What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
nerma.

#3976 Re: What to wear???

Post by nerma. »

Ne zamjerite ako je vec bilo price o ovome..

Prijedlog za dobrog krojaca, i provjerenog? Trebala bih neki kaput suziti, pa ne bih da mi to upropasti. Zahvaljujem :)

@radenska - imas pp :D
radenska

#3977 Re: What to wear???

Post by radenska »

Ima dobar krojac na grbavici i nisu skupi, ne znam smijem li ti ovdje pisati gdje se nalazi otprilike
MersY

#3978 Re: What to wear???

Post by MersY »

ma mogu i jedan i drugi...mada bih ja radije ako možeš naći neki samo malo duži, nešto kao ovaj
Image
Irm@

#3979 Re: What to wear???

Post by Irm@ »

semlaca wrote:Može li i meni preporuka za krojača, taj na Grbavici bi bio super. Hvala.

Eh dame moje kupila sam haljinu
http://shop.mango.com/BA/p/mango/clothi ... 3440352_10

sad može li novaj sako na nju
http://shop.mango.com/BA/p/mango/clothi ... 3100158_63

ili ovaj
http://www.google.ba/imgres?q=military+ ... 29,r:3,s:0

ova dva imam nebi da kupujem treći ako se neki od ovih može iskoristiti. Hvala mnogo :sax:
nisi dala dobar link za haljinu :( a ovaj prvi sako sam probala neki dan u Mangu savrsen! :)
ja ne volim duze sakoe jer mi ne stoje i razumijem ja da su u modi ali ja sam uvijek voljela da mi sako stoji sto kazu "k'o saliven" :)
male_okice

#3980 Re: What to wear???

Post by male_okice »

semlaca wrote:Može li i meni preporuka za krojača, taj na Grbavici bi bio super. Hvala.

ili ovaj

ova dva imam nebi da kupujem treći ako se neki od ovih može iskoristiti. Hvala mnogo :sax:

ne mogu ni ja da vidim link za haljinu, ali ako si niza tipa 1,60m mozda je bolje da uzmes kraci sako, barem je kod mene tako, puno ljepse izgleda kada imam neki kraci sako nego duzi, ali opet daj prvo dobar link haljine pa cemo vidjeti kako odgovara
male_okice

#3981 Re: What to wear???

Post by male_okice »

semlaca wrote:Image

evo ponovo haljina ja sam visoka 165cm (ili bolje reći niska 165 cm) i teška 50kg :D
hm...ja bih u tvom slucaju isla na ovaj prvi, jeste da je malo duzi ali mi nekako bolje izgleda na ovoj haljini, onaj drugi mi je nekako previse krut za ovu haljinu. btw bas si mrsava
Irm@

#3982 Re: What to wear???

Post by Irm@ »

kratki sako milion % haljina mi je jako lijepa :)
ali bit cu iskrena pa ne znam da li ce ovaj sako pristajati uz ovu haljinu (bojom) ovaj sto sam ja probala u Mangu je malo tamniji nego ovaj na tvojoj slici (mozda ima i ovaj sa slike ali ga ja nisam vidjela)...
znam da ti hoces u tim nijansama..ali ja mislim da bi kontrast bio puno ljepsi..ali eto mozda se udajes sta ja znam :-D :) ;-)

btw uopce nije mrsava nego taman :-D ja sam iste visine i imam 47 kg (kad 50 nabacim to mi ode sve u butine i onda fuj) :D :-D
dijelim misljenje da drugi ne ide uz ovu haljinu..a prvi nije dug ja sam ga probala..taman je klasicne duzine za sako :)
Zelena Carapa

#3983 Re: What to wear???

Post by Zelena Carapa »

ipak kupi jos jedan :D

prvi bi ti bolje isao ali mu boja bas ne ide sa haljinom. Kakva ce ti tasna i cipe biti, mozda nesto u slicnim/komlementarnim tonovima da kupis.

jesi ti ono crvenokosa? :)
Irm@

#3984 Re: What to wear???

Post by Irm@ »

pa sta ja znam ima svakakvih vjencanja pa reko mozda ces samo u opcini :D
asto si odabrala bas ovu boju haljine..crveni bi bio previshe (a rekla si da imas crvene pramenove)..ja bih onda isla na crni sako..i dodatke u crnoj ili bez varijanti..jer za takvu priliku se treba kulturno udesiti :) :D
Zelena Carapa

#3985 Re: What to wear???

Post by Zelena Carapa »

semlaca wrote:Ja sam crnokosa sa crvenim pramenovima ne znam još za tašnu i cipele to nije došlo na red, predložite
Ok, onda mi je necija drugo slika ostala u glavi. :-) Haljina ti je prelijepa i na tvoju liniju mislim da ti extra stoji, kakav ti je taj crveni sako? koja crvena?
Irm@

#3986 Re: What to wear???

Post by Irm@ »

Zelena Carapa wrote:
semlaca wrote:Ja sam crnokosa sa crvenim pramenovima ne znam još za tašnu i cipele to nije došlo na red, predložite
Ok, onda mi je necija drugo slika ostala u glavi. :-) Haljina ti je prelijepa i na tvoju liniju mislim da ti extra stoji, kakav ti je taj crveni sako? koja crvena?
jah ako je bordo to bi bilo lijepo..ali ako je drecava crvena onda ne a ovu priliku :)
Zelena Carapa

#3987 Re: What to wear???

