Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
ABH017

#3976 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ABH017 »

Kolinda wrote:
zenit dozic wrote:Sta kaze avisaga ispostovati odluku ustavnog suda :lol:
Pa koju su to oni odluku tog istog suda ispostovali :-)
Licemjerstvo na nivou.
Moze do izbora, a onda opet majorizacija.
Plakacete vi za baketom i proklinjati vrijeme kad ste ga handrili :thumbup:
Sine dragi ali izbora NEMA (provjeri kako stoji Mostar nakon odluke US ) .
Nije problem izborni to će samo od sebe doći nego se nasekirah danas na Ilidži , što je ono ljudi nemožeš više utegnuto žensko vidjeti uz put , sve neki čaršafi po ženama majkemi sam se razočarao , do Konjica katastrofa ali Konjičanka je popravila sve propušteno brrrr srce mi stade ....
A nad Ilidžom vel'ki mjesec i zvijezda, na svakoj banderi i kući turske i saudijske zastave se vijore. Stanovnici izgovaraju turske i arapske riječi miješajući ih sa svojim vlastitim jezikom, koji čitav život pričaju. Potpuno razumijem tvoj strah od nepoznatog i nametnutog.
A i u Konjicu digli novu gradsku džamiju, renovirali staru ćupriju kako su je Turci napravili... Strahota živa.
ABH017

#3977 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ABH017 »

Kolinda wrote:Pa naravno oni bi shodno popisu dobili mogućnost da daju broj predstavnika u omjeru Hrvata po popisu a također i Bošnjaci u ovoj drugoj jedinici , u prevodu ako van ovih 5 županija ostane 50 000 ( brojke su proizvoljne )Hrvata oni bi dali zajedno 2 Hrvata u dom naroda jer je to cca.12% Hrvata u BiH.
Jebi ga moram ti sve nacrtati nema smisla ,mislio sam da smo ovu 4.stavku davno prevazišli i da su jasna naša stajališta ....
Znači ti bi Hrvatima i Srbima u Tuzli, Sarajevu i Zenici uskratio pravo (zabranio) da biraju predsjednika uopšte?
Isto tako Bošnjacima i u drugim krajevima?
To neka europska vrijednota, šta li?
BAK-eV

#3978 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

ABH017 wrote:
Kolinda wrote:Pa naravno oni bi shodno popisu dobili mogućnost da daju broj predstavnika u omjeru Hrvata po popisu a također i Bošnjaci u ovoj drugoj jedinici , u prevodu ako van ovih 5 županija ostane 50 000 ( brojke su proizvoljne )Hrvata oni bi dali zajedno 2 Hrvata u dom naroda jer je to cca.12% Hrvata u BiH.
Jebi ga moram ti sve nacrtati nema smisla ,mislio sam da smo ovu 4.stavku davno prevazišli i da su jasna naša stajališta ....
Znači ti bi Hrvatima i Srbima u Tuzli, Sarajevu i Zenici uskratio pravo (zabranio) da biraju predsjednika uopšte?
Ne bi zabranio, vec umanjio vrijednost njihovog glasa. Ali zabranio bi Bošnjacima da glasaju uopšte za Hrvata. I onda taj Hrvat, za kojeg ne smiju Bosnjaci glasati, postaje njihova vlast.
Kolinda

#3979 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Jebo sve kad se ja džaba trudim , vi stvarno ne kontakte stvari. Jebi ga više sreće drugi put....
Hafis

#3980 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

ABH017 wrote: A nad Ilidžom vel'ki mjesec i zvijezda, na svakoj banderi i kući turske i saudijske zastave se vijore. Stanovnici izgovaraju turske i arapske riječi miješajući ih sa svojim vlastitim jezikom, koji čitav život pričaju. Potpuno razumijem tvoj strah od nepoznatog i nametnutog.
Pa mogu ti reći, jeza me prođe ako ćemo baš iskreno.
Ali, svak' ima svoje i treba poštovati različitosti koliko god nam bile čudne.
Zato ćemo napraviti izborni zakon da valja i tako otkloniti sve moguće nesuglasice u međusobnom suživotu, ali i njegovati svoje zasebnosti kao dokaz multikulturalnosti ovog društva..
spreca

