Horde Zla

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3976 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

Hz su upravu.
Pojedinci koji ili ne znaju cijelu pricu, ili su u pojedinim talovima...dobijaju besplatne karte :zzzz: :mrgreen: ili nesto jos vise, mogu pricati sta hoce.
Hz imaju svoj stav, navijacki ga zastupaju...i nemaju cijenu. To je jasna stvar.

TV - strim navijaci...povremeni simpatizeri, ljudi koji su na ovaj ili onaj nacin u interesima, mogu pricari sta hoce.

Hz su ti koji nose akcije, promjene, i konkretni su u tome. I uvjek je tako bilo. Ostali... :strik:
1946--1987

#3977 Re: Horde Zla

Post by 1946--1987 »

To je to :thumbup: :thumbup:

A onaj gore napisa HZ najveci problem i kancer kluba.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#3978 Re: Horde Zla

Post by Pitar sa Kariba »

Nisam za smjenu uprave (u ovome trenutku), ali nek` im Hz zadrmaju fotelje, to je uvijek produktivno. :thumbup:
tcz

#3979 Re: Horde Zla

Post by tcz »

mozete vi razvodnit pricu u kojem god smjesu hocete, sjever ih je doveo i sjever ima pravo da im sudi.

u DInu smo se svi kleli ali on nas je ispalio i neka ide.
omega369

#3980 Re: Horde Zla

Post by omega369 »

Mislim da se bespotrebno dize nekakav mit oko Hz. Tacno je da Hz imaju svoj stav i da ga navijacki zastupaju, i da nemaju cijenu. I tako treba biti. Ali, brate cesto nemaju ni informacije pa podlijezu tudjim lazima i petljavinama, pa se zalecu "na prvu"... treba sjesti pogledati se u oci i reci to i to, ako je to tacno letis da si mi brat rodjeni. ova horska tjeranja bi trebalo da smo prevazisli davno :wink: pa nije ova uprava, koju uopste ne branim, neko njima nepoznat i nedodirljiv. u svako doba dana i noci sa istom tom upravom, dinom i ostalima su mogli sjediti i pricati, mogli su uvijek otjerati koga su htjeli. eto sad odjednom ne mogu pa moraju tjerati preko tribine. samo to ne kontam
1946--1987

#3981 Re: Horde Zla

Post by 1946--1987 »

Kako reagovati kad ti ekipa nakon sto predjes tolike kilometre npr do prijedora udari samar i zijane dva boda od ekipe koju je drina dobila na tom istom stadionu 7 dana ranije.
Ne slazem se sa prvi dijelom posta od @omega
omega369

#3982 Re: Horde Zla

Post by omega369 »

brate, to je ono sto ja znam kad su informacije u pitanju, da je bilo mnogo reakcija na te neke neprovjerene info koje su se namjenski plasirale. i sa te strane prvi taj dino je uvijek imao pritiske godinama. kako god, najbitnija stvar je da svi postuju Hz i da Hz uvijek mogu doci u klub, i mogli su, i rijesiti sa kim misle da trebaju rijesiti. zato kazem ne vidim potrebe za konstantnim prozivanjima sa tribine, oglasis se jednom, sutra na sastanak i cao djaci, rijesis to
The 51st State

#3983 Re: Horde Zla

Post by The 51st State »

omega369 wrote:Mislim da se bespotrebno dize nekakav mit oko Hz. Tacno je da Hz imaju svoj stav i da ga navijacki zastupaju, i da nemaju cijenu. I tako treba biti. Ali, brate cesto nemaju ni informacije pa podlijezu tudjim lazima i petljavinama, pa se zalecu "na prvu"... treba sjesti pogledati se u oci i reci to i to, ako je to tacno letis da si mi brat rodjeni. ova horska tjeranja bi trebalo da smo prevazisli davno :wink: pa nije ova uprava, koju uopste ne branim, neko njima nepoznat i nedodirljiv. u svako doba dana i noci sa istom tom upravom, dinom i ostalima su mogli sjediti i pricati, mogli su uvijek otjerati koga su htjeli. eto sad odjednom ne mogu pa moraju tjerati preko tribine. samo to ne kontam
nije tako..., ne stoji da se reaguje na prvu, uvijek se ratgovaralo i razgovara dok ima prostora, ne vidim sta se ima sad "razgovarati", ta nije Dino glupan da ne moze neke zakljucke kroz hronologiju donijeti.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3984 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

