LIBIJA

Post Reply
madner

#3976 Re: LIBIJA

Post by madner »

Naravno da nece, ko bude radio imat ce. :D
quasar

#3977 Re: LIBIJA

Post by quasar »

sinuhe wrote:
arnes86 wrote:Sto ga nama ne poslase:)...Oni su makar znali ko krade, kod nas sve razvukose...

Prije svega onolike povlastice koje su imali, besplatno skolovanje,komunalije besplatne,i jos neke povlastice...Znam da niej bilo idealno ali samo pogledajte gdje to ima u ovim "demokratskim drzavama"..
A to kao nece imati sada?
Mislim da oni sad nece imati nista, pocev od mira, reda i zakona pa na dalje...
sinuhe

#3978 Re: LIBIJA

Post by sinuhe »

madner wrote:Naravno da nece, ko bude radio imat ce. :D
Ne znam sto bi im se zivot razlikovao od bilo koje zalivske zemlje pod uslovom da bude mir.
CaCO3

#3979 Re: LIBIJA

Post by CaCO3 »

kod nas ljudi rade pa nemaju nista osim kredita i dugova za komunalije
madner

#3980 Re: LIBIJA

Post by madner »

sinuhe wrote:
Ne znam sto bi im se zivot razlikovao od bilo koje zalivske zemlje pod uslovom da bude mir.
Zato sto nece biti mir. Sta ti mislis da mozes vratiti duha u bocu? Razne interesne skupine su se ujedinile da skinu Gadafija, sada vise nema tog faktora da ih ujedini. Najgore od svega, oni nemaju vlastitu snagu kojom bi mogli osigurati mir. Nema vise NATO aviona i drona.
spreca

#3981 Re: LIBIJA

Post by spreca »

quasar wrote:
sinuhe wrote:
arnes86 wrote:Sto ga nama ne poslase:)...Oni su makar znali ko krade, kod nas sve razvukose...

Prije svega onolike povlastice koje su imali, besplatno skolovanje,komunalije besplatne,i jos neke povlastice...Znam da niej bilo idealno ali samo pogledajte gdje to ima u ovim "demokratskim drzavama"..
Mislim da oni sad nece imati nista, pocev od mira, reda i zakona pa na dalje...
Sad ce da pushe dok se ne pojavi novi Gadafi.....ali daj boze ....Libija mozda nikada vise nece biti ono sto je bila...sad ce im zapad dacati na kashicicu i hvali ti se kako pomaze Libiji
sumirprimus

#3982 Re: LIBIJA

Post by sumirprimus »

CaCO3 wrote:kod nas ljudi rade pa nemaju nista osim kredita i dugova za komunalije
pa oni imaju naftu mi nemamo :D
imaju sansu da pokazu i dokazu da su plemenske odjele iza njih... :skoljka:
ponavljam ako bude pameti,da se to fino raspodijelit,ihhh kako bi se nasi zacas dogovoriliiii,ne bi smetala ni rs,ni ljiljani,ni treci entitet ,niko ,mir bi vladao zemljom bosanskom,srpskom i hzhbeovskom :D
theTruePath

#3983 Re: LIBIJA

Post by theTruePath »

patrius wrote:
amrica wrote:"Kako je i najavljeno Gadafi je pokopan negdje usred pustinje, na tajnoj lokaciji, pred četiri svjedoka koja su prisegnula na Kuran da nikada neće odati mjesto gdje je zakopan, javlja BBC. Svjedoci su poručili da se neće saznati gdje je Gadafijev grob."
Pa kog ce vraga tu onda ti "svjedoci" :? I kome su to "porucili"? :oops:
oni mu mozda klanjali dzenazu? :?
spreca

#3984 Re: LIBIJA

Post by spreca »

madner wrote:
sinuhe wrote:
Zato sto nece biti mir. Sta ti mislis da mozes vratiti duha u bocu? Razne interesne skupine su se ujedinile da skinu Gadafija, sada vise nema tog faktora da ih ujedini. Najgore od svega, oni nemaju vlastitu snagu kojom bi mogli osigurati mir. Nema vise NATO aviona i drona.
Pa zato sto to nije nekome u interesu.....Mir je bio
madner

#3985 Re: LIBIJA

Post by madner »

sumirprimus wrote:
CaCO3 wrote:kod nas ljudi rade pa nemaju nista osim kredita i dugova za komunalije
ponavljam ako bude pameti,da se to fino raspodijelit,ihhh kako bi se nasi zacas dogovoriliiii,ne bi smetala ni rs,ni ljiljani,ni treci entitet ,niko ,mir bi vladao zemljom bosanskom,srpskom i hzhbeovskom :D
Suplja, mi nemamo naftu ali imamo takve ljudske i prirodne resurse da bi mogli biti duplo bolji od Gadafijeve Libije. To je ono, balvan u vlastitom oku :wink:
madner

