da prebije? A jadan je vidio da mu ostavljamo auto pred kucom, ali nije smio izacimicki125 wrote:pa mogu i ja platiti asfaltiranje javne površine,znači li to da će onda biti moja? a za to kačenje i prosipanje sile, mislim da bi sasvim bilo opravdano da vas je prebio, i to pošteno ako ste tako naučili u kafani ne znači da vam može ovdje proći. poslije bi se naučili šta znači javno.muz66 wrote:[
vidi, kod mene u avliju bez problema stanu 3 auta. Hvala Bogu nemam problema s tim. Medjutim, neku noc odem u Vogoscu, kod covjeka koji zivi u kuci cija je avlija premala da on parkira svoj kamion. Elem, posljednjih 10 godina ga parkira na prosirenje koje je sam platio da se asfaltira, izganjao milion papira i sl. Pao snijeg, on ocistio mjesto, vratio se kuci-komsija, inace Srebrenica trans, svoju avliju NIJE ocistio, vec se parkirao na mjesto gdje stoji kamion. Zadesio sam se tu s njim, fino mu zakacimo Accenta sajlom za kamion i tacno pred njegovu kapiju. Ako je tako naucio u svom selu, ne znaci da mu to ovdje moze proci.
ako lola nema mjesta gdje da parkira kamion onda ga ne može ni imati. isto bi bilo da ja koji nema toliko zemlje da napravim kuću, istu napravim negdje na ulici i istu prisvojim. i zanzibar je na većem nivou kulturnog razvoja od bih i lole iz vogošće.
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- muz66
#3976 Re: "Majstori" parkiranja
- poznanik
#3977 Re: "Majstori" parkiranja
Evo kako...Michun wrote:ja ne kontam kako svi sa mihrivoda, vratnika i kovaca od ponedjeljka...ma jok od nedjelje, silaze autima! pa nije to prekosvijeta. pjesaci hodaju 3 metra pa u stranu da auto prodje...

- muz66
#3978 Re: "Majstori" parkiranja
pomenuti dosljak je prave seljacke konstrukcije, metar i po preko ledja, al dzaba kad je pilece srce.
jesam lola kad neko pocne da se kurci pred tudjim vratima, i da se ponasa kao krajnji primitivac. Eh s takvim seljoberima samo sila pali, ne zna jadan sta je to konverzacija i kultura. Ako je seljak navikao na silu i kabadahijsko ponasanje-e pa i dobit ce ga. I nece istjerati svoje, ni u crtanom filmu.
jesam lola kad neko pocne da se kurci pred tudjim vratima, i da se ponasa kao krajnji primitivac. Eh s takvim seljoberima samo sila pali, ne zna jadan sta je to konverzacija i kultura. Ako je seljak navikao na silu i kabadahijsko ponasanje-e pa i dobit ce ga. I nece istjerati svoje, ni u crtanom filmu.
- muz66
#3979 Re: "Majstori" parkiranja
ti njega branis jer si isti kao i on. Jel de, kad bi negdje na carsiji covjeku pred kucom nasao mjesto, odmah bi tu uprcao svog ljubimca i otisao popiti fensi kaficu u fensi lokalu? Jos bi ti srce bilo k'o Trebevic, "sjo kako sam ga zajeb'o, dos'o sam na gotovo alaaaam". Šišarikemicki125 wrote:evo ga, znao sam, "pravo vrata", omiljeno pravo bjelosvjetskih seljobera i primitivaca. pa ti si taj koji je navikao na silu, nije on tebi vukao auto. ti si taj koji jetrebao dobiti po nosu, a kako stvari stoje, neletit ćeš prije ili poslije.muz66 wrote:pomenuti dosljak je prave seljacke konstrukcije, metar i po preko ledja, al dzaba kad je pilece srce.