#3981 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

ABH017 wrote:
Postoji ona izreka ugadja im se ko chiru na guzici......treba im reci ovako vam je i :izet: se...vidis ni sami neznaju sta hoce a hoce da vladaju nad vecinom....sta kaze onih 50000koji ostaju iza daju 2 mjesta znaci njima bi oni nametnuli koga hoce bez obzira sto Otpisani nebi mozda glasali za original Cirilova 'rvata
512MB

#3982 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Hebu vas ovi mjesoviti kantoni :) Ajd recite nam kako ce te rjesit izborni (naravno bez ovog hrvati biraju hrvate, jer to nece proci ni u ludilu)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3983 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

predjite na islam bice vam bolje :mrgreen:
Hafis

#3984 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

dupli
Last edited by Hafis on 24/02/2017 08:15, edited 1 time in total.
Hafis

#3985 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Hafis wrote:
pici wrote:predjite na islam bice vam bolje :mrgreen:
Dobar štos. :thumbup: Inače je sad najpovoljnija situacija za to.
To bi bilo isto kao kad bih u martu 1945. prešao iz partizana u ustaše :lol:
spreca

#3986 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

512MB wrote:Hebu vas ovi mjesoviti kantoni :) Ajd recite nam kako ce te rjesit izborni (naravno bez ovog hrvati biraju hrvate, jer to nece proci ni u ludilu)
Zasto cekati da oni nesto predlazu(jer su im zahtjevi maksimalisticki)zato Bosnjaci im trebaju dati svoj prijedlog(isto maksimalisticki) pa nek ga izucavaju i ne popustati........slusam onog kmeta Karamatica prica o referendumu ukoliko se genocidna odvoji a iz njegocih izvora hoce :lol: ....i kaze treci ce biti ono sto obuhvata elektroprivreda Hzhb :lol: ....sjetim mu se rodbine uze i sire :mrgreen:
spreca

#3987 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

nemoj pici matereti :lol: :lol: :lol: ....nemoj mi svasta u dzemate :lol: :lol:
pici

#3988 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Hafis wrote:
Hafis wrote:
Dobar štos. :thumbup: Inače je sad najpovoljnija situacija za to.
To bi bilo isto kao kad bih u martu 1945. prešao iz partizana u ustaše :lol:
sta fali pa danaske ustase vladaju a partizanima ni traga... samo sabur uz Allahovu pomoc :bih:
Hafis

#3989 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Znam da je bolno, ali vjerujte tako je i bolje za sve. Ne mislim na ove dijasporske internet gazije što žive na ovoj temi.
Fino se ta akumulirana energija, umjesto na nametanje alkosa Komšića drugim poštenim ljudima, usmjeri na izbor kvalitetnog liderstva i usput se i riješite SDA. Za svako zlo uvijek ide i neko dobro.
512MB

#3990 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Pa nasa ponude stoji i ja mislim da Bake to uvjek fino sroci: "Evropeizacija, integracija, sva prava svih kogod da su." Pa hocel bit evropejci il nece :bih:
512MB

#3991 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Hafis wrote:Znam da je bolno, ali vjerujte tako je i bolje za sve. Ne mislim na ove dijasporske internet gazije što žive na ovoj temi.
Fino se ta akumulirana energija, umjesto na nametanje alkosa Komšića drugim poštenim ljudima, usmjeri na izbor kvalitetnog liderstva i usput se i riješite SDA. Za svako zlo uvijek ide i neko dobro.
Nemojte tako doktore, mi vam iz dijaspore financiramo primanja u toj lakrdiji od bolnice, bez nas bi i vi "akademici" morali brat smilje..
pemanapemani

#3992 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pemanapemani »

balks wrote:
Koje su to općine gdje se vratilo 50 % Hrvata?
Ostalo i vratilo se preko 50% BiH Hrvata, onako na prvu:
Sarajevo
Bihać
Tuzla
Travnik
Fojnica
Živinice
Lukavac
Srebrenik

Situacija zavisi od sredine do sredine. Fazon je u tome da u rs ne postoji bilo koja sredina gdje se vratilo 50% BiH Hrvata.
Uostalom, kada legitimnim predstavnicima hrvatskog naroda nije stalo do pola BiH ko sam ja da namećem bilo šta. Samo ih lijepo molim da mene u Sarajevu više ne brane.
SkyLimit

#3993 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SkyLimit »

pemanapemani wrote:
balks wrote:
Sarajevo
Bihać
Tuzla
Travnik
Fojnica
Živinice
Lukavac
Srebrenik

