Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Adi_vp

#3976 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Adi_vp »

Zanima me koja marka kacige je najbolja?
Gledao sam u CC-u, Specialized, Ventura, Ked.
U Intersportu Nakamura.
Ima li neko iskustva s kacigama, koju uzeti i tako to.
Hvala
Better Man

#3977 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Better Man »

Adi_vp wrote:Zanima me koja marka kacige je najbolja?
Gledao sam u CC-u, Specialized, Ventura, Ked.
U Intersportu Nakamura.
Ima li neko iskustva s kacigama, koju uzeti i tako to.
Hvala
Sve zavisi koliko si spreman love dati na kacigu! Ja koristim Specialized model Vice. Njena cijena je 124 KM i smatra se odličnom kacigom.
staradis

#3978 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by staradis »

Da li se u ciklo centru moze kupiti na rate? :lol:
itekako

#3979 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by itekako »

cappy_tempo wrote:znam da izgledaju fino,a juce mi genesis kako vec zapade za oko. deoere oprema,hidraulika folovi i odma gladne oci :mrgreen:
Imam ja Genesis Gamma kupljen na istom mjestu pretprosle sezone. A taj Zero sam vidio jucer i odlicno izgleda a s obzirom na opremu i cijena mu je dobra.

Sa svojim sam i vise nego prezadovoljan.
itekako

#3980 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by itekako »

quarterback wrote:Ma vils je pogibija, najsmjesnije mi je kad se vratim sa nekakve planincuge i onda vidim one zajebane likove po vilsu a bicikla im se sijaju ko da su sada iz radnje... :evil:

A nista, onda polako, uzivaj u voznjici, pa na kaficu, pa malo pored rijeke i tako :-D
Nije ti palo na pamet da su mnogi takodjer u prolazu preko Vilsa u povratku sa kakve planincuge, samo sto su prije toga svratili i oprali bic u automatskoj autopraoni na Skenderiji kako bi s mirom sjeli u Tito na hladnu pivu a uredan bic arhivirali u stanu do neke nove planincuge? :D
duspi

#3981 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by duspi »

itekako wrote:
quarterback wrote:Ma vils je pogibija, najsmjesnije mi je kad se vratim sa nekakve planincuge i onda vidim one zajebane likove po vilsu a bicikla im se sijaju ko da su sada iz radnje... :evil:

A nista, onda polako, uzivaj u voznjici, pa na kaficu, pa malo pored rijeke i tako :-D
Nije ti palo na pamet da su mnogi takodjer u prolazu preko Vilsa u povratku sa kakve planincuge, samo sto su prije toga svratili i oprali bic u automatskoj autopraoni na Skenderiji kako bi s mirom sjeli u Tito na hladnu pivu a uredan bic arhivirali u stanu do neke nove planincuge? :D
ja jučer do kozje, dvaput gore dole, onda cestom uzbrdo, prema quarterbackovom prethodnom savjetu :D, nazad kroz grad i vilsom do čvile do one prodavnice, kupovao neke džidže..zatim nazad kroz vils i lagano na breku, 30 km okruglo :)

tako da eto, možda se neko jučer mom bajku smijao :D
Last edited by duspi on 13/05/2012 19:42, edited 1 time in total.
bombašica

#3982 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bombašica »

itekako

#3983 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by itekako »

kokuz_sa wrote:ma ne znate vi uzivat u onom osjecaju kad sidjes s bicikla i samo ga izvrnes dole na makadam tj pustis da padne..nit gledas hocel se izgrebat nit hocel sta se iskriviti

ovako vas zamisljam cim sidjete s bajka odmah iz torbe vadite vlazne maramice da obrisete pljavstinu s njega ili
Image
Nije da sam se nasao u tvom postu, ni ja nemam nogaru, ali brate tebe sam zamislio kako handris nekog Golfa II par godina bez promjene ulja, filtera, guma i sl. a onda na Piku stavis cijenu od 5.000KM za njega...