-
cove41
#3980 Re: "Majstori" parkiranja
Od svih ovih "majstora", gori su (bar meni) ovi što si prisvoje parking mjesto. Ali to ne pričam za ove zimske uslove, vanredne uslove, nego u normalnom toku stvari. Na 200 metara dugom javnom parkingu, ja nadjem otkinut retrovizor i poruku: "Kretenu, na mom si mjestu ! ". Znači nije privatna imovina, ne naplaćuje se, nema rezervisanih mjesta i mjesta za invalide. Nego fino sebi čovjek prisvojio mjesto. Žao mi samo što nisam imao vremena da upratim k'o se redovno parkira tu 
I još me stvarno nervira kad ljudi lupaju vratima tudje auto kad izlaze iz svog. Pa meni bi prvo bilo žao mog auta, pa onda i tudjeg. Svako drugo jutro nadjem novi trag boje :O

I još me stvarno nervira kad ljudi lupaju vratima tudje auto kad izlaze iz svog. Pa meni bi prvo bilo žao mog auta, pa onda i tudjeg. Svako drugo jutro nadjem novi trag boje :O
- chuchumbamayumbe
#3981 Re: "Majstori" parkiranja
Koji je parking u pitanju?cove41 wrote:Od svih ovih "majstora", gori su (bar meni) ovi što si prisvoje parking mjesto. Ali to ne pričam za ove zimske uslove, vanredne uslove, nego u normalnom toku stvari. Na 200 metara dugom javnom parkingu, ja nadjem otkinut retrovizor i poruku: "Kretenu, na mom si mjestu ! ". Znači nije privatna imovina, ne naplaćuje se, nema rezervisanih mjesta i mjesta za invalide. Nego fino sebi čovjek prisvojio mjesto. Žao mi samo što nisam imao vremena da upratim k'o se redovno parkira tu
I još me stvarno nervira kad ljudi lupaju vratima tudje auto kad izlaze iz svog. Pa meni bi prvo bilo žao mog auta, pa onda i tudjeg. Svako drugo jutro nadjem novi trag boje :O![]()
- HaHaHa2
#3982 Re: "Majstori" parkiranja
lola ispred mog ulaza "rezervisao" sebi mjesto i ja se tu parkiram.Nakon 15 min. zvoni na vrata, ja mu otvorim kad on poceo nesto galamiti, kao to je MOJE mjesto...Prvo sam ga zatjerao 101 pm, potom ponesem palicu (cisto reda radi posto je i on imao nekakvu paliju u rukama) sidjem i lijepo mu objasnim da to nije NJEGOVO, jer kad to mjesto bude ocrtano zutom trakom sa slovom "R" u sredini i kad bude imao rjesenje opstine da on to mjesto placa tad ce biti NJEGOVO.Al' ne mozes ti tokmaku reci bilo sta...I okrenem ja fino 122 da posalju patrolu.Dodje patrola i pita ko je postavio daske i konopac sa natpisom "REZERVISANO" i naravno tokmak se javi.Govori drot njemu istu stvar sto sam mu i ja govorio al' jok...on svoje pa svoje...I drot mu fino napisa prekrsajni nalog za nedozvoljeno koristenje javne povrsinemuz66 wrote: vidi, kod mene u avliju bez problema stanu 3 auta. Hvala Bogu nemam problema s tim. Medjutim, neku noc odem u Vogoscu, kod covjeka koji zivi u kuci cija je avlija premala da on parkira svoj kamion. Elem, posljednjih 10 godina ga parkira na prosirenje koje je sam platio da se asfaltira, izganjao milion papira i sl. Pao snijeg, on ocistio mjesto, vratio se kuci-komsija, inace Srebrenica trans, svoju avliju NIJE ocistio, vec se parkirao na mjesto gdje stoji kamion. Zadesio sam se tu s njim, fino mu zakacimo Accenta sajlom za kamion i tacno pred njegovu kapiju. Ako je tako naucio u svom selu, ne znaci da mu to ovdje moze proci.
- chuchumbamayumbe
#3983 Re: "Majstori" parkiranja
Svaka čast za drota!