Situacija zavisi od sredine do sredine. Fazon je u tome da u rs ne postoji bilo koja sredina gdje se vratilo 50% BiH Hrvata.
Uostalom, kada legitimnim predstavnicima hrvatskog naroda nije stalo do pola BiH ko sam ja da namećem bilo šta. Samo ih lijepo molim da mene u Sarajevu više ne brane.
A kad su to bili otišli iz više od pola općina koje si naveo :D
pemanapemani

#3994 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pemanapemani »

SkyLimit wrote:
pemanapemani wrote:
balks wrote:
Sarajevo
Bihać
Tuzla
Travnik
Fojnica
Živinice
Lukavac
Srebrenik

A kad su to bili otišli iz više od pola općina koje si naveo :D
Ostalo i vratilo.
Hafis

#3995 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Sve će to korektni i fer izbori riješiti.
Prvo da se oslobodimo ovog odviše prisnog zagrljaja i te doista respektabilne brige za naš izbor predstavnika, a onda se u miru bacimo na djelovanje na terenu, uključujući svakako skrb o povratnicima :bih:
pemanapemani

#3996 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pemanapemani »

Hafis wrote:Sve će to korektni i fer izbori riješiti.
Prvo da se oslobodimo ovog odviše prisnog zagrljaja i te doista respektabilne brige za naš izbor predstavnika, a onda se u miru bacimo na djelovanje na terenu, uključujući svakako skrb o povratnicima :bih:
Misliš onog prisnog zagrljaja u manjem entitetu gdje drugi biraju i nameću Hrvatima predstavnike u svim segmentima vlasti?

Slažem se, mislim da je to prioritet koji treba riješiti. Možda nešto pomogne i revizija presude protiv Srbije, ipak su Hrvati trenutno u najgorem položaju, a Srbija ima te specijalne veze sa manjim entitetom.
Kada se donekle sanira situacija u manjem entitetu, gdje su Hrvati gotovo skroz etnički očišćeni, onda se treba bazirati na veći entitet, gdje je stanje Hrvata daleko bolje, odnosno, neuporedivo bolje.

Mislim, logički - ako nemaš šta jesti i nemaš televizor, logično je da ćeš prvo pokušati osigurati hranu, pa se onda pozabaviti nabavkom televizora.
pici

#3997 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

nego enega gradimir gojer se uvaljuje ko legitimni pucanin... hoste njega da vam izaberemo :mrgreen: :bih: ... ima pola i srbske krvi tako da more proc i u manjem entiteu :mrgreen:
balks

#3998 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by balks »

pemanapemani wrote:
balks wrote:
Sarajevo
Bihać
Tuzla
Travnik
Fojnica
Živinice
Lukavac
Srebrenik

Osim Travnika i Fojnice u drugim navedenim mjestima nije bilo sukoba između HVO i ArmijeBiH.
A u Travniku i Fojnici se točno zna tko je koji držao dio.
Tako da ti mjesta nisu za usporedbu i odgovor na moje pitanje.

To je kao da ja kažem da se u Usoru vratilo 100% Bošnjaka, a ljudi nisu nikud ni išli
Kolinda

#3999 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Hafis wrote:Sve će to korektni i fer izbori riješiti.
Zanimljiva je ta briga za nekih cca.13% Hrvata koji ostaju van izborne jedinice ( kojim bi ja naravno dao mogućnost da izaberu Hrvate sa svog prostora u DN u omjeru sa zadnjeg popisa ) sa Hrvatskom većinom od istih onih koji pozivaju Komšića,Gojera i sl.da ponovno prevare 100% Hrvatskog pučanstva...
pemanapemani

#4000 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pemanapemani »

balks wrote:
pemanapemani wrote:
balks wrote:
Sarajevo
Bihać
Tuzla
Travnik
Fojnica
Živinice
Lukavac
Srebrenik

Osim Travnika i Fojnice u drugim navedenim mjestima nije bilo sukoba između HVO i ArmijeBiH.
A u Travniku i Fojnici se točno zna tko je koji držao dio.
Tako da ti mjesta nisu za usporedbu i odgovor na moje pitanje.

To je kao da ja kažem da se u Usoru vratilo 100% Bošnjaka, a ljudi nisu nikud ni išli
Na više od pola teritorije manjeg entiteta nije bilo sukoba HVO i VRS.
Zašto ljudi nisu ostali?
Ko ih je protjerao?
Zašto se nisu vratili?
Post Reply