Real Madrid C.F.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
extraordinary
#3976 Re: Real Madrid C.F.
Ja se s tim ne slažem. Malo je trenera na svijetu koji mogu pobijediti, još manje ih može pobijediti Barcelonu. Prošla sezona Reala je najbolja u historiji što se tiče Primere, mada su izgubili kup od Alcorcona, doživjeli bruku zapravo, i ispali u osmini finala Lige prvaka. Sad igraju finale kupa, uvjeren sam da prolaze u četvrtfinale Lige prvaka, a za Barcelonom zaostaju još uvijek dostižnih pet bodova razlike. Perez bi mogao otjerati Mourinha ako ne dobije Clasico, a onda bi Realu u narednih pet godina zacementirao drugo mjesto u Primeri. Nema više kvalitetnih trenera u svijetu, a nema nijednog koji će za godinu skinuti Barcu sa strona. Real ima totalno drugačiju politiku u odnosu na Barcelonu, u ovom momentu totalno pogrešnu, i dok Perez ne shvati da titulu prvaka Španije neće kupiti, džaba mu je da ima 50 Josea na klupi. Trener u Realu je najmanji problem, i onaj Pellegrini je otjeran bez ikakve potrebe.
- ultima_palabra
#3977 Re: Real Madrid C.F.
Ma nije to relevantno, ta najbolja sezona... svako zna da je sada konkurencija u Primeri slabija.extraordinary wrote:Ja se s tim ne slažem. Malo je trenera na svijetu koji mogu pobijediti, još manje ih može pobijediti Barcelonu. Prošla sezona Reala je najbolja u historiji što se tiče Primere, mada su izgubili kup od Alcorcona, doživjeli bruku zapravo, i ispali u osmini finala Lige prvaka. Sad igraju finale kupa, uvjeren sam da prolaze u četvrtfinale Lige prvaka, a za Barcelonom zaostaju još uvijek dostižnih pet bodova razlike. Perez bi mogao otjerati Mourinha ako ne dobije Clasico, a onda bi Realu u narednih pet godina zacementirao drugo mjesto u Primeri. Nema više kvalitetnih trenera u svijetu, a nema nijednog koji će za godinu skinuti Barcu sa strona. Real ima totalno drugačiju politiku u odnosu na Barcelonu, u ovom momentu totalno pogrešnu, i dok Perez ne shvati da titulu prvaka Španije neće kupiti, džaba mu je da ima 50 Josea na klupi. Trener u Realu je najmanji problem, i onaj Pellegrini je otjeran bez ikakve potrebe.
Evo prolazak u četvrtfinale ako se desi je već napredak u odnosu na prethodne godine. Ulazak u polufinale, osvajanje kupa i recimo borba do zadnjeg kola u Primeri bi za mene bio prihvatljiv učinak za prvu sezonu.
Ne vjerujem da se sam Mourinho namjerava zadržati duže od 3-4 godine, tako da se nadam da će otići na način kako je otišao iz Porta i Intera, ne kao u Chelseaju
Sad počinje dio sezone kad su greške veoma skupe, i bolje mu je da se posveti igri tima, nego sudijama, Valdanu, Guardioli, vanzemaljcima ili već koja je tema sad aktuelna.
-
extraordinary
#3978 Re: Real Madrid C.F.
Posveti se on svemu, čovjek je genije. Jedino što ga može skrhati je njegov ego, bar po mom mišljenju. Ako se pretjerano uobrazi, fulat će sitnice koje su ga dosad odvajale od svih trenera. Ja sam u Interu na njeg gledao kao na prosječnog trenera, nije mi bilo jasno šta je to toliko unaprijedio sve dok nije došla utakmica protiv Chelsea-ja. I to ne prva, nego druga. Prvu je Inter uzeo više nekako na sreću, nego na neko znanje, ali u revanšu je Mourinho izveo strašan sastav, prvi put je na terenu sastavio Milita, Eta, Sneijdera i Pandeva, četiri ekstremno ofanzivna igrača. Chelsea je mogao i teže izgubiti, i koliko se sjećam, nisu napravili nijednu kvalitetnu priliku. Meni se sviđa i to što nije poslije poraza protiv Barcelone rekao da su oni najbolji tim na svijetu, odnosno gledao je da ne obeshrabri već u startu svoje igrače. Psihološki i taktički je čovjek genije, možda i jedini trener koji se može pohvaliti objema tim osobinama.
