PS
Pozdrav za CollegeGunnera, mog starog znanca sa jednog drugog foruma. Možda skonta koji sam hehe.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Možda da su doveli zadnjeg veznog, ovako će se tu osjetiti rupa. Teško će Diaby konstantno igrati kao protiv Liverpoola, a Wilshere će se morati iznova tražiti.Sarajevo1946 wrote:Arsenal je sigurno jači od Tottenhama za klasu, vjerovatno će iznenaditi i nekoga od ovog tria odozgo.
OK, ali onda oko Artete moraš imati mišiće i trku, kao što je pored Alonsa Khedira ili pored Pirla Marchisio i Vidal. To Arsenal nema.Jimmy McNulty wrote:Pa imamo 3 zadnja vezna
Arteta - netipični zadnji vezni, nije muscle, nego cultured midfielder koji napade presijeca sjajnim postavljanjem i odličnim čitanjem igre. Dosta podsjeća na Realov xabi Alonsa.
Coquelin - buduca klasa
Frimpong - ne znam sta da kazem, ima potencijala ali je gori hajvan od Balotellia
ćemo da vidimo, ja mislim da ima.CollegeGunner wrote:Nema sanse da Chelsea bude ispred Arsenala na kraju.odesveuhonduras wrote:Borba za 4. mjesto sa Tottenhamom, ništa više od toga, bojim se... mada bi dobijanje te bitke bio uspjeh definitivno.
Diabyultima_palabra wrote: OK, ali onda oko Artete moraš imati mišiće i trku, kao što je pored Alonsa Khedira ili pored Pirla Marchisio i Vidal. To Arsenal nema.
Ovu dvojicu nisam dovoljno gledao, ali ne možeš se osloniti na njih... ako šta bude od njih, to treba da bude samo bonus.
I zato mu je sredina daleko najlošiji dio tima.Jimmy McNulty wrote:Diabyultima_palabra wrote: OK, ali onda oko Artete moraš imati mišiće i trku, kao što je pored Alonsa Khedira ili pored Pirla Marchisio i Vidal. To Arsenal nema.
Ovu dvojicu nisam dovoljno gledao, ali ne možeš se osloniti na njih... ako šta bude od njih, to treba da bude samo bonus.![]()
Zasad je vrlo dobro obavljao taj posao, a ukoliko bude povreda uskočit ćemali Kokolan i Frimpong koji je muscle all the way. A mislim da ukoliko dobro postaviš igru ne moraš imati pravog DM-a razbijača, recimo Carrick iz Uniteda je pravi primjer za to. Sjajan igrač i otkako je on tu Mancho nema pravog DM-a
Nema to veze s Carrickom, pa sa njim su osvojili i LP i 4 titule prvaka, on igra odlično, ima tu drugih problema, no svejedno, nije ta sredina tako loša.ultima_palabra wrote:I zato mu je sredina daleko najlošiji dio tima.
Kao i vecine igraca Arsenala.The Realist wrote:Nema to veze s Carrickom, pa sa njim su osvojili i LP i 4 titule prvaka, on igra odlično, ima tu drugih problema, no svejedno, nije ta sredina tako loša.
Btw. Arsenal je konačno počeo mijenjati način igranja, tj. Wenger. Počeo se polako prilagođavati protivniku i ne insistira da on uvijek ima kontrolu, ako smatra da je bolje na kontre ići (kao sada protiv Liverpoola).
Što se tiče Diabya, lik je zvijer, on će bez problema igrati konstantno dobro, ali je pitanje koliko će biti zdrav i to je njego najveći problem.
Kao i mali Mozart i Sagna. Frimpong je nešto dalje od njih, neke 2-3 sedmice možda.Chuckie wrote:Jack se vraća za manje od mjesec dana.
Nova Arsenalova desetkaChuckie wrote:Jack se vraća za manje od mjesec dana.
Nisi jedini koji tako razmišlja, danas sam na Fb naišao na jedan jako zanimljiv članak ili šta je već. Mislim da vrijedi odvojiti 5 minuta i pročitatiCollegeGunner wrote:Dominantna sezona ce ova da bude!
I ja isto,treba Arsenalu jos igraca za neke vece domete.rage_guy wrote:Ja cu biti zadovoljan ako se plasiraju u LP.
Srce,mozak i dusa ArsenalaChuckie wrote:
M'vila bi legao kao kec na desetku, ne znam zašto Wenger nije zagrizao za njega. Ova sezona bi mogla biti nalik na onu 2007/2008 po pitanju Arsenala i generalno lige. Valjda neće opet ostati kratkih rukava.ultima_palabra wrote:Možda da su doveli zadnjeg veznog, ovako će se tu osjetiti rupa. Teško će Diaby konstantno igrati kao protiv Liverpoola, a Wilshere će se morati iznova tražiti.Sarajevo1946 wrote:Arsenal je sigurno jači od Tottenhama za klasu, vjerovatno će iznenaditi i nekoga od ovog tria odozgo.