Arsenal F.C.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3976 Re: Arsenal F.C.

Post by Jimmy McNulty »

Bit će ovo jako ozbiljna ekipa kada se u pogon vrate Sagna, Wilshere, Rosicky i Frimpong. Bit će veoma zdrave i zayebane konkurencije u sredini terena. Mene brine napad, osim Girouda i Chamakha nema niko. A šuška se da Chamakh boluje od malarije. :-)

PS
Pozdrav za CollegeGunnera, mog starog znanca sa jednog drugog foruma. Možda skonta koji sam hehe.
ultima_palabra

#3977 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

Sarajevo1946 wrote:Arsenal je sigurno jači od Tottenhama za klasu, vjerovatno će iznenaditi i nekoga od ovog tria odozgo.
Možda da su doveli zadnjeg veznog, ovako će se tu osjetiti rupa. Teško će Diaby konstantno igrati kao protiv Liverpoola, a Wilshere će se morati iznova tražiti.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3978 Re: Arsenal F.C.

Post by Jimmy McNulty »

Pa imamo 3 zadnja vezna

Arteta - netipični zadnji vezni, nije muscle, nego cultured midfielder koji napade presijeca sjajnim postavljanjem i odličnim čitanjem igre. Dosta podsjeća na Realov xabi Alonsa.

Coquelin - buduca klasa

Frimpong - ne znam sta da kazem, ima potencijala ali je gori hajvan od Balotellia
ultima_palabra

#3979 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

Jimmy McNulty wrote:Pa imamo 3 zadnja vezna

Arteta - netipični zadnji vezni, nije muscle, nego cultured midfielder koji napade presijeca sjajnim postavljanjem i odličnim čitanjem igre. Dosta podsjeća na Realov xabi Alonsa.

Coquelin - buduca klasa

Frimpong - ne znam sta da kazem, ima potencijala ali je gori hajvan od Balotellia
OK, ali onda oko Artete moraš imati mišiće i trku, kao što je pored Alonsa Khedira ili pored Pirla Marchisio i Vidal. To Arsenal nema.

Ovu dvojicu nisam dovoljno gledao, ali ne možeš se osloniti na njih... ako šta bude od njih, to treba da bude samo bonus.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#3980 Re: Arsenal F.C.

Post by odesveuhonduras »

CollegeGunner wrote:
odesveuhonduras wrote:Borba za 4. mjesto sa Tottenhamom, ništa više od toga, bojim se... mada bi dobijanje te bitke bio uspjeh definitivno.
Nema sanse da Chelsea bude ispred Arsenala na kraju.
ćemo da vidimo, ja mislim da ima.

Arsenal ima uvijek ekipu koja može pobijediti bilo koji tim na svijetu. U isto vrijeme ima ekipu koja može izgubiti od svakoga i koja garantovano ima psr crnih rupa u sezoni.

Da se kladim, ko što ne kladim, moje pare bi išle na Chelsea.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3981 Re: Arsenal F.C.

Post by Jimmy McNulty »

ultima_palabra wrote: OK, ali onda oko Artete moraš imati mišiće i trku, kao što je pored Alonsa Khedira ili pored Pirla Marchisio i Vidal. To Arsenal nema.

Ovu dvojicu nisam dovoljno gledao, ali ne možeš se osloniti na njih... ako šta bude od njih, to treba da bude samo bonus.
Diaby :evil:

Zasad je vrlo dobro obavljao taj posao, a ukoliko bude povreda uskočit ćemali Kokolan i Frimpong koji je muscle all the way. A mislim da ukoliko dobro postaviš igru ne moraš imati pravog DM-a razbijača, recimo Carrick iz Uniteda je pravi primjer za to. Sjajan igrač i otkako je on tu Mancho nema pravog DM-a
ultima_palabra

#3982 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

Jimmy McNulty wrote:
ultima_palabra wrote: OK, ali onda oko Artete moraš imati mišiće i trku, kao što je pored Alonsa Khedira ili pored Pirla Marchisio i Vidal. To Arsenal nema.

Diaby :evil:

Zasad je vrlo dobro obavljao taj posao, a ukoliko bude povreda uskočit ćemali Kokolan i Frimpong koji je muscle all the way. A mislim da ukoliko dobro postaviš igru ne moraš imati pravog DM-a razbijača, recimo Carrick iz Uniteda je pravi primjer za to. Sjajan igrač i otkako je on tu Mancho nema pravog DM-a
I zato mu je sredina daleko najlošiji dio tima.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3983 Re: Arsenal F.C.

Post by Jimmy McNulty »

S druge strane Barceloni je to najjači dio tima.
Chuckie

#3984 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Naš najbolji igrač.