- ultima_palabra
#3979 Re: Real Madrid C.F.
Ta tekma jeste bila prekretnica za tu ekipu... dotad Inter nije prošao nekog relevantnog u Evropi sigurno desetak godina. Samo u toj jednoj utakmici razbijene su godine neuspjeha i malera.
Tako se nadam da bi moglo biti i u Madridu, kod njih je 6 godina nesreće u osmini finala... ukoliko prođu Lyon, mogao bi to biti veliki pozitivan šok za ekipu.
Tako se nadam da bi moglo biti i u Madridu, kod njih je 6 godina nesreće u osmini finala... ukoliko prođu Lyon, mogao bi to biti veliki pozitivan šok za ekipu.
- ratata
#3980 Re: Real Madrid C.F.
Jose Mourinho je prokomentarisao učestale natpise u medijima o igračima koje Real navodno lovi.
Na pitanje jednog novinara je li istina da se kraljevski klub doista zanima za veznjaka Espanyola Javija Marqueza, portugalski je stručnjak odgovorio:
"Sljedeće ćemo sezone imati dvije ekipe u prvoj ligi. Real će morati kupiti još jedan klub kako bi mogli igrati svi igrači koje ćemo imati."
No, nije se Mourinho zaustavio na tome, već je krenuo u nabrajanje.
"Ove sezone imamo 24 igrača na popisu, 25 s Mateosom, 26 s Moratom kad je u prvoj momčadi. Callejon 27, Javi Marquez 28, Javi Martinez 29, Llorente 30, Parejo 31, Fabregas 32, Borja Valero 33, Kun Agüero 34, Didier Drogba 35, Diego Milito 36. A kad dođemo do juna, bit će nas 50. Stoga, treba nam još jedan klub" - mudro je zaključio Portugalac.

Na pitanje jednog novinara je li istina da se kraljevski klub doista zanima za veznjaka Espanyola Javija Marqueza, portugalski je stručnjak odgovorio:
"Sljedeće ćemo sezone imati dvije ekipe u prvoj ligi. Real će morati kupiti još jedan klub kako bi mogli igrati svi igrači koje ćemo imati."
No, nije se Mourinho zaustavio na tome, već je krenuo u nabrajanje.
"Ove sezone imamo 24 igrača na popisu, 25 s Mateosom, 26 s Moratom kad je u prvoj momčadi. Callejon 27, Javi Marquez 28, Javi Martinez 29, Llorente 30, Parejo 31, Fabregas 32, Borja Valero 33, Kun Agüero 34, Didier Drogba 35, Diego Milito 36. A kad dođemo do juna, bit će nas 50. Stoga, treba nam još jedan klub" - mudro je zaključio Portugalac.
-
kory_galaktikos
#3981 Re: Real Madrid C.F.
ma covjek je jednostavno genije....nista vise..
a sad veoma bitna utakmica protiv deportiva..prosle godine je razbijeno proklestvo riazora moze li se to nastavit..
plus barsa gostuje kod zajbane majorke..ma nou campu bilo 1-1
uhh bas vazno i tesko kolo
a sad veoma bitna utakmica protiv deportiva..prosle godine je razbijeno proklestvo riazora moze li se to nastavit..
plus barsa gostuje kod zajbane majorke..ma nou campu bilo 1-1
uhh bas vazno i tesko kolo
-
SKAFISKAFNJAK
#3982 Re: Real Madrid C.F.
sta je maradona rek'o. poslije ronalda i mesija ide marcelo
-
Richard Peti
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#3984 Re: Real Madrid C.F.
Gotovo 
-
Richard Peti
- Baltazar_khan
#3987 Re: Real Madrid C.F.
kako ono kaže ratata? clean sheet
kasiljas nije primio gol
al` se branio ovaj deportivo maestralno na to im treba čestitati. ista utakmica kao ona almerija - real kad je završeno x. a i onaj aranzubio brani nemoguće
al` se branio ovaj deportivo maestralno na to im treba čestitati. ista utakmica kao ona almerija - real kad je završeno x. a i onaj aranzubio brani nemoguće
-
SKAFISKAFNJAK
#3988 Re: Real Madrid C.F.
opet karina. lagano u gostima se bodovi gube od kog se stigne. fakat sramota. jos cu i plakati za pellegrinijem koji je ove malene samar'o kurcem. u gostima u zadnja 4 kola u ligi samo jedna pobjeda. pa niste valencia. sve blamaza do blamaze. almerija zadnja 1-1. osasuna u 9 kola jedna pobjeda protiv reala 1-0.
