Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Nuclear Winter

#3976 Re: FK Sarajevo

Post by Nuclear Winter »

Ljudi džaba ŠUPLJIRATE.Pogledajte samo državu,sve oko sebe,život kojim živimo.Zar zaista mislite da će se pojaviti neko sa novcem i uložiti ga u klub kad nema minimalnih uslova niti za igranje u ovoj BIJEDNOJ ligi a kamo li za ozbiljan angažman u klubu,i izlazak istog na evropsku scenu??
Nemojte me pogrešno shvatiti,ja bih bio najsretniji da hastor i bordo prijatelji preuzmu klub,ali šanse za to su jednake ukidanju viza,i ulasku u eu do kraja godine.Nažalost između BIJEDNIH KOKOŠARA(baljak,merdanović,alihodžić),i MASNOG UGOSTITELJA(mućo),ja bih opet radije popaja.
Ponavljam nemojte me pogrešno shvatiti,nisam mućin agent,pratim FK SARAJEVO od derbija 1982 (2-1 za nas :D ),a stope su mi na sjeveru utisnute u one tribine od 1989.
Pozdrav svim PITARIMA sa nadom da ćemo u skorije vrijeme imati klub KAKAV ZASLUŽUJEMO!
north

#3977 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Nuclear Winter wrote:Ljudi džaba ŠUPLJIRATE.Pogledajte samo državu,sve oko sebe,život kojim živimo.Zar zaista mislite da će se pojaviti neko sa novcem i uložiti ga u klub kad nema minimalnih uslova niti za igranje u ovoj BIJEDNOJ ligi a kamo li za ozbiljan angažman u klubu,i izlazak istog na evropsku scenu??
Nemojte me pogrešno shvatiti,ja bih bio najsretniji da hastor i bordo prijatelji preuzmu klub,ali šanse za to su jednake ukidanju viza,i ulasku u eu do kraja godine.Nažalost između BIJEDNIH KOKOŠARA(baljak,merdanović,alihodžić),i MASNOG UGOSTITELJA(mućo),ja bih opet radije popaja.
Ponavljam nemojte me pogrešno shvatiti,nisam mućin agent,pratim FK SARAJEVO od derbija 1982 (2-1 za nas :D ),a stope su mi na sjeveru utisnute u one tribine od 1989.
Pozdrav svim PITARIMA sa nadom da ćemo u skorije vrijeme imati klub KAKAV ZASLUŽUJEMO!
haveru, nije svar u šupliranju, nego samo normalno diskutujemo, s obzirom da nas zanima stanje u klubu.....

a to za Muću, nikako se ne slažem, pa ljudi su nam se smijali, šta da opet pehar krasi vitrine u njegovom restoranu :x
ili pravi ljudi ili niko....bolje da odemo u drugu ligu, nego da nas ublehaši foliraju da idemo naprijed...
MARŠ NAPOLJE BANDO LOPOVSKA!!! :x
Nuclear Winter

#3978 Re: FK Sarajevo

Post by Nuclear Winter »

Jarane nisam mislio nekoga uvrijediti sa ovim"šupljiranjem",hoću samo da kažem da se kuća od temelja gradi,a ovdje ni država ni grad temelja nemaju,pa kako onda stvoriti respektabilan klub??
A drug moj i ja sam razmišljao ko ti,ali dok mi budemo sjedili u drugoj ligi i čekali pravdu i poštenje,do tad će brko&brkan KUPITI još 10 titula,a sa njima i one stašeu iz lištice.
Baltazar_khan

#3979 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Jedno pitanje. Postoji li igdje na svijetu klub kojeg vodi jedan ugostitelj, koji ima veze sa fudbalom, koliko i Seka Aleksić sa nuklearnom fizikom?
Mikado

#3980 Re: FK Sarajevo

Post by Mikado »

Završnica juniorskog prvenstva BiH

Za titulu Čelik i Sarajevo
Prvi finalni susret na rasporedu je u nedelju na Koševu, a revanš, kada ćemo saznati ime prvaka BiH, na rasporedu je u četvrtak na Bilinom polju

http://www.scsport.ba/bs/tekst.php?ID=3773

:thumbup: :thumbup:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#3981 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Mikado wrote:Završnica juniorskog prvenstva BiH

Prvi finalni susret na rasporedu je u nedelju na Koševu, a revanš, kada ćemo saznati ime prvaka BiH, na rasporedu je u četvrtak na Bilinom polju