- AmADin_gospo
#3984 Re: "Majstori" parkiranja
prvo, ostaviti auto na čošku par minuta da se obavi nešto i ostaviti broj je recimo prihvatljivo u neku ruku, ali ostaviti auto na ulici pod izgovorom "nemam gdje" se NE SMIJE raditi i to se nemože uopšte diskutovati. ako je z gradu haos, ako pješaci nemogu proči, ako je na saobračajnici od 4 trake oslobođena samo jedna, parkiranje u istu je zabranjeno i to je tačka. nema izgovora nema diskusije. osobe koje to urade su kreteni i imbecili.Ateista wrote:U ovakvim situacijama je kljucno misliti i truditi se da budes sto je moguce vise korektan.
Ako neko nema parking i mora ostaviti auto na ulici, neka ga bar ostavi tako da ne smeta ili sto manje smeta, a prvom prilikom neka ga pomakne.
Ako bas nemas druge opcije i zagradis nekoga, ostavi broj telefona na svom autu da te ovaj drugim moze nazvati da ga pomjeris.
Probaj da zauzmes sto manje mjesta pri parkiranju, pogotovo u ovoj situaciji, kako bi sto vise ljudi moglo da se parkira.
Sve su to neke sitnice koje pravo znace da saobracaj sto bolje funkcionise, ali neke ljude boli kurac, oni ostave auto na sred ulice, cak ga ni ne primaknu uz desnu stranu, a ostave ga par dana, zagrade nekoga i nema ih nekoliko sati, to je sve bezobrazluk...
- chuchumbamayumbe
#3985 Re: "Majstori" parkiranja
Joj dingospo, naš'o se ti sa Ateistom ubijeđivat?!
Samo nemoj da tema ode u smjeru "Radar kod Maršalke"...

- Ateista
#3986 Re: "Majstori" parkiranja
To se slazem, ali to sam vec i rekao pod onim "da nikom ne smeta", a parkiranje na cesti svakako nekom smeta.AmADin_gospo wrote:prvo, ostaviti auto na čošku par minuta da se obavi nešto i ostaviti broj je recimo prihvatljivo u neku ruku, ali ostaviti auto na ulici pod izgovorom "nemam gdje" se NE SMIJE raditi i to se nemože uopšte diskutovati. ako je z gradu haos, ako pješaci nemogu proči, ako je na saobračajnici od 4 trake oslobođena samo jedna, parkiranje u istu je zabranjeno i to je tačka. nema izgovora nema diskusije. osobe koje to urade su kreteni i imbecili.Ateista wrote:U ovakvim situacijama je kljucno misliti i truditi se da budes sto je moguce vise korektan.
Ako neko nema parking i mora ostaviti auto na ulici, neka ga bar ostavi tako da ne smeta ili sto manje smeta, a prvom prilikom neka ga pomakne.
Ako bas nemas druge opcije i zagradis nekoga, ostavi broj telefona na svom autu da te ovaj drugim moze nazvati da ga pomjeris.
Probaj da zauzmes sto manje mjesta pri parkiranju, pogotovo u ovoj situaciji, kako bi sto vise ljudi moglo da se parkira.
Sve su to neke sitnice koje pravo znace da saobracaj sto bolje funkcionise, ali neke ljude boli kurac, oni ostave auto na sred ulice, cak ga ni ne primaknu uz desnu stranu, a ostave ga par dana, zagrade nekoga i nema ih nekoliko sati, to je sve bezobrazluk...
