4-5 hiljada vitezova.
a ne 100.000 ratnika
- AleksoMKD
#3986 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
E da, to nije bas objasnjeno u serijama. Oni su sa familijama 100.000.Revolver wrote:u seriji je skroz loše objašnjeno, ali kako sam ja skontao wildlingsa je ukupno 100.000 sa ženama, djecom, starcima....karanana wrote:covjek digo kredit u svicarskoj i opremio 4-5 hiljada vitezova.
a ne 100.000 ratnika
90-ak plemena i klanova koje se prilicno mrze medjusobno i samo ih Mance ujedinjuje.
Stanis je napravio hirurski udar i odstranio glavu wildlingsa.
-
omar little
#3987 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
a, niko ne daje kredita jon snow sto je prvi, bez vojske, hrabro i inteligentno, nadosao na takticki brilijantnu ideju da obezglavi neprijatelja ubivsi im vodju.
lako je bilo stannisu sa onolikom vojnom silom, nas jon snow k'o pravi junak, u sator pa sta bog da. 
- AleksoMKD
#3988 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jos smo plakali za izginulimaomar little wrote:a, niko ne daje kredita jon snow sto je prvi, bez vojske, hrabro i inteligentno, nadosao na takticki brilijantnu ideju da obezglavi neprijatelja ubivsi im vodju.lako je bilo stannisu sa onolikom vojnom silom, nas jon snow k'o pravi junak, u sator pa sta bog da.
Al stvarno mudonja, znao da ako uspe da ce ga zivog odrati a ako ne uspe jos gore.
Stanis ne samo da je samouveren (madrfaking mesija) nego za sobom ima obucene, oklopljene i disciplinovane viteze koji su uz to uglavnom presli na novu (noviju) veru te su i religiski fanaticni a vodi ih licno bozji izabranik.
-
todd_smith
#3989 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A je li Cersei imala sta sa onom Shae. Jer je Tyrionu rekla kad je onu njenu kcer poslao za Dorn nesto "nadam se da ces voljeti nekoga samo da ti ih mogu oteti"
- Mišo_Kovač
#3990 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nije se nikad Stannis borio sa cijelom Manceovom vojskom... Ostatak vojske, i većina, je ostala u šumama sjevera sa Thormundom (u knjizi). Ko je ostao glavni u seriji, to ne znam 
- Riddle
#3991 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Konjica kroz sumu - ne ide mi to brate nikako. Cak se i u raznim igricama to ne preporucuje. 
-
duboka_misao
#3992 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ako si vidjeo u jednoj od epizoda cerseina sluzavka je skontala Shaju sa Tyrionom i prenjela joj to .todd_smith wrote:A je li Cersei imala sta sa onom Shae. Jer je Tyrionu rekla kad je onu njenu kcer poslao za Dorn nesto "nadam se da ces voljeti nekoga samo da ti ih mogu oteti"
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3993 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
jon snow je glup ali ipak mnogo pametniji od roba
-
todd_smith
#3994 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa dobro i ona to koristila kao info protiv njega kao ako uradis to reci cu ocu za nju i slicno. Nego me zanima ima li kakva prica iza toga, posto ga je ona kao voljela ili je to sve bila gluma jer su je odmah sa pocetka kupiliduboka_misao wrote:Ako si vidjeo u jednoj od epizoda cerseina sluzavka je skontala Shaju sa Tyrionom i prenjela joj to .todd_smith wrote:A je li Cersei imala sta sa onom Shae. Jer je Tyrionu rekla kad je onu njenu kcer poslao za Dorn nesto "nadam se da ces voljeti nekoga samo da ti ih mogu oteti"
- Tito_i_Partija
#3995 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Malo mi to sa Shae glupo ispalo. Dok su se "zabavljali" i dok niko nije znao za njih dvoje, bilo je prilicno jasno da je njoj stalo do njega. Jos se sjecam kako je pizdila posle prve bracne noci njega i Sanse, dok joj nije objasnjeno da se tu noc nije nista desilo.
Ne znam, nisam je nikad volio, ali nekako na silu od nje napravise negativca. Nadam se da je makar to u knjigama bolje objasnjeno.
Ne znam, nisam je nikad volio, ali nekako na silu od nje napravise negativca. Nadam se da je makar to u knjigama bolje objasnjeno.
- Mišo_Kovač
#3996 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nije ona negativac... Ona je, jednostavno, kurva... i to je čitava poentaTito_i_Partija wrote:Malo mi to sa Shae glupo ispalo. Dok su se "zabavljali" i dok niko nije znao za njih dvoje, bilo je prilicno jasno da je njoj stalo do njega. Jos se sjecam kako je pizdila posle prve bracne noci njega i Sanse, dok joj nije objasnjeno da se tu noc nije nista desilo.
-
sizifinho
#3997 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
say that word just one more time...Mišo_Kovač wrote:Nije ona negativac... Ona je, jednostavno, kurva... i to je čitava poentaTito_i_Partija wrote:Malo mi to sa Shae glupo ispalo. Dok su se "zabavljali" i dok niko nije znao za njih dvoje, bilo je prilicno jasno da je njoj stalo do njega. Jos se sjecam kako je pizdila posle prve bracne noci njega i Sanse, dok joj nije objasnjeno da se tu noc nije nista desilo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Riddle
#3999 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ocekivano ce mijesati sadrzaj dvije knjige. Nece se ni osjetiti na seriji.
- AleksoMKD