Moras prvo pokazati raspolozenje tribina. Kada i ti s kojim ces razgovarati uvidi da 90% tribina misli tako....e onda mozda mogu i razgovori. Jer pregovori su nesto drugo.
Kako mislis da Hz pregovara s upravom oko svojih zahtjeva? Tipa - zdravo mi smo iz Hz, nas 4-5, i mi zelimo da Dino, Kantardzic i ti i ti, odstupe sa polozaja. I ovi im kazu, prvo vas je 4-5, ja imam podrsku 100 000 :mrgreen: drugih navijaca, izadjite iz kancelatije i zatvorite vrata kada izadjete.

Ovi mu mogu, u tom slucaju, samo samar svezati...al to ne vodi nicemu. Ne zelimo to valjda?

Ovako, kada im das do znanja da je dosta od njih, i da njihovim radom nije zadovoljno vecina navijaca, dobijes skroz drugi odnos u toj relaciji.

I ne znam sta Dino i Elvir zele razgovarati, pa salju poruku vrhu Hz da dodju na razgovore. Oko cega?
To meni samo djeluje na varijantu trazenja kompromisa kroz razgovor, ili mozda neku ponudu ($€¥£). A to nije opcija. Kada se zauzme stav od strane Hz nema kompromisa, ide se u borbu do pobjede. Pa trajala ta borba mjesec, sest mjeseci, godinu, dvije.

To znaju iz bivsih uprava, iz bivseg vrha Hz itd.itd.

A ne moze niko reci, ali niko, da i Dino i svi ostali nisu imali freneticnu podrsku i od Hz i od svih drugih navijaca.
Logovan

#3985 Re: Horde Zla

Post by Logovan »

emigrazione wrote:
TheProfessional wrote:Bla bla bla.
Uvijek ista prica.
Tačno, ali ne možeš da ti ne smeta kad većina stavlja lovu na kamaru, a grupica bobuljicavih debila koje roditelji još kupaju u kadi raznose sa kamare...ostavi neku kintu u klub da se ima za kazni, mislim glupo mi je to fakat, do kada će to trajati?
Zašto, ali zašto uvijek kažete bobuljičavi debili? Na sjeveru ima dosta starijih likova, šta je tebi. Po tebi i tvojim istomišljenicima, na sjeveru su djeca koja su još u srednjoj školi. :oops:
Pitar sa Kariba wrote:Nisam za smjenu uprave (u ovome trenutku), ali nek` im Hz zadrmaju fotelje, to je uvijek produktivno. :thumbup:
:thumbup: Čim navijačka tribina počne pjevati o upravi i njenim članovima, odmah se oni "probude", radi se bolje. :skoljka:
jalijas74

#3986 Re: Horde Zla

Post by jalijas74 »

-LIBERO- wrote:A ne moze niko reci, ali niko, da i Dino i svi ostali nisu imali freneticnu podrsku i od Hz i od svih drugih navijaca.
Koja je trajala sve do II poluvremena Kup utakmice sa Slobodom i tada kad se pocelo svi su prihvatili istu prozivku i za Jesica i za Dinu a sad im kao smeta. Jesic je otisao i onda je to OK mi smo licemjeri samo takvi. :evil:
Last edited by jalijas74 on 21/03/2016 13:24, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#3987 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

Negodovanja je bilo itekako. Samo se sutilo i smirivalo zbog visih interesa. Kada se uvidilo da i ti visi interesi dolaze u pitanje, e onda se krenulo otvoreno.
omega369