- Ateista
#3987 Re: "Majstori" parkiranja
Joj, valja sad po ovim uslovima kociti kod onog radara kod marsalke, jebeno je spustati brzinu sa 100 na 60 po ovakvim uslovima...chuchumbamayumbe wrote:Joj dingospo, naš'o se ti sa Ateistom ubijeđivat?!![]()
- chuchumbamayumbe
#3988 Re: "Majstori" parkiranja
Ma samo laganini buraz, 120-140...ne'aš kud' manje.Ateista wrote:Joj, valja sad po ovim uslovima kociti kod onog radara kod marsalke, jebeno je spustati brzinu sa 100 na 60 po ovakvim uslovima...chuchumbamayumbe wrote:Joj dingospo, naš'o se ti sa Ateistom ubijeđivat?!![]()
![]()
- Ateista
#3989 Re: "Majstori" parkiranja
Ma ja, tako nesto, ne volim ja nesto brzo po gradu vozit.chuchumbamayumbe wrote:Ma samo laganini buraz, 120-140...ne'aš kud' manje.Ateista wrote:Joj, valja sad po ovim uslovima kociti kod onog radara kod marsalke, jebeno je spustati brzinu sa 100 na 60 po ovakvim uslovima...chuchumbamayumbe wrote:Joj dingospo, naš'o se ti sa Ateistom ubijeđivat?!![]()
![]()
![]()
-
cove41
#3990 Re: "Majstori" parkiranja
chuchumbamayumbe wrote:Koji je parking u pitanju?cove41 wrote:Od svih ovih "majstora", gori su (bar meni) ovi što si prisvoje parking mjesto. Ali to ne pričam za ove zimske uslove, vanredne uslove, nego u normalnom toku stvari. Na 200 metara dugom javnom parkingu, ja nadjem otkinut retrovizor i poruku: "Kretenu, na mom si mjestu ! ". Znači nije privatna imovina, ne naplaćuje se, nema rezervisanih mjesta i mjesta za invalide. Nego fino sebi čovjek prisvojio mjesto. Žao mi samo što nisam imao vremena da upratim k'o se redovno parkira tu
I još me stvarno nervira kad ljudi lupaju vratima tudje auto kad izlaze iz svog. Pa meni bi prvo bilo žao mog auta, pa onda i tudjeg. Svako drugo jutro nadjem novi trag boje :O![]()
Na Alipašinom u "C" fazi, onaj kod merkatora, što ide do kraja ulice.
- kockica_kockica
#3991 Re: "Majstori" parkiranja
Ako se to desilo u ovom periodu vanrednog stanja... I tvoj komsija sebi raskrcio mjesto od snijega za auto a ti se napravio hadzo koji ce se tu bas parkirati jer je to javna povrsina na koju komsija nema pravo rezervacije....HaHaHa2 wrote:lola ispred mog ulaza "rezervisao" sebi mjesto i ja se tu parkiram.Nakon 15 min. zvoni na vrata, ja mu otvorim kad on poceo nesto galamiti, kao to je MOJE mjesto...Prvo sam ga zatjerao 101 pm, potom ponesem palicu (cisto reda radi posto je i on imao nekakvu paliju u rukama) sidjem i lijepo mu objasnim da to nije NJEGOVO, jer kad to mjesto bude ocrtano zutom trakom sa slovom "R" u sredini i kad bude imao rjesenje opstine da on to mjesto placa tad ce biti NJEGOVO.Al' ne mozes ti tokmaku reci bilo sta...I okrenem ja fino 122 da posalju patrolu.Dodje patrola i pita ko je postavio daske i konopac sa natpisom "REZERVISANO" i naravno tokmak se javi.Govori drot njemu istu stvar sto sam mu i ja govorio al' jok...on svoje pa svoje...I drot mu fino napisa prekrsajni nalog za nedozvoljeno koristenje javne povrsinemuz66 wrote: vidi, kod mene u avliju bez problema stanu 3 auta. Hvala Bogu nemam problema s tim. Medjutim, neku noc odem u Vogoscu, kod covjeka koji zivi u kuci cija je avlija premala da on parkira svoj kamion. Elem, posljednjih 10 godina ga parkira na prosirenje koje je sam platio da se asfaltira, izganjao milion papira i sl. Pao snijeg, on ocistio mjesto, vratio se kuci-komsija, inace Srebrenica trans, svoju avliju NIJE ocistio, vec se parkirao na mjesto gdje stoji kamion. Zadesio sam se tu s njim, fino mu zakacimo Accenta sajlom za kamion i tacno pred njegovu kapiju. Ako je tako naucio u svom selu, ne znaci da mu to ovdje moze proci.![]()
Toliko...
