Ovakve renovacije nema u starim zgradama bez 1000km po m2.I to ako znas i sam rijesis milion problema.To ako hoces kvalitetno.Smrljavit mozes za manje al neces imati dobar rezultat.65000km je otislo u ovaj stan sa namjestajem...A ova kuca,I ja mislim da bi je dao za 100 milja,tako sam nacuo.A to sto nesta stoji,ne obracaj paznju na to.Najbolje stvari koje sam kupio su dugo stajale i bilo je puno posla.Svi bi da kupe dobro a jeftino.Ne moze.Moze samo lose a jeftino.Pa od govana pravis pitu.Al tu je najbolji rezultat,sve bude novo.Struja,voda,grijanje,zidovi,podovi,krov...Najgori je s plocom rigipsa,okrecenom ,a veze nemas sta je iza...Oku lijepo,novcaniku ko biva knap,ne moras se namucit...Aha.Tuzla111 wrote:Kako si ga uradio svaka ti cast, treba ovo znati i imati smisla a i trebalo je fine pare uloziti u renovaciju, sigurno 30tak hiljada ako si imao ugodan sistem a ako nisi onda i vise.HAVANA wrote:Evo ti tipa ako te interesuje dnevni najam a volis rijesavati probleme i raditi...Nasekiraces se sigurno.
Al interesantno je to. Dosta minusa ali i dosta pluseva,dobar povrat investicije i mogucnost dodatnih kvadrata.Ja bi je sutra kupio da nisam prefinansiran...Mozes napraviti kucicu iz bajke u sred grada ako znas,mozes i hoces,dobiti jos 2 spavace gore...sa jedno 160000km.Ako je kupis za 100000km.
https://www.olx.ba/artikal/26582372/kuc ... kenderija/
A ova kuca, kako lik moze imati uredne papire a kuca u dvoristu zgrade jbte, svaka mu cast. a i prodaje je godinu dana, sigfurno bi on to dao za 100k.
Ja sam naletio na ovu kucu na Grbavici, nije onako lose, ima svoj prilaz lijep i parking. 130k je cijela kuca.
https://www.olx.ba/artikal/27578786/dvo ... -grbavica/
Cijene stanova All about
Moderator: anex
- HAVANA
#3976 Re: Cijene stanova All about
- Rockefeller
#3977 Re: Cijene stanova All about
Stan je ko lutka.HAVANA wrote:E ovo je sad taj stan...Rade,mladi bracni par.Kupili ga komplet namjestenog u ovoj renoviranoj opciji.
https://www.booking.com/hotel/ba/apartm ... ew_dates=1
- HAVANA
#3978 Re: Cijene stanova All about
Ovaj je bio jeftin
Samo da imate predstavu sta se kupuje jeftino...E ovakve ko vidi,nek mi javi.
Ovde se bukvalno morala srusiti zgrada na trecem spratu i sve nanovo...U centru grada,konstantno predinfarktno stanje.Al interesantno je to,ko voli.Ona kuca na skenderiji je bajka za ovo.Pickin dim da izvinete.
A ima isti povrat investicije...

- HAVANA
#3979 Re: Cijene stanova All about
A moj tuzlak,slabo ces ti sta kupiti ako ces centar.
Navrati me ti da rovim. Ovi ljudi nisu normalni.Na ovim top lokacijama za dnevni najam i po 3000km po m2 za les od stana traze.
Sta je ovo poskupilo ovako.Prije je i znalo izletiti.Ja razumijem kad je nesto dobro a skupo.I mora biti skupo.Ali lose i skupo,ludi majke mi.
Samo truda i rada koliko treba da tog njihovog lesa dovedes u super stanje,o parama da i ne govorim,cuj 3000.Grob.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3980 Re: Cijene stanova All about
Samo Centar i eventualno Stari Grad. Za zivota. Nemam zivaca za turizam 
-
babanovac
#3981 Re: Cijene stanova All about
Havana, pozdrav. Da te priupitam, ko ti je uradio ova klizna vrata u ovom stanu sa bookinga? Ja sam mislio sebi ovako nesto. Moze i u pp. Hvala.
-
Tuzla111
#3982 Re: Cijene stanova All about
Pa o tome ti ja pricam, evo dva mjeseca gledam stanove, novo sa i centar, provirim i u stari grad, nema nista. Ljudi se totalno nalozili, ili su ih ovi agenti nalozili, cijene strane a 99% je lose. Ako naleti sta iole dobro to je ono bas preskupo, skuplje od novogradnje majkemi. Zena mi je uzela stan na Grbavici blizu elektroprivrede, platila preko 2k po kvadratu i potpuno ga renovirala nakon toga. Iza tog izleti jedan, u rusevnom stanju u istoj zgradi, i ja dok sam dosao da ga vidim lik ga prodo al ne vidim nikog da radi ista tako da cu ganjati da vidim ko je to kupio pa da ja otkupim od njeg ako se bude moglo.HAVANA wrote:A moj tuzlak,slabo ces ti sta kupiti ako ces centar.Navrati me ti da rovim. Ovi ljudi nisu normalni.Na ovim top lokacijama za dnevni najam i po 3000km po m2 za les od stana traze.