#3988 Re: Horde Zla

Post by omega369 »

-LIBERO- wrote:Moras prvo pokazati raspolozenje tribina. Kada i ti s kojim ces razgovarati uvidi da 90% tribina misli tako....e onda mozda mogu i razgovori. Jer pregovori su nesto drugo.
Kako mislis da Hz pregovara s upravom oko svojih zahtjeva? Tipa - zdravo mi smo iz Hz, nas 4-5, i mi zelimo da Dino, Kantardzic i ti i ti, odstupe sa polozaja. I ovi im kazu, prvo vas je 4-5, ja imam podrsku 100 000 :mrgreen: drugih navijaca, izadjite iz kancelatije i zatvorite vrata kada izadjete.

Ovi mu mogu, u tom slucaju, samo samar svezati...al to ne vodi nicemu. Ne zelimo to valjda?
Daj libero nemoj zezati ba :D :D cuj zakljucajte vrata, pa nije se nikad dogodilo :D :D taj isti dino, opet kazem ne pravdam ga sekunde, je sa tribine kao i mnogi drugi. nisu baljci ni hadzipupci. ne znam to za razgovore da su trazili, pojma nemam samo mi je iskreno krivo sto je doslo do ovoga

@'51 bilo je brate ulijetanja i proslih godina bez dovoljno informacija, sifra "zet" :D :wink: :D
emigrazione

#3989 Re: Horde Zla

Post by emigrazione »

Zašto, ali zašto uvijek kažete bobuljičavi debili? Na sjeveru ima dosta starijih likova, šta je tebi. Po tebi i tvojim istomišljenicima, na sjeveru su djeca koja su još u srednjoj školi. :oops:
Ma ja to govorim u vezi baklji i kazni koje nam godinama uredno nabijaju, a iskreno neshvatljivo mi je da ima neko stariji i da jos to namjerno radi...taj je za doktora i ozbiljnog medicinskog promatranja ;-)
TheProfessional

#3990 Re: Horde Zla

Post by TheProfessional »

jalijas74 wrote:
-LIBERO- wrote:A ne moze niko reci, ali niko, da i Dino i svi ostali nisu imali freneticnu podrsku i od Hz i od svih drugih navijaca.
Koja je traja sve do II poluvremena Kup utakmice sa Slobodom i tada kad se pocelo svi su prihvatili istu prozivku i za Jesica i za Dinu a sad im kao smeta. Jesic je otisao i onda je to OK mi smo licemjeri samo takvi. :evil:
:thumbup:
nema me tamo

#3991 Re: Horde Zla

Post by nema me tamo »

emigrazione wrote:
Ma ja to govorim u vezi baklji i kazni koje nam godinama uredno nabijaju, a iskreno neshvatljivo mi je da ima neko stariji i da jos to namjerno radi...taj je za doktora i ozbiljnog medicinskog promatranja ;-)
Baklje su tu uvijek bile i bice, novokomponovani zakoni to nece i ne smiju promjeniti pa da lupaju 100 hiljada svaku utakmicu. :D
Stroj-2

#3992 Re: Horde Zla

Post by Stroj-2 »

Palilose. Palicese. :nargila:
Reglan

#3993 Re: Horde Zla

Post by Reglan »

Iz koje pjesme je uzet onaj ritam?
nebitan lik

#3994 Re: Horde Zla

Post by nebitan lik »

