Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Pedja Kojovic

#3976 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

nosara i ostali SDP-ovci

Zasto onda trosite vrijeme na ovoj temi?
Napadajte one stranke koje ugrozavaju pobjedu SDP-a.

p.k.
nokia6170

#3977 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nokia6170 »

Pedja Kojovic wrote:nosara i ostali SDP-ovci

p.k.
Ozbiljnost cijenim prema drzanju rijeci. Ti isti Pedja si mi dao ovdje javno obecanje da ces mi saznati i javiti koji ljudi se bave medjunarodnim pravom u NS i gle cuda se usutio samo. Niti te ko tjerao da mi das to obecanje, a pogotovo da ga odrzis.

A SDP je svakako stranka kojoj prijeti izumiranje ili jedna velika cistka, ukoliko misle biti ozbiljna politicka partija.
Pedja Kojovic

#3978 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

nokia67

Sekretar za medjunarodne odnose u Nasoj stranci je Srdjan Dizdarevic.
Mislio sam da je to poznata stvar.

p.k.
nokia6170

#3979 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nokia6170 »

Pedja Kojovic wrote:nokia67

Sekretar za medjunarodne odnose u Nasoj stranci je Srdjan Dizdarevic.
Mislio sam da je to poznata stvar.

p.k.
Ne bih pitao opstepoznate stvari da su takve. U svakom slucaju, ako je cijela knjiga spala na jednog covjeka, onda mi je to zaista razocaravajuce.

Nadao sam se da ces mi u najmanju ruku nabrojati 5 osoba kvalifikovanih na polju medjunarodnog prava, koji cine expertni tim NS u toj oblasti.
Dozer

#3980 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

Sve sto je NS trebala, i MORALA uraditi, jeste da je pocela i nastavila ici kontra svih postojecih stranaka. Pa i SDP-a za kojeg je vec ocito da ga, u stvari, vlast na drzavnom nivou uopste ne zanima i da su sasvim zadovoljni lokalnim i kantonalnim nivoima. Uostalom, na tim nivoima i lezi lova. Na drzavnom nivou ionako nema nista osim ispraznog, beskrajnog i apsolutno nesvrsishodnog etnicarsko-vjerskog prepucavanja/supljiranja.

Inicijalni uspjeh NS na lokalnim izborima, i bez obzira sto je bio u samo jednom gradu, trebao je biti prepoznat i shvacen kao jedini definitivni pravac u kojem se treba ici. Zasto se, zbog cega ili zbog koga od toga odustalo vrlo brzo nakon tih lokalnih izbora, ja ne mogu da shvatim... Ako ko moze, neka me prosvijetli...
Oni koji NS trpaju u nekakve prosrspke opcije, mislim da grijesite. Ista je stvar i sa onima koji ih trpaju u probosnjacke.

Izgleda da je NS pokusala neku vrstu dodvoravanja biracima na sve strane, i to bazirano na prici o ljudskim pravima (sto je dobra prica, ali je bila vrlo mlaka i u njoj se pazilo da se ne uvrijedi bilo ko po etnickim osnovama), i o Ustavnim promjenama (ali koje bi se radile samo u okvirima postojeceg Ustava, sto znaci - opet na bazi etnickih faktora). A vrlo dobro znamo da trenutni Ustav jednostavno u sebi nema ni jedan jedini mehanizam pomocu kojeg bi se mogle izvrsiti promjene u pravcu gradjankog uredjenja drzave, ili nacin na koji bi se mogla ukinuti entitetska glasanja, a jos manje bilo sta sto bi "svete konstitutivce" skinulo sa tog trona.
Samim tim je jasno da je bilo kakvo obecanje o promjeni Ustava obicna patka. Ili, druga opcija i po meni vjerovatnija, da u NS jednostavno nisu najbolje proucili Ustav i nisu bili svjesni sta u njemu stoji i sta se moze, a sta ne, nego su sve bazirali na svojim zeljama.

A da se krenulo (kako jeste) i nastavilo sa ostrom, nedvosmislenom i jasnom pricom o gradjanskoj BiH, bez obzira na etnicke pripadnosti, mislim da bi danas stanje po NS bilo drasticno drugacije. Ali, umjesto da se prepoznala situacija u kojoj je narodu (ili narodima) u BiH pun klinac etcniko-vjerske price i koji je bukvalno zeljan normalnijeg i neopterecenijeg zivota, i da se kroz tu prizmu krenulo u pricu o ekonomskim (prvenstveno) i svim drugim promjenama, uradilo se upravo suprotno. U pricu o promjenama i gradjanskim principima se krenulo kroz prizmu etnickih kategorija. A svima nam je, valjda, jasno da ovo dvoje ne ide zajedno. Uostalom, proteklih 15 godina nam to jasno potvrdjuju. Ovime se NS samo dodala na postojece jasle "uvazavanja" etnickih stvari (kao da je uopste i bilo gdje potrebno nesto takvo, jer gradjanka prava podrazumijevaju i etnicka), i time sama sebi zadala autogol u odnosu na gradjanku pricu.
Last edited by Dozer on 07/09/2010 13:45, edited 2 times in total.
nosara

