English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#3976 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

ProkletaJeAmerika wrote:ManU je lako moguće da ovo osvoji, ali više greškom drugih nego svojim zaslugama. Tačno je da još nisu izgubili, u par tekmi više sretno nego spretno, ali sem mjestimičnog blistanja Berbatova koje bi na Old Trafford u startu došle onako turistički i valjda da ne naljute "gazde", ništa specijalno.

Mancini je daleko od toga da je izvukao maksimum iz onakvog tima (recimo Milner se skoro pa ne vidi otkako je prešao, a i A. Johnson je bio i češće u ekipi i bolji prošle godine).

Arsenal -- stare boljke, mada nešto manje nego obično, bar su taj Chelsea dobili.

Chelsea jednostavno sa onako starim timom koji je dosadio i sebi i narodu, te "pojačanjima" u prvom timu tipa Ramiresa nije ni imao realne šanse da se provuče ove godine mada mi je baš ovakav pad i dalje nevjerovatan...

Uglavnom, sve u svemu, odavno nije bilo izjednačenije u prvih četiri-pet, mada taj sami "vrh" sveukupno nije u zadnjih nekoliko godina bio manje uvjerljiv nego ove sezone.

Ono što mislim da je odlično za ligu je kako su se snašli "novopridošli" WBA, Blackpool, Newcastle, ne vjerujem da je to iko očekivao, jer se nijedan na polusezoni ne bori za opstanak (mada West brom nije predaleko, svejedno)... Svaka im čast! :thumbup:
Realno :thumbup:
ultima_palabra

#3977 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

alternativni wrote:
ultima_palabra wrote:Minus im je nekreativan vezni red s kojim imaju problema da kontrolišu utakmice i protiv timova iz donjeg dijela tabele.
Veznom redu fale Nani i Valencia zbog povreda, Park je negdje u domovini (sreca sto nije iz sjeverne koreje, mozda se ne bi ni vratio).
Kombinacija sa Gibsonom i Andersonom je dobro izdrzala.
Pa imaju stvarno širok izbor igrača, zato su ipak glavni favoriti za titulu... u Ligi prvaka, gdje ipak odlučuje ta neka trenutna inspiracija i mrvica ekstra kvaliteta, ne vidim ih kao potencijalnog prvaka.
Šibicar

#3978 Re: English Premier League

Post by Šibicar »

1946 wrote:A što Chelsea ženskog roda? :D
A čuj što. :mrgreen:
Jack Be Nimble

#3979 Re: English Premier League

Post by Jack Be Nimble »

Ridjobrki wrote: Nisu, stari moj. Sad se javljaju neki koji su kao to govorili (vidim da obojica pratimo engleske sportske medije :D )
Ne pratim puno engleske (iz velike britanije) medije, ponekada poslusam Football Weekly, 606, The Game itd. Ovi koji su govorili za propast Chelsea prije sezone su iz Amerike :-)

A sto se tice Chelsea i zenskog roda..
Image
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#3980 Re: English Premier League

Post by 1946 »

Šibicar wrote:
1946 wrote:A što Chelsea ženskog roda? :D
A čuj što. :mrgreen:
A Čelzi :D
extraordinary

#3981 Re: English Premier League

Post by extraordinary »

Ja ne vidim da bi u Evropi iko mogao zaprijetiti Barceloni i Realu. Eventualno možda Chelsea, koji će se sada bazirati na Ligu prvaka jer kući nemaju nikakve šanse više.
Trasimaco

#3982 Re: English Premier League

Post by Trasimaco »

Kad je rijec o nekom zajebu, nikad ne podcjenjuj Real Madrid.
cyprus

#3983 Re: English Premier League

Post by cyprus »

hau jes no wrote:ode ancelotti, eto rafe :D ...
Neka i Rafe, samo nek ide ovaj žabarski ''stručnjak'' :x :x Zna li iko što su haman svi italijanski treneri vako grohnuli :-)
extraordinary

#3984 Re: English Premier League

Post by extraordinary »

Demode koncept igre, igra napreduje a Lippi, Cappelo i Ancelotti kaskaju u mjestu.
BSn