Ja bih ti lijepo vratila sav snijeg na ljubimca i cekala tvoju reakciju
- muz66
#3992 Re: "Majstori" parkiranja
zasto se muciti i lopatati snijeg zbog primitivca? Jedno su parkinzi u gusto naseljenim mjestima, ali ja gore rekoh-on se uvalio na mjesto koje covjek cisti svai put, 10 godina tu parkira, asfaltirao od svojih para, gubio zivce da dobije dozvolu da smije koristiti taj dio javne povrsine kao parking-a došlji bilo mrsko da ocisti vlastitu avliju gdje inace parkira i hop-na komsijino mjesto. Al' kako pićun viri iza store i ne smije da zucne dok mu slepas auto do pred vrata-neprocjenjivokockica_kockica wrote:Ako se to desilo u ovom periodu vanrednog stanja... I tvoj komsija sebi raskrcio mjesto od snijega za auto a ti se napravio hadzo koji ce se tu bas parkirati jer je to javna povrsina na koju komsija nema pravo rezervacije....HaHaHa2 wrote:lola ispred mog ulaza "rezervisao" sebi mjesto i ja se tu parkiram.Nakon 15 min. zvoni na vrata, ja mu otvorim kad on poceo nesto galamiti, kao to je MOJE mjesto...Prvo sam ga zatjerao 101 pm, potom ponesem palicu (cisto reda radi posto je i on imao nekakvu paliju u rukama) sidjem i lijepo mu objasnim da to nije NJEGOVO, jer kad to mjesto bude ocrtano zutom trakom sa slovom "R" u sredini i kad bude imao rjesenje opstine da on to mjesto placa tad ce biti NJEGOVO.Al' ne mozes ti tokmaku reci bilo sta...I okrenem ja fino 122 da posalju patrolu.Dodje patrola i pita ko je postavio daske i konopac sa natpisom "REZERVISANO" i naravno tokmak se javi.Govori drot njemu istu stvar sto sam mu i ja govorio al' jok...on svoje pa svoje...I drot mu fino napisa prekrsajni nalog za nedozvoljeno koristenje javne povrsinemuz66 wrote: vidi, kod mene u avliju bez problema stanu 3 auta. Hvala Bogu nemam problema s tim. Medjutim, neku noc odem u Vogoscu, kod covjeka koji zivi u kuci cija je avlija premala da on parkira svoj kamion. Elem, posljednjih 10 godina ga parkira na prosirenje koje je sam platio da se asfaltira, izganjao milion papira i sl. Pao snijeg, on ocistio mjesto, vratio se kuci-komsija, inace Srebrenica trans, svoju avliju NIJE ocistio, vec se parkirao na mjesto gdje stoji kamion. Zadesio sam se tu s njim, fino mu zakacimo Accenta sajlom za kamion i tacno pred njegovu kapiju. Ako je tako naucio u svom selu, ne znaci da mu to ovdje moze proci.![]()
Toliko...
Ja bih ti lijepo vratila sav snijeg na ljubimca i cekala tvoju reakcijudok lopatom pokusavas doci do njega...
- Ady88
#3993 Re: "Majstori" parkiranja
Pa da li je vama jasno da taj sto se parkirao nije cuvao auto u garazi nego ga je i on "iskopao" i napravio parking mjesto nekom drugom. Koga boli qrac sto si ti cistila SVOJE auto i mucila se pa kontas da je ispravno zagradivati to mjesto i zakopavati auto koje se tu parkira. Kakva je to logika? ccckockica_kockica wrote:
Ako se to desilo u ovom periodu vanrednog stanja... I tvoj komsija sebi raskrcio mjesto od snijega za auto a ti se napravio hadzo koji ce se tu bas parkirati jer je to javna povrsina na koju komsija nema pravo rezervacije....