Image

:lol:
The Realist

#3985 Re: Arsenal F.C.

Post by The Realist »

ultima_palabra wrote:I zato mu je sredina daleko najlošiji dio tima.
Nema to veze s Carrickom, pa sa njim su osvojili i LP i 4 titule prvaka, on igra odlično, ima tu drugih problema, no svejedno, nije ta sredina tako loša.

Btw. Arsenal je konačno počeo mijenjati način igranja, tj. Wenger. Počeo se polako prilagođavati protivniku i ne insistira da on uvijek ima kontrolu, ako smatra da je bolje na kontre ići (kao sada protiv Liverpoola).

Što se tiče Diabya, lik je zvijer, on će bez problema igrati konstantno dobro, ali je pitanje koliko će biti zdrav i to je njego najveći problem.
rage_guy

#3986 Re: Arsenal F.C.

Post by rage_guy »

The Realist wrote:Nema to veze s Carrickom, pa sa njim su osvojili i LP i 4 titule prvaka, on igra odlično, ima tu drugih problema, no svejedno, nije ta sredina tako loša.

Btw. Arsenal je konačno počeo mijenjati način igranja, tj. Wenger. Počeo se polako prilagođavati protivniku i ne insistira da on uvijek ima kontrolu, ako smatra da je bolje na kontre ići (kao sada protiv Liverpoola).

Što se tiče Diabya, lik je zvijer, on će bez problema igrati konstantno dobro, ali je pitanje koliko će biti zdrav i to je njego najveći problem.
Kao i vecine igraca Arsenala. :mrgreen:
Chuckie

#3987 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Jack se vraća za manje od mjesec dana. :zzzz:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3988 Re: Arsenal F.C.

Post by Jimmy McNulty »

Chuckie wrote:Jack se vraća za manje od mjesec dana. :zzzz:
Kao i mali Mozart i Sagna. Frimpong je nešto dalje od njih, neke 2-3 sedmice možda.
alijagoro

#3989 Re: Arsenal F.C.

Post by alijagoro »

Chuckie wrote:Jack se vraća za manje od mjesec dana. :zzzz:
Nova Arsenalova desetka :thumbup: .
rage_guy

#3990 Re: Arsenal F.C.

Post by rage_guy »

Ovaj Southampton pravo nesretan raspored ima. U prva cetiri kola City, Utd i Arsenal. :lol:
Jokericious

#3991 Re: Arsenal F.C.

Post by Jokericious »

Dominantna sezona ce ova da bude!
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3992 Re: Arsenal F.C.

Post by Jimmy McNulty »

CollegeGunner wrote:Dominantna sezona ce ova da bude!
Nisi jedini koji tako razmišlja, danas sam na Fb naišao na jedan jako zanimljiv članak ili šta je već. Mislim da vrijedi odvojiti 5 minuta i pročitati

http://arsenal-bih.com/vijesti/3276/we-still-believe/
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3993 Re: Arsenal F.C.

Post by Velkoski »

Još uvijek se vjeruje Arsenu :shock: :lol:
Chuckie

#3994 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Image

:zzzz:
rage_guy

#3995 Re: Arsenal F.C.

Post by rage_guy »

Ja cu biti zadovoljan ako se plasiraju u LP. :lol:
alijagoro

#3996 Re: Arsenal F.C.

Post by alijagoro »

rage_guy wrote:Ja cu biti zadovoljan ako se plasiraju u LP. :lol:
I ja isto,treba Arsenalu jos igraca za neke vece domete.
alijagoro

#3997 Re: Arsenal F.C.

Post by alijagoro »

Chuckie wrote:Image

:zzzz:
Srce,mozak i dusa Arsenala :dance: :D .
Logovan

#3998 Re: Arsenal F.C.

Post by Logovan »

Samo vi i dalje njemu vjerujte. :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#3999 Re: Arsenal F.C.

Post by Muhamed Đakmić »

ultima_palabra wrote:
Sarajevo1946 wrote:Arsenal je sigurno jači od Tottenhama za klasu, vjerovatno će iznenaditi i nekoga od ovog tria odozgo.
Možda da su doveli zadnjeg veznog, ovako će se tu osjetiti rupa. Teško će Diaby konstantno igrati kao protiv Liverpoola, a Wilshere će se morati iznova tražiti.
M'vila bi legao kao kec na desetku, ne znam zašto Wenger nije zagrizao za njega. Ova sezona bi mogla biti nalik na onu 2007/2008 po pitanju Arsenala i generalno lige. Valjda neće opet ostati kratkih rukava.
Post Reply