Bravo za omladince :thumbup:
Zaslužili su duplu krunu
north

#3982 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Baltazar_khan wrote:Jedno pitanje. Postoji li igdje na svijetu klub kojeg vodi jedan ugostitelj, koji ima veze sa fudbalom, koliko i Seka Aleksić sa nuklearnom fizikom?
ne postoji, osim kod nas.....

zamislite kombinaciju, ugostitelj - klovn ćiro i postojeća garnitura uhljupa, vau, ima da haramo
Nuclear Winter

#3983 Re: FK Sarajevo

Post by Nuclear Winter »

Baltazar_khan wrote:Jedno pitanje. Postoji li igdje na svijetu klub kojeg vodi jedan ugostitelj, koji ima veze sa fudbalom, koliko i Seka Aleksić sa nuklearnom fizikom?
Iskreno neznam.Ali zato znam klubove koje vode:lopovi,kriminalci,prevaranti.Recimo gazda šahtara ti je ukrajinski mafijaš kojem su pripisivana mnoga ubistva i nestanci ljudi,zgrnuo je ogromnu lovu i postao "biznismen" pa nešto ne vidim da se ljudi u donjecku BUNE a možda je bio moler,ili ugostitelj,a li definitivno NIJE imao veze sa fudbalom.ETO TI PRIMJER.A recimo Maminjo iz dinama,pa berlusconi lopovčina SVJETSKOG nivoa koji vjerovatno u životu nije šutnuo loptu,osim možda ispred zgrade.Jel treba još?
Baltazar_khan

#3984 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Nuclear Winter wrote:
Iskreno neznam.Ali zato znam klubove koje vode:lopovi,kriminalci,prevaranti.Recimo gazda šahtara ti je ukrajinski mafijaš kojem su pripisivana mnoga ubistva i nestanci ljudi,zgrnuo je ogromnu lovu i postao "biznismen" pa nešto ne vidim da se ljudi u donjecku BUNE a možda je bio moler,ili ugostitelj,a li definitivno NIJE imao veze sa fudbalom.ETO TI PRIMJER.A recimo Maminjo iz dinama,pa berlusconi lopovčina SVJETSKOG nivoa koji vjerovatno u životu nije šutnuo loptu,osim možda ispred zgrade.Jel treba još?
U pravu si, nabrojao si mi ljude koji su realno sumnjivi, lopovi i svašta nešto, ali... Za razliku od naših lopova, ovi imaju rezultate.
Max Bunker

#3985 Re: FK Sarajevo

Post by Max Bunker »

Nuclear Winter wrote:
Ovo za Sahtar, hajde OK. Al brate mili, porediti Mamica i pogotovo Berlusconia sa Ducicem je kao poredjenje Mirnesa Ajanovica i Bill Clintona :D
Ljudi imaju milione na racunima, vode firme sa poslovima od po nekoliko stotina miliona eura na godinu a na drugoj strani imas Ducica, ciji dnevni profit ide do 1 000 KM.
Nuclear Winter

#3986 Re: FK Sarajevo

Post by Nuclear Winter »

Baltazar_khan wrote:
Nuclear Winter wrote:
U pravu si, nabrojao si mi ljude koji su realno sumnjivi, lopovi i svašta nešto, ali... Za razliku od naših lopova, ovi imaju rezultate.
Jarane opet kažem mojne me pogrešno shvatiti j.bo i muću i sve ostale,ali jedino mi tjeramo neku pravdu i poštenje a svi ostali u fudbalu su POKVARENI do srži.Nekad se zapitam da li ću ko PENZIONER dočekati da imamo klub kakav mi navijači zaslužujemo,bez lopova sa sposobnim ljudima u upravi i našom djecom koja će ginuti za bordo dres??
Nuclear Winter

#3987 Re: FK Sarajevo

Post by Nuclear Winter »

Max Bunker wrote:
Nuclear Winter wrote:
Ovo za Sahtar, hajde OK. Al brate mili, porediti Mamica i pogotovo Berlusconia sa Ducicem je kao poredjenje Mirnesa Ajanovica i Bill Clintona :D
Ljudi imaju milione na racunima, vode firme sa poslovima od po nekoliko stotina miliona eura na godinu a na drugoj strani imas Ducica, ciji dnevni profit ide do 1 000 KM.
Slažem se buraz ali hoću da kažem da mamić(nije ništa manji krkan od muće možda čak i VEĆI),i berlusconi imaju veze sa fudbalom koliko i ja sa kibernetikom 1i 2.Ali to da imaju uspjeh i novac to stoji.Mogu li porediti berlusconija sa bakirom ili šajom :D ?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3988 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Bravo za momke. Druga sezona uzastopno smo dosli do finala,prosle godine izgubili u dvije utakmice od istog ovoga Celika,a ove uzimamo...barem se nadam :thumbup:

Samo hrabro momci i cvrsto...nosite sveti dres!!!