-LIBERO- wrote:Negodovanja je bilo itekako. Samo se sutilo i smirivalo zbog visih interesa. Kada se uvidilo da i ti visi interesi dolaze u pitanje, e onda se krenulo otvoreno.
Ma mozemo mi pricat sta hocemo,brzo su tog istog Dinu prodali. Mnogi navijaci nisu podrzavali ulijetanje protiv Borca koje nas je unistilo od kazne do 3 boda,Dino nije a rekao a trebao je,mnogi se protive bakljama na svakoj manjoj bitnoj tekmi Dino nikad nije vec placao kazne pp 10 milja i jos mnogo toga,sad isti ti ga tjeraju sto je ironicno al odavno kompasnsu izgubili,znam odlicno o cemu pricam,sad su bitnije neke stvari koje prije nisu bile bitne al nije za foruma,a za baklje znam da se palilo i da ce se paliti al prije kazne nisu bile tolike,pa na nekoj trkmi gdje je 1000 ljudi popale se baklje i plati kazna veca nego prihod od utakmice. Za razgovor je tacno jedan clan uprave trazio da prica sa jednim momkom sa sjevera sto je dobro,i sto je normalno nema potrebe za ovim glupositima,mada uprava treba transparentnija da bude u vezi igraca i jos nekih stvari
Logovan

#3995 Re: Horde Zla

Post by Logovan »

Reglan wrote:Iz koje pjesme je uzet onaj ritam?
Od Italijana. :D
north

#3996 Re: Horde Zla

Post by north »

-LIBERO- wrote:Moras prvo pokazati raspolozenje tribina. Kada i ti s kojim ces razgovarati uvidi da 90% tribina misli tako....e onda mozda mogu i razgovori. Jer pregovori su nesto drugo.

Ovako, kada im das do znanja da je dosta od njih, i da njihovim radom nije zadovoljno vecina navijaca, dobijes skroz drugi odnos u toj relaciji.

I ne znam sta Dino i Elvir zele razgovarati, pa salju poruku vrhu Hz da dodju na razgovore. Oko cega?
To meni samo djeluje na varijantu trazenja kompromisa kroz razgovor, ili mozda neku ponudu ($€¥£). A to nije opcija. Kada se zauzme stav od strane Hz nema kompromisa, ide se u borbu do pobjede. Pa trajala ta borba mjesec, sest mjeseci, godinu, dvije.

To znaju iz bivsih uprava, iz bivseg vrha Hz itd.itd.

A ne moze niko reci, ali niko, da i Dino i svi ostali nisu imali freneticnu podrsku i od Hz i od svih drugih navijaca.
Hm, razumijem šta hoćeš reći, i dozvoljavam da si puno upućeniji od mene u ove stvari o kojima pišeš, ali ova se situacija ne može porediti sa poređenjem tjranja Baljka...Ne mislim isključivo iz razloga što se ne mogu porediti te dvije uprave, mada to naravno stoji i neupitno je, nego iz razloga što se ranije znalo da tjeranjem uprave se može uz pomoć tih istih navijača pomoći da dođu bolji ljudi i tako se i desilo...Šta i kako danas? Hoće li HZ ili bilo ko drugi ako pritiscima uspiju izdejstvovati ostavke biti opet u stanju predložiti bolje? Imaju li ih u vidu, pa čak i ako imaju, kako se to misli uraditi a da se ne pita neko ko je danas alfa i omega kluba? Šta će on na to reći, ili se misli i on tjerati :-) ? Šta hoću reći, ovo je vrlo zajebana situacija, jer ti isti koji tjeraju na ostavke moraju uzeti u obzir, hipotetički pričam, a nije nemoguće, da taj investitor može dovesti nova svoja dva-tri-četiri čovjeka, pa kad prva baklja poleti u teren, naredna utakmica će biti zamandaljena sjeverna tribina ili neki drugi radikalan potez? Je li to treba da se desi? Hipotetički pričam, ali ništa nas ne treba iznenaditi...Da poentiram, danas nije vrijeme ko birvaktile kada su navijači mogli i tjerati i predlagati i lobirati bolje...Danas možda mogu pritiscima natjerati da ovima pukne film i da se povuku pa da im dođe kao velika "pobjeda", ali ni u ludilu se neće pitati ko će ih zamijeniti, a pogotovo se nadati da će nova uprava šutiti na sranja poput bacanja baklji i ulijetanja u teren ko što je ova neopravdano radila, tek tada bi moglo još biti još većih cirkusa...Jer isto ko što navijači OPRAVDANO postavljaju neka pitanja danas, sutra bi nova uprava mogla opravdano postavljati neka pitanja i navijačima oko nekih poteza, i bojim se ne samo pitati nego nešto i preduzeti protiv toga....Zato i mislim da je jako upitno je li tjeranje u ovom momentu najbolja opcija, prozivanje, kritike, transparenti upozorenja sve ok, ali tjeranje, nisam siguran nimalo da je to pametan potez :-) ...Iako naravno stoji da ova uprava neće biti tu vječito i da treba biti sveta krava..
nebitan lik