#3981 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

Pedja Kojovic wrote:nosara i ostali SDP-ovci

p.k.
Dobro si... :D
Pedja Kojovic

#3982 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Poziv sindikatima i civilnom društvu na demokratski ustanak 3. oktobra
Monday, 06 September 2010
U ime ideja sindikalizma i civilnog društva želimo im reći da njihova rukovodstva nemaju pravo da nastave kompromiterski kurs sa nacionalističkom vladajućom elitom i na taj način dovode u zabludu svoje članstvo i cijelo društvo da su svi isti i da izlaz iz krize ne postoji. Naša stranka poziva radnike i građane na demokratsko rušenje vlasti koja prijeti da nas konačno i trajno uništi u naredne četiri godine.

Naša stranka obavještava javnost da neće više odgovarati na benigne inicjative Sindikata BiH i organizacija civilnog društva koje upućuju i vladajućim i opozicionim strankama.

Mi iz moralnih razloga ne želimo da nas više stavljaju u istu ravan sa političkim strankama na vlasti koje pljačkaju ovu zemlju godinama na očigled Sindikata BiH i organizacija civilnog društva. Pozivamo ih da se fokusiraju na stoljetne vrijednosti sindikalnog pokreta i civilnog društva širom svijeta i kao istinski borci radničkih i građanskih prava pozovu svoje članstvo na demokratski ustanak 3. oktobra kako bi skinuli sa vlasti političke stranke koje su dovele našu zemlju i njihovo članstvo na najgore mjesto u Evropi: po broju nezaposlenih ljudi, po korupciji, po najnižim izdvajanjima za nauku, itd. Poštujemo i podržavamo angažman Transparensy International i pozivamo ih da se ugladaju na njihovo liderstvo u polju civilnog društva i borbe za demokratiju.

U ime ideja sindikalizma i civilnog društva želimo im reći da njihova rukovodstva nemaju pravo da nastave kompromiterski kurs sa nacionalističkom vladajućom elitom i na taj način dovode u zabludu svoje članstvo i cijelo društvo da su svi isti i da izlaz iz krize ne postoji.

Naša stranka poziva radnike i građane na demokratsko rušenje vlasti koja prijeti da nas konačno i trajno uništi u naredne četiri godine.
nokia6170

#3983 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nokia6170 »

Pedja, sta je sa Denisom Gracom...jel on jos uvijek u stranci?

Zasto ne nudite koncept glasanja za ljude imenom i prezimenom, a ne samo za stranku?

Zasto ne kazete za ekonomiju glasajte za ljude te i te...za pravnu drzavu glasajte za ljude te i te...za kulturu to i to...za sport ti i ti.

Zajebite vise parole i slogane, dajte istaknite malo ljudsku stranu politickog zivota.

Budite drugaciji malo.
Alfons Kauders

#3984 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

dupli
Last edited by Alfons Kauders on 07/09/2010 14:06, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#3985 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Pedja Kojovic wrote:Poziv sindikatima i civilnom društvu na demokratski ustanak 3. oktobra
Monday, 06 September 2010
U ime ideja sindikalizma i civilnog društva želimo im reći da njihova rukovodstva nemaju pravo da nastave kompromiterski kurs sa nacionalističkom vladajućom elitom i na taj način dovode u zabludu svoje članstvo i cijelo društvo da su svi isti i da izlaz iz krize ne postoji. Naša stranka poziva radnike i građane na demokratsko rušenje vlasti koja prijeti da nas konačno i trajno uništi u naredne četiri godine.

Naša stranka obavještava javnost da neće više odgovarati na benigne inicjative Sindikata BiH i organizacija civilnog društva koje upućuju i vladajućim i opozicionim strankama.

Mi iz moralnih razloga ne želimo da nas više stavljaju u istu ravan sa političkim strankama na vlasti koje pljačkaju ovu zemlju godinama na očigled Sindikata BiH i organizacija civilnog društva. Pozivamo ih da se fokusiraju na stoljetne vrijednosti sindikalnog pokreta i civilnog društva širom svijeta i kao istinski borci radničkih i građanskih prava pozovu svoje članstvo na demokratski ustanak 3. oktobra kako bi skinuli sa vlasti političke stranke koje su dovele našu zemlju i njihovo članstvo na najgore mjesto u Evropi: po broju nezaposlenih ljudi, po korupciji, po najnižim izdvajanjima za nauku, itd. Poštujemo i podržavamo angažman Transparensy International i pozivamo ih da se ugladaju na njihovo liderstvo u polju civilnog društva i borbe za demokratiju.