Ja bih ti lijepo vratila sav snijeg na ljubimca i cekala tvoju reakcijudok lopatom pokusavas doci do njega...
Joj svega mi kad bi nasao nekog da mi baca snijeg na auto ne smijem ni pomisliti sta bi mu s tom lopatom uradio
-
Cafe Camargue
#3994 Re: "Majstori" parkiranja
kockica_kockica wrote:Ako se to desilo u ovom periodu vanrednog stanja... I tvoj komsija sebi raskrcio mjesto od snijega za auto a ti se napravio hadzo koji ce se tu bas parkirati jer je to javna povrsina na koju komsija nema pravo rezervacije....HaHaHa2 wrote:lola ispred mog ulaza "rezervisao" sebi mjesto i ja se tu parkiram.Nakon 15 min. zvoni na vrata, ja mu otvorim kad on poceo nesto galamiti, kao to je MOJE mjesto...Prvo sam ga zatjerao 101 pm, potom ponesem palicu (cisto reda radi posto je i on imao nekakvu paliju u rukama) sidjem i lijepo mu objasnim da to nije NJEGOVO, jer kad to mjesto bude ocrtano zutom trakom sa slovom "R" u sredini i kad bude imao rjesenje opstine da on to mjesto placa tad ce biti NJEGOVO.Al' ne mozes ti tokmaku reci bilo sta...I okrenem ja fino 122 da posalju patrolu.Dodje patrola i pita ko je postavio daske i konopac sa natpisom "REZERVISANO" i naravno tokmak se javi.Govori drot njemu istu stvar sto sam mu i ja govorio al' jok...on svoje pa svoje...I drot mu fino napisa prekrsajni nalog za nedozvoljeno koristenje javne povrsinemuz66 wrote: vidi, kod mene u avliju bez problema stanu 3 auta. Hvala Bogu nemam problema s tim. Medjutim, neku noc odem u Vogoscu, kod covjeka koji zivi u kuci cija je avlija premala da on parkira svoj kamion. Elem, posljednjih 10 godina ga parkira na prosirenje koje je sam platio da se asfaltira, izganjao milion papira i sl. Pao snijeg, on ocistio mjesto, vratio se kuci-komsija, inace Srebrenica trans, svoju avliju NIJE ocistio, vec se parkirao na mjesto gdje stoji kamion. Zadesio sam se tu s njim, fino mu zakacimo Accenta sajlom za kamion i tacno pred njegovu kapiju. Ako je tako naucio u svom selu, ne znaci da mu to ovdje moze proci.![]()
Toliko...
- muz66
#3995 Re: "Majstori" parkiranja
kako samo serete s tim javne povrsine. Znaci komsija nece da stavi otirac pred svoja vrata, jebe mu koncepciju, i ostavi otirac za cipele ispred tvojih vrata-na javnu povrsinu. Tu mu eto nesto ceif. I vi bi to 'ladno posmatrali? Hau jes nou
- Cyrax
#3996 Re: "Majstori" parkiranja
Ma sta bi ti uradio ocat'? 80% budala danas nosi pistolj i ti bi sad mangupa glumio pa da ti Biljana Jandric na vijestima tumaci gdje su ti prostrijelne a gdje ustrijelne rane. Otkopaj auto i gledaj svoja posla, budi pametan drug.Ady88 wrote: Pa da li je vama jasno da taj sto se parkirao nije cuvao auto u garazi nego ga je i on "iskopao" i napravio parking mjesto nekom drugom. Koga boli qrac sto si ti cistila SVOJE auto i mucila se pa kontas da je ispravno zagradivati to mjesto i zakopavati auto koje se tu parkira. Kakva je to logika? ccc
Joj svega mi kad bi nasao nekog da mi baca snijeg na auto ne smijem ni pomisliti sta bi mu s tom lopatom uradio![]()
- johntra
#3997 Re: "Majstori" parkiranja
Kod nas su svi očistili parking i mjesta i niko nigdje nije izašao 