Image
Globus

#3989 Re: FK Sarajevo

Post by Globus »

-LIBERO- wrote:Bravo za momke. Druga sezona uzastopno smo dosli do finala,prosle godine izgubili u dvije utakmice od istog ovoga Celika,a ove uzimamo...barem se nadam :thumbup:

Samo hrabro momci i cvrsto...nosite sveti dres!!!

Image
Samo se ti nadaj :D 8-) :razz: Sve u svemu bit ce dobre tekme obje pogotovo revans .. Obje ekipe igraju odlicno tako da moze biti sve ..
aerosa

#3990 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

Nuclear Winter wrote:Ljudi džaba ŠUPLJIRATE.Pogledajte samo državu,sve oko sebe,život kojim živimo.Zar zaista mislite da će se pojaviti neko sa novcem i uložiti ga u klub kad nema minimalnih uslova niti za igranje u ovoj BIJEDNOJ ligi a kamo li za ozbiljan angažman u klubu,i izlazak istog na evropsku scenu??
Haveru, u vezi ;uće ti želim samo jedno, da bog da ti on i takvi poput njega vodili kuću, posao gdje radiš i o svim bitnijim pitanjima u životu ti odlučivali takvi....
Od našeg kluba mu SIKTER.................
Fordas

#3991 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Opet isto finale i opet isti raspored, zasto druga utakmica u Zenici?? :x
Sarajevski

#3992 Re: FK Sarajevo

Post by Sarajevski »

[/quote] Ovo za Sahtar, hajde OK. Al brate mili, porediti Mamica i pogotovo Berlusconia sa Ducicem je kao poredjenje Mirnesa Ajanovica i Bill Clintona :D
Ljudi imaju milione na racunima, vode firme sa poslovima od po nekoliko stotina miliona eura na godinu a na drugoj strani imas Ducica, ciji dnevni profit ide do 1 000 KM.[/quote]

ocito ne znas puno o zdravku mamicu i nacinu na koji je dosao do para. lijepa postkomunisticka tranzicija...
north

#3993 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Ja sam oduvijek govorio da bog da nam predsjednij klub bio mafijoza samo takva, samo nek se klub postavi na noge i da dođu pravi rezultati.
Tu naravno ne mislim na izlazak u Evropu ko što ove ublehaše iz kluba zadovoljava, nego JEDINO TITULE!!!

Mnoge klubove u Evropi vodi MAFIJA (nadam se da ne moramo navoditi koji su to), ali su oni ipak giganti i razvaljuju, pa u tom kontekstu i mislim na prethodno rečeno.
Znači nas navijače zanima samo rezultat (TITULE, a ne jedna titula u 10 godina) i dugoročna perspektiva kluba, a svugdje u svijetu je normalno da vodeći ljudi od toga imaju hajra..... samo nek se klub ne srozava......
Ovi kod nas diletanti nisu ni m od mafije vidjeli, to su sitni kokošari i neznalice koje zadovoljava da stave ruku u kasu od kluba i koji hiljadicu stave sebi u džep......
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3994 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

UNFKS je vec napisalo u jednom od saopstenja,da u slucaju pobjede na klubskim izborima Muce i njegove frakcije,da ce se racunati da smo izgubili bitku,al' da nastavljamo sa vodjenjem rata ZA NASE Sarajevo.

Malo drugaciji,ali slicni,bolje reci skoro pa identicni ublehasi,spletkarosi i polukrimosi jednostavno nisu PROMJENA,narocito nisu pozitivna promjena kojem bi nasem klubu omogucila veliki i dugotrajni iskorak od dosadasnje ocajno lose prakse kokosara i ublehasa u upravi nasega kluba.