Sta je ovo poskupilo ovako.Prije je i znalo izletiti.Ja razumijem kad je nesto dobro a skupo.I mora biti skupo.Ali lose i skupo,ludi majke mi.
Samo truda i rada koliko treba da tog njihovog lesa dovedes u super stanje,o parama da i ne govorim,cuj 3000.Grob.
Ja moram da investiram pare jer me banka zeza, moro sam dokazivati da nije pranje novca i to al ne mogu sad da nesto pretplatim pa da udaram glavom o zid. Kad si sad vidio kakvi su onaj na M dvoru dobar jelde?
Moja je plan bio da studentima izdajem 10tak mjeseci ili koliko vec je akademska godina, naravno pod ugovorom, a ono kad su oni na pauzi da ganjam turiste.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3983 Re: Cijene stanova All about
Havana dobre ove grede hocu i ja ovo...mozda od rigipsa da napravim imitaciju i krhnem led diode 
- azurna_obala
#3984 Re: Cijene stanova All about
@ Havana
Otvori agenciju za uređenje interijera, naplati te svoje ideje i radove
- HAVANA
#3985 Re: Cijene stanova All about
Pa imas u peniju kupiti imitaciju greda,dobro izgleda mada ja sam malo pegla u tim stvarima.Il kako treba il nikako.U prvom stanu sam ih urezivao i pricvrstio za zeljezne travezne...Nije bilo greda.U ovom drugom rusevnom je sve od greda ali tu je krov nov..._BataZiv_0809 wrote:Havana dobre ove grede hocu i ja ovo...mozda od rigipsa da napravim imitaciju i krhnem led diode
- HAVANA
#3986 Re: Cijene stanova All about
Trazice mi zena tal.azurna_obala wrote:@ Havana
- HAVANA
#3987 Re: Cijene stanova All about
065536360 Dragan. Cini mi se 350 km vrata,klizace narucio iz njemacke,oko 100 eura tako nesta...Eh,al ko ce ti obojiti,ovo je patinirano, i ovi iksevi na vratima isfolirano zeljezo...To mi je uradjeno familijarnom semom a ne radi to.Penzija...Ali mozes to i sam,lijepo ce biti i sa obicnim bojenjem.babanovac wrote:Havana, pozdrav. Da te priupitam, ko ti je uradio ova klizna vrata u ovom stanu sa bookinga? Ja sam mislio sebi ovako nesto. Moze i u pp. Hvala.
-
moonca
#3988 Re: Cijene stanova All about
Lijepo uradjen, ali koliko vidim nekoliko levela.Rockefeller wrote:Stan je ko lutka.HAVANA wrote:E ovo je sad taj stan...Rade,mladi bracni par.Kupili ga komplet namjestenog u ovoj renoviranoj opciji.
- HAVANA
#3990 Re: Cijene stanova All about
Previse razmisljas i oklijevas.Kad vidis nesto,u kakvom god da je stanju,moras vidjeti konacni rezultat.Zamisao.Ako klikne ,kupuj.Osnova svega je racunica povrata investicije.Sve sto se uklapa u 7 do 10 godina,kupuj taman da krv propisas.Sta god,stan,zemlja,poslovni prostor...Po svim mjerilima,i ovde i bilo gdje,to je idealno i jako tesko naci.Ali ima.Izleti.Jebo studente.Tuzla111 wrote:Pa o tome ti ja pricam, evo dva mjeseca gledam stanove, novo sa i centar, provirim i u stari grad, nema nista. Ljudi se totalno nalozili, ili su ih ovi agenti nalozili, cijene strane a 99% je lose. Ako naleti sta iole dobro to je ono bas preskupo, skuplje od novogradnje majkemi. Zena mi je uzela stan na Grbavici blizu elektroprivrede, platila preko 2k po kvadratu i potpuno ga renovirala nakon toga. Iza tog izleti jedan, u rusevnom stanju u istoj zgradi, i ja dok sam dosao da ga vidim lik ga prodo al ne vidim nikog da radi ista tako da cu ganjati da vidim ko je to kupio pa da ja otkupim od njeg ako se bude moglo.HAVANA wrote:A moj tuzlak,slabo ces ti sta kupiti ako ces centar.Navrati me ti da rovim. Ovi ljudi nisu normalni.Na ovim top lokacijama za dnevni najam i po 3000km po m2 za les od stana traze.
Ja moram da investiram pare jer me banka zeza, moro sam dokazivati da nije pranje novca i to al ne mogu sad da nesto pretplatim pa da udaram glavom o zid. Kad si sad vidio kakvi su onaj na M dvoru dobar jelde?