- Ady88
#3998 Re: "Majstori" parkiranja
Ma kad ti padne mrak na oci ne razmisljas o posljedicama, zamisljam scenu auto do pola zakopano a levat iznad baca snijeg i led po autu jer sam mu eto uzeo mjesto koje je nekoliko sati otkopavao. Ne mogu da shvatim ove sto misle da je to ispravno, jasno mi je ako si ocistio ispred svoje kuce itd. ali ispred zgrade da mi auto zakopas pa zakopao bih te.Cyrax wrote:Ma sta bi ti uradio ocat'? 80% budala danas nosi pistolj i ti bi sad mangupa glumio pa da ti Biljana Jandric na vijestima tumaci gdje su ti prostrijelne a gdje ustrijelne rane. Otkopaj auto i gledaj svoja posla, budi pametan drug.Ady88 wrote: Pa da li je vama jasno da taj sto se parkirao nije cuvao auto u garazi nego ga je i on "iskopao" i napravio parking mjesto nekom drugom. Koga boli qrac sto si ti cistila SVOJE auto i mucila se pa kontas da je ispravno zagradivati to mjesto i zakopavati auto koje se tu parkira. Kakva je to logika? ccc
Joj svega mi kad bi nasao nekog da mi baca snijeg na auto ne smijem ni pomisliti sta bi mu s tom lopatom uradio![]()
- Filter
#3999 Re: "Majstori" parkiranja
zaboravili otkopati izlaz?johntra wrote:Kod nas su svi očistili parking i mjesta i niko nigdje nije izašao
- HaHaHa2
#4000 Re: "Majstori" parkiranja
Dusa moja dragakockica_kockica wrote:Ako se to desilo u ovom periodu vanrednog stanja... I tvoj komsija sebi raskrcio mjesto od snijega za auto a ti se napravio hadzo koji ce se tu bas parkirati jer je to javna povrsina na koju komsija nema pravo rezervacije....HaHaHa2 wrote:lola ispred mog ulaza "rezervisao" sebi mjesto i ja se tu parkiram.Nakon 15 min. zvoni na vrata, ja mu otvorim kad on poceo nesto galamiti, kao to je MOJE mjesto...Prvo sam ga zatjerao 101 pm, potom ponesem palicu (cisto reda radi posto je i on imao nekakvu paliju u rukama) sidjem i lijepo mu objasnim da to nije NJEGOVO, jer kad to mjesto bude ocrtano zutom trakom sa slovom "R" u sredini i kad bude imao rjesenje opstine da on to mjesto placa tad ce biti NJEGOVO.Al' ne mozes ti tokmaku reci bilo sta...I okrenem ja fino 122 da posalju patrolu.Dodje patrola i pita ko je postavio daske i konopac sa natpisom "REZERVISANO" i naravno tokmak se javi.Govori drot njemu istu stvar sto sam mu i ja govorio al' jok...on svoje pa svoje...I drot mu fino napisa prekrsajni nalog za nedozvoljeno koristenje javne povrsinemuz66 wrote: vidi, kod mene u avliju bez problema stanu 3 auta. Hvala Bogu nemam problema s tim. Medjutim, neku noc odem u Vogoscu, kod covjeka koji zivi u kuci cija je avlija premala da on parkira svoj kamion. Elem, posljednjih 10 godina ga parkira na prosirenje koje je sam platio da se asfaltira, izganjao milion papira i sl. Pao snijeg, on ocistio mjesto, vratio se kuci-komsija, inace Srebrenica trans, svoju avliju NIJE ocistio, vec se parkirao na mjesto gdje stoji kamion. Zadesio sam se tu s njim, fino mu zakacimo Accenta sajlom za kamion i tacno pred njegovu kapiju. Ako je tako naucio u svom selu, ne znaci da mu to ovdje moze proci.![]()
Toliko...
edit: 200 km mu je kazna bila
Last edited by HaHaHa2 on 10/02/2012 14:38, edited 1 time in total.