Do konacne pobjede,do pravoga i ZDRAVOGA nasega Sarajevo.
The 51st State

#3995 Re: FK Sarajevo

Post by The 51st State »

-LIBERO- wrote:UNFKS je vec napisalo u jednom od saopstenja,da u slucaju pobjede na klubskim izborima Muce i njegove frakcije,da ce se racunati da smo izgubili bitku,al' da nastavljamo sa vodjenjem rata ZA NASE Sarajevo.

Malo drugaciji,ali slicni,bolje reci skoro pa identicni ublehasi,spletkarosi i polukrimosi jednostavno nisu PROMJENA,narocito nisu pozitivna promjena kojem bi nasem klubu omogucila veliki i dugotrajni iskorak od dosadasnje ocajno lose prakse kokosara i ublehasa u upravi nasega kluba.

Do konacne pobjede,do pravoga i ZDRAVOGA nasega Sarajevo.
ne znam, moralno na jednu, a realno na drugu stranu. u ovakvom nesredjenom drustvu kompromis je svugdje na snazi i nigdje apsolutna pravda nije pobijedila, sad po meni su dvije varijante kada je takva persona u pitanju, kao kotacic u jednom mehanizmu koji ima podrsku navijaca i koji radi pod apsolutnom kontrolom uprave, uz zeljenu klupsku transparentnos ili kao apsolutna vlast (sto je nerealno). meni bi prva varijanta bila svarljiva, ne da me stomak ne bi bolio ali zbog klupskog boljeg sutra i nekih idealnih buducih vremena, svakako.
Max Bunker

#3996 Re: FK Sarajevo

Post by Max Bunker »

Sarajevski wrote:
Ljudi imaju milione na racunima, vode firme sa poslovima od po nekoliko stotina miliona eura na godinu a na drugoj strani imas Ducica, ciji dnevni profit ide do 1 000 KM.[/quote]

ocito ne znas puno o zdravku mamicu i nacinu na koji je dosao do para. lijepa postkomunisticka tranzicija...[/quote]

Mamica, skoro pa licno znam i nije nikakva misterija kako je on dosao do para ( hercegovacka linija u Hr, Bandic-Mamic odnos i sl. ) i tu se slazemo. Ja sam vise mislio da ne mozes u intelektualnom, kulturnom i sportskom smislu porediti ovu dvojicu. Mamic nije glup, ima viziju i zna kako viziju provesti u djelo a uz to sve ima i x puta vise novca nego Ducic ( opet, kako je dosao do njega...slazem se sa tobom ). Mamic ulaze u Dinamo, al' isto tako i zaradjuje pare na Dinamu.
Globus

#3997 Re: FK Sarajevo

Post by Globus »

Fordas wrote:

Opet isto finale i opet isti raspored, zasto druga utakmica u Zenici?? :x
Zrijeb bude prije polufinala i za polufinale i finale znaci kad je tako odluceno nije se znalo ko ce igrat u finalu
north

#3998 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Stanite ljudi, može li mi neko reći,čitajući prethodnih nekoliko postova, je li to mi imamo samo dvije moguće opcije: ostanak ubleha ili dolazak ugostitelja Muće &co. :shock:
Št je sa onim projektom BP ili eventualno nekim novim idejama? Je li se to BP povukao iz priče, ono je zaista obećavalo (iako realno i to treba primiti sa malom dozom rezerve), ali svakako je imalo smisla.....

Ako su prethodne dvije opcije jedino što se može očekivati na skupštini (ukoliko je uopšte i bude) , usrečićemo se, malo je reći :-) ....
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#3999 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

north wrote:Stanite ljudi, može li mi neko reći,čitajući prethodnih nekoliko postova, je li to mi imamo samo dvije moguće opcije: ostanak ubleha ili dolazak ugostitelja Muće &co. :shock:
Št je sa onim projektom BP ili eventualno nekim novim idejama? Je li se to BP povukao iz priče, ono je zaista obećavalo (iako realno i to treba primiti sa malom dozom rezerve), ali svakako je imalo smisla.....

Ako su prethodne dvije opcije jedino što se može očekivati na skupštini (ukoliko je uopšte i bude) , usrečićemo se, malo je reći :-) ....
Ne, imamo 3 opcije. Dvije podjednako loše, ostanak trenutnih metilja ili dolazak ugostitelja i jedinu dobru i ispravnu - realizaciju projekta BP1946. S tim da je i ugostitelj protiv ovih uhljupa u vidu žvaljka, smrdanovića i alihodžića.
Stoner

#4000 Re: FK Sarajevo

Post by Stoner »

Eto Cire... :lol: ;-)
Locked