#3986 Re: LIBIJA

Post by madner »

spreca wrote:
madner wrote:
sinuhe wrote: Ne znam sto bi im se zivot razlikovao od bilo koje zalivske zemlje pod uslovom da bude mir.
Pa zato sto to nije nekome u interesu.....Mir je bio
Mir je interes, ali racunica im je bila losa. Da su skinuli Gadafija bez vanjske pomoci bio bi mir i gambit bi se isplatio. Ovako...
arnes86

#3987 Re: LIBIJA

Post by arnes86 »

sinuhe wrote:

Pa sta mislis na koji ce nacin da "demokratske vlasti" da pune budzet??navedi mi primjer gdje vlada demokratija a imaju povlastice kao sto je narod libije imao???
CaCO3

#3988 Re: LIBIJA

Post by CaCO3 »

nece oni imati nista,a za sve ostalo tu je http://blackwaterusa.com/
ladyada

#3989 Re: LIBIJA

Post by ladyada »

neki dan pricam sa jednim iracaninom porodica mu zivi u bagdadu , kaze imju 4 sata dnevno struju i isto tako vodu ........ to je nova sloboda ........
spreca

#3990 Re: LIBIJA

Post by spreca »

madner wrote: Mir je interes, ali racunica im je bila losa. Da su skinuli Gadafija bez vanjske pomoci bio bi mir i gambit bi se isplatio. Ovako...
Pa kako dugo ce zapad grijesiti ,kad organizira neku pljacku?....nasi to rade bolje :lol:
arnes86

#3991 Re: LIBIJA

Post by arnes86 »

CaCO3 wrote:nece oni imati nista,a za sve ostalo tu je http://blackwaterusa.com/
Bravo...u potpunosti se slazem sa tobom....
sumirprimus

#3992 Re: LIBIJA

Post by sumirprimus »

madner wrote:
sumirprimus wrote:
Suplja, mi nemamo naftu ali imamo takve ljudske i prirodne resurse da bi mogli biti duplo bolji od Gadafijeve Libije. To je ono, balvan u vlastitom oku :wink:
ma kakve ba ljudske resurse,???
ne bode mene balvan,nego citava pilana mi u oko stane,ljudski resurs al za prevarit,ukrast,podmitit,ispod ruke,tendera,drzave,pojednica,komsije,moj druze madnere,sve sto valja pobjegne i ne vraca se...
ljudi su bogati samo tako,a nema ih ni 6 miliona,jos sad kad su protjerali gadafijeve crnce ima ih sigurno jos manje..ako bude pameti kupice sebi mir i blaogstanje, i namirit sve nezadovoljnike,ako budu ko nasi,prokleti i pohlepni,nidje ih nece bit!!!
quasar

#3993 Re: LIBIJA

Post by quasar »

madner wrote:
sumirprimus wrote:
Nemoj Madner. Nafta je dala BNP i prihode takve da je drzava mogla sve to sebi da priusti. Mi nemamo nista sto bi mogli iskoristiti na taj nacin. Limitirani smo strogo po svemu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3994 Re: LIBIJA

Post by JoseMujica »

ah kako divno rečeno...baš ko što u nedavnoj raspravi u kongresu o obaveznom zdrvastvenom osiguranju jedan od aktera diskusije fino upakovano reče: ko ima para nek se liječi, ko nema para nek crkne

alanfordovski do jaja :dance:
CaCO3

#3995 Re: LIBIJA

Post by CaCO3 »

quasar wrote: Nemoj Madner. Nafta je dala BNP i prihode takve da je drzava mogla sve to sebi da priusti. Mi nemamo nista sto bi mogli iskoristiti na taj nacin. Limitirani smo strogo po svemu.
jos da su naplacivali naftu po pravoj cijeni od 100 dolara po barelu a ne 1 dolar kao kod njih i da im komunalije i zadravstvo nisu bili besplate imali bi BNP abnormalan
Amerikanci napucavaju BNP naplacujuci sve zivo od svojih ljudi
oridjidji

#3996 Re: LIBIJA

Post by oridjidji »

anthraxQ wrote:
zateznistub wrote:
anthraxQ wrote:zašto svi arapi imaju divlje društveno uređenje?
Divlje?

Mislis li pri tom na:

UAE
Saudijsku Arabiju
Katar
Kuvajt
Oman

Licno bih volio imati uređenje i bagostanje u navedenim divljim uređenjima
da, mislim i na te države. i ovo sto govorim nema veze sa novcem.

tu ako nisi pripadnik plemena ili vladajuće porodice si niko i ništa.

a njihov novac nije produkt njihovog znanja i truda, već čisto nafte...