#3985 Re: English Premier League

Post by BSn »

Cak je i kod nas nekada postojala neoficijelna rasprava oko toga da li bi se Chelsea trebalo izgovarati kao "Čelzi" ili kao "Čelza", posto je rijec o zenskom imenu koje je jako cesto u engleskom govornom podrucju (sa varijacijama u pisanju), pa je nekom naumpalo da prisije "a" po naski. :)

S druge strane, ako govorimo o nogometnom klubu, onda je govorimo u muskom rodu, kada kazemo "N.K. Chelsea je osvojio trofej", zbog ovog "nogometni klub" (muski rod), ali mozemo reci da je "Celzi osvojila trofej", kao sto je npr. "Olimpija osvojila trofej", a "N.K. Olimpija osvojio trofej".
extraordinary

#3986 Re: English Premier League

Post by extraordinary »

Ne znam gdje je bila ta rasprava o Chelseaju, ali općenito, u engleskom jeziku je to jedno od jednostavnijih pravila. Tea, Sea, pa i Chelsea se čita jednako :D
BSn

#3987 Re: English Premier League

Post by BSn »

extraordinary wrote:Ne znam gdje je bila ta rasprava o Chelseaju, ali općenito, u engleskom jeziku je to jedno od jednostavnijih pravila. Tea, Sea, pa i Chelsea se čita jednako :D

Problem je kako citati kod nas, za Engleze je lako. :D
extraordinary

#3988 Re: English Premier League

Post by extraordinary »

A mi ko i Englezi, ionako nam je skoro cijeli jezik tuđi, nema 10 riječi da su izvorno naše, sve uvozno iz engleskog ili njemačkog :)
BSn

#3989 Re: English Premier League

Post by BSn »

extraordinary wrote:A mi ko i Englezi, ionako nam je skoro cijeli jezik tuđi, nema 10 riječi da su izvorno naše, sve uvozno iz engleskog ili njemačkog :)
Bio je nekad davno kviz o tudjicama u nasem jaziku... Javlja se lik nakon nekih pola sata "Ja sam nazv'o samo da pitam ima l' koja rijec kod nas, a da je nasa". :lol:

Uglavnom, Liverpool histericno krece ka vrhu, a zbog broja utakmica, njegova realna trenutna pozicija je 6., uz realni minus od 8 bodova do 4. pozicije. :D
belafonte

#3990 Re: English Premier League

Post by belafonte »

Koliko je loš Chelsea ne mogu da vjerujem da zaostaje samo 6 bodova i tekmu više :-)

Sada će se vidjeti kakve su ambicije Chelsea jer počinje januarski šoping, ja sam i prije ove sezone govorio da je nemoguće biti konkurentan u ligi kao i LP sa ovom ekipom, mislim da će se kupit jedan-dva igrača, čisto da se osigura mjesto u ligi koje vodi direktno u LP a kurs lagano preusmjeriti na Holy Grail, kao što je neki dan Lampard nazvao trofej LP...

Što se tiče ostalih, ManU također ima ogromnih problema, odavno nisam vidio da ih je neka ekipa onako izdominirala kao WBA, tipična United-ova pobjeda uz pomoć sudija, Neville se ponovo provlači bez crvenog, imam osjećaj da SAF namjerno provocira sudije stavljanjem onakvog panja u odbranu, frajer kad god je počeo tekmu trebao je fasovati crveni i to u prvom poluvremenu (sjetiti se tekme protiv Stoke-a)...

Ne znam, ali nekako mi opet Arsenal djeluje kao najozbiljniji kandidat za titulu, istina je da boluju još od dječijih bolesti, ali tekma protiv Chelsea im je donijela potrebno samopouzdanje za osvajanje titule, mislim da će im mnogo značiti ta pobjeda u borbi za titulu kao i u tekmama protiv Barce u LP...