Post by Zelena Carapa »

ja bi licno ovu haljinu kombinovala sa razlicitim nijansama boje konjaka. ALi meni to ide uz lice i kosu.

Mislim na ovakve boje (ne oblike ;))

Image

ovako nesto kao ovo lijevo

Image
Image
Last edited by Zelena Carapa on 23/02/2012 10:16, edited 2 times in total.
Irm@

#3988 Re: What to wear???

Post by Irm@ »

ja bas ne znam koliko bi njoj na crnu kosu isli ovi zemljani tonovi..i meni isto lijepo stoje jer imam plavu kosu..
Zelena Carapa

#3989 Re: What to wear???

Post by Zelena Carapa »

bolje bi joj isao crni sako onda, mada ja licno ne volim jake kontraste nikako. Ovo mi se bas ne svidja, odnosno mislim da moze bolje.

Image
Last edited by Zelena Carapa on 23/02/2012 10:12, edited 1 time in total.
Irm@

#3990 Re: What to wear???

Post by Irm@ »

nista onda od crvene..
a ovako je bas fino :)
Image
hadzinicasa

#3991 Re: What to wear???

Post by hadzinicasa »

pregruba mi je ova kombinacija bijela haljina i crni sako.
ja bih išla na neki blaži kontrast.
ženstvenije je.
boracha

#3992 Re: What to wear???

Post by boracha »

najbolje da ti obuces tu haljinu, isprobas sa tim sakoima koje imas, i uslikas se, ko onaj momak za razgovor za posao :D
boracha

#3993 Re: What to wear???

Post by boracha »

Zelena Carapa wrote:
Image
Image
joj sto je ovo lijepo :)
MedenoSrce

#3994 Re: What to wear???

Post by MedenoSrce »

Image

meni je ovako super, samo bez ovih kundura i torbe 8-)
Irm@

#3995 Re: What to wear???

Post by Irm@ »

boracha wrote:najbolje da ti obuces tu haljinu, isprobas sa tim sakoima koje imas, i uslikas se, ko onaj momak za razgovor za posao :D
ovo bi bilo najbolje :-D
surajaa

#3996 Re: What to wear???

Post by surajaa »

@ Semlaca, ne znam u koje doba ti pada prilika na koju ides, pretpostavljam nekad u proljece. Obzirom da je bijela haljina neka proljetno ljetna varijanta, ja bih u tom sluaju odabrala nesto koloritno, ne znam koliko volis kombinovati boje, ali vidim da ti nije problem ni boju kose mijenjati i prilagodjavati :wink: ...

Fotografija koju je postavila @Zelena carapa je primjer kako bih ja iskombinovala bijelu haljinicu, uz dodatak nekog velikog prstena ili visecih nausnica...Takodjer zazirem od crno bijelih kombinacija, a svakako nisam ni za monohromatske varijante, sve crno ili sve bijelo...

Image

Ako se ti ipak odlucis za crno bijelu kombinaciju, svakako trazi cipele i tasnu u nekoj nude, bež boji, s tim da ces se pomuciti u trazenju. Izuzetno je tesko naci lijepu nijasnu bež boje, a da u isto vrijeme ne izgleda ono nekako isprano, jeftino kineski, znas na sta mislim...ista stvar je sa bijelom bojom, bijele cipele ne bih nosila nikako, a bijelu tasnu jedino ako bi bila uradjena od super kvalitetne koze...

Uglavnom, oduzih ja, a ovako nekako bih ja ukombinovala tvoju bijelu haljinu...sretno

Image
radenska

#3997 Re: What to wear???

Post by radenska »

http://www.danier.com/leather-women-jac ... px?lang=en

prosto sam se zaljubila, kako po velicni da uzmem kad su mi ruke od alipasina do titove , eto sta da radim...da se ubijem il da zivim :-) :-)
Nadinka

#3998 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

ili ovaj

A, mene, ja nisma vidjela ovu zadnju recenicu pa krenula da ti zakacima ovaj kao chanel fol :)
Image
radenska

#3999 Re: What to wear???

Post by radenska »

gdje mogu kupiti farmerke po povoljnim cijenama da su ono kao na peglu ako razumijete a da nije previse nizak pojas, da mogu sjesti kako treba. Naravno, za mLogo visoke zene 181 cm.

I stoje li one uopce visokim zenama. Kakve stoje ustvari. Ja sam tek po nekim fotografijama skontala da mi neke farmerice koje sam prije nosila uopce nisu pristajale a ubila bih onog ko bi mi to rekao.
Cholina_Lokica

#4000 Re: What to wear???

Post by Cholina_Lokica »

radenska wrote:gdje mogu kupiti farmerke po povoljnim cijenama da su ono kao na peglu ako razumijete a da nije previse nizak pojas, da mogu sjesti kako treba. Naravno, za mLogo visoke zene 181 cm.

I stoje li one uopce visokim zenama. Kakve stoje ustvari. Ja sam tek po nekim fotografijama skontala da mi neke farmerice koje sam prije nosila uopce nisu pristajale a ubila bih onog ko bi mi to rekao.
Ja sam malo visocija od tebe i dobro mi plaho stoje :D
Bile su prije pravo dobre u mangu takve, ne znam ima li ih jos, a duzina im je bila dobra, kad su meni dovoljno dugacke i tebi ce biti :D
Post Reply