Moja je plan bio da studentima izdajem 10tak mjeseci ili koliko vec je akademska godina, naravno pod ugovorom, a ono kad su oni na pauzi da ganjam turiste.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3991 Re: Cijene stanova All about
Dobar fazon haos...jos nisam nasao stan jbga pa samo nabacujem ideje...ali i ne zuri mi se...HAVANA wrote:Pa imas u peniju kupiti imitaciju greda,dobro izgleda mada ja sam malo pegla u tim stvarima.Il kako treba il nikako.U prvom stanu sam ih urezivao i pricvrstio za zeljezne travezne...Nije bilo greda.U ovom drugom rusevnom je sve od greda ali tu je krov nov..._BataZiv_0809 wrote:Havana dobre ove grede hocu i ja ovo...mozda od rigipsa da napravim imitaciju i krhnem led diode
- HAVANA
#3992 Re: Cijene stanova All about
Da.Iz haustora ulazis u hodnik.Par stepenica i na glavnom nivou si.Galeriju u dnevnom smo mi osmislili da bi mogli vise gostiju primiti a i interesantnije je.Ne volim klasiku i plocasti namjestaj.A onaj prostor sa spavacom na galeriji je bio bingo.Dogradjena prostorija prije 50 godina,i uknjizena.Visinska tacka 5.30.Bilo zatvoreno lamperijom.moonca wrote:Lijepo uradjen, ali koliko vidim nekoliko levela.Rockefeller wrote:Stan je ko lutka.HAVANA wrote:E ovo je sad taj stan...Rade,mladi bracni par.Kupili ga komplet namjestenog u ovoj renoviranoj opciji.
- azurna_obala
#3993 Re: Cijene stanova All about
HAVANA wrote:Trazice mi zena tal.azurna_obala wrote:@ Havana
Otvori agenciju za uređenje interijera, naplati te svoje ideje i radoveMi to zajedno osmislimo.
Porodični biznis
-
kindlas
#3994 Re: Cijene stanova All about
HAVANA moze li brzinski misljenje o ovom stanu, za zivjeti (ne za rentanje) vrijedi li 200.000 po tvom misljenju (kad bi se mogao spustiti na 200)? Meni ovaj tavan izgleda dobro za radnu sobu ali cetvrti sprat bez lifta, jos ne znam na sta lici ovo stanovanje pod krovom 
https://www.olx.ba/artikal/28329476/pro ... ijin-dvor/
P.S tema se pretvori u Havana d.o.o konsultant za nedoumice s nekretninama
- HAVANA
#3995 Re: Cijene stanova All about
Ja ne bi.Ima ulaganja a velika cifra.
-
Tuzla111
#3996 Re: Cijene stanova All about
Havana je poznati maher kad su stanovi u pitanju.sjecam se godinama unazad da sam sa njim razgovarao o stanovima. Ako hoces moje misljenje stan ne vrijedi 200k. Trebas pogledati u sarajevo tower su inali velikih stanova a mozda ni se cak uklopilo u tu tvoju cifru. Ovaj stan ne vrijedi ni marke preko 180k po meni.kindlas wrote:HAVANA moze li brzinski misljenje o ovom stanu, za zivjeti (ne za rentanje) vrijedi li 200.000 po tvom misljenju (kad bi se mogao spustiti na 200)? Meni ovaj tavan izgleda dobro za radnu sobu ali cetvrti sprat bez lifta, jos ne znam na sta lici ovo stanovanje pod krovom
-
kindlas
#3997 Re: Cijene stanova All about
Hvala na informacijama. Meni je super kad Havana prica o stanovima, tacno vidis da mu je to vise gust/cejf nego biznis ali se moze fino i zaraditi ko vec ima uhodane fazone kako sta renovirati.
- HAVANA
#3998 Re: Cijene stanova All about
Iz ovog stanja gore u ovo dole je potroseno 90000 km.Ali je sve potpuno novo,i krov,u fulu izolirano.90 km grijanja dodje mjesecno po najvecoj zimi za skoro 100 m2. https://www.booking.com/hotel/ba/apartment-lanea.html Problem ovog tvog je sto je 229000 km a ni blizu ovog stanja i izgleda.Treba dosta ulaganja.Ode u prevelike pare.Trazi dalje.HAVANA wrote:
- Rockefeller
#3999 Re: Cijene stanova All about
I ja cu, nekad ovako ali ne u Sa nego vani..
- HAVANA
#4000 Re: Cijene stanova All about
E to se tek isplati.Meni od 1 u belgiji ostao 1 cist u sarajevu.Doduse 2002 kad su cijene bile dobre.Loris po milju...A gore skocile.Kupio u francima,renovirao,prodao u eurima.
Njih se bas moze uzeti lopatom kad im sredis i uredis.Nece oni da se zajebaju.Ok.Plati.I vjerujes da je taj sto sam prodao gore,10 godina poslije prodan za duple pare od onih koje su meni placene.