City sa Džekom će mnogo dobiti, ali mislim da su ipak kratki za osvajanje titule..
ratata

#3991 Re: English Premier League

Post by ratata »

belafonte wrote:Koliko je loš Chelsea ne mogu da vjerujem da zaostaje samo 6 bodova i tekmu više :-)

Sada će se vidjeti kakve su ambicije Chelsea jer počinje januarski šoping, ja sam i prije ove sezone govorio da je nemoguće biti konkurentan u ligi kao i LP sa ovom ekipom, mislim da će se kupit jedan-dva igrača, čisto da se osigura mjesto u ligi koje vodi direktno u LP a kurs lagano preusmjeriti na Holy Grail, kao što je neki dan Lampard nazvao trofej LP...

Što se tiče ostalih, ManU također ima ogromnih problema, odavno nisam vidio da ih je neka ekipa onako izdominirala kao WBA, tipična United-ova pobjeda uz pomoć sudija, Neville se ponovo provlači bez crvenog, imam osjećaj da SAF namjerno provocira sudije stavljanjem onakvog panja u odbranu, frajer kad god je počeo tekmu trebao je fasovati crveni i to u prvom poluvremenu (sjetiti se tekme protiv Stoke-a)...

Ne znam, ali nekako mi opet Arsenal djeluje kao najozbiljniji kandidat za titulu, istina je da boluju još od dječijih bolesti, ali tekma protiv Chelsea im je donijela potrebno samopouzdanje za osvajanje titule, mislim da će im mnogo značiti ta pobjeda u borbi za titulu kao i u tekmama protiv Barce u LP...

City sa Džekom će mnogo dobiti, ali mislim da su ipak kratki za osvajanje titule..
Chelsea ne treba nijedno pojacanje kad su u pitanju igraci, nego samo kad je u pitanju strucni stab
missko

#3992 Re: English Premier League

Post by missko »

Celziju fale dobri napadaci pogotovo mladi zeljni golova i dokazivanja, Anjelka i Drogba su vec dokazali da ne mogu izgurat u ovim godinama englesku ligu i LP na visokom nivou do kraja, al to je greska Ancelotija, inace imaju jaku sredinu terena i odbranu a to je ono sto sad fali ManU, Totenhem jak al mislim nezreo za prvaka, Arsenal nije konstantan, ManC ima sirok igracki kadar i mozda ih samo kompleks manje vrijednosti udalji od titule tako da predvidjam nikad neizvjesniju utrku u Premieri.
ratata

#3993 Re: English Premier League

Post by ratata »

missko wrote:Celziju fale dobri napadaci pogotovo mladi zeljni golova i dokazivanja, Anjelka i Drogba su vec dokazali da ne mogu izgurat u ovim godinama englesku ligu i LP na visokom nivou do kraja, al to je greska Ancelotija, inace imaju jaku sredinu terena i odbranu a to je ono sto sad fali ManU, Totenhem jak al mislim nezreo za prvaka, Arsenal nije konstantan, ManC ima sirok igracki kadar i mozda ih samo kompleks manje vrijednosti udalji od titule tako da predvidjam nikad neizvjesniju utrku u Premieri.
sit sam price o pojacanjima, eto dosao Ramires i samo pokvario

sto se utrke za titulu tice, Wenger mora kiksat kao i zadnjih pet godina tako da od njih nema nista ni ove sezone, prema svemu sudeci bice Ferguson sampion, Jopet :zzzz:
missko

#3994 Re: English Premier League

Post by missko »

ratata wrote:
missko wrote:Celziju fale dobri napadaci pogotovo mladi zeljni golova i dokazivanja, Anjelka i Drogba su vec dokazali da ne mogu izgurat u ovim godinama englesku ligu i LP na visokom nivou do kraja, al to je greska Ancelotija, inace imaju jaku sredinu terena i odbranu a to je ono sto sad fali ManU, Totenhem jak al mislim nezreo za prvaka, Arsenal nije konstantan, ManC ima sirok igracki kadar i mozda ih samo kompleks manje vrijednosti udalji od titule tako da predvidjam nikad neizvjesniju utrku u Premieri.
sit sam price o pojacanjima, eto dosao Ramires i samo pokvario

sto se utrke za titulu tice, Wenger mora kiksat kao i zadnjih pet godina tako da od njih nema nista ni ove sezone, prema svemu sudeci bice Ferguson sampion, Jopet :zzzz:
Koji je Ramirez? Pa da bi bila zamjena adekvatna za Drogbu ili Anjelku mora bit neko zvucno ime kao Lukaku, Dzeko, Ibrahimovic, Gomez, Tores.
sinkaspud