deportivo 0-0. lyon 1-1. da dodam jos barcelona 5-0.a da ne pisem kakve su i pobjede bile preko kurca. sad ce doci neko i reci nabrijani protiv reala. a sto se malo real ne nabrije pa ih zguzi par puta pa nece vise biti nabrijani. nego lakse je skakutati malo po terenu, izbjegavati duele i tako to pa poslije opaliti po sudiji , sreci i kojekakvim sranjima. stav igraca je karina. umjesto da u svaku udju k'o odlucujucu ceka se da ih ovi puste. tako je bilo protiv almerije, protiv osasune. da su igrali samo 10 minuta punom parom nabili bi obje ove ekipe po 3-0, ali neka malo.
deportivo 0-0. lyon 1-1. da dodam jos barcelona 5-0.a da ne pisem kakve su i pobjede bile preko kurca. sad ce doci neko i reci nabrijani protiv reala. a sto se malo real ne nabrije pa ih zguzi par puta pa nece vise biti nabrijani. nego lakse je skakutati malo po terenu, izbjegavati duele i tako to pa poslije opaliti po sudiji , sreci i kojekakvim sranjima. stav igraca je karina. umjesto da u svaku udju k'o odlucujucu ceka se da ih ovi puste. tako je bilo protiv almerije, protiv osasune. da su igrali samo 10 minuta punom parom nabili bi obje ove ekipe po 3-0, ali neka malo.
-
5 0 5
#3989 Re: Real Madrid C.F.
Pa mogli su lako pobjediti. Nisu imali srece. Sve one stative i greska Benzeme na kraju.
-
Bušman
#3990 Re: Real Madrid C.F.
Nabio ga loptom, ruka "nije trazila loptu" itd. Penal malo sutra. A Real nije zasluzio 3 boda, sta su sve fulali ja bih im oduzeo sva triLud i ponosan wrote:Ja penala u 90. za Real, covjek rukom bez pardona![]()
Nakon toga faul nad Benzemom, opet sudija nista... Kakvi su to smardovi ebo ih caca...![]()
Real je zasluzio vise nego 3 boda veceras, steta sto se ovako zavrsi...
Fakat levat. Ne mogu da vjerujem kako je rahljavo primao neke lopte. Mogao je 3 gola dati veceras.dzemmo wrote:Pojaco bi ekipu sa izvodjenjem Benzeme - ne mogu da vjerujem kakav kloc
-
ek0
-
5 0 5
#3992 Re: Real Madrid C.F.
Iduce tri utakmice:
Real Madrid - Malaga(20)
Racing (12) - Real Madrid
Real Madrid - Hercules (16)
Valencia (3) - Barcelona
Barcelona - Zaragoza (18)
Sevilla (7) - Barcelona
Real Madrid - Malaga(20)
Valencia (3) - Barcelona
Sevilla (7) - Barcelona
- erni3
#3993 Re: Real Madrid C.F.
i sta s tim?505sCrtom wrote:Iduce tri utakmice:
Real Madrid - Malaga(20)
Valencia (3) - Barcelona
Sevilla (7) - Barcelona
Barcelona mora kiksati u obje tekme + izgubiti na Bernabeu da bismo se uopste mogli moliti za titulu, a sve to pod uslovom da mi ne izgubimo niti jednu!
Zalosno je reci, ali od lige se mora oprostiti. Sada je sve sto preostaje LP i ponizenje protivnika u kupu kralja.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#3994 Re: Real Madrid C.F.
Hladno veceras u madridu -7 
-
dante14
#3996 Re: Real Madrid C.F.
ljudi,gledajte ovo sa vedrije strane,mogao je deportivo i pobijediti...0-0 je sasvim realan rezultat 
- ratata
#3997 Re: Real Madrid C.F.
pa trener je najavio remi sa Deportivom: "It will be very hard with Depor,they are very strong and organized, so i wont be surprised if the final result would be a draw..."

Clean Sheet ruleZ
Clean Sheet ruleZ
- Riddle
#3998 Re: Real Madrid C.F.
Gdje nam je ovo ultima veceras? 
- ultima_palabra
#3999 Re: Real Madrid C.F.
Pijem da zaboravimRiddle wrote:Gdje nam je ovo ultima veceras?
-
Static-X
#4000 Re: Real Madrid C.F.
Ostala je nada u ligu prvaka i kup kralja