Sve u zivotu sto imas moras malo i paziti, ili, mozda grijesim!?
kokuz_sa

#3984 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

itekako wrote:
kokuz_sa wrote:ma ne znate vi uzivat u onom osjecaju kad sidjes s bicikla i samo ga izvrnes dole na makadam tj pustis da padne..nit gledas hocel se izgrebat nit hocel sta se iskriviti

ovako vas zamisljam cim sidjete s bajka odmah iz torbe vadite vlazne maramice da obrisete pljavstinu s njega ili
Image
Nije da sam se nasao u tvom postu, ni ja nemam nogaru, ali brate tebe sam zamislio kako handris nekog Golfa II par godina bez promjene ulja, filtera, guma i sl. a onda na Piku stavis cijenu od 5.000KM za njega...

ja sam od onih koji handre biciklo dok se haman ne raspadne..i onda kad vidim da je vrijeme da se uzme novo..staro biciklo nekom poklonim

nemam obraza prodavati nesto za sto znam da nije u stanju za vozat
itekako

#3985 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by itekako »

kameni.spavac wrote:Popraviti biciklo (povoljno) :mrgreen: negdje izmedju Dobrinje i Ch.Wille???
Zgrada Lorisa, iza starog Aquariusa, kod Hikmeta, Tite za bicikle i helikoptere :D. Vikendom do 11h.
:thumbup:
itekako

#3986 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by itekako »

kokuz_sa wrote:
itekako wrote:

Image

ja sam od onih koji handre biciklo dok se haman ne raspadne..i onda kad vidim da je vrijeme da se uzme novo..staro biciklo nekom poklonim

nemam obraza prodavati nesto za sto znam da nije u stanju za vozat
Razumio sam tvoj post u potpunosti. Znam na koji osjecaj mislis. Mozda je do mene, jer sam perfekcionista, sve mora raditi perfektno...pogoni, masinica, sifteri, kljesta... a da bi to radilo perfektno nema bacanja bica :D
quarterback

#3987 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

itekako wrote:

vjerujem da ces se sloziti da takvi ne izgledaju kao da su upravo izasli ispod mamine pegle i ne voze po vilsu na zadnjem tocku
quarterback

#3988 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

duspi wrote: ja jučer do kozje, dvaput gore dole, onda cestom uzbrdo, prema quarterbackovom prethodnom savjetu :D, nazad kroz grad i vilsom do čvile do one prodavnice, kupovao neke džidže..zatim nazad kroz vils i lagano na breku, 30 km okruglo :)

tako da eto, možda se neko jučer mom bajku smijao :D
:thumbup:
:)
itekako

#3989 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by itekako »

quarterback wrote:
itekako wrote:

vjerujem da ces se sloziti da takvi ne izgledaju kao da su upravo izasli ispod mamine pegle i ne voze po vilsu na zadnjem tocku
slazem se... ovi na koje sam mislio nose opremu koja se ne pegla a zadnji put su vozili na zadnjem tocku BMXa prije 20 i kusur godina :D
quarterback

#3990 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

now we re talkin' :lol:
SAID5

#3991 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by SAID5 »

Gdje u Sarajevu mogu pjeskarit ram i plastificirat ga. Imam ideju da slozim neku custom specijalku :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3992 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

SAID5 wrote:Gdje u Sarajevu mogu pjeskarit ram i plastificirat ga. Imam ideju da slozim neku custom specijalku :D
I koliko kosta ta muzika :D
quarterback

#3993 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

SAID5 wrote:Gdje u Sarajevu mogu pjeskarit ram i plastificirat ga. Imam ideju da slozim neku custom specijalku :D
pitacu prijatelja, on je svog specializeda detaljno sredio i to cini se vrlo uspjesno
Adi_vp

#3994 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Adi_vp »

Better Man wrote:
Sve zavisi koliko si spreman love dati na kacigu! Ja koristim Specialized model Vice. Njena cijena je 124 KM i smatra se odličnom kacigom.
Imat cu to na umu, mislim da cu uzeti tako nesto,neku kvalitetniju i skuplju varijantu.
Specialized mi je favorit.Hvala
quarterback

#3995 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

quarterback wrote:
pitacu prijatelja, on je svog specializeda detaljno sredio i to cini se vrlo uspjesno
poslao sam ti PP
quarterback

#3996 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

Adi_vp wrote:
Better Man wrote:
Imat cu to na umu, mislim da cu uzeti tako nesto,neku kvalitetniju i skuplju varijantu.
Specialized mi je favorit.Hvala
Dva prijatelja je imaju, mislim da je neko spomenuo da je to najkvalitetnija kaciga u CCu...
dadoka84

#3997 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Evo moj rucni rad. Bivsi bajk :D
Image
Image
Image
quarterback

#3998 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

izgleda pravo super odradjen ! svaka cast !
SAID5

#3999 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by SAID5 »

Stvarno je puno ljepsi

ja planiram napraviti SS, novi pogon, boja. Nesto poput

Image
dadoka84

#4000 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Hvala puno :D
I ja sam mislio sastaviti ss ali ne znam koliko je to prakticno u sarajevu.
Post Reply