#3995 Re: English Premier League

Post by sinkaspud »

ratata wrote:
belafonte wrote:Koliko je loš Chelsea ne mogu da vjerujem da zaostaje samo 6 bodova i tekmu više :-)

Chelsea ne treba nijedno pojacanje kad su u pitanju igraci, nego samo kad je u pitanju strucni stab
Chelsea nije smijesni Real pa da poslije duple krune tako lako otpustaju menadzera.
belafonte

#3996 Re: English Premier League

Post by belafonte »

sinkaspud wrote: Chelsea nije smijesni Real pa da poslije duple krune tako lako otpustaju menadzera.
To je to...
Dosta se Roman igro sa trenerima, evo i da promjeni trenera, koga dovest - Rafu :?: :lol: pa nije Chelsea Liverpool da živi od Rafe i historije, i to u po sezone, ima i Carlovog masla u ovim porazima definitivno, ali čovjek ima kredita, osvojio je duplu krunu u najjačoj ligi svijeta i to u prvoj sezoni, ekipa teži napadačkoj, atraktivnoj igri, Carlo i pored loših rezultata ima dosta argumenata na svojoj strani, mislim da je i Roman svjestan toga, Carlo zna kako se odnosit prema bogatim vlasnicima klubova, dokaz tome su silne godine provede pod Berlusconijem, tako sa sumnjam u otpuštanje trenera...
cyprus

#3997 Re: English Premier League

Post by cyprus »

belafonte wrote:
sinkaspud wrote: Chelsea nije smijesni Real pa da poslije duple krune tako lako otpustaju menadzera.
To je to...
Dosta se Roman igro sa trenerima, evo i da promjeni trenera, koga dovest - Rafu :?: :lol: pa nije Chelsea Liverpool da živi od Rafe i historije, i to u po sezone, ima i Carlovog masla u ovim porazima definitivno, ali čovjek ima kredita, osvojio je duplu krunu u najjačoj ligi svijeta i to u prvoj sezoni, ekipa teži napadačkoj, atraktivnoj igri, Carlo i pored loših rezultata ima dosta argumenata na svojoj strani, mislim da je i Roman svjestan toga, Carlo zna kako se odnosit prema bogatim vlasnicima klubova, dokaz tome su silne godine provede pod Berlusconijem, tako sa sumnjam u otpuštanje trenera...
Carlo je za mene mrtav nakon onoga šta mu je Mourinho prošle godine uradio sa Interom... :-) Nikakve titule, pa makar i duple to ne mogu popravit... A ove sezone se i pokazuje koliko je nedorasto zadatku. Vrhunski trener jednostavno ne može sebi dopustiti da skoro mjesec i po ekipu ne može izvući iz krize :oops:

Ponavljam - radije bih gledo Rafu na klupi Chelsea
Trasimaco

#3998 Re: English Premier League

Post by Trasimaco »

Moj cyprus, budi jako pazljiv u onome sto prizeljkujes.
sinkaspud

#3999 Re: English Premier League

Post by sinkaspud »

Sta mu je to Mourinho uradio? Budimo realni Chelsea ih je samljeo u prvoj utakmici, i tu je vec trebao osigurati prolazak ali eto desilo se to da se Inter brani i da uvali iz kontre i rijesi sve.
extraordinary

#4000 Re: English Premier League

Post by extraordinary »

Nije ih baš samljeo, jeste kontrolisao utakmicu dobrim dijelom, ali nakon što je Inter poveo 2-1, Chelsea je bio u šoku, a drugu utakmicu na Stamfordu, Mourinho ga je prosuo ko rižu. Chelsea nije ništa napravio, dok je Inter imao još dvije - tri prilike. Mourinho je pokazao koliko je taktički jači od Carla u tom dvomeču.
Post Reply