U ime ideja sindikalizma i civilnog društva želimo im reći da njihova rukovodstva nemaju pravo da nastave kompromiterski kurs sa nacionalističkom vladajućom elitom i na taj način dovode u zabludu svoje članstvo i cijelo društvo da su svi isti i da izlaz iz krize ne postoji.

Naša stranka poziva radnike i građane na demokratsko rušenje vlasti koja prijeti da nas konačno i trajno uništi u naredne četiri godine.
Slaba fajda od sindikata Pedja, davno su oni kupljeni i to za male pare... NS ima 10 puta bolji imidz od nasih sindikata i bolje je da se s njima bezze ne valjate po blatu.

Uostalom koga predstavljaju? Ja nisam u sindikatu, radim kod privatnika. Nije niko od mojih kolega ni ogromna vecina mojih prijatelja - skoro svi rade u privredi, kod privatnika ili sami...

Kod nas sindikati skoro iskljucivo predstavljaju budzetske korisnike i njihovo djelovanje je nerijetko destruktivno (npr. pozivanje na neke protuzakonite odredbe kolektivnih ugovora za vrijeme pregovora sa MMF-om)...

Samo mi je zao sto su izabrali Bajramovica umjesto onog bizona Kruscice, on je pravo olicenje nasih sindikata. Kad je drzava silovala privredu, izvukla istotine miliona preko PDV-a i podijelila ih za plate umjesto da ih reinvestira nijedan sindikat se nije oglasio, jer je njihovim guzicama bilo dobro. Sad kad je i za budzetlije nestalo para, odjednom su fol poceli kukati, a kad su sahranjivali privredu 2006 i 2007 ni rijeci.

Djed je znao reci da sejtan kad-tad dodje po svoje, tada sam govorio da sejtan kuca na vrata. Sad se sejtan (MMF) raskomotio, uzeo daljinski i uvalio u fotelju, a mi cemo mu kuhat kafu...
Suti i trpi

#3986 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Pedja Kojovic wrote: Naša stranka obavještava javnost da neće više odgovarati na benigne inicjative Sindikata BiH i organizacija civilnog društva koje upućuju i vladajućim i opozicionim strankama.

Mi iz moralnih razloga ne želimo da nas više stavljaju u istu ravan sa političkim strankama na vlasti koje pljačkaju ovu zemlju godinama na očigled Sindikata BiH i organizacija civilnog društva.
:thumbup:
Pedja Kojovic

#3987 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

nokia67

Denis Gratz je clan Nase stranke.
Njegovo odsustvo je bilo uzrokovano njegovim odlaskom
na daljne usavrsavanje u Ameriku na jednoj od najcjenjenijih obrazovnih institucija u svijetu.
Radi se o izuzetnom covjeku i naucniku (To mi je prijatelj, ali ne pretjerujem).
Imati takvog covjeka u vlasti, na nekoj izvrsnoj funkciji,recimo u kantonu, bio bi veliki uspjeh razuma.

p.k.
Alfons Kauders

#3988 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

na daljne usavrsavanje u Ameriku na jednoj od najcjenjenijih obrazovnih institucija u svijetu.
Radi se o izuzetnom covjeku i naucniku (To mi je prijatelj, ali ne pretjerujem).
Imati takvog covjeka u vlasti, na nekoj izvrsnoj funkciji,recimo u kantonu, bio bi veliki uspjeh razuma.

p.k.
Steta sto nije tu, cuo sam strahota dobre stvari o njemu i znam nekoliko ljudi koji su na lokalnim glasali za NS upravo radi Denisa...
Pedja Kojovic

#3989 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

alfons kauders

Denis je tu - vratio se nedavno iz Amerike.

p.k.
Alfons Kauders

#3990 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Pedja Kojovic wrote:alfons kauders

Denis je tu - vratio se nedavno iz Amerike.

p.k.
Ok, a je li kandidat i na kom nivou? Ako je na listi za KS, onda ne mogu glasati za njeg jbg, prijavljen sam u Tuzli...
nokia6170

#3991 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nokia6170 »

Alfons Kauders wrote:

p.k.
Steta sto nije tu, cuo sam strahota dobre stvari o njemu i znam nekoliko ljudi koji su na lokalnim glasali za NS upravo radi Denisa...
Takodjer i ja, ali s obzirom da ne zivim u opstini centar, nisam mogao glasati za njega.