#3997 Re: Horde Zla

Post by nebitan lik »

Libero prijasnje HZ su imale ideju i imale su cilj,statut stabilizaciju kluba itd sad evo i da odu ovi ljudi koji je olan i koga dovesti? Pasica i njemu slicne?
jalijas74

#3998 Re: Horde Zla

Post by jalijas74 »

Navijačka grupa Horde zla uspjela se 2008. godine izboriti za povratak na tribinu nakon skoro tri godine borbe protiv agenture. Nakon što se uspješno okončala borba za tribinu, krenuli smo u borbu za klub koju smo isto tako uspješno okončali. Pred nama je danas nova borba za klub u kojoj ćemo do kraja istrajati.

Nakon skandiranja “UPRAVA NAPOLJE” i “DINO ODLAZI” na susretu protiv FK Sloboda a potom i protiv FK Slavije, ponavlja se scenarij iz vremena Nihada Baljka i Senada Merdanovića. Najprije Dino Selimović poziva pojedince i nudi dogovore, a nakon sto se zataškivanje odbija, počinje upućivati “prijetnje” u vidu pitanja o zdravlju članova porodice. Nakon Dininog poziva po već viđenom scenariju počinju pozivi iz raznih stanica policije i pritisci od strane osoba sumnjivog morala, za koje pretpostavljamo da su bliskih upravi.

Ukoliko vam je u cilju da pokrećete bilo kakve istrage i postupke, mi vam predlažemo da vršite pritisak na tužilaštvo kako bi se riješio slučaj Vedran Puljić. Podsjetimo po dolasku u klub najavili ste borbu za istinu, a mi tu borbu ne vidimo, osim ispraznih izjava svakog 4. 10.

Svoje stavove nećemo mijenjati i poručujemo vam da nas pozivi i prijetnje neće zaplašiti. Horde zla nemaju nikakvih interesa, izuzev uspješnog i trofejnog Fudbalskog kluba Sarajevo. Dinu Selimovića i upravu kluba pozvali smo da podnesu ostavke prije svega zbog loših rezultata, nedostatka vizije, narušavanja imidža kluba, brojnih propusta u sportskom segmentu, loše transfer politike, konstantne smjene trenera, dovođenja povrijeđenih igrača s astronomskim ugovorima čime su se direktno oštetile finansije kluba itd… Razloga je mnogo, a ovo su samo neki od njih.

Kap koja je prelila čašu je to što ste dozvolili da novosadska fudbalska mafija preko Miodraga Ješića, nađe put za ulazak u klub i doslovno ga preotme od vas samih. Kakav garant možemo imati da nećete dozvoliti da se to ponovo desi?

Napravili ste grešku preko koje se neće i ne može preći. Pozivamo vas da ispunite obećanje koje ste dali prije pet godina i napustite klub kada vam to navijači poruče.

Ostavke uprave i Dine Selimovića ne traži samo navijačka grupa Horde zla, nego i navijači s ostalih tribina stadiona Asim Ferhatović Hase. Ovo je izuzetno važno naglasiti obzirom da spin majstori pokušavaju predstaviti Horde zla kao narkomane koji uvijek žele ratovati s nekim. Navijači su ti koji su vas doveli u klub sa željom da od Sarajeva napravite evropskog velikana, a vi ste ljubav prema klubu iskoristili da steknete ličnu korist. Nećemo dozvoliti da se pojedinci na uštrb kluba bogate i rješavaju stambeno pitanje. Horde zla će nastaviti da izdvajaju posljednju marku kako bi pružile podršku Sarajevu na gostovanjima širom Bosne i Hercegovine.

MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO !!!
jalijas74

#3999 Re: Horde Zla

Post by jalijas74 »

Momci su sve rekli :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Jolpaz

#4000 Re: Horde Zla

Post by Jolpaz »

jalijas74 wrote:Navijačka grupa Horde zla uspjela se 2008. godine izboriti za povratak na tribinu nakon skoro tri godine borbe protiv agenture. Nakon što se uspješno okončala borba za tribinu, krenuli smo u borbu za klub koju smo isto tako uspješno okončali. Pred nama je danas nova borba za klub u kojoj ćemo do kraja istrajati.

Nakon skandiranja “UPRAVA NAPOLJE” i “DINO ODLAZI” na susretu protiv FK Sloboda a potom i protiv FK Slavije, ponavlja se scenarij iz vremena Nihada Baljka i Senada Merdanovića. Najprije Dino Selimović poziva pojedince i nudi dogovore, a nakon sto se zataškivanje odbija, počinje upućivati “prijetnje” u vidu pitanja o zdravlju članova porodice. Nakon Dininog poziva po već viđenom scenariju počinju pozivi iz raznih stanica policije i pritisci od strane osoba sumnjivog morala, za koje pretpostavljamo da su bliskih upravi.

Ukoliko vam je u cilju da pokrećete bilo kakve istrage i postupke, mi vam predlažemo da vršite pritisak na tužilaštvo kako bi se riješio slučaj Vedran Puljić. Podsjetimo po dolasku u klub najavili ste borbu za istinu, a mi tu borbu ne vidimo, osim ispraznih izjava svakog 4. 10.

Svoje stavove nećemo mijenjati i poručujemo vam da nas pozivi i prijetnje neće zaplašiti. Horde zla nemaju nikakvih interesa, izuzev uspješnog i trofejnog Fudbalskog kluba Sarajevo. Dinu Selimovića i upravu kluba pozvali smo da podnesu ostavke prije svega zbog loših rezultata, nedostatka vizije, narušavanja imidža kluba, brojnih propusta u sportskom segmentu, loše transfer politike, konstantne smjene trenera, dovođenja povrijeđenih igrača s astronomskim ugovorima čime su se direktno oštetile finansije kluba itd… Razloga je mnogo, a ovo su samo neki od njih.

Kap koja je prelila čašu je to što ste dozvolili da novosadska fudbalska mafija preko Miodraga Ješića, nađe put za ulazak u klub i doslovno ga preotme od vas samih. Kakav garant možemo imati da nećete dozvoliti da se to ponovo desi?

Napravili ste grešku preko koje se neće i ne može preći. Pozivamo vas da ispunite obećanje koje ste dali prije pet godina i napustite klub kada vam to navijači poruče.

Ostavke uprave i Dine Selimovića ne traži samo navijačka grupa Horde zla, nego i navijači s ostalih tribina stadiona Asim Ferhatović Hase. Ovo je izuzetno važno naglasiti obzirom da spin majstori pokušavaju predstaviti Horde zla kao narkomane koji uvijek žele ratovati s nekim. Navijači su ti koji su vas doveli u klub sa željom da od Sarajeva napravite evropskog velikana, a vi ste ljubav prema klubu iskoristili da steknete ličnu korist. Nećemo dozvoliti da se pojedinci na uštrb kluba bogate i rješavaju stambeno pitanje. Horde zla će nastaviti da izdvajaju posljednju marku kako bi pružile podršku Sarajevu na gostovanjima širom Bosne i Hercegovine.

MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO !!!
Izvinjavam se mozda sam nesto propustio, Tan je nekome prodao klub pa taj uvodi promjene?
Post Reply