BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#3976 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by parappa »

mayab wrote:
nikimostar wrote:kakve veze ima kod koga je novcanik,samo kazem sta je marketing,dijete od 5 godina zna za Janu jer cuje reklamu,vidi sliku i zapamti..To je poenta price...Zasto nasi ne znaju proizvesti nesto da privuku djecu,nesto ovako

http://www.konzum.hr/Proizvodi/Pica/Bez ... l-sa-cepom
Nase firme jos uvijek ne vide vaznost reklame, odnosno, pare za reklamiranje smatraju bacenim parama, bolan je to i dug proces dok im dodje iz guzice u glavu, samo da tada ne bude prekasno!
Kad smo vec kod vode, ja nastojim uvijek kupiti neku domacu BH vodu, konkretno najcesce onu BH2O, ali kad vidim da recimo nemaju flasu sa onom "pipom" gore, kao ni recimo nesto poput one litrene Jane, koja je vrlo prakticna zbog svoje velicine i oblika, ospem se, jer to traje vec godinama!
Zar toliko neinventivni mogu biti, nije mi jasno
to je to sto sam i ja napisao...
evo ima uskoro sajam plastike u friedrichshafenu (grad pobratim sarajeva) http://www.fakuma-messe.de/en/fakuma/
zar nije moguce da neko od nasih vecih firmi (as grupa npr.) ode tamo pa pogleda sta je novo oko ambalaze i uvede to prije ostalih firmi iz okoline?
ne mogu da vjerujem da jedna as grupa nema dovoljno sredstava da za vodu-oazu uvede nesto inovativno i da napravi finu reklamu kao i prateci marketing. zlatnu dzezvu zna vec svako... to su oni pametno uradili.
MOSALJOZE

#3977 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by MOSALJOZE »

U medjuvremenu,dok vi prigovarate o ambalazi
http://www.biznis.ba/bih/49681-voda-iz- ... a-bih.html
Voda,cigare,kafa i brasno,ko kupi uvozno on nije dobar i glavi.
JohnnyS

#3978 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by JohnnyS »

Jana je stvarno odličan marketing odradila. Najviše se vode uveze iz Srbije, a opet svi samo na Janu kukaju...
karanana

#3979 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by karanana »

prolom voda je meni kvalitetom najbolja voda i zato je cesto kupujem. odnosno kad kupujem vodu, kupim prolom u 90% slucajeva.

jana je bila dobra, sad se pokvarila, ali jeste ulozila u marketing i to valjda fercera. jedno su se vrijeme cak i reklamirali kao oficijelna voda ny knicksa u madison square gardenu.
strong69

#3980 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strong69 »

mayab wrote:
nikimostar wrote:kakve veze ima kod koga je novcanik,samo kazem sta je marketing,dijete od 5 godina zna za Janu jer cuje reklamu,vidi sliku i zapamti..To je poenta price...Zasto nasi ne znaju proizvesti nesto da privuku djecu,nesto ovako

Nase firme jos uvijek ne vide vaznost reklame, odnosno, pare za reklamiranje smatraju bacenim parama, bolan je to i dug proces dok im dodje iz guzice u glavu, samo da tada ne bude prekasno!
Kad smo vec kod vode, ja nastojim uvijek kupiti neku domacu BH vodu, konkretno najcesce onu BH2O, ali kad vidim da recimo nemaju flasu sa onom "pipom" gore, kao ni recimo nesto poput one litrene Jane, koja je vrlo prakticna zbog svoje velicine i oblika, ospem se, jer to traje vec godinama!
Vjerovatno ne zivis u BiH. Jana je Agrokorova firma kao i Konzum. Konzum u BiH ima oko 270 prodajnih mjesta. U Sarajevu preko 100. Ne plaća, odnosno plaća u roku od 90 do 180 dana i to kompenzacijom. U Konzumu ne možeš kupiti većinu domacih voda a ako ih ima imaju neki cosak na polici.
Odakle nasim firmama novac za marketing? Nije to tako jednostavno. Danas i seljak sa sela koji prodaje 5 litara mlijeka zna da bi mu reklama donijela vecu zaradu ali odakle? Vi odmah po firmi i sto ne ulaze u marketing. Pa nije niko budala da ne zna koliko bi mu to koristilo.
probook

#3981 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by probook »

strong69 wrote:
mayab wrote:

Vjerovatno ne zivis u BiH. Jana je Agrokorova firma kao i Konzum. Konzum u BiH ima oko 270 prodajnih mjesta. U Sarajevu preko 100. Ne plaća, odnosno plaća u roku od 90 do 180 dana i to kompenzacijom. U Konzumu ne možeš kupiti većinu domacih voda a ako ih ima imaju neki cosak na polici.
Odakle nasim firmama novac za marketing? Nije to tako jednostavno. Danas i seljak sa sela koji prodaje 5 litara mlijeka zna da bi mu reklama donijela vecu zaradu ali odakle? Vi odmah po firmi i sto ne ulaze u marketing. Pa nije niko budala da ne zna koliko bi mu to koristilo.
Bas se pitam ko bi to prodavao Konzumu robu i cekao naplatu 180 dana i to kompenzacijom! Dajte neki link, nesto gdje se o tome pise...ovako mislim da je to suplja prica ovde na forumu. Evo ja se bas stavljam u poziciju domace firme, mislite da bi nekome dao stotine hiljada maraka robe i cekao 180 dana za kompenzaciju hahaah bih bih kako ne bih :)
nikimostar

#3982 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by nikimostar »