u Bahreinu kad ljudi protestvuju, dobiju metak negdje u tijelo... a sve je to isto. Dovedi vlast bar na sekund u pitanje, i bezazlenim aktom poput javnog kritikovanja, pa ćeš vidjeti koliko će biti blagostanja.
Arapski režimi su svugdje isti, samo su neki Mainstream(Saudija) ,a neki nisu(Sirija)... pa nekome smeta Sirija, a nikome Saudija.
Gdje si vrli poznavaoče arapskog svijeta? Nisam te prepoznao. Pa mnogi ljudi bezdusno vjeruju zapadnim medijima koji se satro trude da vjerno i istinito prenesu zbivanja iz arapskog svijeta. Gadjaju i u Palestini Izraelci gumenim metcima Palestince, pa onda i bojevim, a onda ih zaspu artiljerijom i aviobombama, pa se kroz zapadne medije sve to propuse kao da Palestinci ubijaju sami sebe. Svi su culi o tome da su vlasti demonstracije u Bahreinu razbili metcima. Kojim? Na koji nacin? Kako? Na ova pitanja su nam odgovore dali Amerikanci, ne i Bahreinske vlasti. U Libiji malo ko je obracao paznju na ono sto su radili pobunjenici u Bengaziju prije nego se rasplamsala Libija. Otidjite na Liveleak.com i vidite kako su humano postupali u Bengaziju pobunjenici prema vlastima u tome gradu, pa cete vidjeti da to uopste nisu bili nikakvi mirni protesti koje je Gadafi htio silom sprijeciti.

Amerikanci koriste zakon akcije i reakcije kako bi medijski podigli masu protiv vlasti koje im neodgovaraju. Pa na svake proteste bili oni mirni ili ne, postoji odgovarajuca akcija vlasti. Ako se otme i sila onda oni to medijski podignu na gori level. Gledao sam video u Siriji gdje vojska odradjuje pokaznu vjezbu, a gradjani stoje mirno sa strane i gledaju njihovo takticko kretanje, a oni podizu prasinu o tome kako vlasti u tome gradu divljacki guse demonstacije. Tek poslje toga se u Siriji mase dizu u protest protiv vlasti.

Sto Ameri ne pricaju o svome proljecu, o problemima na Wall streetu, o demonstrantima sirom sjedinjenih americkih drzava i torturama prema svojim demonstranima vec to medijski sahranjuju. Iz Libije nam stizu pojedinosti o tome kako su Gadaffija silovali stapom prije smaknuca, a na CNN-u ni rijeci o prvim demonstracijama sa Wall streeta.

Koriste se dvostrukim arsinima sireci i stiteci sopstvenu demokratiju...

Jos ko smo mi da ikome pricamo o demokratiji, kad se kod nas protesti moraju najaviti unaprijed jer je svako nenajavljeno okupljanje mase u znak protesta zabranjeno u nasoj zemlji...
Last edited by oridjidji on 25/10/2011 11:37, edited 1 time in total.
sinuhe

#3997 Re: LIBIJA

Post by sinuhe »

Moguci su sukobi, o odnosima medju plemenima ne znam nista, ali opisivati jedno drustvo i jednog diktatora prema nekim "povlasticama" je dosta pogresno. Nije valjda da su se digli protiv svoga dobrotvora? To jos nije zabiljezeno u istoriji, na stranu sto su Arapi malo cudan svijet.
madner

#3998 Re: LIBIJA

Post by madner »

sumirprimus wrote:
madner wrote:
sumirprimus wrote: pa oni imaju naftu mi nemamo :D
ma kakve ba ljudske resurse,???
ne bode mene balvan,nego citava pilana mi u oko stane,ljudski resurs al za prevarit,ukrast,podmitit,ispod ruke,tendera,drzave,pojednica,komsije,moj druze madnere,sve sto valja pobjegne i ne vraca se...
ljudi su bogati samo tako,a nema ih ni 6 miliona,jos sad kad su protjerali gadafijeve crnce ima ih sigurno jos manje..ako bude pameti kupice sebi mir i blaogstanje, i namirit sve nezadovoljnike,ako budu ko nasi,prokleti i pohlepni,nidje ih nece bit!!!
Buraz ti dok ne odes iz ove drzave ne vidis kakvih smjesnih drzava ima. Tebi je normalno da te lijeci covjek koji je studirao u Sarajevu, da ima(o)s firme koje su u stanju napraviti autoput ili elektranu. A toj prebogatoj Libiji, dalekovod mora praviti neko drugi.

Pogledaj Norvesku koja je najslicnija zemlja Libiji i skontat ces koji su to bijednici.

A mi, mozda nekad skontamo da je i nafta samo energija.
madner

#3999 Re: LIBIJA

Post by madner »

JoseMujica wrote:
ah kako divno rečeno...baš ko što u nedavnoj raspravi u kongresu o obaveznom zdrvastvenom osiguranju jedan od aktera diskusije fino upakovano reče: ko ima para nek se liječi, ko nema para nek crkne

alanfordovski do jaja :dance:

Ko vrijedi leti, ko ne leti ne vrijedi :D
El_presidente
Location: Show me the way to the next whiskey bar, oh, don't ask why

#4000 Re: LIBIJA

Post by El_presidente »

sinuhe wrote:Moguci su sukobi, o odnosima medju plemenima ne znam nista, ali opisivati jedno drustvo i jednog diktatora prema nekim "povlasticama" je dosta pogresno. Nije valjda da su se digli protiv svoga dobrotvora? To jos nije zabiljezeno u istoriji, na stranu sto su Arapi malo cudan svijet.

vidjece sad dobrotvora, poslije par godina ce izlit gadafijev spomenik u zlatu :wink:
Post Reply