Preporucujem da ga malo motivisete i usmjerite da se bavi po mogucnoscu jednom ili dvjema stvarima, jer se ponekad gubi u svojoj disperzivnosti bavljenja vise stvari odjednom :) (advokatura, notarstvo, studiranje, pisanje pjesama, knjiga, snimanje filmova i cega vec ne jos)

U svakom slucaju, omogucite barem gradjanima kantona sarajevo da glasaju za njega. Takva osoba nije za lokalnog nivoa.
Pedja Kojovic

#3992 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Denis Gratz se nije kandidovao ili tacnije nismo ga kandidovali za skupstine i parlamente.
Izbori nisu kraj nego pocetak formiranja nove vlasti i tada ce biti prilike da se ljudi njegovih kvaliteta
predloza na pozicije gdje ce njegovo znanje i karakter biti najbolje upotrebljeni.

p.k.
Alfons Kauders

#3993 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Pedja Kojovic wrote:Denis Gratz se nije kandidovao ili tacnije nismo ga kandidovali za skupstine i parlamente.
Izbori nisu kraj nego pocetak formiranja nove vlasti i tada ce biti prilike da se ljudi njegovih kvaliteta
predloza na pozicije gdje ce njegovo znanje i karakter biti najbolje upotrebljeni.

p.k.
Ne sikiraj se, mi pravnici se snadjemo na svim terenima. :D Od svakog zanata ljudi, sta ces... :D
essex

#3994 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by essex »

nokia6170 wrote:
Ozbiljnost cijenim prema drzanju rijeci. Ti isti Pedja si mi dao ovdje javno obecanje da ces mi saznati i javiti koji ljudi se bave medjunarodnim pravom u NS i gle cuda se usutio samo. Niti te ko tjerao da mi das to obecanje, a pogotovo da ga odrzis.

A SDP je svakako stranka kojoj prijeti izumiranje ili jedna velika cistka, ukoliko misle biti ozbiljna politicka partija.
ja sam mu bio izvukao listu njegovih neodgovorenih pitanja, znas sta mu je bio komentar? ta su pitanja vec odgovorena i mozete ih naci ili na nasoj web stranici ili na ovom topiku na prijasnjim stranicama...ma ublehasi klasicni, a svaki pravi politicar koji je spreman jedva doceka pitanje da objasni svoj stav..valjda je to razlika izmedju ovih iz njihove stranke i normalne politike, sto samo govori da nemaju namjeru ozbiljno da se bave svim onim problemima za koja kazu da imaju dobar program i rjesenja...jednostavno, samo joos jedna koja supljira, medjutim ovi to rade da bi sebe uspostavili kao mladi zastitinici otetog vilajeta jer ne zele da mjenjaju nista sto moze naskoditi sadasnjem ustrojstvu a djeluju iz federacije...znaci, omeksavaju raju da im je oteti vilajet sudbina...
za sdp, pa jedina stranka sa bosanskim pedigreom, po clanstvu...samo se trebaju rjesiti mao ce tunga i njegove struje koja ih i drzi u opoziciji i tako blokira sve one clanove koji bi zeleli da se uhvate u kostac sa problemima i nakaradnim drzavnim ustrojstvom...to je i razlog zasto su u opoziciji, da im se onemoguci bas to, da napadaju ovakvo drzavno uredjenje, courtesy of zlatko lagumdzija...

pedja, o'so cement, dobio sam armature, je li interesantno?
Pedja Kojovic

#3995 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

abacija

Posto ste se zalili moderatoru da vam nisam odgovorio na pitanje, zasto Bojan u jednoj anketi nije htio navesti pet razloga zbog kojih je Nasa stranka bolja od SNSD-a?, evo ja vam odgovoram...

Zato.

Dakle, to je odgovoreno.

p.k.
Pedja Kojovic

#3996 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

A sad pauza do poslije utakmice.

p.k.
red01

#3997 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by red01 »

Pedja Kojovic wrote:A sad pauza do poslije utakmice.

p.k.
koju li če Baja gledat' :Srbija - Slovenija :lol: :bih: ili Bosna-France....
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3999 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

red01 wrote: koju li če Baja gledat' :Srbija - Slovenija :lol: :bih: ili Bosna-France....
Bas vise pretjeraste sa potenciranjem da li neki Srbin ili Hrvat voli ovu zemlju. Do kada vam se treba to dokazivati vise,a vi kao neki "sud casti" :roll: :-)

Evo ja cu gledati prvo poluvrijeme Srbije,jesam li i ja cetnik,ne patriota,mrzitelj zemlje???
Petit_Beurre

#4000 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

red01 wrote: koju li če Baja gledat' :Srbija - Slovenija :lol: :bih: ili Bosna-France....
On Če gledati šta mu se svidi ;-)
Locked