Konzum zavlaci sa placanjem,ali plati,nekada ako nesto mogu kompenzirati onda to i urade,ali nije sve bas ovako kao sto se prica,imaju oni i veleprodaju preko velpra,rade sa malim radnjama,ogromna su dugovanja,oni isto potrazuju ogromne novce,to znam iz pouzdanih izvora...U biti ko god radi u nekoj firmi koja se bavi prodajom zna koliko je tesko danas naplatiti opcenito,nebitno o kojoj se firmi ili maloj radnji radi,svi traze jos malo vremena...
Amazonka27

#3983 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Amazonka27 »

Samo da kazem da je Violeta omeksivac dobar i nije skup kako ste pricali. Ispod 5 KM je i divno mirise. Koristila sam ljubicasti.
Amazonka27

#3984 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Amazonka27 »

.
StupskaBitanga

#3985 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Amazonka27 wrote:Samo da kazem da je Violeta omeksivac dobar i nije skup kako ste pricali. Ispod 5 KM je i divno mirise. Koristila sam ljubicasti.
Snizili su cijenu
Amazonka27

#3986 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Amazonka27 »

StupskaBitanga wrote:
Amazonka27 wrote:Samo da kazem da je Violeta omeksivac dobar i nije skup kako ste pricali. Ispod 5 KM je i divno mirise. Koristila sam ljubicasti.
Snizili su cijenu
Pa super :) meni je ovo ekstra cijena i kvalitet.
I ova domaca hrana za mace...2,5 KM, hajde reko da probam, ova moja pravo izbirljiva. Nece whiskas, ni bilo koje krekere iz marketa... uzela je jedno zrno u usta i ispljunula ga ko beba tudju cuclu :D.
StupskaBitanga

#3987 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

u startu se znalo da je Violeta malo previše uzela zamaha pa valjda ostanu na realnim osnovama
calculator

#3988 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by calculator »

karanana wrote:prolom voda je meni kvalitetom najbolja voda i zato je cesto kupujem. odnosno kad kupujem vodu, kupim prolom u 90% slucajeva..
Takođe...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#3989 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Domaci izdajnik »

Milkos feta sir. Odličan :thumbup:
StupskaBitanga

#3990 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Lasta Čapljina Jaffa štrudla sa kako preljevom :thumbup:
seldzuk

#3991 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by seldzuk »

MOSALJOZE wrote:U medjuvremenu,dok vi prigovarate o ambalazi
http://www.biznis.ba/bih/49681-voda-iz- ... a-bih.html
Voda,cigare,kafa i brasno,ko kupi uvozno on nije dobar i glavi.
Džaba je nama ponavljati kada svijesti o kupovini bh. proizvoda imamo samo kod jednog procenta bh. građana. Kupovinu Knjaza Miloša i Jane neki vjerovatno smatraju nacionalnom osviještenošću. A to što sunarodnjak iz BiH radi flaširanje vode ne smatra se dovoljno važnim. Dodaj tome i onu bošnjačku gospodu (koja jako često radi baš u državnim firmama) kojima je dobar samo ultra-super-sonični proizvod jer, Bože moj, u njih je nepce hipersenzitivno :cry: Nemoj ti tu meni kojekakije vakije i onakije okusa. Samo najroba. :run:
Last edited by seldzuk on 29/07/2015 00:30, edited 1 time in total.
seldzuk

#3992 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by seldzuk »

calculator wrote:
karanana wrote:prolom voda je meni kvalitetom najbolja voda i zato je cesto kupujem. odnosno kad kupujem vodu, kupim prolom u 90% slucajeva..
Takođe...
Prolomu svaka čast. Ali ima jednu mahanu. Nije za ove teme.
:bih:
StupskaBitanga

#3993 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Još jednom
Odlično je bilo vidjeti u Bingo Otoka kako Ditini proizvodi čim su došli eno malo još ostalo sve se rasprodalo a pozicija im je fantastična odmah na ulazu :thumbup: :bih: :bih:
saiks

#3994 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by saiks »

StupskaBitanga wrote:Još jednom
Odlično je bilo vidjeti u Bingo Otoka kako Ditini proizvodi čim su došli eno malo još ostalo sve se rasprodalo a pozicija im je fantastična odmah na ulazu :thumbup: :bih: :bih:
Sta bi sa ditom,najednom nestadose vijesti o njoj
StupskaBitanga

#3995 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Ljudi rade i čekaju strateškog investitora tj kupca imovine
Sad bi nekad trebali i praškasti krenuti tako su najavljivali
[Emma]

#3996 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by [Emma] »

Image
Najbolji aceton ikad, bolji od svih onih u dm-u skupih, ovaj je smiješno jeftin nije ni marku ja mislim u bingu skinem sve s njim za 2 minute. Proizvodi tisal :)
StupskaBitanga

#3997 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Stanić TO sokovi iz Kreševa
BLJAK :( :(
mmaar

#3998 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mmaar »

Od danas ne kupujem domace, ne od tajkuna i razbojnika koji ugnjetavaju radnike i ne od onih koji su podrzali legalizaciju feudalizma i uvodjenje diktature.
Znamo vrlo dobro ko su.
quarterback

#3999 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

mmaar wrote:Od danas ne kupujem domace, ne od tajkuna i razbojnika koji ugnjetavaju radnike i ne od onih koji su podrzali legalizaciju feudalizma i uvodjenje diktature.
Znamo vrlo dobro ko su.
mislim da ce ti izbor biti podobro suzen
mmaar

#4000 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mmaar »

quarterback wrote:
mmaar wrote:Od danas ne kupujem domace, ne od tajkuna i razbojnika koji ugnjetavaju radnike i ne od onih koji su podrzali legalizaciju feudalizma i uvodjenje diktature.
Znamo vrlo dobro ko su.
mislim da ce ti izbor biti podobro suzen
Znam da hoce, ostat ce vjerovatno samo Dita, zato cu domace proizvode koje sam forsirao i na svoju stetu, ubuduce zaobilaziti u sirokom luku.
Post Reply